Komentáře

Zpět na článek

Bartkovský: Fico v Praze ukázal, že se neumí chovat a nemá plán. Káral novinářku a naštval Tuska

182 komentářů

Marcela Zatloukalova
3. března 2024 • 10:18
Pan Bartkovský má pravdu jak situaci popisuje. V4 dle mého názoru moc smysl nemá. Jednat spolu přece mohou i jednotlivě a nějaká V4 je již dnes přežitek.
Ladislav Havel
29. února 2024 • 18:35
Martine, jste ještě mladý, nezkušený a pomýlený. Prostě hloupý pirát. Za to premiér Fico je zkušený 4× premiér suveréní země, které můžeme závidĕt. Mír je jediná šance, jak přežít. Pokračování války jsou další tisíce mrtvých a zmrzačených mladých Vaśich vrstevníků. Naučte se střílet a zkuste si zabojovat na UA.Pokud přežijete přijdete na to, že Fico a Orbán měli pravdu.
Miloslav Podhola
29. února 2024 • 14:20
Fico a Orbán jsou myšlenkové o hodnou dobu před militantnimi politiky EU.
Robert Kvapil
28. února 2024 • 10:12
Slovenské médiá a Progresívci neustále melou o izolaci Slovenska v důsledku Ficovy politiky. Novinářce Vítkové na její otázku Ficovi trefně odpovědĕl V.Orbán. Izolace je len strašák pro voliče, žádná se nekoná!
Karel Hradecký
28. února 2024 • 23:02
@Robert Kvapil Vidět celou konferenci bez cenzury a udělat si vlastní názor může každý. Co je špatného na tom zeptat se novinářky odkud je? Diváci viděli co je to za spolek ti progr.novináři. Fico se za ty dva dny totálně lokajům znelíbil už proto, že proflákl co mělo být před obyvateli států NATO skryto a že v Paříži proti všem sdělil svůj postoj. Náš Péťa ukázal v Praze jak nervózní je amatér omílající stejné fráze. Ještě, že se nezhroutil když Orbán potvrdil, že ho na důležitá jednání zvou a izolace se nekoná.
willi48
2. března 2024 • 16:31
@Karel Hradecký Tenhle Bartkovský má už naprosto pokřivené vidění světa. Urážet našeho, hned po Bidenovi druhého největšího přítele Tuska se nesmí, novináře lze pouze chválit. Prezident Zeman se opět nemýlil, novináři jsou opravdu pitomci.
Avatar - našinec}
našinec
28. února 2024 • 09:57
Čtu zde příspěvky týkající se minulosti, třeba II. svět. války a naše propaganda rozšířila řadu dezinformací, které se berou za standard. Takže, pravda je taková, že Česko a Slovensko patřilo mezi poražené státy, ale Československo mezi vítězné. V pravidelných armádách na straně Hitlera sloužilo minimálně 10x více občanů ČSR než na straně spojenců. To uvádím jako zajímavost.
viktor viktor
28. února 2024 • 10:25
@našinec …Sudeťáci už ale nebyli občany ČR. Proto to číslo výrazně zmenšete.
Avatar - našinec}
našinec
28. února 2024 • 11:14
@viktor viktor 1. Jsem uváděl občany ČSR.
2. Ve skutečnosti jsem ty čísla na straně Hitlera hodně podhodnotil.
Československá zahraniční armáda (ČSZA): Byla to armáda exilové vlády v Londýně, která bojovala na západní frontě. V ČSZA sloužilo cca 30 000 vojáků.
Východní fronta: Na východní frontě bojovalo v Rudé armádě a v 1. československém armádním sboru v SSSR cca 10 000 vojáků. Jenže na Východní frontě bojovali především občané SSSR(Volynští Češi). Ani na západní frontě to až tak jednoznačné nebylo.
Přímo v německé armádě bojovalo 200 - 300 tis. bývalých občanů ČSR(Češi, Slováci, Němci).

Jinak si přečtěte složení a čísla, která jsem v diskuzi k tomuto článku uvedl včera.
Uživatel_5236112
28. února 2024 • 13:06
@našinec Nějak cudně jste zamlčel, že velká část zahraničních vojáků ČSR byli židé, např. letci RAF. Na východní frontě bojovali také podkarpatští Rusíni, kteří byli jako jejich oblast součástí ČSR. Byla jsem očitým svědkem, kdy po válce v našem městě nechali nastoupit setninu(?) ostřílených frontových čs. vojáků, přes prsa měli zbraně, někteří i staří, vousatí. Přečetli jim jakýsi dokument v cizí řeči (ruština) a pak v češtině. Ti chlapi se rozplakali, jako malá děcka, někteří vzlykali a zbraně se jim na prsou nadhazovaly. Šlo mi na 10. rok a už jsem vnímala, tatínek mi drtil ručku a skřípal krásnými zuby, což bylo znamení velkého rozčilení. Pak mi vysvětlil, že vojáci, kteří bojovali za svobodu ČSR, byli přičleněni tímto dekretem k Sovětskému svazu. Rusáci kradli, jen ráno otevřeli oči a věřit se jim nedalo ani pozdravení. Nikdy více ruské okupace a dosti ruské rozpínavosti!
Uživatel_5236112
28. února 2024 • 15:27
@našinec Slovenská armáda - rozuměj armáda Slovenského štátu - byl samostatný útvar a bojoval proti Rusku. Znám z té doby dojemnou slovenskou píseŇ:
Píšem ti, mamka, z fronty dlhý list, bo ku těbe odtialto nemožem prísť, posielam pozdrav z ruskej roviny, kdě hájim záujmy svojej otčiny ....
Češi měli jakési malé "vládní vojsko", nevhodné k válčení, jen k podřadným podpůrným akcím, dislokované v Rakousku.
viktor viktor
29. února 2024 • 10:36
@Uživatel _5236112 Ani Rusáky , ani Ukrajince ! Zkuste být jako hrdí Švýcaři a pak se vám teprve ten váš Hujer- Kocourkov bude měnit k lepšímu.
Uživatel_5236112
28. února 2024 • 13:16
@našinec České země měly statut protektorátu a Slovensko, které bylo Čechům nespolehlivým partnerem, se stalo samostatným "štátom" s armádou, která bojovala proti Rusku. Slováci mohou poděkovat Čechům, že se díky nim pohlíželo po válce na Slovensko jako na poškozenou zemi německým nacizmem, ačkoli v čele jejich válečného štátu stanuli pěkní sígři jako Tiso, Šaňo Mach a ideologie zrádce republiky černo***níka Hlinky. Však je to tam patrné dodnes, po dlouhé době měli Slováci vynikající hlavu státu, paní Čaputovou, ale oni budou chodit klást věnečky na hrob gaunerů jako byl Husák. Naštěstí ne všichni, ta zdravá část národa umí dát pěkně razantně najevo, co si myslí o Ficovi.
Avatar - našinec}
našinec
28. února 2024 • 13:42
@Uživatel_5236112 14. 3. 1939 vyhlásila samostatnost mimo Slovenska i Podkarpatská Rus. Podkarpatské Rusi ta samostatnost vydržela 4 dny. Přesněji, od listopadu 1938 to nebyla Podkarpatská Rus, nýbrž Karpatská Ukrajina.
Asatin
28. února 2024 • 09:01
Cesi v krve valce v roce 1919 bojovali za Slovensko a madary zahnali zpatky za hranice.Nebyt Cechu,dnes by Fico blekotal madarsky.Ted se madarsky asi doucuje ,aby si s Orbanem dobre rozumeli.
Avatar - našinec}
našinec
28. února 2024 • 09:23
@Asatin Českoslovenští legionáři v roce 1919 nebojovali za Slovensko a proti Maďarům, ale za Československo proti Maďarské republice rad(bolševici). Stejně tak Českoslovenští legionáři bojovali proti rozpínavým Polákům.
Asatin
28. února 2024 • 11:30
@našinec Dezinformacni kanal ses ty Sebesta,Viktor Historii nepre­krou­tite­.sna­zite se zbytecne.
viktor viktor
28. února 2024 • 12:25
@Asatin …Ty nám v historických znalostech samozřejmě nestačíš. Ale to si jako retard neuvědomuješ.
Richard Šebesta
28. února 2024 • 12:25
@Asatin Ty magore neodpověděl jsi na otázku a sám lžeš. Mimochodem o všem po 1.válce rozhodovaly vítězné mocnosti.Když se VB a Francii a USA hodilo rozbít Rakousko-Uhersko tak ho rozbili. Když se jim hodilo rozbít Československo tak ho rozbili.(Mnichov) Tak to bylo dezoláte. Mohu porovnat minulý režim a současnou vládu premiéra Fialy a ve lhaní a falšování dějin si Fiala a Husák se Štrougalem mohou podat ruku.
Avatar - našinec}
našinec
28. února 2024 • 13:01
@Asatin Dle tvé reakce soudím na nějakou osobnostní poruchu.
viktor viktor
28. února 2024 • 09:40
@Asatin …Vy tu historii hltáte zřejmě jen v nedělních pořadech ČT24 “ Podvazky Václava Hlodavce “, viďte ? Ale to je dezinformační kanál, mladý chlapče.
Richard Šebesta
28. února 2024 • 09:58
@Asatin Ty a co Mnichov když tu plácáš bludy o Maďarech ? Kdo nás tehdy předhodil Adolfovi ? Paraguayci a Rumuni že ?
viktor viktor
28. února 2024 • 10:28
@Richard Šebesta Teď jste ale @Asatina popletl. Na pacienty musíte zlehka…🤪
Uživatel_5236112
28. února 2024 • 13:23
@Asatin Přitom Fico nevzal v úvahu, že Orbánova politika směřuje k obnovení Uherska v rozsahu před 1.světovou válkou. Orbán chce přilepit k Maďarsku všechna území, kde žijí Maďaři, kus Rumunska, Ukrajiny, Slovenska - tedy jedná se skrytými úmysly revidovat znění mezinárodních smluv po světových válkách. Slovák Fico a Maďar Fico - to je ozdoba Evropy, haha.
Papanikula
28. února 2024 • 07:36
Prevzato MM :
Slovenský předseda vlády Robert Fico před několika málo dny veřejně prohlásil, že některé členské státy NATO by mohly vyslat své vojáky na Ukrajinu s tím, že se o tom bude jednat na pondělním summitu k Ukrajině v Paříži. Fico za toto své tvrzení sklidil vlnu kritiky a útoků s tím, že si vymýšlí a straší. Jenže po pařížském jednání přišel tamní prezident Macron s prohlášením, že vyslání vojáků je možností a nelze to vůbec vyloučit.
Nějak se nám ta doba, kdy se z dezinformace stává informace, začíná zkracovat.

Řeporyjský starosta Novotný:
„Neváhal bych hájit Českou republiku se zbraní v ruce.“
Zdá se, že se z něj vyklubal Putinův šváb, protože touto větou zcela popírá „jediné správné“ tvrzení, že jsme ve válce s Ruskem, neboť jinak by už dávno bojoval na Ukrajině.

Připomínat historii by mělo být zakázané! Zvláště, když se francouzskému prezidentovi Macronovi připomene osud francouzské divize SS Charlemagne, jak učinila tisková mluvčí Kremlu Zacharovová.
Podle historických pramenů byla totiž divize SS Charlemagne 25. února 1945 nasazena v Pomořansku a ihned byla napadena a obklíčena Sověty. Vznikly tři náhodně zformované skupiny. První se probojovala k Baltskému moři a byla evakuována přes Dánsko do Meklenburska. Druhá byla kompletně zničena. Třetí skupině se podařilo probít na západ k německým liniím.
Z původních 7500 příslušníků divize jich přežilo první bojové nasazení pouhých 1100 a asi 350 z nich bylo vyvázáno z přísahy věrnosti SS. Ti, kteří v divizi Charlemagne zůstali, se zúčastnili bitvy o Berlín. Dne 2. května 1945 se divize, ze které již zbývalo pouhých 30 mužů, vzdala Sovětům.
Uživatel_5236112
28. února 2024 • 08:10
@Papanikula Jenže jste zapomněl dodat, že se mluvilo o podpůrné pomoci - zacvičování vojáků, zdravotnictví , pomoc odborníků atd. - nikoli bojová činnost, i když ta by na základě 2stranných dohod mezi UA a a státy EU byla právně asi těžko postižitelná. Francie by mohla nasadit Cizineckou legii (pokud tento útvar ještě existuje). Vždyť samo Rusko využilo vojenských služeb a přímých zásahů žoldnéřů a vojáků jiných národností, dodnes se s rozpoutáním války Ruskem nic neděje, ani nejsou ruští činitelé souzeni za výhružky a projevy dosud neslýchané nenávisti a zastrašování. Tak se dopředu nerozčilujte, pro přetíženost svého mozku nechejte historii 2. světové historikům. Teď je nutno řešit barbarství a bestialitu ruského státu, která vstoupila do dějin. Jen málokterý vojevůdce při své genialitě nedokázal v 3denní speciální operaci zabřednout do již 2 roky trvající ničivé války. Ostatně, i kdyby Rusko ve válce zvítězilo, co udělá se zcela zničenou okupovanou zemí a její ekonomikou, když ani v mírové době nestačilo na rozvoj ekonomiky a z ní plynoucích oborů??? Sláva Ukrajině, sláva hrdinům.
Papanikula
28. února 2024 • 08:28
@Uživatel_5236112
A když USA ničili Irák kter okupovalo pod falešnou záminkou chemických zbrani a zůstalo za nimi 1 milion mrtvých civilistů tak bylo Tichomoří pěšině , pokrytecke myšlení
A ano Rusko je agresor
Uživatel_5236112
28. února 2024 • 09:13
@Papanikula Napište své postřehy OSN, předložte důkazy svému poslanci, protestujte před USA velvyslanectvím, uspořádejte nebo aspoň iniciujte sbírku na postižené, jeďte budovat zničený Irák a vybudujte pomník Husajnovi, který své odpůrce popravoval rozpouštěním v kyselinách, podpořte irácké uprchlíky, přispívejte na výstavbu mešity - -demokracie Vám skýtá dost možností, jak vyjádřit nesouhlas. Ono to v tom Iráku bylo trochu jinak, ale přesvědčovat přesvědčené je zbytečné. Postavení USA ve světě je dosti problematické - když proti zlu zasáhnou (většinou smluvně), jsou špatní, když nezasáhnou, jsou taky špatní. Přitom celý svět spoléhá jen na ně. Proč nikdo neprchá do Ruska, obrovské říše neomezených možností? "Znám zemi blízko pólu, znám divukrásnou zem a do té země krásné spolu a navždy ujedem. Není to Amerika, zem klamných miráží, kde černý otrok vzlyká na ... plantáží (Vítězslav Nezval). Omlouvám se za nepřesnou citaci, to mi zanechala paměť 87leté osoby. V té zemi krásné, blízko pólu byl zavražděn vynikající člověk Andrej Navalnyj. V zemi, kde zítra znamená už včera.
Papanikula
28. února 2024 • 09:39
@Uživatel_5236112
Nikdo nemůže věrohodně popírat, že invaze do Iráku naplňuje definici zločinu podle Norimberského procesu. Vyšetřování Chilcotovy komise, jejíž pracovní metodologie se stanovila v době, kdy byl Brown ministerským předsedou, se nesmělo vyslovit k otázce legálnosti války. Ale dospěla k závěru, že „Velká Británie se rozhodla připojit k invazi do Iráku, aniž by byly vyčerpány možnosti mírového odzbrojení. Vojenské akce nebyly poslední zbývající možností.“

Jinými slovy, nebyla naplněna kritéria Charty OSN pro legální válku. K takovému závěru dospěl i bývalý člen nejvyššího soudu lord Steyn: „Jestliže nebyla schválena druhá rezoluce OSN akceptující invazi, válka nebyla legální.“ Také bývalý předseda nejvyššího soudu lord Bingham válku v Iráku označil za „hrubé porušení mezinárodního práva“. A nizozemské vyšetřování, vedené bývalým členem nejvyššího soudu, dospělo k závěru, že invaze „neměla žádnou reálnou oporu v mezinárodním právu“.
viktor viktor
28. února 2024 • 10:32
@Uživatel_5236112 …To jste na omylu. Hitler zkusil BLESKOVOU válku s SSSR a hnal je za sebou až do Berlína .
Uživatel_5236112
28. února 2024 • 08:22
@Papanikula Chcete pár připomínek, kdy se vzdávali rusáci, kdy stříleli do vlastních řad, když sledy vojsk NKVD střílely vlastní muže, kteří třeba jen zaváhali nebo z vysílení nepodali patřičný výkon, kdy Rusko prohrálo, ustoupilo nebo se zoufale chtělo vymanit ze stalinské říše zběhnutím do zajetí atd. Protože dnes už prokazatelné, že stalinský systém byl násobně zrůdnější než sám hitlerovský nacismus a bohužel dodnes trvá. Velmi podnětná a pečlivě vypravená kniha je: Timothy Snyder: Krvavé země. A mohu vám dát další tituly knih s dokumenty. Mně je 87 let a nikdo mne nepřesvědčí, rok 1945 byl rokem osvobození. Bylo to dobytí a rozšíření území SSSR, čímž se už tehdy netajili, a taky to tak dopadlo. Nás osvobodili Rumuni, jen se to nesmělo říkat. Rusáci přišli k hotovému. Otec byl odbojář "s bumážkou", tak se ledacos dozvěděl od ruského velení.
Papanikula
28. února 2024 • 08:30
@Uživatel_5236112
To nebyl Hitlerovým nacismus to byl
Německy nacismus
Naciste byli NĚMCI a to je dobre pořad opakovat
Uživatel_5236112
28. února 2024 • 08:56
@Papanikula Nemůžete svést kolektivní vinu na celý národ. I mezi Němci byli lidé, kteří Hitlerovi odporovali. Mému vězněnému otci pomohli právě 2 Němci, bachaři. Ale jsou důkazy, že proti hitlerovskému nacismu byli i jeho odpůrci. Jednou jsem se zeptala jednoho Němce, jak to, že tak fatálně podlehli Hitlerovi a jeho zrůdným příkazům a nevzbouřili se. Na to mi odpověděl: Vy jste si taky nechali vnutit stalinský systém, nic jste nepodnikli, protože STRACH lidi žene do náruče zločincům. To ostatně je jasně vidět v dnešním Rusku a bývalém SSSR . Německý nacismus je nesprávně používaný termín, protože očividně a prokazatelně existuje ruský nacismus, jenže ani ten nelze vztáhnout na celý národ. Existoval nacismus sovětských vládců (Stalin atd.), nyní jej ve zrůdné podobě oživil PUTIN, tedy putinovský nacismus, který si nezadá s tím hitlerovským.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
28. února 2024 • 06:47
V očích naší současné vlády a některých provládních pisálků je každý politik, který dává přednost starosti o svojí zemi před požadavky Ukrajiny nebezpečný, protože oni to dělají obráceně.
Avatar - epr3}
epr3
28. února 2024 • 06:13
Nedivím se, že měl ultraeurohujer Tusk nataženej ksicht až k polobotkám...
viktor viktor
28. února 2024 • 07:23
@epr3 K tomu si mohl Tusk vzít i tetku Jourovou ( její otec je registrovaný agent StB ! ) a mohla si tu svou prolhanou, tučnou čelist protahovat s ním.
twain
28. února 2024 • 04:48
Teda tady to žije, jdu si před spaním přečíst dezolátské komenty🤣
Ondřej Trnka
27. února 2024 • 22:58
Nechápu proč se tu Putinovi onuce tak rozčilujì, tak prostě články na reflexu nečtěte a vraťte se do své dezinfo bubliny, nebo si založte svůj server a tam si pište svoji verzi reality....
Papanikula
27. února 2024 • 23:00
@Ondřej Trnka
A vy jste čí onuce ?
Zelenskeho ?
Ivo Hajda
27. února 2024 • 23:08
@Papanikula a odpovíte proč se pořád lezete, to je nějaké zadání?
Avatar - epr3}
epr3
28. února 2024 • 06:16
@Ivo Hajda To je setrvačnost. Reflex býval obsahově bohatý společenský magazín, plný uvážlivých komentářů. Dnes je to nepřetržitý proud sr.ček na téma Babiš a Putin, mířící svou ubohostí až někam pod Forum24.
Ti, kdo ho četli kdysi (včetně mě), prostě nemohou uvěřit, že se z Reflexu stalo tohle.
viktor viktor
28. února 2024 • 07:05
@Ivo Hajda …Proč sem lezete vy a podporujete momentální tvorbu REFLEX hnoje ?
viktor viktor
27. února 2024 • 22:57
Podívejte se na film Wolyn ( zakázaném na Ukrajině ) na YouTube a bude vám jasno, kdo to byl Bandera a boj “ za ukrajinskou Ukrajinu “. Ukrajinskou SS Divizi Halič a ukrajinské dozorce v koncentrácích nelze také přehlédnout. Nu a pak miliony ukrajinců, kteří raději DOBROVOLNĚ emigrovali do Ruska, nebo vytvořili ukrajinskou, proruskou bázi na Donbase. I na samotném zbytku Ukrajiny není velká část obyvatel spokojená se zfetovaným Zelenským. Proto se vstupu do armády vyhýbají tisíce občanů Ukrajiny.
Ondřej Trnka
27. února 2024 • 23:02
@viktor viktor. A co teprve ty miliony Ukrajinců co zákeřně a protirusky zemřeli při hladomoru, poté co jim Stalin sebral veškerou zemědělskou produkci...
viktor viktor
27. února 2024 • 23:31
@Ondřej Trnka …Já o voze a vy o koze. To, co popisuji jste nějak přeskočil.
honza-dc
28. února 2024 • 06:55
@viktor viktor tak vy skáčete od druhé světové rovnou ke třetí a Ruskou roli v obou opomíjíte.
viktor viktor
28. února 2024 • 07:14
@honza-dc…nikoliv. Já připomínám neználkům historie , kdo to jsou Banderovci a co mají za sebou a s čím lze počítat. Tito nacionalisté vraždili menšiny a byli i příslušníky SS. A oni se v Kyjevě k tomuto odkazu i dnes otevřeně hlásí. Včetně názvů ulic apd. Vy to obdivujete ?
Avatar - epr3}
epr3
28. února 2024 • 06:19
@Ondřej Trnka Pan Viktor tady psal o současné emigraci DO RUSKA. Uteklo tam přes 4MILIÓNY obyvatel Ukrajiny. Máte nějaké logické vysvětlení pro to, že obyvatelé napadeného státu utíkají k agresorovi?
Richard Šebesta
28. února 2024 • 10:02
@epr3 Nemá to je jasné
PEtr Tobes
27. února 2024 • 22:11
Že za válkou na Ukrajině stojí jen a pouze mocenské choutky agresora a ne jedna nebo druhá nebo třetí záminka, je naprosto jasné. A je to i proto, ale samozřejmě nejenom, že samotné Rusko se nedrží jedné konkrétní verze o důvodech rozpoutání války a o jeho příznívcích to platí zrovna tak. Řeknete dezolátovi, že válku rozpoutali ukrajinští nacionalisté? Bude souhlasit. Řeknete mu, že za ni může rozšiřování NATO? Ten stejný člověk vám potvrdí, že je to tak. Řeknete mu, že Rusko si jen bere zpět to, na co má historický nárok a že Ukrajina není vlastně suverénní země a ten stejný člověk opět řekne, že je to tak. Kterákoliv záminka, kterou Rusko hubou Putina kdy vyřkne, bude uznána za platnou...a tak si nejen Putin, ale i ruské obyvatelstvo a celá jeho pátá kolona kálí do huby.
Avatar - epr3}
epr3
28. února 2024 • 06:21
@PEtr Tobes Pokud mocenskými choutkami posedlého agresora vidíte USA, a EU jako jeho slepého a poslušného přisluhovače, tak vaše hodnocení sedí.
PEtr Tobes
29. února 2024 • 22:36
@epr3 hele trollolo ze te to jeste bavi...jsi srac a nikdy se nepodivas na fotky napr mariupolu, bachmutu a dalsich mest kompletne znicenych russackou agresi, s tim souvisi spousta nejen civilnich obeti a za vse je zodpovedne jen a jen vedeni russka, nejvetsi ma samozrejme sam diktator a zlocinec putler, kdyby velkou invazi nespustil, nic takoveho se nestalo a byl by davno klid a mir...a podle tebe za to muze zapad, tedy hlavneUSA a EU, tak to same rika zlocinec putin, tak je to urcite pravda hahahaha jsi naprosto smesny a ubohy ale tvoje volba..
Avatar - epr3}
epr3
1. března 2024 • 06:00
@PEtr Tobes Sráč a ještě k tomu blbec jsi ty. Kdyby Putin nespustil svoji operaci, dodnes by ukrajinští náckové terorizovali a vraždili v ruskojazyčných oblastech Ukrajiny. Válku si Ukra rozdmýchali sami a zaslouženě dostávají čočku.
Amíkům se ta válka náramně hodila, donutila pitomečky z celé Evropy vyprázdnit sklady zbraní a teď jim prodává předražené, nepoužitelné krámy. Ale potenciál tohoto kšeftu je už pryč, proto ztrácejí zájem.
Nemůžu za to, že jsi blbej a nedokážeš věci chápat v alespoň základních souvislostech. Klidně se směj, ale ten, kdo neví nic a nechá sebou manipulovat jseš ty.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
27. února 2024 • 21:53
Fico se prostě neklaní směrem k Bruselu jako to dělají denně a už od rána naši politici a někteří novináři. A to mu tito malostní figurky nedokážou odpustit.
Ivo Hajda
27. února 2024 • 22:22
@RASPUTIN on se klaní jen Rusku, máš naprostou pravdu.
Papanikula
27. února 2024 • 23:01
@Ivo Hajda
A vy ukrajinsku
Avatar - epr3}
epr3
28. února 2024 • 06:25
@Ivo Hajda To, že na Ukrajinu neposílá zbraně a nechce tam posílat ani své vojáky, ještě neznamená, že se mu klaní. Pouze vede střízlivou a uvážlivou politiku malého státu, který nemůže vystupovat jako válečník, protože na to jenom doplatí.
Jsme v úplně stejné situaci jako Slovensko, jen máme v čele státu, vlády a příslušných resortů, zaslepené pitomce.
Jiří Krenk
27. února 2024 • 21:51
Už jsem rád že tady bude klid a nebude se tu psát budou odvody a tady ten reflexní novinář půjde a brzy a konečně se potká s russakama ale trošku jinak protože mají dobré dělostřelectva a pak jde až pěchota takže Ti pisalku dávám tak den.
Annika
27. února 2024 • 21:21
Zverstva bombardujici obyvatelstvo bude v budoucnu dokazane.
http­s://y­outu­.be/l0­yZnj3­6_Xc?s­i=nW3w­NFEYs­CgzJtuz
viktor viktor
27. února 2024 • 23:34
@Annika …Myslíte ty tisíce mrtvých civilistů po bombardování Bělehradu , nebo Bagdádu ?
Avatar - Ladislav Sedlák}
Ladislav Sedlák
27. února 2024 • 21:12
On právě plán má. Chce samostatný Slovenský stát. Ne jako Česko, která dělá i více, než náčelník Indiánu požaduje. Slíbil nám vyřazené vojenské deky?
twain
28. února 2024 • 04:29
@Ladislav Sedlák Však ať si vystoupí z EU a NATO. Brání mu někdo?
Avatar - epr3}
epr3
28. února 2024 • 06:27
@twain Vy si nepamatujete, co se strhlo, když si GB odhlasovala Brexit? Všichni potentáti EU se mohli pominout a dodnes dělají Anglii alespoň administrativní naschvály.
Richard Šebesta
28. února 2024 • 10:04
@epr3 100 % souhlas a navíc oni si ani neuměli představit,že by někdo EU opustil.
pupak
27. února 2024 • 21:02
Jéje, tady se zase sešlo rusomilů, skoro jak na Novinkách.
Miroslav Sivon
27. února 2024 • 21:07
@Holy James Mají poplach. Reflex jim nedá spát.
PEtr Tobes
27. února 2024 • 21:11
@Holy James jj jsou jako na povel, kdyz se objevi clanek ktery kritizuje dnesni rusko, nehlede na to, ze to je naprosto podle pravdy a je to i potreba, tak se vyroji jak vosy a jedou ty kremelske lzi jako kolovratek porad dokola..
Annika
27. února 2024 • 21:26
@Holy James Ukrajina bezduvodne zabiji obyvatelstvo.
http­s://y­outu­.be/l0­yZnj3­6_Xc?s­i=nW3w­NFEYs­CgzJtuz
Papanikula
27. února 2024 • 22:10
@Holy James
Největším svazakem a soudruhem je ale redaktor reflexu Bartkovsky z Brna
Papanikula
27. února 2024 • 21:01
Bartkovsky určitě nebyl ani na vojně a bude asi z Brna jako ten triumvirát s bradavicema na čele
Frank51482
27. února 2024 • 20:53
Nějaký Bartkovský bude moralizovat Fica za to, že řekl, co si myslí? A toho vykuleného pšonka jestli naštval, tak udělal jenom dobře. A co se týká té "novinářky" tak je přece jasné, že opravdových novinářů je v Evropě hrstka. Drtivá většina jsou to jen presstituti, jako nějaký Bartkovský. A jestli nějací presstituti vedou kampaň proti demokraticky zvolenému premiérovi, tak se nesmí divit jeho reakcím. Jen tak mimochodem, většina soudruhů z vedení EU vedou celou Evropu do hajzlu, ale to presstitutům nevadí. Lidé se začínají probouzet, ale je to stále málo. Zasypat tu bandu hnojem je sice chvályhodný počin, ale je třeba tyto šmejdy nevolit. Může někdo napsat, co dobrého pro občany EU kdy přinesli ti zmetci z Bruselu? Je to jen utahování šroubů přeplacenými zmetky, kteří ani netuší, co je to opravdová práce, která přináší nějakou přidanou hodnotu. Ale je to jen můj názor.
Ivo Hajda
27. února 2024 • 22:25
@Frank51482 co je opravdová práce? To je u vás v kolbence u pásu?
twain
28. února 2024 • 04:31
@Frank51482 Se odstěhujte do Ruska nebo Severni Koreje, tam jsou suverénní až až
Avatar - epr3}
epr3
28. února 2024 • 06:29
@twain Proč se vy neodstěhujete do Brusele?
Papanikula
27. února 2024 • 20:46
No mezinárodní pravo hrubé porusila i USA při okupaci Iráku a 1 milionu mrtvých civilistů pod falešnou záminkou Chemických zbrani .
Asange ve Wikilins popisuje jak USA armáda střílí z vrtulníku záměrně na civilisty, to jsou také válečné zločiny
Avatar - našinec}
našinec
27. února 2024 • 21:35
@Papanikula Nejen popisuje. Ony ty záběry byly i zveřejněné. Zde je příklad: http­s://ww­w.you­tube­.com/w­atch?­v=5rXP­rfnU3G0
Papanikula
27. února 2024 • 20:42
No a co nás ukrajinsky premiér Nutella ?
viktor viktor
27. února 2024 • 23:00
@Papanikula …Myslíte Bidenova skladníka ?
Papanikula
27. února 2024 • 20:42
Fico byl super realista
Miroslav Sivon
27. února 2024 • 21:04
@Papanikula A kdy že se spojí a Ruskem, ten váš realista?
Papanikula
27. února 2024 • 21:22
@Miroslav Sivon
Proč by to dělal ??
To se spis spoji Macron
František Vrňata
27. února 2024 • 20:39
Fico a Orbán jsou chlapi s názorem a nepoklekavaji před Macronem.
Náš premiér je tak laskavý a vlídný,že až škodí každému se stává análním alpinistou
Frank51482
27. února 2024 • 20:54
@František Vrňata Náš zastupující říšský protektor je jen užvaněný a prolhaný politolog. Dobře to řekl Miloš Zeman: politolog má s politikou společného asi tolik jako sexuolog s opravdovým sexem.
viktor viktor
27. února 2024 • 23:03
@Frank51482 …👍👏
Lilith Černá
27. února 2024 • 20:25
Jojo, komsomolci, nějak vám to nevychází. Včera jste dělali z Fica lháře a dnes se ten blb Micron vytasil s tažením na Rusa. Netuším, s kým a jak by na něj táhnul, když si s ním vytřel pozadí Niger i Alžír.)))
Ukáčka už válku projela, ale zbrojařská lobby nedovolí, aby ta válka konečně skončila. Takže se budou dál zabíjet lidé a my budeme cpát další miliardy do černé díry. Zatímco si v EU v klídku parazitují miliony Ukáček! V Německu je jich oficiálně asi půl milionu (neoficiálně prý už přes milion) a z toho dle zklamaného vyjádření německých politiků hákuje krásných 19 procent stachanovců! Proč by tedy za ně nešli do jejich!!! zasr....né války bojovat třeba Češi, no ne? Ukáčka si hrdinně zademonstrují na Václaváku. Bartkovský do první linie!
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
27. února 2024 • 20:49
@Lilith Černá
))))))))))) chybí už jen "Sdílejte, než to Fialenko zcenzuruje"...
Avatar - našinec}
našinec
27. února 2024 • 21:42
@Uživatel_5734171 A v čem nemá pisatelka pravdu? Vždy to říkal i guru Péťa a členové vlády.
Ivo Hajda
27. února 2024 • 22:30
@Lilith Černá ty ruská onuce, ten kdo vraždí a rabuje na cizím území je pouze rusák.
willi48
28. února 2024 • 08:42
@Ivo Hajda A kdo vraždí a rabuje na vlastním území je pouze ukrajinský banderovec. .
Miroslav Sivon
27. února 2024 • 20:03
Fico je směšná figurka. Nejvíc se mi líbí, že spolupracuje s Orbánem, který si na sebe dává šálu s velkým Maďarském. Rozuměj, Slovensko je jeho součástí. A do toho neustále mluví o suverenitě. Je to takový Pepek Vyškoč světové politiky.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
27. února 2024 • 20:18
@Miroslav Sivon
průměrný Slovák, co volí Fica nebo SNS, nenávidí Maďary. A ta nenávist je autentická. Když bude hrát fotbal Maďarsko s KLDR, bude fandit korejským bolševikům. A většina Slováků to takhle má i s Českem. O to srandovnější je to, když si pak do náruče padne Fico s Orbánem, který se netají územními nároky ke svým sousedům. Maďaři nikdy nerozchodili Trianon a pořád sní o Velkém Maďarsku...
Miroslav Sivon
27. února 2024 • 20:31
@Uživatel_5734171 Přesně.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
27. února 2024 • 20:53
@Miroslav Sivon
Já nemám rád taková ta klišé, jak jsme se Slováky bratři. Nejsme a nikdy jsme nebyli, to je zastydlé národovectví. Mám ke Slovensku stejný vztah, jako ke každé jiné zemi. A to mi dovoluje objektivní názor a umožňuje jistou míru nadhledu...
PEtr Tobes
27. února 2024 • 21:02
@Uživatel_5734171 jojo tohle je opravdu velka legranda, madari totiz taky sni o obnove Velke Hungarie, s trianonem se nikdy nesmirili a Orban na tuto strunu velmi chytre umi hrat..a Fico to je no coment, to je tragikomicka figurka a bezpaterni putinuva onuce...
Lilith Černá
27. února 2024 • 20:27
@Miroslav Sivon I vy komiku, a proto má asi nejneoblíbenější premiér na světě - Nutelliér 17 procentní podporu.)))
Kdyby měli ti vaši nýmandi aspoň třetinovou důvěru občanů, jaké požívají tito dva státníci, mohli by si pískat.
Miroslav Sivon
27. února 2024 • 20:29
@Lilith Černá Bla bla, nech si své lži pro sebe. 🤡
Papanikula
27. února 2024 • 20:56
@Miroslav Sivon
Dej si Upoceneho a slizkeho Nutellu ? Lháři Sivone
Avatar - našinec}
našinec
27. února 2024 • 21:59
@Miroslav Sivon Tuto informaci sdělila i naše servilní média.
Zde popularita světových premiérů: http­s://ec­ho24­.cz/a/­HweQY/­zpra­vy-domov-pruzkum-petr-fiala-na-chvostu-popularity
Zde únorová důvěra ve vládu ČR: http­s://ww­w.iroz­hlas­.cz/zp­ravy-domov/vlada-ma-duveru-jen-17-procent-lidi-jsou-nejnizsi-cisla-na-svete-upozor­nuje_­240206­1909_k­ac
viktor viktor
27. února 2024 • 23:06
@Miroslav Sivon …To je realita 🤡.
PEtr Tobes
27. února 2024 • 20:33
@Miroslav Sivon Fico je totalni srac a zbabelec, doma pred svym publikem kope za putlera, ale pak prijede na jednani do bruselu a sklapne podpatky, jen doma dela "hrd­inu"­...od­pornej­siho premiera si lze tezko predstavit, to Orban, jakkoli je taky nechutny svoji podporou masoveho vraha, je aspon konzistentni...
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
27. února 2024 • 20:56
@PEtr Tobes
Fico je standardní děv.ka a to má společného s kuním ksichtem. Dělá to jen pro peníze. A protože když budou v Bruselu držet pysk, tak se eura budou sypat, tak v Bruselu Fico i Bureš drží pysk. A protože jejich voliči jsou totálně vymaštění, tak jim pak doma něco nakecají...
Uživatel_5236112
27. února 2024 • 19:35
V prvé řadě je nutno rozpustit nebo reformovat OSN, která vůbec není schopna řešit konflikty ve světě. Rusko nemá v Radě bezpečnosti už dávno co pohledávat, válku začalo ono, ač má právo veta a zodpovídá za mír a bezpečnost ve světě. Svět se změnil, musí se změnit i OSN a RB. Pokud Rusko považuje Ukrajinu za prolezlou nacizmem, mělo by jako jeden z hlavních členů OSN předložit důkazy a odhalit vlivné UA nacisty světovému soudnímu dvoru, a teprve po výroku, kdo je v UA nacistou, mohou nastoupit soudní postihy. Rozhodně ne samovolným rozhodnutím jednoho skutečného nacisty a čekisty Putina, který těch nácků - jak se teď odkopal - má v říši násobně více, než UA. A rozhodně NE vpádem do cizí země bez vyhlášení války, NE lžemi o třídenní speciální vojenské operaci, NE trestáním Ukrajinců hromadně. Kolektivní vina neexistuje. Přitom Rusko samo je prolezlé nacismem jak konstrukce a nábytek dřevomorkou. Já osobně neznám ukrajinské nacisty, kvůli nimž by měla vzplanout válka. Soudní řízení a dokazování ano, ale také v Rusku za válečné zločiny. To už mátušce Rossiji nikdo neodpáře. Konec slovanské vzájemnosti na věčné časy.
Lilith Černá
27. února 2024 • 20:28
@Uživatel_5236112 Rusko je v právu! Všechny "dezinformace" o CIA řídící ukr.tajné služby se ukázaly jako pravdivé. Jak jinak. Teď si počkám na zprávy o amerických (Fauciho) biolabech.))) Je-li nějaký stát prokazatelně nacistický - je to právě Ukrajina!
PEtr Tobes
27. února 2024 • 20:38
@Lilith Černá kdyby bylo rusko jen trochu v pravu, jakoze neni ani omylem, nikdy by nemohl byt na toho vrahouna z kremlu vydan mezinarodni zatykac, ale on vydan je a rozhodne to ma padny duvod...i kdyby se pred soud nedostal, coz je mozne, protoze ma jaderne zbrane, tak tam bez debat patri
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
27. února 2024 • 21:00
@PEtr Tobes
zbytečné náklady na soud, nakonec si to tam zlikvidují sami rusáci. Dříve nebo později FSB nebo GRU putina sejmou, protože bude křížit jejich plány. A putin jako kágébák to moc dobře ví... Pro nás se toho moc nezmění, jednu svini vystřídá jiná ***,,, A moc nechybělo a stalo se to už vloni, dodnes jsem nepobral tu akci Prigožina, nepobral jsem to, že takový protřelý gauner uvěřil slovu Liukašenka a putina...
Uživatel_5676847
27. února 2024 • 19:34
Nerad, ale musím vás opustit milí lháři, kolaboranti a nevzdělanci. Spěchám na večeři. Tak zase někdy
jaroslav cmol
27. února 2024 • 19:33
Jak se stalo, že seriozní periodikum, jakým Reflex býval, začala číst i spodina, která se nechá koupit za děravý groš hozený rusákem pod jejich nohy?
Alespoň po přečtení diskuse mám ten dojem...
Miroslav Sivon
27. února 2024 • 20:05
@jaroslav cmol Změna formátu. Vidíte, jak se chytají a diskutují jak o život.
Avatar - Lior Chaos}
Lior Chaos
27. února 2024 • 19:19
Teď jsem na ČT krátce viděl Pjotra Fialenka, premiéra UA a udělalo se mi zle. Ten člověk je nemocný. Úplně se při hovoru tetelil štěstím a zřejmě si myslí, že premiérem planety. Je zralý na to aby byl předán Chocholouškovi.
Miroslav Hraběta
27. února 2024 • 19:51
@Lior Chaos Už by vám degénům mohl někdo vysvětlit, že Chocholoušek byla jen filmová postava. Zřejmě vám to do vašich dutých kebulí ještě nedošlo. To je dobře, že se ti udělalo zle. Brzy se ti udělá ještě hůř 😃😃
Avatar - Lior Chaos}
Lior Chaos
27. února 2024 • 20:02
@Miroslav Hraběta
Váš komentář odpovídá Vašemu IQ, jestli vůbec víte co to znamená.
A naopak, ulevilo se mi, když jsem zjistil, že jste zřejmě stejný týpek jako Pjotr.
Lilith Černá
27. února 2024 • 20:31
@Lior Chaos Ten idiot vypadá spíš na nervový kolaps, potí se, brejličky se mu lesknou, je vyskákaný jako koza... ten do švestek skončí ve svěrací kazajce. Jakmile bude Ukrajina oficiálně na lopatkách, může Nutella skočit pod vlak! Vyházel z okna naše miliardy! Jeho koaliční "přátelé", zejména dobrák Rakušan, to na něj všechno rádi hodí.
viktor viktor
27. února 2024 • 23:11
@Lior Chaos …Ale on se ambulantně u Dr. Chocholouška už léčí. Ne nadarmo má bruselské krycí jméno Nutella.
Uživatel_5551733
27. února 2024 • 19:14
Hihihihihi,Bože to jsou zase ex kecy! Fico je příště štve, že je tak dobrý a na svých názorech trvá i přes jejich pokusy ho neustále pomlouvat, že to tak nedělá a že všude říká něco jiného. Což ovšem není pravda. Pečlivě ho sleduji. Je fakt super,škoda,že ČR nemá takového Českého Fica, jen Nutelu a kolektiv podržtašek západních vodičů!
jerryx
27. února 2024 • 19:04
A pan Bartkovský má plán, jak ukončit válku? Fico novináře okřikuje , ale že Tusk dělá čistky v televizi, aniž by se ohlížel na nějaké zákony, to nevadí. Ne, že by se mi někdy Ficovo chování líbilo, je to buran beze smyslu pro humor, tady vadí to, že neleze do zadku EU, ale šílenec Matovič nikomu v Bruselu nevadil, stejně tak nezákonné Tuskovy čistky v Polsku. Typický dvojí metr.
Uživatel_5551733
27. února 2024 • 19:16
@jerryx --- pravdu díte !
Lilith Černá
27. února 2024 • 20:32
@jerryx Nikdy bych neřekla, že Ficovi zatleskám! Ale lety zřejmě dozrál a je to na rozdíl od toho "našeho" ukr.imbecila pragmatik.
twain
28. února 2024 • 04:38
@Lilith Černá Se na Slovensko odstěhujte, v Česku nikomu chybět nebudete
Saša Krach
27. února 2024 • 18:56
Já podporují slova pana Želenského...Budeme jednat. A co s tím uděláte válečníci z gauče.😛😛😛🍻
Uživatel_5676847
27. února 2024 • 19:11
@Saša Krach Snad se mu slova tvé podpory donesou. Bez jakéhokoliv pochybnosti pro něj budou mít zásadní význam!
Saša Krach
27. února 2024 • 18:46
Ať žijí pacifisté...😂😂😂😂
Moje Pálava
27. února 2024 • 18:41
Já bych chápala a plně podporovala jakýkoliv jiný spřátelený, mírumilovný stát. Ale riskovat třetí světovou kvůli stejně agresivnímu plebsu jako je Rusko, je naprosto nepochopitelné. To je jako řešit spor klanů Lakatošů a Kotlarů.
Uživatel_5551733
27. února 2024 • 19:16
@Moje Pálava - hihihihihi, jo, asi tak to bude!
Jozef Kolek
27. února 2024 • 18:37
v com nemal pravdu ?!?!, ešte raz pred tých pomalších , v com nemal pravdu !?!?
Miroslav Hraběta
27. února 2024 • 18:48
@Jozef Kolek Běž se zeptat do Filakova na nádraží, tam ti to poví. A Ficka si vezmi s sebou 😃
Uživatel_5676847
27. února 2024 • 18:51
@Jozef Kolek Vy Slováci jste zajímavý národ. Ukrajincům nadáváte do nacistů a Banderovců a přitom jste pro Hitlera bojovali bok po boku. Pak jste se pravda prekabátili v té frašce všeobecně známé jako SNP, ale zůstali jste v jádru stejní. A teď jste zase našli Velkého nacistického taťku. Aspoň že v tomhle jste stálí.
Avatar - našinec}
našinec
27. února 2024 • 19:09
@Uživatel_5676847 Protektorát Čechy a Morava také bojoval na straně Hitlera. Pěší vojsko v Itálii, letecká obsluha na území SSSR.
Uživatel_5676847
27. února 2024 • 19:16
@našinec Aspoň si nastuduj fakta než napíšeš kraviny.
Avatar - našinec}
našinec
27. února 2024 • 19:53
@Uživatel_5676847 Nastuduj si to spíše ty. České vládní vojsko zaskočil konec války na italské frontě, v SSSR letečtí mechanici a další bojovali hned od začátku napadení SSSR.
Jinak konkrétně o protektorátním českém vládním vojsku AI říká:
Protektorátní vládní vojsko bylo nasazeno na několika místech:

V Protektorátu Čechy a Morava:

Hlídání strategických objektů: Vojáci hlídali letiště, železniční stanice, mosty a další důležité objekty.
Pomoc s potlačováním nepokojů: Vojáci byli nasazeni k potlačení nepokojů a demonstrací, například v roce 1940 v Praze.
Ceremonie: Vojáci se účastnili oficiálních ceremonií a státních svátků.
V Itálii:

Boj proti partyzánům: V roce 1944 bylo několik praporů vládního vojska vysláno do Itálie, kde bojovalo proti partyzánským hnutím.
Ochrana týlových oblastí: Vojáci chránili týlové oblasti německé armády.
Na Slovensku:

Boj proti Slovenskému národnímu povstání: V roce 1944 se část vládního vojska podílela na potlačení Slovenského národního povstání.
Nasazení vládního vojska bylo kontroverzní záležitostí. Mnozí Češi ho kritizovali za to, že sloužilo nacistům. Jiní ho vnímali jako symbol české státnosti v těžké době.

Důležité je zdůraznit, že vládní vojsko nebylo bojovou jednotkou. Jeho úkolem bylo především udržovat pořádek a chránit strategické objekty.
Avatar - našinec}
našinec
27. února 2024 • 19:59
@Uživatel_5676847 Čeští letečtí mechanici nasazeni proti SSSR od roku 1941 měli různý statut:

1. Členové Luftwaffe:

Byli to Češi, kteří se dobrovolně přihlásili do německé armády (Luftwaffe).
Měli status vojáků wehrmachtu a byli podřízeni německému velení.
Sloužili na leteckých základnách v Německu, okupovaných zemích a na východní frontě.
Nosili německé uniformy a měli německé hodnosti.
2. Zaměstnanci Luftwaffe:

Byli to Češi, kteří byli nuceni pracovat pro německou armádu (Luftwaffe).
Neměli status vojáků, ale byli civilními zaměstnanci.
Nosili civilní oblečení s označením Luftwaffe.
Pracovali na leteckých základnách v Německu, okupovaných zemích a na východní frontě.
3. Členové protektorátního letectva:

Byli to Češi, kteří sloužili v protektorátním letectvu, které bylo součástí Luftwaffe.
Měli status vojáků protektorátního letectva a byli podřízeni německému velení.
Sloužili na leteckých základnách v Protektorátu Čechy a Morava.
Nosili uniformy protektorátního letectva a měli hodnosti protektorátního letectva.
4. Vězni:

Byli to Češi, kteří byli odsouzeni za protinacistickou činnost a byli nuceni pracovat v leteckém průmyslu.
Neměli žádný status a byli podřízeni německé správě věznic.
Nosili vězeňské oblečení.
Pracovali v leteckých továrnách v Německu a okupovaných zemích.
Důležité je zdůraznit, že ne všichni čeští letečtí mechanici nasazeni proti SSSR byli nacisty. Mnoho z nich bylo nuceno sloužit proti své vůli.
Avatar - našinec}
našinec
27. února 2024 • 19:15
@Uživatel_5676847 A toto píše AI:
Odhaduje se, že na straně Hitlera bojovalo v Protektorátu Čechy a Morava přibližně 200 000 osob.

Zde je rozdělení podle typu bojů:

Wehrmacht: Přibližně 130 000 Čechů a Slováků sloužilo v německé armádě (Wehrmachtu).
Waffen-SS: Přibližně 40 000 Čechů a Slováků sloužilo v elitních jednotkách SS (Waffen-SS).
Domobrana: Přibližně 30 000 Čechů sloužilo v protektorátní domobraně, která byla pomocnou silou německé policie.
Důvody, proč Češi a Slováci bojovali na straně Hitlera:

Nacionální socialismus: Někteří Češi a Slováci věřili v nacionální socialistickou ideologii a podporovali Hitlerův plán na vytvoření "Nové Evropy".
Antisemitismus: Někteří Češi a Slováci byli antisemité a podporovali Hitlerovu politiku pronásledování Židů.
Ekonomická motivace: Někteří Češi a Slováci se do německé armády a SS přihlásili kvůli penězům a lepšímu životnímu standardu.
Nátlak: Někteří Češi a Slováci byli do německé armády a SS nuceni nacisty.
Důsledky:

Češi a Slováci, kteří bojovali na straně Hitlera, se po válce potýkali s morálním a právním odsouzením.
Mnoho z nich bylo odsouzeno za kolaboraci a někteří byli popraveni.
Dodnes je otázka kolaborace kontroverzním tématem v České republice a na Slovensku.
Uživatel_5676847
27. února 2024 • 19:22
@našinec V naprosté většině to ale byli čeští Němci.
Avatar - našinec}
našinec
27. února 2024 • 19:49
@Uživatel_5676847 A toto píše AI:
Ano, mezi Čechy, kteří bojovali na straně Hitlera, byla i početná skupina osob německého původu.

Zde je několik důležitých faktů:

V roce 1930 žilo v Československu 3 123 000 osob německé národnosti.
Po Mnichovské dohodě v roce 1938 a následné okupaci zbytku Československa v roce 1939 byli všichni Němci žijící v Protektorátu Čechy a Morava automaticky prohlášeni za říšské občany.
Němci z Protektorátu Čechy a Morava měli povinnost sloužit v německé armádě (Wehrmachtu).
Někteří Němci z Protektorátu Čechy a Morava se dobrovolně přihlásili do Waffen-SS.
**Počet Němců z Protektorátu Čechy a Morava, kteří bojovali na straně Hitlera, se odhaduje na přibližně 100 000.

Důležité je zdůraznit, že ne všichni Češi německého původu bojovali na straně Hitlera. Mnoho z nich se aktivně zapojilo do boje proti nacismu, a to jak v Československu, tak v exilu.
Uživatel_5551733
27. února 2024 • 19:19
@Uživatel_5676847 - jenže Úkáčka v podpoře fašismu banderovců otevřené pokračují. Slováci určitě NE! Cítíte ten rozdíl? Měl byste, bez vám dá nějaký hrdý Janošík na budku! Úsměv.
Uživatel_5676847
27. února 2024 • 19:28
@Uživatel_5551733 Já ten rozdíl vůbec necítím, ale rozumím rozdílu mezi fašismem a nacismem. A Jánošíků u nás žije docela dost. Přál bych ti slyšet jejích názory na Fica a spol. Zpátky na Slovač by nešli ani za zlaté 🐷
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
27. února 2024 • 18:54
@Jozef Kolek
je to vaše země, vaše rozhodnutí. Výhoda Slovenska je, že když odpářete ten znak, máte ruskou vlajku... Já už další okupaci ruskem nechci. A znovu, je to VAŠE ROZHODNUTÍ!!!! Pro mě je Fico ruská filcka a gauner, ale je to naštěstí premiér už cizího státu.
viktor viktor
27. února 2024 • 23:17
@Jozef Kolek …Od fialových hňupů nečekejte odpověď. Nemají argumenty a umějí jen nadávat a nálepkovat. Nakonec obliba fialovců je pod 17% a to ještě není konec.
Avatar - našinec}
našinec
27. února 2024 • 18:03
Kissinger kdysi prohlásil, že USA hrají poker a Rusové šachy. Co kdyby RF a UA zaútočily společně na EU? EU je odzbrojené, má zde silnou ukrajinskou a ruskou menšinu, UA bude mít modernější zbraně než většina států NATO, ...
Moje Pálava
27. února 2024 • 18:32
@našinec To je, stejně jako v 68, velmi pravděpodobné.
Lilith Černá
27. února 2024 • 20:36
@našinec Dost analytiků věští překvapivý konec téhle tragédie. Alzáka nejspíš oddělá někdo z toho milionu před rekruty poschovávaných Ukáček, kteří ho nenávidí jako morovou ránu, nebo spíš nějaký agent CIA. A pak se budou dít věci. Ukrajinci se klidně mohou spojit s RF a bude vymalováno. To si pak Nutella hodí rovnou mašli.
Saša Krach
27. února 2024 • 17:54
Fico, má zde obří reklamu. A některé výroky oslovují až 70prcent naší populace...😛 A volby na Slovensku také vedou jeho rétoriku...Tak že vaše starosti na vaši hlavu...😂😂😂😂
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
27. února 2024 • 18:56
@Saša Krach
výhoda je, že se tam opravdu může každý obdivovatel odstěhovat. Cizí jazyk se učit netřeba. Jen je třeba počítat s tím, že značná část slovenské populace nemá pro Čechy (jak oni říkají ŠVÉDY) pochopení...
jerryx
27. února 2024 • 19:26
@Uživatel_5734171 Já tam vždycky narážím jen na přátele. Nebinární Šimečko by mě tam asi nepozval, ale ten nemá rád všechny neprogresivní lidi, jak Čechy , tak Slováky. Ostatní oceňují můj vztah ke Slovensku. Jinak i s Ukrajinci mám dobré zkušenosti, taky mají k těm nahoře většinou podobný vztah, jako my Češi.
Uživatel_5551733
27. února 2024 • 19:24
@Saša Krach -- Fico má v Česku hlavně obří podporu. Hlavně když si srovnáme zájem Fica o problémy Slováků a naprostý nezájem Fialy a spol o problémy Čechů,pak se není čemu divit.
twain
28. února 2024 • 04:43
@Uživatel_5551733 Jo? Jaké problémy slováků řeší? Nižší tresty za korupci?
Milan Cech
27. února 2024 • 17:51
dezolátská fašounská špína 2.0 ...Slovensko a Madarsko .....a tahle lobotomie přebírá svět .....
Asatin
27. února 2024 • 17:47
Fico je dvojce Tisa,on zapre i vlastni matku ,aby mohl kolaborovat s putinem.Je to kreatura.'
Tomáš Kostelecký
27. února 2024 • 17:30
Bolševik Fico se chová jako bolševik, tedy jako brav.... ehm,pra se.
Hulin No More
27. února 2024 • 17:24
Kolaboranti, fico neví, jak zařídit mír. Poraďte mu.
Avatar - našinec}
našinec
27. února 2024 • 17:48
@Hulin No More Až UA dostane rakety středního a dlouhého doletu, tak se možná oba ruské státy dohodnou a budeme je mít tady.
Uživatel_5551733
27. února 2024 • 19:25
@Hulin No More -- on to jistě dobře ví, ale proč by to říkal právě vám, kteří byste to okamžitě použili proti němu,že si míč dovoluje vměšovat se do práva zájmu UA. Pitomci.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
27. února 2024 • 17:24
Fico, Orbán, Bureš... Stejné chyby, stejné známky... Jako kdyby od sebe opisovali. Všichni tři doma říkají něco jiného, než pak v Bruselu. Kuní ksicht podepíše Green Deal, načež teď jede brutální kampaň proti GD. A motivace je jednoduchá. Stovky miliard transferů do národních rozpočtů. Pak udělají názorový veletoč a svým prostoduchým voličům nakecají nesmysly. A ti jim to žerou. Kuní ksicht jim naslibuje, že až povládne, navýší důchody a další platby. Pak si na to půjčí a o zbytek se nestará. Systémové řešení je jednoduché. Nějakým způsobem omezit volební právo. Ideálně třeba tak, že se ho lidé dobrovolně vzdají výměnou za nějaký nepodmíněný příjem. V podstatě stát od nich to volební právo "koupí". Dramaticky by pak klesl počet voličů, co hlasují podle toho, co jim kdo slíbí. Projekty typu ANO nebo SMER by zanikly, protože by přišly o všechny svoje voliče... I kdyby to stálo bratru 100 miliard ročně, bylo by to levnější, než tenhle systém sociální korupce...
Rudolf Hrubon
27. února 2024 • 17:22
Článek napsaný jako politický bulvár. Bartkovský stahuje Reflex na úroveň Blesku. Je to škoda.
Uživatel_5551733
27. února 2024 • 19:27
@Rudolf Hrubon -+ ovšem Reflex už je dávno ještě níže pod Bleskem !!
Lilith Černá
27. února 2024 • 20:37
@Uživatel_5551733 Je to všecko odpad - Ringier.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
27. února 2024 • 17:09
Ten Bratkovský snad musí být skrytým podporovatelem Putina, protože takové hovadiny, vyvolávající standardně opačnou reakci, nemůže psát nikdo jiný.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
27. února 2024 • 17:11
@RASPUTIN
raz putine, na rovinu. Děláš to zadarmo? Protože jestli to děláš za peníze, tak bych tě chápal a svým způsobem i obdivoval...)))
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
27. února 2024 • 17:13
@Uživatel_5734171 ...Mně to prostě baví....
PEtr Tobes
27. února 2024 • 19:54
@Uživatel_5734171 nemyslim, ze to dela za penize, ale bavi ho to, je to hnusne, je to vlastizradne, ale i tak zvrhla muze byt pro nekoho "zabava", narozdil treba od pomateneho Sebesty, ten je sice spis na strane putlera, ale on je totalne chory a nema na to pochopit, ze dela jen uzitecneho idiota
Miroslav Janovec
27. února 2024 • 17:36
@RASPUTIN Rasputin ? . Toho carského šaška bolševici, komunisti, putin nenávidí .
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
27. února 2024 • 17:07
Fico nechápe jednu věc. Tady jeho zastrašování neplatí. To může zkoušet doma, ale v Česku opravdu kádrovat novináře nebude, nebude si vybírat, koho pustí na tiskovou konferenci. Fico je to nejodpornější, co tento region od dob Mečiara zplodil, i když Bureš mu šlape na paty. Ale Fico je ještě o level horší gauner... Proti zmetkovi jako je Fico je i Jirka Paroubek milý empatický kuliferda...
Moje Pálava
27. února 2024 • 18:34
@Uživatel_5734171 Nejodpornější je česká novinářská žumpa.
Jozef Kolek
27. února 2024 • 18:39
@Uživatel_5734171 nech žije fico!!!
Lilith Černá
27. února 2024 • 20:38
@Uživatel_5734171 Nejodpornější je Rakušan, Nutella a spol. Fico má ve všem pravdu a taky podporu Slováků, o jaké se těm vašim ***ům nesnilo.
twain
28. února 2024 • 04:46
@Lilith Černá Tak proto ty demonstrace na Slovensku? Protože jsou všichni nadšení z nové vlády a nižších trestů za korupci?
Avatar - našinec}
našinec
27. února 2024 • 16:49
Zástupce proukrajinské dezinformační scény Bartkovský se opět odkopal. Zde si můžete poslechnout, co Fico opravdu řekl: http­s://ct­24.ces­kate­levi­ze.cz­/cla­nek/sv­et/sle­dujte-rozhovor-se-slovenskym-premierem-robertem-ficem-346511
Miroslav Hraběta
27. února 2024 • 16:39
Fico je stejný dráteník jako Bureš 😃 😃
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
27. února 2024 • 17:08
@Miroslav Hraběta
o řád horší. Kuní ksicht musí být opatrný, protože má v banku spoustu sázek. Fico jede all in a na ruce má plívy... 2,3,8, spodek, král mimo barvu...
Miroslav Janovec
27. února 2024 • 17:21
@Miroslav Hraběta Myslíš budoucího českého premiéra Babiše?
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
27. února 2024 • 16:33
Je úsměvné pozorovat zlost a nenávist proukrajinských dezolátu, jak ve shrbeném malostním postoji směrem k Bruselu pomlouvají Fica a tiše mu závidějí jeho politické úspěchy.
Miroslav Hraběta
27. února 2024 • 16:42
@RASPUTIN Tebe by v Bruselu vystavovali v kleci s nápisem: Hnusputin - un grand crétin. Když si to přečteš francouzsky, bude se ti to rýmovat 😃😃
willi48
27. února 2024 • 16:51
@Miroslav Hraběta Co sem lezeš s franštinou ? Fofrem se koukej naučit ukrajinsky, to dnes frčí, lokaji zeleného Bandery !
Miroslav Janovec
27. února 2024 • 17:27
@willi48 Co sem lezeš na USA youtube ze státu NATO a EU a píšeš latinkou ? Honem azbuka , ruština , sčotnik a balajka v zemljance , lokaji vraha dětí
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
27. února 2024 • 17:10
@Miroslav Hraběta
on stačí ten Rasputin... Raz putin, vsegdá putin...
Miroslav Janovec
27. února 2024 • 17:24
@RASPUTIN Je to úsměvné : 350 000 mrtvých a zmrzačených ruských okupantú , versus NULA vojákú NATO , za dva roky rusi zahnání od Kyjeva k Ajdijevce, bojuje se v bývalém SSSR , . Za nás super.
Avatar - epr3}
epr3
28. února 2024 • 06:43
@Miroslav Janovec Vytáhni tu ruku z nočníku a nech si od někoho gramotného a chápajícího vysvětlit stav na ukrajinské frontě.
willi48
28. února 2024 • 08:38
@Miroslav Janovec Bereži tebe Bor !
giorgio287
27. února 2024 • 16:31
To už není ani novinářská žumpa. Hnus, hnus fialovej!!!
twain
28. února 2024 • 04:47
@giorgio287 Bleble🤣
willi48
27. února 2024 • 16:24
Bartkovský, vy se ale snažíte ! Jste opravdu dokonalý lokaj současné vlády . Ve skutečnosti pouze a jenom potvrzujete slova prezidenta Zemana - novináři jsou pitomci. A já dodávám - Bartkovský všech pitomců futrál.
Lilith Černá
27. února 2024 • 20:40
@willi48 Ten blb si neuvědomuje, že s touhle vlastizrádnou vládou končí! Pak už neuvidí od Křetínského ani vorla.)))