Komentáře

Zpět na článek

Bartkovský: „Drsnému“ herci Novotnému vadí gayové v reklamách, za honorář ale jednoho zahraje

28 komentářů

Pavel Sikora
21. února 2024 • 15:44
Pán Novotný má naprostou pravdu. Taky nemám nic proti homosexuálům a zbytku LGBT+ komunity. Když už mají v hlavě jinou orientaci, budiž, ale ať to nevnucují ostatním. Pořád jenom chtějí stejná práva, manželství či adopci jako heterosexuální páry, ale jak k tomu přijdou ostatní jinak orientované menšiny, např. zoofilové, nekrofilové, pedofilové apod. Je to sice něco trochu jiného, ale oni mají zase svou orientaci a vzrušuje je něco jiného. Proč jedni jsou protěžování a druzí jsou postavení mimo zákon? Však je to jejich orientace a s tím se přece podle nich člověk narodí a o úchylku či nemoc se nejedná. Nebo třeba polygamie, co když se někdo zamiluje do dvou mužů či žen, taky si nemůže oba/obě vzít. Pokud chtějí rovnoprávnost, tak pro všechny a bez rozdílu.
Tomáš Marný
21. února 2024 • 14:44
Tak tenhle článek je ukázka toho, jak nemá vypadat diskuze! Místo aby redaktor vyjádřil slušně svůj názor, nezabývá se tématem, ale člověkem, který téma nastolil. Zřetelně se snaží udělat z onoho herce blba, protože si dovolil zastávat něco jiného, než autor článku. A tak úroveň Reflexu padá a padá....
tangerine11
21. února 2024 • 13:06
Bohužel se z Reflexu stává spíš reflux. Panu Bartkovskému vadí jedna věta pana Novotného, ale že z redakce odcházejí kvalitní redaktoři (Pečinka, Knapová, Bednářová, Douša) je asi v pohodě. Však on ty úderky zvládne psát sám - když čtete ty jeho úvodníky, to je síla. Se slzou v oku vzpomínám na ty skvělé od pana Stoniše, který už dříve asi pochopil, kam se Reflex řítí. S lítostí po 10 letech budu muset předplatné zrušit .. progresivismu si dost užiji i ve veřejném prostoru a nemusím za to ani platit.
Štefan Feranec
21. února 2024 • 11:09
Pane Bartkovský, zařadil jsem si vás do kategorie zpovykaného progresivistu. Pojem svoboda názoru vám asi nic neříká. Nejspíš s dovětkem. Říkej si co chceš, pokud se mnou souhlasíš. Pokud ne, jsi homo, případně jiný něcofob. Bože ochraňuj nás před lidmi jako vy.
jerryx
21. února 2024 • 11:30
@Štefan Feranec Já nějak nechápu že to ty progresivisty baví, být všichni stejní a mít povinně stejné názory. Otázkou je, proč pak vůbec něco psát do médií, když mají všichni ve všem jasno. Ale, drahému příteli Martinovi bych vzkázal, úspěch je, když budou lidé časopis Reflex kupovat a těšit se na nové číslo, ne když Vás bude dotovat nějaká Sorosova nadace. Stejně by mě zajímalo, kdo ty progresivistické nesmysly vymyslel jako první a jak se něco tak ubohého a neatraktivního může někomu líbit.
Avatar - honzour}
honzour
21. února 2024 • 09:56
Tak je asi normální, že když je cca 4% homosexuálů, tak že jich bude nějaké procento i v reklamách. V reklamách na pánskou kosmetiku, boty pro baleťáky nebo anální mastičky jich logicky bude i víc než ta 4%

Na druhou stranu není úplně ok dělat z tolerovatelných sexuálních úchylek normu, jako to dělají progresivisti.
Petr Eugel
21. února 2024 • 00:48
Bartkovsky. Takovej bordel v hlave musi vazne bolet. Vsichni vas musi tolerovat, respekt si nikdy nezaslouzite.
bella.
21. února 2024 • 00:24
Pane Bartkovský , speciálně pro Vás:
přijde mi úplně blbý neustále tahat gaye na světlo bóží , aniž se jich zeptáte, jestli o to stojí! Je děsný, že :
když někomu dojde múza jsou " tématem ", že když politická strana ztrácí body a musí je nějak nahnat gayové jsou "tématem " , že když senilní hérečka , pošahaná Květa Fialová neměla do čeho píchnout s Konvalinkovou , tak byli gayové tématem na šňůře po českých dívadlech atd. . . Takže udělat problém z toho, že herec Novotný hraje gaye , ale vadí mu to imrvére pod nos cpané téma v běžném životě je pro mě už ohraná deska.
Neexistuje pro mě téma gay, nebo lesba , protože jsme všichni v houfu a prostě jsme.
Osobně mi je ale taky nepříjemné cicmání v mé přítomnosti a co se týče reklam , nevím , podívám se.
Pane Bartkovský, kdybych byla gay nebo lesba, osobně by mě hodně uráželo a prudilo, že si mě věčně někdo bere za téma a " dává mi svobodu žití ", anebo mě strká před obrazovky, abych se líbala a tím jako " hájila svou normálnost v jinakosti "A vadili by mi i gaové a lesby, které na takovou " politiku " kývnou!
A protože mezi gayi a lesbami a hetero jsou exoti co se předvádí, pak není nic nenormálního říct, vadí mi to.
----------------------------------------------- ?! ---------------------------------------------
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
20. února 2024 • 22:14
No ona spíš vadí v reklamách ta "gayová" upištěnost a umělá veselost.
Dave Solin
20. února 2024 • 20:29
Když čtu komentáře přede mnou, mám pocit, že nic už psát potřeba není. Ten nesouhlas s článkem je zřejmý.

Tak jen doplním, i mě, gejovi, vadí mj. medializovaná násilná (totiž stále ještě nepřirozená) normalizace LGBT témat. A to doslova oním vyřváním.
Dále, ono "ale" neslouží k ničemu jinému, než vymezení mantinelů. Každý jev přírodní, fyzikální, natož společenský má své mantinely, tímto ale je nutné je v dnešní ""svobodné"" době, která nás dohání k alibismu na každém kroku, i toto připomínat.

A stejná práva? Tu vmanipulaci mas napříč kontinenty do narativu, že homosexuální pár je rovnocenným ekvivalentem rodiny, kterému jsou upírána nějaká práva bude jednou vyhodnocovat historie jako totální selhání (elit, samozvaných elit, systému, řádu). (Každopádně je to hodně slušnej levičáckej majstrštyk, to se musí uznat.) Dnes je to ale především jedna z laciných, ale ostrých dělících rovin, na které si někdo slušně nastartuje kariéru a namastí kapsu, zatímco druhého to pošle 1.třídou mezi puti­novo­dezo­látní­homo­xeno­fobní­fašou­ny.
Kristýna Malíková
21. února 2024 • 14:55
@Dave Solin Pokud jste opravdu gay, vděčíte za to, že tento fakt můžete říct na internetu nebo v práci, že můžete vzít svého partnera za ruku nebo že můžete hledat svého vyvoleného na seznamce a spoustu dalších "běžných" věcí, právě téhle normalizaci a progresivnímu aktivismu. Bez toho by se vnímání společnosti nikdy neposunulo a musel byste se skrývat a nemluvit o svém soukromém životě.
Vždycky si říkám, jestli lidé, kteří mají problém s LGBT aktivismem nebo prostě jen s queer lidmi ve veřejném prostoru, uvědomují, že se tady nejedná o sex, ale o sdílení života. Když se mě v práci zeptají, co jsem dělala o víkendu, řeknu, že jsem byla na výletě s přítelkyní. Tlačím tak svojí LGBT agendu a roztahuji se, kam nemám? Podle komentářů pod tímto článkem to tak vypadá. A vy jim dáváte munici.
Ad manželství, to, že ho očividně nechcete vy, neznamená, že o něj nestojí ostatní. Nikdo vás nenutí do něj vstupovat, když nechcete. Já bych třeba ráda a nevím, komu by to mělo vadit. Je to smlouva mezi dvěma lidmi a státem.
jerryx
20. února 2024 • 17:24
Tak tahle se v devadesátkách normálně diskutovalo. Mně nevadí lidi jiné orientace mám pocit, že mi do toho nic není. Vadí mi, když se vytváří pocit že být LGBT+ je něco víc , že takový člověk už ani nemusí nic umět. Co ale říkám rovnou, nebinární lidé nejsou a gender je levicová pavěda a kdo to ,,studoval", není u mě absolvent VŠ. Nemluvil bych tedy jako herec Novotný, ale je to jeho názor. Pan Bartkovský je zase elitář, co si myslí, že kdo neobdivuje progresivismus, je blb. Já jako příznivec Václava Havla všude kolem sebe vidím jen lidi, nikoliv dezoláty. Nacionalismus je mi k smíchu, stejně jako to slavné evropanství. Evropská myšlenka, jak ji hlásal hrabě Mikuláš Kalergi, mimochodem českého původu, je krásná, bohužel ji likvidují tupí a necitelní byrokrati, tak podobní sovětskému polytbyru v pozdním brežněvismu.
bella.
20. února 2024 • 23:14
@jerryx
Evropanství hlásal tvůj kulisák Havel.
Jako hošík hajloval, fotku dnes nenajdeš.
Jako " politik " neviděl lidi v Jugoslávii a zasílané bomby bral jako humanitární bombardování ", a protože byť mohl na průmku, nechtělo se mu, tak dělal radši kulisáka.Rozuměl si s dělnicí Olgou .Sám byl autodidakt a jeho nevzdělanost se semlela do podivného útvaru všehochuti věd, ale jen po povrchu.Takže asi tak.Stát potřeuje pevnou ruku, tady se to rozpadlo hned na začátku. Vláda není jeden velkej mejdan, jak si to on představoval.A ¨protože byl hloupej byl pro Západ poklad.Jsme vydrancovaný a nedoceněný národ.
....­....­....­....­....­....­....­....­....­....­.... ....­....­....­....­....­....­....­....­....­....
reproman
21. února 2024 • 06:33
@bella. Když berete prášky, přečtěte si příbalový leták.
bella.
21. února 2024 • 08:18
@reproman
ldyž už tak SPC
jerryx
21. února 2024 • 07:42
@bella. Víte, asi ten Váš život není moc šťastný, ale rád Vám odpovím. Když čtu Havla, nacházím neuvěřitelnou názorovou shodu, takže byste mě asi nesnášela taky? Co se týká Havla politika, s Jugoslávií nesouhlasím, ale to je běžný názorový nesoulad, mně tam nesedí právě ten nacionalismus všech Srbů, Chorvatů, Albánců Daleko horší je ten Irák, to vidím jako Havlovo selhání, které nemělo sice nějaký dopad, ale zkazilo mu pověst. Prostě byl starý a nemocný a podlehl tlaku lidí typu Vondry ,Albright, kteří potřebovali souhlas nějakých známých lidí, co měli nějaké renomé. Co je Vondra zač, jsme viděli teď a jeho kandidátka do EP, kde dá za sebe matku svého syna a svého tajemníka svědčí o všem. Havel byl naopak velice inteligentní a taky odvážný. Můžu říct jediné, za covidu bych se neuměl postavit proti vládě, neznat Havla. Vždycky si řeknu Havla zavřeli, musel čelit StB, mně nehrozí nic. Za covidu jsem se jednu chvíli sám dohadoval s Babišem o otevření škol. Bohužel jsme tak zpohodlněli, že lidi ustoupí, když někdo z politiků jen pohoršeně zvedne obočí. Havel byl samozřejmě člověk jako každý jiný, nebyl abstinent, měl rád ženy. Jenže každý jsme nějaký a zase byste měla ocenit, že já se k Havlovi hlásím, vždy se ho zastanu, zatímco panu Bartkovskému o homosexuály nejde, jde mu o to ukázat správný postoj, aby to viděli lidé kolem něj. A abych Vám to ještě víc zamotal, názory pana Sorose jsou mi naprosto odporné.
bella.
21. února 2024 • 08:20
@jerryx
Prosím, když už máte jiný názor na Havla necpěte sem že můj život je nešťatsný.To jsou argumentační nesmysly a s tím já neztrácím čas.
Jaromir Stohansl
20. února 2024 • 16:49
Matěji, to teď budeš pranýřovat každého za názor, který jsi navíc buď nepochopil a nebo záměrně překroutil. Musím říct, že jsi mě dost zklamal. A ano tykám, protože prakticky všechna ostatní tvoje práce na mě působí, že jsi prostě můj vrstevník ze stejné bubliny. Ale tohle je teda dost za hranou...opravdu jsem se zklamal.
František Václavíček
20. února 2024 • 16:43
Ten bartkovský je totálně mimo ... Doufám, že plodit tyhle články není jeho práce, za kterou dostává zaplaceno. Takže například podle jeho názoru, pokud nějaký herec hraje Hitlera, tak by nesměl kritizovat nacisty? Nebo se bránit tomu, pokud by se všude roztahovali? No a ty ostatní jeho "názory" jsou podobné kvality. Doufám, že mu to někdo na poradě vysvětli, pokud jeho iq nestačí k tomu, aby to pochopil sám.
Yaseeq
20. února 2024 • 16:22
No nevím, pane Bartkovský, je tohle vážně téma na článek v Reflexu?
jerryx
20. února 2024 • 17:28
@Yaseeq
Já už Reflex nekupuji, hned po odchodu pana Stoniše. Nevím jak si stojí teď, ale pokud budou psát takhle tak toho časopisu ani škoda nebude.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
20. února 2024 • 15:48
Připomnělo mi to historku, jak se bavil ruský a americký dirigent. A Rus říká, jakou má v orchestru skvělou atmosféru, že tam bez problémů mají i jiné národnosti, jiné rasy. Že tam má šest Arménů, dva Uzbeky, jednoho Ujgura a čtyři Židy. A ptá se toho Američana, kolik má v orchestru on Židů. Američan pokrčí rameny a řekne, že vůbec neví...
Tohle je přesně ten samý případ, kdy někteří lidé se "chlubí" tím, že jim nevadí jejich homosexuální známí... Problém je, že jim hloupost takového názoru nikdy nikdo nevysvětlí... Reklama je zboží jako každé jiné. Buď je dobrá, nebo špatná. Já některou reklamu třeba vypnu, jakmile zaslechnu prvních pár sekund. Třeba proto, že mi leze na nervy nepříjemný hlas apod. Pokud někomu vadí v reklamě černoch nebo lesba, může udělat totéž. Poslouchat nebo sledovat reklamu není povinné...
jerryx
20. února 2024 • 17:32
@Uživatel_5734171 To je asi starý vtip , teď by to asi řešili víc v USA, poměr bělochů, afroameričanů, latinoameričanů, mužů , žen, hetero, homo, trans , asi by ani nemuseli moc umět hrát, kdyby byli menšinoví. Jen v jedné věci by se chválila jednotnost- kdyby všichni odsuzovali Trumpa.
giorgio287
20. února 2024 • 14:25
Mě taky vadí adorace homosexuálů. A jelikož nežijeme v Africe, černoši a arabáši v reklamách taky nemají co dělat.
Jan Bejšovec
20. února 2024 • 14:16
A co je na tom pokryteckého?? Spousta herců ztvárnila postavu Hitlera a předpokládám, že ho přesto každý z nich nenáviděl.
Tomáš Kostelecký
20. února 2024 • 13:12
Mě spíš vadí mluvící opice. Za chvíli je budou cpát i do Ladových obrázků. Místo vodníka na vrbě............ třeba kanibal.
viktor viktor
20. února 2024 • 18:59
@Tomáš Kostelecký …Myslíte řeporyjského starostu Novotného ?
Tomáš Kostelecký
20. února 2024 • 19:10
Kdybych, blbe, myslel řeporyjského starostu, asi bych to tam napsal. Netrpím mentální nedostatečností a obsesí jako ty. @viktor viktor