Válka na Ukrajině

Zpět na článek

Avdijivka padla. Ukrajinské jednotky se stáhly, aby nebyly obklíčeny

20 komentářů

Saša Krach
17. února 2024 • 12:26
Co zatím přinesla tato válka . Možná 800000 mrtvých kteří určitě zemřít nechtěli....Kdyby mohli něco sem napsat,,,ale už nemohou...Dál se k tématu nemá cenu vyjadřovat.😭
Richard Šebesta
17. února 2024 • 14:16
@Saša Krach Ale fero 52 se vyjadřuje a dlouze a dokonale
Martin Tuhý
17. února 2024 • 17:13
@Saša Krach Je to tak, válečný zločinec Putin může za statisíce obětí, válka nepřestane, dokud se nestáhne.
Avatar - fero52}
fero52
17. února 2024 • 11:52
Jen hlupák neví, že I. i II. světová, stejně jako Arabsko-Izraelská válka skončily porážkou / kapitulací agresora, po které teprve nastala mírová jednání v režii vítězů. v Korejské válce byl agresor "pouze" zatlačen nazpět odkud přišel .... a tak je nadále časovanou bombou, hrozbou pro mír celé oblasti, jelikož nedostal definitivně na prd_....... 🙁
Poslední "neutrální" státy jenom těží z kšeftů a zabezpečené obrany na úkor těch ostatních. Reálná neutralita v globálním světě atomovek a korporací JE NESMYSL, resp. pokrytectví. Např. Švýcarsko vyrábí zbraně (použitelné jen ve válce), ale zakazuje je dodávat zemi bojující o přežití, zatímco jeho firmy rejžují krvavé dolary v Rusku (tak jako maďarské, rakouské či indické).
Západ musí namísto blábolů o mírových jednáních požadovat, resp. vynutit si zastavení ruské agrese. Nastolení míru je v rukou Kremlu a představitelů Západu, nikoli v rukou Ukrajinců. Západní politici měli dávno sdělit Putlerovi jediné: že pokud okamžitě nezastaví bombardování Ukrajiny, bude povinností NATO vytvořit nad Ukrajinou protiraketový deštník (navzdory tomu, že bude Rusáky označen za "snahu o konfrontaci" či "eskalaci konfliktu"), a poskytnout Ukrajině plnohodnotnou špičkovou výzbroj NATO, včetně dalekonosných raket, aby mohli její obránci ničit útočící ruské rakety a zařízení, odkud jsou vypalovány. Jen to povede k deeskalaci konfliktu a zmírnění utrpení ukrajinského obyvatelstva, poznačeného na desetiletí. Pokud to představitelé Západu neučiní, nezbavím se obavy, že budou hledat výmluvy i v okamžiku, kdy Rusáci vybombardují Košice, Kišiněv nebo Rigu !!! *** Musím stále opakovat, co prohlašuji (a nejen já) již od dubna? : http­s://fe­rohra­bal.bl­ogspo­t.co­m/2022­/05/dr­tiva-porazka-ruska-jedina-sance-na.html
Saša Krach
17. února 2024 • 12:28
@fero52 A mnohé tyto války nemají do dnes vítěze a spravedlivé vyrovnání....😝😝😝😝😝 Hold civilizaci.🥵
Uživatel_5793372
17. února 2024 • 14:57
@Saša Krach Hold? Když někdo ve slově holt, napíše d, tak je hňup. V tomto případě moskalskej hňup.
Saša Krach
17. února 2024 • 16:57
@Uživatel_5793372 Hold
Význam tohoto slova je POCTA. Používáme ho tedy v případě, že chceme někomu složit poctu, nějakým způsobem ho ocenit.toto slovo se často používá ve spojení vzdát/složit hold někomu....opsáno z netu pro idiota..
😂😂😂😂😂😂🛷
Avatar - fero52}
fero52
17. února 2024 • 11:52
Je to stále dokola, slabomyslní jedinci a trollové halekají "Tato válka nemá vojenské řešení" .... jako kdyby během posledních sto let nějakého agresora zastavily ústupky a nabídky "mírových jednání" Když slyším ty pokrytecké kecy o míru a potřebě diplomatického řešení a výzvy k příměří ve chvíli, kdy je už 1/2 Ukrajiny srovnaná se zemí a ruské rakety masakrují bezbranné obyvatelstvo a vyhání ho z domovů, resp. z vlasti, otevírá se pomyslná kudla v kapse. Na stole jsou jenom 2 možnosti = porážka Ruska anebo kapitulace Ukrajiny (a s ní celého konceptu NATO i EU)!! Konec války je v rukou Kremlu! Pokud složí zbraně Rusko - bude to konec války, nastane mír; přestanou-li bojovat Ukrajinci - bude to konec Ukrajiny.Už vidím, jak jde ten zmetek Orbán "diplomaticky" dojednávat smír se sousedem, který mu podpálil dům, znásilnil ženu a zabil dítě!!! Jak Harabin, Fico, Babiš či Chmelár nabízí Maďarsku za mír Podunajskou a Výchoslovenskou nížinu (Klausovi, Okamurovi s Konečnou nestačí analogie Sudet!?). Jednat s prolhaným a zákeřným Ruskem o příměří, pokud nepřestane ostřelovat Ukrajinu a nezačne stahovat jednotky z okupovaných území, by znamenalo jen ukrajinskou sebevraždu, oddychový čas pro lstivý Kreml, aby doplnil zásoby a stavy mužstva .... asi jako kdyby Sověti uzavřeli příměří s nacisty během stalingradské bitvy, resp. Spojenci zahájili mírová jednání s Hitlerem v r. 1942, kdy ovládal wehrmacht většinu Evropy a ruské území až po Kavkaz a Moskvu 🙁 Když Babiš, Milanović anebo maďarský ministr zahraničí Szijjártó pokrytecky blábolí, že model mírových jednání v případě konfliktu Izraele a arabských agresorů by měl fungovat i v případě Ukrajiny, zamlčuje hlavní pointu, že třeba mírové dohodě s Egyptem předcházelo vítězství napadeného Izraele nad arabskými státy během Jomkipurské války, rozdrcení egyptské armády a izraelská okupace celého Sinajského poloostrova a Suezu, které Egypt podpisem mírové smlouvy získal nazpět! Trollové - nebudu reagovat!!!
Saša Krach
17. února 2024 • 12:30
@fero52 Taky v této oblasti je klid a mír....prostě láska....😝😂
Richard Šebesta
17. února 2024 • 14:12
@fero52 Proč pak podle tebe v Koreji po 3 letech došlo na příměří a ukončení bojů ? Podle mne proto,že obě strany došly k závěru že nikdo nemůže vyhrát a bylo plno mrtvých a také materiální škody byly velké. SSSR a KLDR a Čína byli jasni agresoři přesto na to USA a spol. přistoupili. Čili kdyby ty jsi byl ty tehdy třeba americký president válčilo by se dál třeba dodnes ne ? To bychom měli už 74 výročí války letos v červnu a ty by jsi vstoupil do dějin. "Škoda že se tak nestalo " . Byl by jsi slavný !!!
Richard Šebesta
17. února 2024 • 14:13
@fero52 Jasně typický komunista ! Jen já mám pravdu jen já,já já já !!!!!!!
Richard Šebesta
17. února 2024 • 10:04
Nemohu si pomoct. Je to stále dokola. Tato válka nemá vojenské řešení. Západ místo aby tlačil na obě strany aby zasedli k jednání dělá pravý opak. Přilívá olej do ohně a podporuje v podstatě další zabíjení. Jen by mne v této souvislosti zajímalo jakou mají ti západní politici NATO i EU strategii do budoucna ? Jak dlouho to tak chtějí dělat ? Rok, dva, tři, deset ? Nebo čekají až padne Putin nebo zemře ? To se ale načekáme . A jak dlouho jim to budou obyvatelé jejich zemí trpět ? EU má sama tolik problémů že neví který řešit dříve (migrace,stávky zemědělců napříč celou Evropou atd).Osobně pro mne je současná politika jak EU i NATO i naší vlády naprosto nepřijatelná a nelogická a hlavně jde proti zájmům našich obyvatel.
Avatar - Lior Chaos}
Lior Chaos
17. února 2024 • 10:21
@Richard Šebesta
Vystihl jste to naprosto přesně.
de tomaso
17. února 2024 • 11:30
@Richard Šebesta

Takže až vám agresivní soused zabere 1/4 vaší zahrady, pozabíjí část vaší rodiny a vaše domácí zvířata, tak se nebudete bránit?
A když se budete bránit .... tak pak přijde "starosta obce" a řekne vám...
"hele... no tak pánové ...nějak se dohodněte... tahle agrese přece nemá smysl.... jsou tady jen mrtví a zničená země"... wtf ... ? Tak to jsem zvědavý. Vypadá to, že jste totálně bezcharakterní člověk.
Richard Šebesta
17. února 2024 • 11:43
@de tomaso Jo totálně " charakterní člověče " . Já jsem pochopitelně zpočátku fandil Ukrajině ale dnes po dvou létech je jasné že tu válku nejde vyhrát ani pro Rusy ani pro Ukrajinu. Tak mi vy totálně charakterní člověče řekněte jak dlouho to chcete podporovat ? Místo urážek mi řekněte časový horizont, nechci přesné datum jen zhruba, rok dva ? To jsem zvědav co za moudro z vás vyleze ? Jo a nezapomeňte ještě že se přitom zabíjení utápí i naše peníze které tam podle mne zbytečně posíláme jak celá EU tak i naše republika.
de tomaso
17. února 2024 • 22:16
@Richard Šebesta Mne tak nějak připadá vtipný nejen váš způsob vyjadřování "človeče", ale taky slovní spojení "fandit ukrajině". Tohle není fotbalový zápas, ale boj o život.
Jak dlouho? Tak dlouho dokud rusáci nevypadnou z území Ukrajiny. Jednoduché.
Richard Šebesta
17. února 2024 • 23:05
@Richard Šebesta de tomaso. Počítám že jste právník ne ? Tady nejsme u soudu. Bazírujete na slovíčkách . Každý neomezený člověk ví co jsem tím myslel. No a místo těch keců neodpovídáte na otázku. Ale dobře takže když se Rus nestáhne
z ukrajinského území , což se může stát ( já si přejí aby se stáhnul) tak se bude válčit třeba 5 nebo 10 let ? Rozumím tomu dobře ? No myslím, že je u nás málo lidí co s tím budou souhlasit.
Martin Tuhý
17. února 2024 • 17:11
@Richard Šebesta Záchrana Ukrajiny je zcela v našem zájmu. Ukrajinu byla napadena sousední totalitou a budeme ji podporovat jak dlouho bude třeba.
Avatar - Lior Chaos}
Lior Chaos
17. února 2024 • 21:56
@Martin Tuhý
Tak co tu ještě děláte ?
Už jste na cestě ? Stratégu ?
Martin Tuhý
18. února 2024 • 02:07
@Lior Chaos Kam bych chodil, žiju převážně mimo ČR, v té kolaboranty prorostlé ubohé zemi vydržím vždy jen chvilku. Jinak Ukrajině pomáhám jak jen mohu, jak finančně, tak pracovně.