Komentáře

Zpět na článek

Štefek: Blýská se na lepší časy? Kdepak. Inflace sice zpomaluje, ale drahota zůstává

7 komentářů

Not like Somebody
16. února 2024 • 20:08
Vyšší hodnota práce nebo jinak řečeno vyšší nezaměsnanost a nižší sociální podpora by vyřešily všechno ale na to nikdy nemůže dojít v době kdy se všichni politici předhánějí kdo líp nakoupí voliče 🙄

Ti jsou v mezičase už vychovaní jak zvířata v zologické 😔 na lov rezignovali a v komforu klece čekají na svého oblíbeného krmiče 🫥
Martin Tuhý
17. února 2024 • 16:57
@Not like Somebody "vyšší nezaměsnanost a nižší sociální podpora by vyřešily všechno", to jsou opravdu velice zajímavé recepty...asi jako řešit záděrku za nehtem pomocí amputace nohy.
giorgio287
16. února 2024 • 13:19
Říšský protektor Reihard Fiala svojí neschopností způsobil obří inflaci, neuvěřitelnou drahotu a fakticky každého z nás okradl o 1/3 úspor. A jako bonus okradl v prvním kole důchodce a v druhém zvýšením daní všechny.
A to pomíjím šílené zadlužování země a utrácení za předražené nesmysly pro zelené mozky (a bez soutěže, aby byla provize co nejvyšší, že...)

To hovado má na výběr dvě varianty: spáchat harakiri nebo si počkat na odsouzení za vlastizradu a provaz.
lennon
16. února 2024 • 14:05
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Michal Kelner
16. února 2024 • 16:37
@giorgio287 moc Ti to, Jiříčku, nemyslí. Ekonomika není Tvoje silná stránka, viď?
Martin Tuhý
17. února 2024 • 17:01
@giorgio287 Fiala je zcela neschopný, za inflaci nemůže, stejně tak za ni nemůže Babiš. Za co ovšem Fiala může je zcela bezprecedentní pokles životní úrovně v ČR a devastace ekonomiky, ale to je klasika při každé vládě ODS.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
16. února 2024 • 12:48
je to jednoduché. Musí se dostat systém do rovnováhy. A to bude trvat. A je jen a pouze JEDINÉ ŘEŠENÍ. A tím je konkurence, konkurence a zase konkurence. To poslední, co by měl stát dělat, jsou dotace, regulace, pobídky a další netržní ptákoviny. A aby byla zajištěna konkurence, musí být vytvořeny podmínky a musí fungovat instituce, jako je třeba ÚHOS. Je naprosto šílené, jak právě tento úřad dovolil v nedávné minulosti akvizice Agrofertu, kdy trikem Agrofert koupil United Backeries a Odkolek a vytvořil tak faktický monopol na pečivo. Trik spočíval v tom, že bílí koně koupili tři pekárny PENAMU, což byla "podmínka" akvizice a tyto pekárny v řádu měsíců ukončily činnost a předaly trh zase Agrofertu. Na Slovensku za tento trik Bureš dostal vloni za to pokutu půl miliardy korun!!! A stačí si vzpomenout, jak u nás ÚHOS ještě nedávno fungoval. Tehdejší předseda Rafaj se tajně scházel s Faltýnkem po benzínkách, kde řešili právě tato šméčka, nebo třeba mýtný systém. A policie pak při domovní prohlídce našla Rafajovi dva miliony v hotovost...Prý na svatbu dcery...)))))))