Prostor X

Zpět na článek

Kučera: V kauze Čapí hnízdo soud zatím neprovedl všechny důkazy. Radikální změnu rozsudku ale nečekám

54 komentářů

Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Hulin No More
1. pan Babiš je tak bohatý, že nepotřebuje krást
2. Dejte už panu Babišovi pokoj, politici demobloku kradou víc a nikomu to nevadí
3. Babiše jsem nikdy nevolil, ale jestli mu nedáte pokoj, budu ho volit
4. Ať je Babiš jakej je, tak se alespoň stará o naše lidi

Zapoměl jsem na něco? )))))))
Richard Šebesta
@Miloslav Podhola To ale nemá logiku. Sorry, když je nevinný jak on už 7 roku blábolí proč vracel dotaci ? Podle něho tr.čin nespáchal proč tedy vrací peníze ? Buď něco ukradl a je si toho vědom proto to vrací, tomu rozumí každý, může to být bráno jako polehčující okolnost ale samozřejmě že měl už dávno vyvodit politickou odpovědnost a odejít z politiky. Nebo jak on tvrdí nic neukradl je tedy nevinný a pak ale neměl důvod nic vracet. Čili buď platí varianta první nebo druhá. Nemohou platit obě spolu. Chapišto checho ?
Papanikula
Uměle vytvořena kauza a zaplatit panu Babisovi odškodné Ministerstvo spravedlností za průtahy v rizeni, takhle opravdu nemůže fungovat paní Parkanová už náhradu škody dostala
Miloslav Podhola
@Asatin
Asatin,je mi tě líto, ty už neumoudříš!. Tak poslouchej Fialu, on ti to nalže!!
Not like Somebody
Do Prčic kde je Rasputin 🤷🏻‍♂️ takhle se nikdy nedozvíme jak to ve skutečnosti s Babišem bylo 😜
viktor viktor
@Richard Šebesta …Ještě jednou pane Šebesta. Nevěřte tomu, co plácá váš oficiální tisk, co píše opilec Kmenta apd. Jedinná pravda je ta, že všichni s máslem na hlavě by měli být vytěsněni z politiky. A to je ve zkorumpovaném CZ veliký problém.
viktor viktor
Soustavným problémem CZ je, že do špičkové politiky neumíte dostat mladé lidi, nezatížené komunistickou minulostí a pokud ano vyjde z toho , nikdy nepracující lenoch, Mareček Benda, narcis Fiala, nebo dcera řezníka Pekarová, nebo dcera agenta StB Jourová atd. Tato současná, tzv. elita , je zhoubou CZ. Pan prof. Drulák, ing. Macinka atd. by byli dobrým startem. Zatím to u vás dělá dojem, že jedno smetí jste vymetli a nové smetí natáhli.
viktor viktor
@Uživatel_5734171 …Také to tak vidím. A myslím, že dnes to u vás vidí většina občanů. Už podle volebních preferencí. Proto ta nervozita “ antibabišovců “.
viktor viktor
@Hulin No More Jistě máte důkazy. Tak to utíkejte oznámit. Jinak kryjete trestnou činnost . A nebo šíříte drby ?
viktor viktor
@Richard Šebesta …a prd se dokázalo, viďte ? Jenom drby.
Frank51482
To Fialenko a celá zločinecká banda z ODS krade přes pochybnou kampeličku. A je zajímavé, že presstituti povětšinou mlčí. S igelitkami tito darebáci vybírali v hotovosti desítky miliónů a nikdo nic. A jen tak mimochodem, kolik miliónů dostala Fialenkova nadace, která se zabývala rovnoprávnosti žen v Barmě?
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
Problém je, že kauza Čapí hnízdo neřeší druhou linku, která je daleko jasnější a škoda o řád vyšší. A sice fiktivní reklama na farmě. Bureš neměl peníze na další stavbu, projekt se dostal do skluzu a bankovní úvěry nestačily. Normální podnikatel by provedl vklad do firmy. Ne kolenovrt Bureš. Protože vklad do firmy by musel udělat ze ZDANĚNÝCH PENĚZ. Tak udělal fintu a na té NEDOSTAVĚNÉ FARMĚ, která neměla ani korunu příjmů z vlastní činnosti, která neměla logicky žádné zákazníky, zadal za stovky milionů reklamu ze svých dalších ziskových firem. Ty firmy si tím snížily zdaňovací základ, ztrátová firma Farma Čapí hznízdo žádný zisk neměla, takže daně neplatila. Pochopitelně, že to je nezákonné, i když si koblížci myslí, že to přeci je jeho věc, jestli si Olma, Kostelecké uzeniny či jeho pekárna v Německu objedná a zaplatí reklamu na nedostavěné farmě v kdesi v polích u Olbramovic. Je to nezákonné a finanční úřady na to jsou EXTRÉMNĚ vysazené a citlivé. Prověřují reklamy v řádu desítek tisíc korun a chtějí doložit, zda reklama skutečně proběhla a zda to není finta. A tady se bavíme o fiktivní náklad o ČTYŘI ŘÁDY VYŠŠÍ!!!!!!!!!!!!! Stovky milionů korun! A důkazy o švindlu na stole, tady není co vyšetřovat, důkazní břemeno nese v tomto případě obviněný.
Je otázkou, proč se tato linka nevyšetřuje. A co víc, proč se nevyšetřují lidé, kvůli kterým se to nnevyšetřuje... Ono tam totiž byly podněty k prošetření, jeden podnět podal i finanční úřad v Chemnitz, protože Bureš se rozhodl tou fintou s reklamou ošvindlovat daně i u své pekárny v Německu, ale vše bylo tehdejším vedením ministerstva financí a finančního ředitelství zameteno pod koberec. Schillerová, Janeček a další, ti jsou pod tím "podepsaní"...
pistora
@Hulin No More - to je asi tak všechno co můžeš udělat,že to desetkrát zopakuješ!
viktor viktor
@Mirek Ohmatálek… Jste prostě užitečný idiot. Pávek se jim hodil. Všechno jim vykecal a oni ho mohou dodnes držet pod krkem a on jen jako dřevěná loutka plní rozkazy. Oni na něj a jeho rodinu vědí i jiné věci. Nakonec to byli všechno hnusní komunističtí funkcionáři. Prostě profesionální hajzlík je ten Pávek. A to Pávek ještě chodí klást věnce k hrobu Palacha apd. Kvůli takovýmhle vlastizrádcům Pávkům apd. a obdivovatelům SSSR se tenkrát umíralo, mizelo ve vězení, nebo emigrovalo. Doufám, že takových blbečků jako jste vy , není v CZ většina. Předvolební prognózy jsou optimistické. Jinak zůstane CZ jako nezajímavý , směšný protektorát.
viktor viktor
@Mirek Ohmálek…Já nezapomněl, jaké hyeny a připrdění slouhové SSSR byli funkcionáři KSČ a politruci. Z takové rodinky je Pávek a jeho mamina komisařka. Takoví vám sedí na Hradě a vy jim hlupáci věříte 🤮. Právě důstojníci silových složek ( policie, armáda ) byli oporou KSČ. Před těmahle hnidama jsem kdysi emigroval. To jste si tam, podle vaší teorie, mohli nechat rovnou Husáka. On by byl teď také “ hodný “ a milý , překabátěný komunista. Tedy pardon , DEMOKRAT. P. S . - možná i dr. Mengele by byl dnes výborný lékař, co myslíte ?
Miloslav Podhola
@viktor viktor
Viktor OK!
Miloslav Podhola
Babiš je pronásledován za daňový podvod, kterým ale nebyla naplněna ztráta dotace, neboť celou částku 50mil. vrátil.
Jiné, podvody v dotacích se ztrátou, se nesoudí, nebo nemají patřičnou publicitu, neb aktéři jsou pro politiků nezajímaví.
viktor viktor
@Mirek Ohmálek …To je veliká chyba. Proto vám sedí KSČ na Hradě, na Ústavním soudu atd. a jste se starými struktůrami stále Kocourkov. Ale Babiše tu nezapomínáte propírat a odrbávat dokola i když není ve vládních struktůrách a většinou jde jen o drby. Máte dvě měřítka ?
Richard Šebesta
@Richard Šebesta Máte špatné informace Kmenta je seriózní žurnalista. Opilcem je určitě Zeman. Kmenta napsal o Burešovi několik knih např. Boss Babiš ,Babišovo Palermo atd. Všechny jsou to knihy faktů. Kmenta je profík žádný dojmolog. Bureš dobře ví že Kmenta má pravdu. Kdyby někde lhal jistě by ho Bureš žaloval,má dost peňez i právníků dost. Jenže Bureš ví,že to vše je pravda a proto Kmentu nesnáší když navíc ví že soudně na něho nemá.
Richard Šebesta
@viktor viktor No plácáte bludy. Vysvětlovat a dokazovat by měl agent Bureš. Kdo si to objednal to jeho tr.stihání. Sorry já to vlastně vím. SVATÝ PETR !
Richard Šebesta
@viktor viktor Drulák uritě dobrá volba
Saša Krach
Babička vždycky říkala....
Když tě u nějaké blbosti chytí...Musíš mít v záloze blbost proti nim...a pokud máš moc...
Tak tu jejich blbost neustále používej...a to všemi prostředky ..
A to se. Děje. 😝
viktor viktor
@Richard Šebesta… Já se spíše divím, že pan Babiš ještě toho nemocného syna a bývalku živí v drahém Švýcarsku. Mělo by se prošetřit jestli je tam neunesl. Co myslíte ?
viktor viktor
@Ivo Meluzín … Kolik si ročně nakrade Fialova neziskovka na ochranu barmských žen ? A co “ přehlédnutý “ milion pana Fialky ? A co další neziskovky, které občané platí, ale nepotřebují ?….Také do tepláků ?
Avatar - epr3
epr3
@Frank51482 Nebyla jediná a když se média ptala na jejich využití, nedostala nikdy odpověď.
http­s://ww­w.par­lamen­tnilis­ty.cz­/zpra­vy/kau­zy/Mi­liono­ve-dotace-pro-spolek-kde-sedi-predseda-ODS-Treba-za-posileni-role-zenskych-a-etnickych-obcanskych-organizaci-v-demokratizaci-Barmy-676955
Asatin
Vsichni kradnu ,ale ja jsem protikorupcni a pro to jsem zmenil pravidla obchodovani...a kolihy me maji radi a pro to se stanu premierem.Cesi to potrebuji, ale jeste o tom nevedi.A to misto vedle Stalina mam zaplaceny.
Avatar - epr3
epr3
@Richard Šebesta Pane Šebesto, ukázkově tady předvádíte bolest současné Evropy. Nepátráme a neřešíme příčiny, ale o to snaživěji řešíme následky.
Nejenom v tomto případě příčiny jsou.
1. To, že vůbec dotace a dotační politika existují
2. To, že úřady které jsou zřízeny pro provádění přidělování dotací pracují jen formálně, nebo jsou uplacené.
3. Až na základě tohoto existuje podvodné jednání, kdy se podnikatelé snaží domoci dotací, i když na ně nemají nárok(což je ovšem mnohdy předem obtížně zjistitelné, někdy také proto, protože se podmínky jejich přidělování retroaktivně mění)
Dovedu pochopit, že spousta lidí nemá Babiše rádo, docela určitě to není Mirek Dušín našeho podnikatelského sektoru. Počínal si tvrdě, nevybíravě, asi mnohdy za čarou etiky i zákona. Ať ho za to vezmou po létech a klidně zavřou na zbytek života, neřeknu ani popel. Ale stát si vybral pro jeho odklizení z cesty ten nejpitomější důvod, na kterém už dvakrát pohořel, což opět ukazuje hlavně na vlastní neschopnost.
Avatar - epr3
epr3
@Richard Šebesta Ale od toho tam ten úřad je, aby zjistil, jestli Babiš kecá, víme?
Hulin No More
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - epr3
epr3
@Uživatel_5734171 Tohle ale širokým masám jde jen těžko vysvětlit, daleko jednodušší je tvrdit, že Babiš ukradl 50mio na neoprávněné dotaci. Jako by si je někde nabral lopatou. Jenže nenabral, přidělil mu je Státní dotační úřad po proběhlém řízení. A to se také nehodí říkat, protože z toho vykukuje korupce stáních úředníků.
Má to ten Kučera těžké. Dvakrát s ním u soudu vymetli, a teď si tam jde potřetí....
Avatar - Uživatel_5734171
Uživatel_5734171
@Hulin No More
ono se to řeší neřeší. Konečně se třeba ministerstvo financí přihlásilo jako postižená strana, což je klíčové pro další vyšetřování. Ale neřeší se pořád to, kdo to stopil. Přeci tam jsou konkrétní osoby, co třeba stopily ten podnět z Chemnitz, ta podání tam byla, ta kauza je medializovaná spoustu let. Všichni tito lidé mají být dávno s ostudou na pracáku. Totéž lidé, co "zaklekávali" nezákonně na firmy. A možná jsou to titíž... Každopádně na ministerstvu financí je třeba vymést ten Augiášův chlív, ale na to nikdo nemá koule...
Hulin No More
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Jiří Němec
@viktor viktor Voják je voják a pokud to není zrovna SS nebo Rudý Kmér, tak je pořád potřebný. Nebo se měli všichni vojáci, policajti, kriminalisté apd. vyházet? No to by sme asi dopadli....
Jiří Němec
@Richard Šebesta Souhlas
František Kotrbatý
@Správná úvaha je to komedie properte si Fialu to je komediant a lhář a to veřejně.
viktor viktor
@Eva Nesibová …Na rozdíl od “ matematika “ Stanjury rozumí Babiš podnikání. O celoživotních vysavačich státní kasy Fiala, Pávek apd. neschopných vyč * úrá* ků raději nemluvit.
Eva Nesibová
@Frank51482 Jako fakt vám nepřijde divný, že tenhle Blabla, co neumí říct souvislou větu, je tak skvělý podnikatel, že si zdesetinásobil majetek během své politické kariéry?
Eva Nesibová
@viktor viktor 😂
Uživatel_5675246
Je vidět,že se blíží volby.
pistora
@Frank51482 -Správná otázka!
Hulin No More
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Mirek Ohmálek
@viktor viktor Vy řešíte co dělal prezident před 35 lety a jakou má maminku 🫣 boha vás ty komunisti fakt dostali 🙄😆🤣 to nevadilo ani Američanům když udělali za Pavla předsedu vojenského výboru NATO 😜
...a Mengele je samozřejmě taky aktuální problém, dávejte radši pozor na všechny Němce 👻 někteří mohli mít babičku v NSDAP, člověk neví 😜

Tak si ten boj se stíny minulosti užijte, z vás museli mít Amíci velkou srandu 🤡
Mirek Ohmálek
@viktor viktor Jen jediné měřítko a to co přináší ve svých funkcích dnes, minulost nikoho nezajímá 🫣 Kocourkov je dneska v Americe s těma dvouma gerontama

Pokud se podaří udržet Babiše a jeho pohuňky na uzdě, se současným stavem české politiky jsem naprosto spokojený 🫠

Babiš je psychopat (podobně jako Trump), politik klasického olygarchistického střihu, kterému jde jen o vlastní zájem a za ním jde přes mrtvoly 😫 Pavel je skvělý prezident který nikde ve světě neudělá ostudu .
Je mi úplně fuk, co dělali oba v mládí, jeden je slovenská škodná a druhý člověk na pravém místě za kterého jsem moc rád 👍
Mirek Ohmálek
@viktor viktor Váš problém je pochopit, že v roce 2024 kromě vás už dávno nikdo komunistickou minulost politiků neřeší 🥳
Richard Šebesta
@viktor viktor Nervozní je hlavně agent Bureš. Budu odsouzen nebo nebudu a kdo se mnou půjde do koalice ? Fialův kvintet ví že bude v opozici. To je jasné.
Richard Šebesta
@viktor viktor Ale Fialově neziskovce se to musí dokázat
Richard Šebesta
@Richard Šebesta A pokud jde o ty důkazy . Vždyť je všechno dokázáno ale Bureš zkorumpoval lidi v justici. Jsme přece země neomezených možnosti. Proto se to táhne tak dlouho a ještě se to dlouho potáhne.
Ivo Meluzín
Jasně kobliho, na víc nemáš?
Hulin No More
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Richard Šebesta
V kauze AGENTA Bureše-Bláboliše je toho nejasného mnoho. Od únosu syna na Krym (který nikdy nezdůvodnil) dále přes falešné podpisy Babiše mladšího až třeba po Burešovo tvrzení že kauzu Č.H. si někdo objednal. Ovšem Bureš nikdy neřekl kdo ? Za další kauza samotná se začala šetřit v době kdy Burešovi lidé řídili justici (MS) jak Válková tak Pelikán. Čili pokud by byla pravda co Bureš tvrdí ,že si kauzu někdo objednal tak za to nese odpovědnost jeho ministr spravedlnosti že má ve svém resortu takový bordel a zkorumpované soudce. Přitom nominaci obou (Válkové i Pelikána ) udělal sám Bureš. Obecně můžeme říct že ministerstvo spravedlnosti je spíše ministerstvo nespravedlnosti a naše soudy se vlečou neúměrně dlouho. Burešova kauza trvá už skoro 7 let a jak dlouho se vlekla kauza exhejtmana Ratha ? Darmo mluvit.
Ivo Meluzín
Je třeba Bureše poslat do tepláků, nevím co ty slavný soudy pořád řeší.
Na dotace vrchní guru anofertsekty neměl nárok. Jen má dostatek koblih pro právníky.
Richard Šebesta
@epr3 Chlape žijete ve falešných iluzích. Burešovi ty dotace přidělili jistě vo tom žádná ale na základě Burešova podvodu o tom že účelově vyvedl čapák z Agrofertu. Víme ?
Richard Šebesta
@Uživatel_5734171 Opět souhlasím 100 %.Tady v této kauze je toho mnohem více co by měl agent Bureš-Bláboliš vysvětlit ? Proč unášel syna na Krym ? Proč ho ( když se měl léčit údajně, neléčil doma ) ? No a pokud vím byl zde minimálně další svědek na něhož Bureš působil aby nevypovídal proti němu. Byl anebo nebyl podpis Babiše mladšího falešný a pokud ano kdo ho zfalšoval ? Zároveň to svědčí a katastrofální
práci celé justice že za 7 let tyto fakta nejsou objasněny. Za mně je Bureš jasný viník.
Hulin No More
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.