Komentáře

Zpět na článek

Petr Havlík: Snaha o odklon od proizraelského postoje aneb Milé osobnosti, hluboce se mýlíte

17 komentářů

Lubomír Horký
10. února 2024 • 15:19
Jak můžete někoho nazvat osobností a přitom doufat, že se ve svých úvahách mýlí? Co je to potom za osobnost? Osobnost za každou cenu?
Ať si tyto "osobnosti" ponechají svá moudra pro sebe a pokud chtějí sami pomoci Palestincům, možností a různých kanálů je bezpočet. Ale ze svého. Většinová společnost nebude dávat své zdroje k dispozici a k rozdělení Hamásem, aby bobtnal , nakupoval zbraně a částky promrhal na budování podzemních tunelů. Jistě ve prospěch palestinského lidu, K čemu jsou ty stovky miliard , které sype EU a další země léta do Palestiny, co se změnilo? Na co byly použity? Byly pouze projedeny a nula od nuly pošla. Takže si léta vyživujeme teroristy. K čemu? Podívejte se, co dokázal za ta léta Izrael a bez cizí pomoci. To Arabové nikdy nedokážou Ať je podporují arabské státy, jsou to, jak říkají, jejich bratři. Proč do nich stále peníze cpou "bezvěrci"? Vždyť si křesťanská civilizace vyživuje své budoucí vrahy. To to ještě nikomu nedošlo?
Když sleduji tyto různé "osobnosti" tak asi ne.
Pavel Maleček
10. února 2024 • 06:56
Havlík se jako vždy mýlí. Nejen v tom, že u těchto "osobností" jde o antisemitismus. Jedná se totiž o shluk fanatických levičáků v jejich dnešní neo socialsitické podobě, tedy s neomarx-progres ideologií s jejím multikukti, gender, LGBT či eko-klima povinným sebemrskačstvím.
Když jedním z jejich svatých grálů je ochrana menšin, prý zneužívaných až týraných většinou. No a z tohoto pohledu je Izrael, tedy Židé zlou většinou a islámpalestinci ubližovanou menšinou. No a té je při obraně před většinou dovoleno vše. Vč. bestálního řádění 7. října. Za nějž přeci nemůžou, protože k němu byli většinou, tedy Židy vyprovokováni.
Že Židé zažili coby menšina v nejen v nacistickém Německu hrůzy masivního vyvražďování tyto neomarx-progres fanatiky teď nezajímá. Teď jsou zlou většinou a s jakoukoliv obranou před řáděním islámpalestinské menšiny musí okamžitě nejen přestat, ale i začít plnit její požadavky.
Ano tohle udělá s jinak jakž tak rozumnými lidmi (vím Šabatová či Halík ...) příklon k fanatické ideologii. Které vůbec nejde o menšiny, ale o ovládnutí společnosti a nastolení socialistické totality, která prý všechny problémy ajncvaj napraví.

O to takovým jde nejen v EU, kde to už mají téměř "doma", ale i v Izraeli, dosud drze fungujícím v jakés takés demokracii. Proto musí být zničen, bez ohledu na to, že to odnesou miliony Židů. Ano tak to končí pod taktovkou ideologických dobrotrusů.
Jiří Odvárko
10. února 2024 • 03:15
Kdo, nebo podle jakých kritérii byli signatáři pamfletu označeni za osobnosti. Někteří se vynořili z jakéhosi přítmí a někteří jsou docela profláknuti, ne vždy akceptovatelnými názory. Pamflet je zcela nevyvážený a zavádějící. Z osobností se stali spíš folklorní komparzisti.
Štěpán Kohout
10. února 2024 • 00:19
Tentokrat zustal autor hluboko pod svou beznou urovni a sestavil nijak invencni skladacku tisickrat uvedenych faktu a tisickrat ctenych frasi, napriklad: "Útok na Izrael je útokem i na nás, na naše judaisticko-křesťanské kořeny, ke kterým se naše civilizace hlásí." Hlasi? Opravdu? A muzete mi rici jak?
Nesouhlasim s petenty v nicem, ostatne jsou to zname firmy, lety provarene. Ale vytahnout proti nim takove puste propagandisticke "lorem ipsum dolor" opravdu nicemu nepomuze. Zvlaste od autora, ktery ma na vic.
Spytar
9. února 2024 • 18:13
Ale "no dovolte"! p.Havlíku, jaké "milé" a jaké "osobnosti" ? ??
Což takhle jednou nepsát "ve lži" a nazvat je po pravdě: Vy licoměrní zbabělci! !! Zase ne? ?
♥️
Richard Šebesta
9. února 2024 • 17:27
Ne vždy souhlasím s panem Havlíkem ale nyní ano. S ARABY SE NEJDE DOMLUVIT ! Na těch jménech co to podepsaly mne nejvíce irituje jedno a to falešný a pokrytecký Halík.
Avatar - našinec}
našinec
9. února 2024 • 18:10
@Richard Šebesta Zkuste si přečíst toto: http­s://de­nikre­feren­dum.cz­/cla­nek/25­440-mytus-sestidenni-valky
LUF3
12. února 2024 • 20:38
@našinec
Tady máte skutečný scénář šestidenní války
http­s://ww­w.id­nes.cz­/techn­et/vo­jenstv­i/ses­tiden­ni-valka­.A1706­02_114­958_vo­jenstv­i_erp
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
9. února 2024 • 16:56
No ono jde spíše o to, že současná vládnoucí koalice, řeší problémy Izraele, řeší problémy Ukrajiny, řeší problémy Tchajwanu, ale problémy většiny obyvatel Česka jí nezajímají nebo je neumí je řešit. Potom je zde otázka, zda takovou vládu potřebujeme nebo zda přijmout postup který už prosazoval Žižka: "Žeňme ty hlavy prázdné, žeňme ta hrdla prolhaná, žeňme ty škůdce ze země, až se jim bude za patama prášit".
Jiří Odvárko
10. února 2024 • 03:03
Vypatlaný Rasputin. Argumenty jsou na úrovni pologramotného přivandrovalce ze Slovenska, nebo japonského popeláře. @RASPUTIN
Lubomír Horký
10. února 2024 • 15:27
Myslíte, že ten Rasputin má alespoň částečně zaplněnou hlavu, když ty prázdné chce hnát? Jak ty prázdné hlavy poznal? Asi to bude taky nějaká osobnost.@Jiří Odvárko
Avatar - našinec}
našinec
9. února 2024 • 16:52
Hm, Havlík, že by absolvent VUMLu? Tohle je tak propagandistický článek, že je otázkou, zda jej komentovat. Ale použiji srovnání v článku a napíši - kdyby se vítězné armády v Německu chovali jako Izrael v Gaze, tak Německo neexistuje. Vítězné armády bourali domy a infrastrukturu v době bojů a ne, aby po vítězné akci vyhazovali parlament, nemocnice a další budovy do vzduchu s cílem srovnat vše se zemí. Vítězné armády se nesnažili zabíjet a vyhladovět civilisty. Když už chce pan Havlík lhát, tak alespoň méně okatě. Ale chápu, snaží se zavděčit současným mocipánům.
Richard Šebesta
9. února 2024 • 17:22
@našinec Chlape když už chcete něco kritizovat naučte se něco o dané problematice. Plácáte bludy kudy chodíte všudy. Bod 1. Izrael je v právu ! Tečka a hotovo. Za necelých 80 let (76) od vzniku Izraele se ti smradlaví Arabi nechtějí smířit s Židy ani náhodou.A je jedno zda jde o Egyp­ťany,­Syřa­ny,Pa­lestin­ce . Mimochodem Egyptský president Násir kdysi řekl:My musíme zničit ten židovský stát ! A to je alfa a omega chování všech Arabů dodnes. Hamás pokračuje jen v intencích Násirovy řeči. Nic víc. Války v roce 1967 i v roce 1973 byly jasné agrese které naštěstí Arabové vždy prohráli ač měli početní převahu. NIKDY se s tím nesmířili. Palestinci se mohli s Židy x krát usmířít jenže neměli nikdy zájem. Je to jako naše romská menšina. Zhruba stejnou dobu jako Židé s Araby se s nimi chce většinová společnost srovnat a výsledek ? Nula od nuly pojde ! Zájem musí mít jak majorita tak minorita ale když jedna strana nemá zájem tak to není možné.
Avatar - našinec}
našinec
9. února 2024 • 17:39
@Richard Šebesta Už jsem vám v minulosti na toto téma konkrétně odpovídal. To, co popisujete, jsou tradované mýty, které sami izraelští generálové ve výslužbě vyvrátili....A hlavně, u vás to neplatí, lidé, kteří podporují Izrael, by v žádném případě neměli kritizovat RF a její počínání na UA. RF měl obdobnou záminku k zákroku jako Izrael, ale na rozdíl od Izraele cíleně nezabíjí civilisty, nevyhání je, nedemoluje po dobytí infrastrukturu, atd.
Spytar
9. února 2024 • 18:19
@našinec může být i pitomec 🫣
Avatar - našinec}
našinec
9. února 2024 • 18:29
@Spytar může být T a t a r.
Uživatel_5354308
11. února 2024 • 11:00
Ach ty hrubky. No ale co od vás čekat.@našinec