Rozhovory

Zpět na článek

Buchert: Stát zničil Vlastě Parkanové život. Její kauza mohla mít politické pozadí

24 komentářů

Radim Měcháček
18. února 2024 • 21:09
Měl by být potrestán spíš Kalousek , který si ji tam dosadil a přitom ministerstvo vedl sám a Parkanová opravdu byla bílým koněm . Ona mi přišla trochu hloupoučká , když to vzala .
Vera Diblikova
11. února 2024 • 15:44
Samozřejmě to politické pozadí nebo spíš objednávka byla, paní P. byla de facto bílý kůň, hodila se, protože byla ženská. Ta dnešní se taky nijak nevyznamenává, ale kryje ji převaha 5demolice. Kéž by někdy strany navrhovaly odborníky, ne politické trafikanty.
Richard Šebesta
11. února 2024 • 18:36
@Vera Diblikova Jo milá paní to je strategie v rámci celé EU.Ministr(stryně) nemusí být přímo expertem na resort který řídí.Má tam na to náměstky. Pak je lepší aby náměstek byl ministr. Je to celé postavené na hlavu jako současná celá EU.
giorgio287
11. února 2024 • 11:56
Stát Vlastě Parkanové život nezničil. Život jí zničili konkrétní prokurátoři a soudci. Všichni, kteří to svinstvo spáchali, by zasloužili do konce života na Ďábelských ostrovech roztloukat kameny na štěrk a paní Parkanové věnovat veškeré majetky, které si svojí hanebnou činností nahrabali.

...a v tom jsem se probudil v eurobolševickém fialistánu...
Štěpán Kohout
11. února 2024 • 15:40
@giorgio287 Soudci ji zpravidla osvobozovali, ale ti prokuratori, kteri ji znovu a znovu hnali do procesu a meli by se zodpovidat byli prece naopak povysovani na lepsi mista.
bella.
13. února 2024 • 16:52
@giorgio287
Život si nenasytná politička zkazila sama.Nedělám projekty, kde nejsem doma!
Asi tak nějak,Tedy ať nefňuká!
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
11. února 2024 • 06:29
No po volbách bude na řadě současná ministryně a propagátorka války.
Avatar - našinec}
našinec
10. února 2024 • 15:15
Ono je to trochu jinak. Parkanová neprokázala svou nevinu, ale nebyla jí prokázána vina. Pouze soudy dospěly k závěru, že Parkanová se sice dopustila pochybení, ale tato pochybení nenaplňují znaky trestného činu.....Jinak její spoluobviněný Staněk v současné době je podílníkem ve zbrojařské firmě, myslím, že Czechoslovak group.
Avatar - našinec}
našinec
10. února 2024 • 15:19
@našinec
Jiří Staněk je jedním z hlavních akcionářů Czechoslovak Group (CSG) a zastává pozici ředitele pro strategii. Podle dostupných informací vlastní přibližně 10% podíl v CSG.

Staněk je bývalý vysoký úředník Ministerstva obrany České republiky. V letech 2003 až 2012 zastával funkci ředitele sekce vyzbrojování, kde byl zodpovědný za nákup vojenské techniky, včetně kontroverzního nákupu transportních letadel CASA.

Po odchodu z ministerstva obrany Staněk krátce pracoval jako poradce pro společnost Omnipol, která se zabývá obchodem s vojenským materiálem. V roce 2014 se stal ředitelem pro strategii CSG.

Staněk je kontroverzní postavou a jeho aktivity v CSG vyvolaly kritiku ze strany některých médií a politiků. Kritici poukazují na jeho minulost na Ministerstvu obrany a na jeho spojení s některými kontroverzními obchody s vojenským materiálem.

Staněk však odmítá jakákoli pochybení a tvrdí, že v CSG pracuje výhradně na komerčních projektech.

Zde je shrnutí informací o Jiřím Staňkovi:

Funkce: Ředitel pro strategii Czechoslovak Group (CSG)
Podíl v CSG: Přibližně 10%
Minulost: Vysoký úředník Ministerstva obrany ČR
Kontroverze: Spojení s kontroverzními obchody s vojenským materiálem
Jiří Tesař
10. února 2024 • 14:33
Paní Parkanová to sice myslela dobře, ale pokud jde o nákup zbraní, podcenila prostředí obchoníků se zbraněmi. A její soudní kauza, byla jen pomstou tohoto prostředí za nepřijatelné zasahování do kšeftů obchodníků se zbraněmi.
bella.
10. února 2024 • 14:40
@Jiří Tesař

Je právnička.A je zákon,který praví, že k přijetí fukce si musí být dotyčný vědom toho, že je k tomu schopný, má zachované kognitivní funkce atd.
Ona to vzala dobrovolně při vědomí podmínek.Dle mého je vinna.
Než to vzala zveřejnila, jak se radila se svou 10 letou dcerou, zda to má vzít a ta jí řekla, vem to !
bella.
10. února 2024 • 14:32
Haha , Parkanová byla něco jako Mirka Němcová, až na to, že Mirka se vyhýbá jak čert kříže odpovědným funkcím, dělá jen úřednici a Pekarová zacítila důležitost chvíle a jako řádná blbka šla a vrstvila další a další funkce a šla dělat i obranu. Podle toho to vypadalo!
Snažila se sem nacpat USA radar , jako " deštník ochrany před teroristickými střelami dálného doletu z Blízkého arabského východu " a dokonce nazpívala s ráčkujícícm US patolízalem Vyskočilem píseň , kdy předělali původní píseň "Dobrý den majore Gagarine" na píseň s názvem: " Dobrý den, prapore hvězd a pruhů " / rozuměj americkou vlajku /.
A nejen, že nám lhali, protože " deštnék " by nechránil nás, ale Západ, ale ani nám neřekli co jim vkázal Putin! Ten vtipně vzkázal do celého světa: Pokud je radar namířen na rakety ze střední Asie, pak je naučte létat do zatáčky !!!!!
Samozřejmě byl radar namířen na URAL ! No a o pár let NATO holt obsadilo hranice Ruska rovnou a Rusko vlítlo na Ukrajinu.
Parkanová žádá nyní odškodnění tak astronomické, že se zbláznila.
-----------------------
Do funkce, na kterou nestačila šla dobrovolně, a i to zda mohla odhadnout svoje možnosti se počítá. Kdyby blbost nadnášela kmitá na obloze , jak Grippen!
--------------------
Škoda, že Parkanová není v PS , docela jistě by s Pekarovou pletly svetr Zelenkýmu, aby " nám " hrdina nenastyd a docela jistě by hlasovaly pro to, aby se nikdy nevyšetřilo, kdo nařezal plynovod North Stream !! A zaplatil státům škodu!!!!!!!
-------------------------
P.S. Pamatuji, jak ve státě California odmítl radar na tomto území guvernér Arnold Schwarzenegger a poslal s tím politiky a NATO do háje!

--------
bella.
10. února 2024 • 14:35
@bella. Oprava - ne Pekarová, že zacítila důležitost chvíle a vrstvila funkce a šla dělat obranu, nýbrž Parkanová.
Chyba se prostě vloudila.Psáno ve spěchu
Josef Mařík
10. února 2024 • 14:01
Média vládnou světu a populární politik nebývá obvykle schopný politik, který má odbornou erudici a je schopný manažer, ti většinou jsou v soukromých firmách či majitelé těchto firem.
A po populárních politicích obvykle není za několik lež zájem, pokud se nechtějí další zoufalci vyšplhat po jeho popularitě.
Když se člověk koukne retrospektivně na posledních třicetpět let od zhroucení komunistického režimu, tak zjistí, podle toho co dotyčný dělal či dělá po odchodu z politiky jaké měl schopnosti obstát na trhu. A samozřejmě je spousta těch, kteří jsou stále ve státní správě.
bella.
13. února 2024 • 16:57
@Josef Mařík
něco jiného je politik poslanec, senátor , něco jiného ministr.
A když jde na ministerský post, musí holt mít něco v hlavě a být vynikající manažer, což pouhé absolvování právnické fakulty Perkanové nezaručí.
Mezi značně inteligentními lidmi ona nebude, nemá kritické myšlení a tak , co je teď , to si zaslouží. Stejně to byl podvod!
mibar
10. února 2024 • 11:00
Především si za to paní Parkanová může sama ... prostě se hrnula někam, na co jednoduše nestačila. Klasický případ "Peterova pricipu" - http­s://cs­.wiki­pedi­a.or­g/wi­ki/Pe­ter%C5­%AFv_p­rincip
Avatar - našinec}
našinec
10. února 2024 • 10:13
Zde je shrnutí faktorů, které naznačují, že se kauza Parkanové mohla dotknout Daniela Křetínského, majitele Reflexu:

Křetínský má blízké vztahy s některými aktéry v kauze Parkanové.
Křetínský je vlastníkem médií, která o kauze Parkanové informovala.
Křetínský je vnímán jako vlivný oligarcha, který má zájem na ovlivňování politiky.
Frank51482
10. února 2024 • 09:02
Tak to dopadá, když ministři jsou pitomci, kteří nemají o svých resortech ani ponětí. A jsem si jist, že podobných kauz se časem vynoří daleko více, protože co ministr, to hlupák, který svému rezortu nerozumí. Nemá cenu jmenovat, protože to každý ví.
mibar
10. února 2024 • 11:19
@Frank51482 přesně to odpovídá tzv. "Peterovu pricipu": http­s://cs­.wiki­pedi­a.or­g/wi­ki/Pe­ter%C5­%AFv_p­rincip
Antonín Sova
10. února 2024 • 08:59
Na koho se asi nedostalo....
Josef Šátava
10. února 2024 • 07:37
Podepsala se pod něco čemu nerozuměla.
Aapp
10. února 2024 • 07:23
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Richard Šebesta
10. února 2024 • 08:10
@Aapp To souhlas.
bella.
10. února 2024 • 14:45
@Aapp
V Poslanecké sněmovně se místo aktivit věnovala své taštičce, přehrabávala , pouklízela a vždy vypadla brzy.Proč tam chodila ?