Komentáře

Zpět na článek

„Pánové, tohle nebylo dobrý.“ Kráčí Rakušanův STAN ve stopách Věcí veřejných?

28 komentářů

Uživatel_5499426
14. února 2024 • 13:26
Ještě nedávno jsem věřil, že Ministr pro evropské záležitosti by měl mít v kompetenci i budoucí přijetí EURa. Zřejmě ale k tomu potřeboval zmocněnce, který tohle bude dojednávat. Souhlasím s tím, že žádného zmocněnce nepotřebuje. protože má své ministerstvo. Pokud na to nestačí, pak by měl rezignovat. Jinak je to další pašalík pro STAN.
Frank51482
7. února 2024 • 11:27
Stánkaři jsou neskutečná svoloč a nic na tom nezmění ani výlety toho prolhaného kulizraka, který svým dětem kupuje šifrované telefony na hraní.. Kolik starostů ještě tu chátru podporuje?
Pavel Maleček
7. února 2024 • 06:32
No co čekat od politického subjektu, který svým názvem drze zneužije dobrého jména všech komunálních starostů, aby jejich práci voličstvu prodával jako svou. Když v spolku STAN, zkráceně Starostové působí jen několik stovek komunálních starostů, kterých je v celém Česku přes 6000.
No a když si někdo dá podvod a lež už do svého názvu, tak co od něj v reálné politice čekat. Dávat za tuto větu otazník je zbytečné. Podstatou této partaje jsou už z názvu lži, podrazy a zneužívání politické moci.
Což nelze vyčítat těm pár stovkám povětšinou vesnických starostů, z většiny žen, kteří na projekt STAN skočili. A tak je lze označit za "užitečné dioty", kteří vůbec nepochopili čemu, ke své škodě slouží. Nepochopili, že je skupina vykuků v jejich čele zneužívá k získání politické moci, průhledně zacílené na dojení veřejných financí.
Což, dokud to kryl vesnický dobrák strýc Gazdík tak nebučelo, ale když ho sešrotoval Dozimetr, začalo to pod vedením Rakušana přímo dunět. Jak ostatně dokazuje i do hnízda STAN slet všemožných na veřejné finance přicuclých vykuků, v čele s brněnskou trhovou bábou Danuší, s VŠ diplomy kšeftující. Co místo aby studem pod zem zalezla, nejdřív na prezidenta teď na EU komisaře drze aspiruje.
A tak je její příběh až metodickým příkladem toho, co to STAN opravdu je - spolek s bezohlednými vykuky v čele, zneužívající dobré práce slušných lidí k získávání politické moci a pak veřejných financí dojení.
Uživatel_5494496
6. února 2024 • 22:17
Myslím, že Věci veřejné nezakládali mafiáni, ale podnikatelský projekt to byl podobný.
jameson
6. února 2024 • 21:51
Čekal jsem, že tuhle vládu rozloží Piráti a on to bude nakonec Rakušan.
Nejspíš si nedokáze spočítat, že tím STAS definitivně potopí.
simeklubor
6. února 2024 • 18:54
Marketingový projekt je především Fialova "jakoženová" ODS "bez kmotrů". Poslední, co ji drží nad vodou, je okázalé odmítání Eura a pokus alespoň předstírat nějaké minimální vymezování se vůči EU. Ono totiž není žádným tajemstvím, že typický volič ODS bere naše členství v Unii jenom jako nutné zlo a má s ním velký problém. On by sice Unii chtěl, ale úplně jinou, jenom jako volné ekonomické sdružení států. OK, to je legitimní názor. Politici by měli přestat být sjáči - koaliční i opoziční ANO - a místo zástupné debaty o přijetí Eura, a dokonce slibování drahého, zbytečného a nic neřešícího referenda o něm, by měli najít koule a vypsat referendum o setrvání v EU jako takové. S tím, že pokud zůstáváme, přijímáme Euro v nejbližším možném termínu - už jsme měli času víc než dost. Já mám těchhle marketingových tanečků okolo horké kaše už plné zuby, přestože jsem osobně jak pro členství, tak pro přijetí společné měny. Ale tohle naše hnusné zbabělé lavírování, z toho je mi fakt na blití.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
6. února 2024 • 19:48
@simeklubor
já ti víceméně rozumím, názor mám jak na členství tak na euro podobný, ale nechci, aby o tom rozhodlo referendum. O tom mají rozhodnou zákonodárci, proto si je platíme a volíme. Strany musí jasně a srozumitelně v programu říct, co chtějí a voliči si mají vybrat. problém je, že pro drtivou většinu stran a hnutí je program jen cár papíru... Pokud by o tom mělo být referendum, byla by ta kampaň naprosto brutální a byla by to v podstatě forma "občanské války". A za dalších pár let by bylo další referendum? A tak pořád dokola? Voliči se přeci mění...Referendum je šidítko demokracie...
simeklubor
6. února 2024 • 21:00
@Uživatel_5734171
Ale jo, máš samozřejmě pravdu. Jenže to by tady politici museli dělat politiku. A místo toho zhnuseně pozoruju nejen v opozici, ale i ve vládních stranách to neustálý a alibistický podlézání "přání lidu". Jak by pro mě bylo osvěžující vidět nějakej politickej subjekt s dlouhodobým jasným názorem, kam a jakým způsobem má tenhle stát směřovat, a tím směrem ho pracovitě každodenně tlačit bez ohledu na momentální náladu veřejnosti. Ale nevidím nikde nic. Jak může zbabělá ódeeska vůbec vypustit z huby, že přijetí eura není na pořadu dne, protože si to 70% veřejnosti nepřeje? Když ten názor veřejnosti je založenej jen a pouze na nějaký emoci a sentimentu ke koruně. To je fakt vyargumentovanej důvod nepřijetí. A ty strašný pindy o tom, jak na to naše ekonomika není připravená. Kdy teda bude? Za sto let? To tam rovnou mohli dát jako podmínku kurs koruny k euru 1:1, protože to nastane se stejnou pravděpodobností a ve stejným horizontu, jako je ona chimérická "připravenost ekonomiky", kterou se ti zbabělci zaštiťují.
Proto jen z čirýho zoufalství volám po tom říznutí do toho skrz referendum, ať je to teda znovu potvrzený silným mandátem i v dnešní době, a nebo ať si tenhle národ fakt vyžere tu zkušenost Czexitu se všema důsledkama, protože jestli se pro něj rozhodne, tak si ani nic jinýho nezaslouží. Ale fakt je ten, že tady by ta kampaň byla ještě o řád ohavnější a mimo jakoukoli racionalitu, než tomu bylo v Británii. Někdy si říkám (jakkoli je to neuskutečnitelná utopie), že když se dělila federace, bylo by bejvalo nejlepší ji rozdělit ne na národnostním principu, ale podle světonázoru. Kdo se cejtí patřit k západoevropskýmu kulturnímu a politickýmu světu, zůstal/šel by do Česka, kdo touží po kamarádství s Ruskem, Čínou a podobným mentálním světem a stejská se mu po socíku, zůstal/šel by na Slovensko. Oběma státním útvarům takto vzniklým by se žilo jednodušeji a víc v souladu s představama obyvatel. Já vím, že je to kravina .
giorgio287
6. února 2024 • 18:41
Přemnožily se nám tu škodlivé krysy. Pětikrysy.

Nejvyšší čas volat deratizaci a všechny svinské krysy vyhubit!
1 Tel
6. února 2024 • 18:09
Vážení. Mladý Rakušan, je brutální ambiciózní psychopat. Jak mu ty volí kukadla lezou z důlků a koulí s nima kde by coby, většího dravce ve vrcholné politice není. Ano je tak chtivý moci a mamonu, že se z něj opravdu může vyklubat hrobař svých korytních nohsledů, jako kdysi podobný kašpar VB. 🤑👀🚖
Pavel Vlček
6. února 2024 • 17:36
Ve-Verky Starostenské-Nezávislé v čele s Vítem Bártou-Rakušanem - Pytlounem Ropušákem !!! Na každou svodku se vaří vodka ... Fialová hnusná PětiDemolice se nám nějak hroutí a drolí !!! Hurá !!!
Miloslav Podhola
6. února 2024 • 17:22
Autor článku si musí ,alespoñ nakonec, vzít do huby Babiše, aby si připsal vládní body!
Pavel Vlček
6. února 2024 • 18:00
@Miloslav Podhola

Ing. Mučedníķ Ondřej Dědoš to zase vyhraje !!! Jako Donald McTrump !!!
Saša Krach
6. února 2024 • 14:34
Perte se a žerte se...řekl ďábel
A našeptává...A milion mít v bance,,, premiérem být to je šance....A Pavel na to z hůry čučí, Euro v kapse už mu kňučí,,,,,,A fialově mastí schody
....­....­....­....­....­....­.😛😛😛😂😂­😂😂
Jdeme zase do hospody...🥵🥵🥵🥵 Jihočech už se směje však půjdete do pr.....A volič bečí ...co se chystá..🐂🐃🐐
Miloslav Podhola
6. února 2024 • 17:24
@Saša Krach
Hezká a pravdivá rýmovačka!
Avatar - Lior Chaos}
Lior Chaos
6. února 2024 • 14:32
Kráčí a také tak skončí. Už aby to bylo, včera bylo pozdě.
Avatar - epr3}
epr3
6. února 2024 • 14:06
Jasně že občané nikdy nepochopí, proč Pětidemolice likviduje naší energetiku, zavádí cenzuru, zvyšuje daně ačkoli slibovala, že to NIKDY neudělá. Proč by to měli chápat? Kvůli tomu tu partu pěti *** nevolila.
Štěpán Kohout
6. února 2024 • 13:25
Presne kvuli takovym sebestrednym a ideove uchylnym k...tum maji ted na Slovensku Fica. A fnukaji, ze jim tam umira demokracie. Sami si ji pritom zabili!

V dnesni vlade snad neni nutne se takto ostre vymezovat. Fiala prece neni Klaus, ktery mensi koalicni strany drtil, ponizoval a zahanel do uzke ulicky.
Avatar - epr3}
epr3
6. února 2024 • 14:02
@Štěpán Kohout Se Šimečkou by Slováci už teď žádnou demokracii neměli, jenom duhové ***y na všech místech státní správy.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
6. února 2024 • 13:03
ono to bude daleko horší, ještě nezačala volební kampaň. V té si půjdou po krku nejen všechny vládní strany navzájem, ale mimo jakoukoli pochybnost i jednotlivé frakce uvnitř jednotlivých stran. Vláda vznikla jako alternativa ke kunímu ksichtovi, ale nepochopila, že musí ZNIČIT KOŘENY koblihové tlupy. Že musí zničit vazby ve státním aparátu, že musí dostat estébáka před soud. Namátkou třeba za fiktivní reklamu, což je trestný čin se škodou značného rozsahu. Neudělali v tomto směru v podstatě nic. Nechají tím kuního ksichta vyrůst na 35 % a tomu pak bude stačit jako nevěsta klidně rozštěpená ODS. lidé jako hejtman Kuba už na svou šanci netrpělivě čekají. A všimněme si, že útoky sekty ANO jsou cílené jen na vybrané politiky. Lidem jako Kuba bude jedno, že ODS pohřbí zaživa, jedno volební období v exekutivě je zabezpečí na několik generací... Tady vidím největší nebezpečí současného vývoje...
Avatar - našinec}
našinec
6. února 2024 • 13:08
@Uživatel_5734171 Největším nepřítelem této vlády je tato vláda.
Asatin
6. února 2024 • 13:19
@Uživatel_5734171 To podepisuji.Jeste trochu casu na to maji,ale musi to udelat dusledne.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
6. února 2024 • 14:37
@Asatin
hlavně se musí přestat bát, že prohrají příští volby. Ty prohrají tak jako tak...)))) Jediným cílem musí být zlikvidovat vazby Agrofertu, které jsou za těch 8 let brutální. Typicky třeba naprosto nefunkční a tudíž zcela zbytečný antimonopolní úřad, který kuní ksicht zkorumpoval neskutečným způsobem. Díky tomuto úřadu se mu podařilo vytvořit monopol v pečivu, když koupil United Backeries a Odkolek. na Slovensku za stejnou fintu, při zcela stejných firmách dostal pokutu
500 000 000,- korun... PŮL MILIARDY!!!! To je přeci šílené...
Já osobně mám jasno, koho budu volit. Jen a pouze toho, kdo mi ZARUČÍ, že s estébákem nepůjde do koalice NIKDY. Fiala nebo Kupka to říkají, i jim to věřím. Ale Kubovi nebo pražským politikům (Udženija, Benda) to nevěřím. Ti jsou ochotni ten podraz udělat. takže pokud dojde před volbami k palácovému převratu, budu volit někoho jiného... A klidně mimoparlamentní stranu, kašlu na volbu menšího zla... Kuní ksicht musí pochopit, že má záporný koaliční potenciál, stejně jako všichni jeho poskoci...
Avatar - našinec}
našinec
6. února 2024 • 15:06
@Uživatel_5734171 Jj, abychom neměli na Hradě agenta, tak jsme si zvolili "jeho šéfa".
Uživatel_5764508
6. února 2024 • 18:30
@Uživatel_5734171 Dobrý názor,na rozdíl od jiných,jste mne s tím kunim ksichtem dokázal rozesmát. Souhlas s vámi. Dekuju
Avatar - našinec}
našinec
6. února 2024 • 13:22
@Uživatel_5734171 Ono je vždy k zamyšlení, kdo bude lépe chránit státní zájmy jakéhokoliv státu - zda obchodník, který má stěžejní byznys v dané zemi či nějaký politolog, který se může de facto kdykoliv sebrat a odejít bez nějaké újmy na majetku.
Avatar - našinec}
našinec
6. února 2024 • 13:00
ODS má Černochovou, TOP 09 Pekarovou, KDU-ČSL Jurečku a STAN má holt Rakušana a Dvořáka.
Radek Kocvelda
6. února 2024 • 12:53
Rakušan už pochopil,kam se věci ubírají.