Komentáře

Zpět na článek

Poslední Trumpova soupeřka Indoameričanka Niki Haleyová to stále nevzdává a ví proč

29 komentářů

Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
5. února 2024 • 16:39
Směšné postavy nemající proti Trumpovi žádnou šanci.
Janik
4. února 2024 • 14:01
Hlavně někoho, kdo nechce válčit s Ruskem a Palestinou...
thomas2
6. února 2024 • 02:42
@Janik - S Ruskem nechce nikdo valcit. Bohuzel Rusko zacalo valku proti Ukrajine, to rozhodl rusky diktator Putin. A driv mel valku s Gruzii, to vyhral, to take Gruzie nechtela. Co se tyce Palestiny, tak take velka vetsina Palestincu nechce valku, ale bohuzel teroristicka organizace v Gaze, Hamas, zacala valku proti Izraeli, velkym masakrem v Izraeli, kde zabila vic nez tisic Zidu. Tak se Izrael snazi znicit Hamas v Gaze, aby se takovy masakr neopakoval. No, je to problem. Osobne bych byl rad, kdyby nikdy zadne valky nebyly, ale vim, ze nekdy jsou, protoze nekteri lide jsou spatni.
Pavel Maleček
4. února 2024 • 09:13
Této ženě, když v OSN rázně utínala kecy všemožných demokracii a Západ rozkládajících ničemů jsem fandil, ovšem to co předvádí teď, samo říká, že tím jediným o co ji jde, je maximalizace její osobní moci. Když to pytlíkuje tak, aby získala hlasy jak republkánů, tak demokratů, kterým je evidentně připravena vlézt na jejich neomarx-progres lopatu.
Ano Trump je lidsky odpudivá figura, ale politicky je jedním z mála, kdo se proti ovládnutí Západu neomarx-progresivismem a tím jeho zničení staví. A tak je přímo v existenčním zájmu celého Západu aby se zas USA prezidentem stal.
thomas2
6. února 2024 • 01:54
@Pavel Maleček - V USA je malo marxistu a neomarxistu.
martin simunek
3. února 2024 • 22:54
Rozhodně to chce daleko mladší tváře, stávající hlavní kandidáti už evidentně mají nejlepší léta za sebou a je to na nich čím dál tím víc znát. Není normální, aby v osmdesáti letech někdo kandidoval na prezidenta, navíc v zemi s prezidentským systémem, to znamená s výkonným prezidentem. Protože má před sebou pět let ve funkci. A ještě k tomu ve složité době.
Peter Hosek
4. února 2024 • 00:37
@martin simunek ano, souhlasil bych s temi “mladsimi tvaremi”, problem je, ze ty mladsi tvare, maji pouze assets ty mladsi tvare. To je tak asi vse . Ciste muj osobni nazor. BTW jedna s tech “mladsich tvari” na demokraticke strane je v soucasne dobe Gavin Newsom. Hezky vypada, hezky usmev, fesak chlap a dovede mluvit ( jinymi slovy oblbovat) , ale jako Governor of Kalifornie, katastrofa. Neni vylouceno, ze na posledni chvili Joe Bite me “dobrovolne odstoupi” a Gavin Newsom se navlece do jeho botu. Na strane republikanu bych volil kdykoliv, Ron De Santis soucasny Governor of Florida. Opacny obraz of Gavin Newsom jakym stylem vede Floridu. Kdyby Nikki Haley, nejakym zazrakem , byla jmenovana kandidatem za republikanskou stranu, ten hlas ji v Listopadu dam, ale budu si v tom okmaziku drzet nos. Zenska by me v Bilem dome jako POTUS nevadila, ale to by musela byt kalibru jako byla Margaret Thatcher nebo Golda Meir. Uz to, Nikki Haley se zrekla svoji puvodni Siks religious faith to Christianity, cos me osobne, naznacuje jaka je oportunistka ktera je nebo bude schopna, cehokoliv kdyz prijde na vec.
thomas2
6. února 2024 • 01:59
@Peter Hosek - No, je mozne, ze nekonvertovala kvuli oportunismu, ale ze doopravdy prestala verit v sikhismus a zacala verit v krestanstvi. Kazdopadne jeji manzel je krestan.
Janik
4. února 2024 • 13:56
@martin simunek
Ne jenom Trump!
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
3. února 2024 • 19:54
Kritéria má dobrá: žena, Indoameričanka, ještě kdyby byla buzna, tak snad i vyhraje.
Peter Hosek
3. února 2024 • 16:05
Pro ty, kteri maji dostacujici znalost anglictiny a zajem se, do urcite miry, “poucit” jak ten volebni maglajs pokracuje zde ve Statech, napojte se na You Tube a vyhledejte jmeno Lionel Nation. Lionel ( pravym jmenem Michael William Lebron ) je, by profesion, attorney a jeho program, ktery se zameruje v techto dnech, na soucasne a da se rict denodeni aktualni problemy ma dost posluchacu a je , podle me, zabavny charakter. Nevyhledavam jeho porad pravidelne, ale cas od casu se pobavim jakym stylem presentuje soucasnou situaci zde ve Statech.
richard richard
3. února 2024 • 14:46
K cemu slouzi poznamka o jejim indickem puvodu? Notabene, kdyz tak vubec nevypada.
Peter Hosek
3. února 2024 • 15:07
@richard richard je mnoho etnickych skupin v Indii ktere maji svetlou barvu pokozky atd. neni to treba rozebirat do podrobnosti. Naturou a povahove je jina rec.
thomas2
3. února 2024 • 18:39
@Peter Hosek - Ovsem rodice Nikki Hileyove jsou sikhsti imigranti ze statu Pandzab v Indii. Ona se narodila v Jizni Karoline, a konvertovala ze sikhismu na krestanstvi. No, jinak by asi nebyla zvolena guvernerkou Jizni Karoliny. V dejinach Jizni Karoliny byli vsichni guverneri krestane, nebo aspon predstirali, ze byli krestane. Nez bylo otroctvi zruseno, tak mnozi z nich vlastnili otroky. Kdyz byl Lincoln zvolen prezidentem, tak byla Jizni Karolina prvni stat, ktery odesel ze Spojenych statu, protoze ti belosi tam se bali Lincolnovu nazoru na otroctvi. Parlament Jizni Karoliny byl tehdy cely belossky. Cernosi tam nesmeli volit. Tehdy byla vic nez polovina obyvatel Jizni Karoliny cernosi, velkou vetsinou to byli otroci, ale volit nesmeli. Takze parlament Jizni Karoliny nebyl zvolen demokraticky. Podobne guverneri Jizni Karoliny take tehdy nebyli voleni demokraticky, protoze cernosi nesmeli volit. No ja vim dost o dejinach Jizni Karoliny, protoze tu uz ziji aspon dvacet let. No ovsem nyni maji cernosi pravo volit, ale je jich nyni v Jizni Karoline jen 26 procent. Tak nikdy nebyl zvolen guvernerem cernoch. Ovsem nyni je jeden z nasich senatoru cernoch, stal se senatorem, protoze ho Nikki Haleyova jmenovala senatorem, kdyz predesly senator rezignoval, a potom byl zvoleny do Senatu, protoze je republikan a krestan. Jeho jmeno je Tim Scott. Je to jediny cernossky republikan v Senatu. Nedavno kandidoval na prezidenta, ale nebyl uspesny. No nyni muze byt sotva jiny republikan uspesny krome Trumpa. Tak ten se asi stane kandidatem republikanske strany, vyhraje vsechny primarky, a tak bude asi ten kandidat, pokud driv nezemre, nebo nebude prilis nemocny, ze uz nebude moc kandidovat. On je uz dost stary muz. Tak asi by to jenom v tom pripade vyhrala Haleyova. On je velmi popularni mezi republikany, vetsina si mysli, ze byl vyborny prezident. Tak proto ma takove uspechy, pres ty vsechny jeho skandaly. Je to charismaticky politik.
Peter Hosek
3. února 2024 • 18:52
@thomas2 one more time kudos. 😊👍
martin simunek
3. února 2024 • 22:55
@richard richard
Taky nevím. Ve státech mají v podstatě všichni nějaký cizí původ, rozdíl je pouze v kolenech.
Janik
4. února 2024 • 13:58
@martin simunek
Jenom Trump 💓
thomas2
6. února 2024 • 02:02
@Janik - Trump ma aspon castecne nemecky puvod.
Papanikula
3. února 2024 • 13:10
http­s://ww­w.ces­keno­viny­.cz/zp­ravy/­syrska-armada-vyzvala-k-odchodu-americkych-jednotek-oznacila-je-za-okupan­ty/247­4629?ut­m_sou­rce=ww­w.sez­nam.cz­&utm_m­edium=­sekce-z-inter­netu#­dop_ab­_vari­ant=0­&dop_s­ource­_zone_­name=­hpfe­ed.sz­nhp.box
Peter Hosek
3. února 2024 • 12:24
Jizni Karolina je jeji domaci Stat v kterem byla sveho casu Guvernerkou. V pripade prohry na domaci pude, je velka pravdepodobnost, ze “zavod” o Bily dum bude pro ni ukoncen. Mimo jine, ta je ve svem mysleni a jednani vice Demokrat nez Republikan.
thomas2
3. února 2024 • 14:12
@Peter Hosek - To je ovsem propaganda Trumpa, ze je vic demokratka nez republikanka. Ona je ovsem velmi konzervativni. Jinak by ani nemohla byt zvolena guvernatorkou Jizni Karoliny. Ona je ovsem vice jako tradicni konzervativni republikanka, ne jako Trump, ktery tolik zmenil republikanskou stranu, ze kvuli nemu uz nekteri republikani zamitaji svobodny obchod, maji radci celni tarify, ktere tolik zvetsil Trump a obycejne je nechal Biden, a take nekteri republikani nechteji pomahat Ukrajine, ktera musi bojovat proti agresi Ruska, i kdyz predtim, nez Trump vstoupil do politiky, tak byli republikani vic podezrivavi k Rusku nez demokrate. On ovsem vstoupil do politiky a behem jeho kampane roku 2016 velmi chvalil Putina. A tak mu Putin pomohl vyhrat a stat se prezidentem. To ovsem Hillary Clintonova nechtela delat, chvalit Putina, protoze vedela, ze to je velmi nemoralni. No, tak prohrala. Trump je velice nemoralni. Haleyova takova neni. Republikanska strana tradicne chtela moralni politiky. No, ale nyni to mnozi republikani nechteji. Tak Trump zmenil republikanskou stranu. On sam priznal, ze rad osahava genitalie zen, a ze mu to projde, protoze je slavny. A presto vyhral. Tak se ovsem Haleyova nechova. Ta je vdana jen jednou a jeji manzelstvi uspesne pokracuje. Toho si tradicne republikansti volici vazili. No, uz casto ne. Trump podvadel v prvnich dvou manzelstvich a asi take podvadi nyni v tretim manzelstvi. Ale jeho cizoloznictvi mnohym republikanskym volicum nevadi. Tak se zmenila republikanska strana kvuli Trumpovi.
Peter Hosek
3. února 2024 • 14:44
@thomas2 kudos za vaši odpověď . O morálce Trumpa zde nebyla Diskuse ale když už jste to nakousl , tak bych měl připomenout Clintona . Je možné, že Trump volby nevyhraje, ale to nebude proto , že údajně šahal ženským pod sukně před 20ti lety. Pokud žijete zde ve Státech jako my po 55 let a odvádite daňové poplatky tak jako my po 55 let, přijdete postupně k názoru , že ten svět kolem a společnost není černobílá.
Doufám že ten link který přikládám otevřete .

http­s://ap­p.th­eepoc­htimes­.com/C­QXk?de­ep_lin­k_va­lue=5­579504­&deep_­link_s­ub1=ar­ticle­&pid=w­eb&c=s­idebut­ton&af­_sub1=­rtnew­snoe&a­f_sub2­=ema­il&af_­sub3=r­tbre­aking-2024-02-02-3&af­_sub4=­null&­af_sub­5=inac­tive&­deep_­link_s­ub8=we­b&de­ep_lin­k_sub9­=stic­ky-button­&deep_­link_s­ub10=w­ebar­ticle-rightside-button­&utm_s­ource­=ref_s­hare&­utm_c­ampa­ign=c­opy
thomas2
3. února 2024 • 15:04
@Peter Hosek - Kliknout na ten link mi nejde. Ale je pravda, ze jsem byl zklaman chovanim Billa Clintona. Uz bych ho nikdy nevolil. A byl jsem zklaman, ze ho Hillary Clintonova stale podporovala. Ale stejnak jsem ji volil, protoze Trump byl horsi. Ale jedna vec je, ze Bill Clinton je charismaticky, kdezto Hillary neni. Ona prohrala volby roku 2016 take proto, ze neni charismaticka, na rozdil od Trumpa. Charisma je dulezite pro volby, to ovsem bylo dulezite i pro Hitlera. No, to je osud. Take je zajimave ve volbach pro prezidenta USA, ze obycejne ten vyssi kandidat vyhraje, kvuli diskriminaci proti mensim muzum. Proto prohral napriklad Dukakis. To je ovsem dobre videt pri prezidentskych debatach.
Peter Hosek
3. února 2024 • 16:28
@thomas2 go to: The Epoch Times re: TRUMP
thomas2
3. února 2024 • 19:15
@Peter Hosek - Tak jsem tam sel, a hledal jsem dost dlouho, ale zadny clanek o Billu Clintonovi jsem tam nevidel. Ale vim toho dost o Clintonovi. Vim, ze sexualne obtezoval aspon dve zeny. Coz ovsem Trump delal dost casto. Je to ovsem spatne chovani, to se stalo i nekolikrat me sestri v metru v New Yorku. Velmi neprijemne. To bych ja nikdy nedelal. No, a byl Clinton take obvinem ze znasilneni jedne zeny, a podle toho, co o tom vim, tak to asi provedl. Podobne jako Trump byl obvinen ze znasilneni jedne zeny, a podle toho, co o tom vim, tak to asi udelal. No, nekteri muzi jsou hrozni. Tak i ten hrozny zlocin znasilneni je dost casty. Me se to jednou skoro stalo, bylo mi deset let, cekal jsem na babicku pred nemocnici v Koline, jeden muz ke me prisel, vzal me za ruce, a tahal me pryc, a zacal mluvit o penisu. No, mel jsem stesti, utekl jsem mu. Ovsem babicka nemela tuseni, ze bych tam byl v nebezpeci, v Koline se zlociny staji dost malokdy. Tak jsem mel stesti, i kdyz jsem jinak zazil spatne casy v Cesku, no nekteri kluci byli hrozni. Tolik sikany, to bylo hrozne. To jsem byl rad, ze nase rodina uprchla z Ceskoslovenska, uz z toho duvodu, ovsem take z jinych duvodu, zazil jsem tam sovetskou invazi, kterou zacala sovetska okuoace Ceskoslovenska. No, kdyz jsem dostal americke obcanstvi, a byla jeste studena valka, tak jsem volil prezidentske kandidaty, hlavne podle toho, jake meli nazory o Sovetskem svazu, to bylo pro me nejdulezitejsi. Ale nakonec diky Gorbacovovi studena valka skoncila a v Ceskoslovensku padl komunisticky rezim a Ceskoslovensko se stalo svobodne. To jsem mel velkou radost. Ale nyni zase mame studenou valku s Ruskem a s Cinou. No, je to spatne. Tak jsem take cetl o Epoch Times, je to ve vlastnictvi cleny nabozenstvi Falun Gong, a je to velmi pravicove, a podporuje Trumpa. Ovsem ja jsem pro svobodu nabozenstvi a je to velmi spatne, jak v Cine a v Rusku clenove Falun Gong zazivaji perzekuci.
Peter Hosek
3. února 2024 • 21:01
@Peter Hosek ten subject se tykal Trumpa . Údajně , žádné procesy s Trump se neuskuteční .
martin simunek
3. února 2024 • 23:01
@thomas2
V tomto rozhodně souhlasím.
Bohužel Demokraté, respektive jejich levá část, začíná být nebezpečím pro vlastní zemi. To byli levičáci vždy a všude, ale ve Státech si je lidi dlouho dokázali držet od těla.
thomas2
6. února 2024 • 02:30
@martin simunek - No, je fakt, ze demokraticky kandidat na prezidenta roku 1972, George McGovern, byl spatny kandidat. To jsem byl rad, ze ho Nixon porazil. McGovern mel nejake extremni nazory. A senator Sanders, byvaly kandidat na prezidenta, neni o moc lepsi. Ale vetsina demokratu ma lepsi nazory. Problem republikanu je, ze v nynejsi dobe skoro nikdy republikansti politici nemuzou byt zvoleni v republikanskych primarkach, pokud nejsou velice konzervativni. A v nynejsi dobe tezko muzou vyhrat v primarkach, pokud nepodporuji Trumpa. Kdyz jsem emigroval do USA roku 1969, tak byli republikansti politici ruzni. Nekteri byli konzervativi nebo aspon ponekud konzervativni, nekteri byli spis centristicti, nekteri byli liberalni nebo aspon ponekud liberalni. A podobne byli demokraticti politici ruzni. Diky tomu fungovala demokracie lepe. Nyni je tezke pro kongres schvalit nejaky zakon. Napriklad nyni chce vetsina senatoru schvalit zakon o imigraci, a vojenske pomoci Ukrajine, Izraeli a Tchajvanu, tak to asi senat udela, ale v dome reprezentativu to asi neprojde. Trump je velice proti tomu. Je to problem. Ukrajina nutne potrebuje dalsi vojenskou pomoc kvuli agresi Ruska.
martin simunek
3. února 2024 • 22:57
@Peter Hosek
A můžete nám tady napsat v čem?
Trump je daleko víc chaotický populista, než republikán.
Republikán byl například Ronald Reagan.