Rozhovory

Zpět na článek

Hebraistka Terezie Dubinová: Lidé v Izraeli už přestali věřit, že s Palestinci se dá domluvit

6 komentářů

Pavel Maleček
8. února 2024 • 11:15
Paní Dubinová nás tu pěkně po soudružsku, tedy humanitně fakultně krmí. V Izraeli o žádnou soudní reformu nešlo a nejde. Jde o to, zda i Izrael, stejně jako už většinu toho prý vyspělejšího Západu ovládnou neosocialisté s jejich neomarx progres ideologií a jejím multikulit, gender, LGBt či eko-klima povinným sebemrskačstvím.
Proto si už před lety když neosocialisté tušili ztrátu vlivu do pravomocí izraelské obdoby Ústavního soudu vnutili větičku o tom, že soud je oprávněn zrušit jakékoliv vládní rozhodnutí, které mu nejde "pod ideologicky větřící nos". To jako kladivo na jim se nelíbící rozhodnutí jejich politické konzervativní konkurence. No a ta se, s Netanjahuem v čele, pochopitelně snaží tento jasně protidemokratický paragraf zrušit.
No a tenhle spor izraelští socialisté fikaně přetavili v boj o soudní reformu, ve skutečnosti v boj o svůj návrat k moci. Čímž Izrael jako celek oslabili. V bezpečnostní oblasti především.
No a toho využili ti, co s islámskými Palestinci cvičí, aby přes jejich nenávistný fanatismus zmařili úspěšně se rovíjející Netanjahuva jednání o zlepšení vztahů s velkými hráči islámského světa. A přes ně i s islám palestinci. Která by z něj a konzervativců obecně, politicky neporazitelnou sílu učinila. Což nemohl připustit palestinský Fatáh (protože by o nejen finanční podporu přišel), ale ani izraelští socialisté, názvem liberální demokraté se maskující. Které by to na dlouhá léta do opozice poslalo.

A tak, ze zneužití politickou rozhádaností způsobeného oslabení izraelských bezpečnostních sil došlo k 7. říjnu. Další si račte domyslet sami. Dokud ještě můžete. Než vám to takoví jako Dubinová zakážou.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
6. února 2024 • 18:51
No oni ani Palestinci nevěří na domluvu s Izraelem. Ostatně nesnášenlivost k ostatním je jedním z důvodů, proč mají židé neustále nějaké problémy.
LUF3
6. února 2024 • 23:20
@RASPUTIN
Jak jste na ten nesmysl přišel?
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
7. února 2024 • 16:41
@LUF3 ... Jak jsem na něj přišel ? No normálně takhle jdu a tam ležel.
Avatar - našinec}
našinec
6. února 2024 • 15:46
Ten nadpis je hodně zavádějící vůči viditelnému textu článku...
LUF3
6. února 2024 • 23:22
@našinec
Celý článek je za předplatné a nápis pravdivý je. Více o tom tady:
http­s://ww­w.jp­ost.co­m/opi­nion/­arti­cle-768112