Komentáře

Zpět na článek

Orbán Evropu nakonec nepovede, ale boj o nové šéfy EU už běží na plné obrátky

10 komentářů

Pavel Maleček
29. ledna 2024 • 20:15
Orbán už ústy jednoho ze svých poskoků naznačil proč Putinovi do zádi leze. Po porážce Ukrajiny chce na Rusku požadovat ukrajinské území s maďarsky mluvícím obyvatelstvem, nejspíš i s cikány, kteří se náhle hodí. Což by mělo být drsným varováním i pro Slováky, Rumuny či Chorvaty, na jejichž územích maďarské menšiny jsou. Dosti průhledně o obnovu velkého Maďarska Orbánovi jde.
Což by ale nemělo zamlžovat to, že i v Bruselu jde jednotlivcům z tamního papalášstva o maximum moci nad zatím samostatnými státy, co EU, zatím v podobě samostaných demokratických států tvoří.
A tohle se bruselsému papalášstvu nelíbí, protže to jejich moc omezuje.A tak za zneužití neomarx-progres ideologie s jejím multikulti, gender, LGBT či eko-klima povinným sebemrskačstvím, chtějí z EU udělat socialisticky totalitní říši, které chtějí přes centrální direktivu a přerozdělování vládnout.

A tak se Evropa utápí v střetu dvou diktatur, jedné asijsko despotické, druhé bruselské, totalitně socialistické. Přičemž se obě ohánějí tím, že ta druhé nebezpečím pro demokracii je. Když jí obě dvě chtějí zlikvidovat. Ano Evropu nečekají světlé zítřky, spíš válka dvou totalit, do které se i ta islámská či čínská zamotají. Tedy pokud se skuteční evropští demokraté urychleně nesemknou a obě totality na kolena nesrazí.
Richard Šebesta
30. ledna 2024 • 10:21
@Pavel Maleček Evropští demokraté se nesemknou a jen tak mimochodem maďarské územní požadavky jsou zcela legitimní a oprávněné.Po 1.válce přišlo Maďarsko o 2/3 území. Všude tam žili Maďaři a když se budeme bavit o Československu celé jižní Slovensko mělo patřit Maďarsku přesně jak to stanovila Videňská arbitráž. Co by tak asi dělala třeba VB kdyby taky přišla o většinu území ? S.Irsko není Anglie ale Irsko přesto patří VB.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
29. ledna 2024 • 16:34
A co Jurečka, nemá zájem ?
Miloslav Podhola
29. ledna 2024 • 14:39
Z uvedeného je zřejmé, že ani v orgánech EU nepanuje demokracie.
Osobní zájmy politiků jsou na prvním místě. To "jsme"to dopracovali. EU je naším vládnoucím politikům zářným příkladem.
Vladan Horák
29. ledna 2024 • 10:34
Díky Bohu. Orbán Bureš Fico a car Putler 🤮
Miloslav Podhola
29. ledna 2024 • 14:42
@Vladan Horák
Opět jeden z těch, co to bašti i s chlupama!
Richard Šebesta
29. ledna 2024 • 09:19
Orbán. Jeden z mála rozumných politiků v EU. Maďaři na něho mohou byt pyšni a jsou. Už dlouho je na čele své země. Jen srovnání,lady Merkel byla v čele Deutschlandu taky dlouho ale jak doma tak v cizině je považovaná za tu jež spustila migraci, která dodnes dělí a sužuje Evropu a nepochybně přinese mnoho problémů.Čili na Orbána se nebude vzpomínat ve zlém na Merkelovou ano.
Richard Šebesta
29. ledna 2024 • 09:37
@Richard Šebesta Bruselští byrokraté mají s Orbána strach z jeho nezávislé politiky. Kdo nejde s námi jde proti nám. To řikali komouši,ale to nebyli demokraté. Bruseláci se k demo principům hlásí ale chovají se jako komunisté, takže jsou ještě falešní a pokrytci.
lennon
29. ledna 2024 • 22:25
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Jaroslav Molinek
29. ledna 2024 • 08:37
Proruský troll.🤣