Zajímavosti

Zpět na článek

Poprava dusíkem: Nová metoda usmrcení má být humánnější než smrtící injekce. Je to skutečně tak?

3 komentářů

Radim Pokorny
26. ledna 2024 • 13:52
Ty ohledy a zastávnání se vrahů neberou konce. Pořád nějaké nové ohleduplnější metody a věčné diskuze kolem. Gilotina je rychlá a osvědčená, kde to nechce krvavé, tak do klece a utopit. Vše jasné, předvídatelné a spolehlivé.
Richard Šebesta
26. ledna 2024 • 11:03
Diskuse o ničem. Vrah někdy i několikanásobný má dostat TS a zda bude oběšen či popraven dusíkem je jedno. TS si zaslouží. Takové diskuse jsou opravdu k ničemu. Jednou nějakého zločince napadne že vlastně TS je nehumanní tak se zruší úplně. V Evropě už to tak funguje a je to cítit jak silně
nám TS chybí.
reproman
26. ledna 2024 • 15:25
@Richard Šebesta Ono se na to dá podívat aj z druhé strany. Nadělat při popravě bordel (zastřelení , stětí, někdy oběšení), aby to někdo musel uklizet? Nebo u ní zaměstnat několik lidí, kteří to všecko musejí provádět a sledovat? To prostě je nehumánní. Ne kvůli vrahovi, toho vem ďas. Je to nehumánní kvůli všem okolo. Ono být katem, to není žádnej med. Pokud nejste sám sadista.
Jsem pro trest smrti. Akorát se zasekávám právě na tomhle. Kdo by to sakra měl dělat, aby to nedělalo špatného člověka i z něj. Myslím že ze stejného důvodu byl proti trestu smrti třeba Karel Čapek.
Leda snad vymyslet nějakou automatickou anihilační komoru, která by se o popravu a úklid postarala sama.