Rozhovory

Zpět na článek

Je dobře, že Konvičkovo politické angažmá neznamenalo jeho konec na univerzitě, říká Ladislav Nagy

1 komentářů

Pavel Maleček
8. února 2024 • 10:17
V rozhovoru je hezky zaobaleno, že problémem univerzit, hlavně humanitních fakult není jeden protislámský prý extrémista, ale také extrémisté levicoví. Smutné na tom je, že z toho až bučí, že když nebyl z univerzity za své politické angažmá vyhozen spíš směšný než extrémistcký Konvička, nebudou se univerzity zbavovat ani extrémistů levicových.
Smutné proto, že Konvička diskuzi o nebezpečích islámu (zcela oprávněné) spíš ublížil než pomohl. Ovšem extrémisté levicoví to je hodně jiné kafe (to od Žida). Ti už agresivním levičáctvím stihli otrávit "mentálno" univerzit víc než Maryša Vávru.
Tím, že ve jménu dobra a pokroku univerzitnímu prostředí vnucují neomarx-progres ideologii s jejím multikulit, gender, LGBT či eko-klima povinným sebemrskačstvím. Která za keců o vylepšování demokracie jí rozvrací a v neosocialistickou totalitu mění.
I tím, že nepřipouští diskuzi o jejích negativních dopadech a její odpůrce upalují (zatím jen mediálně) jako zrůdné nositele společenské destrukce. Kterými však oni sami jsou. V tom inspirování v tomto už katastrofickou situací na univerzitách toho prý vyspělejšího Západu. Které už jsou víc jak komoušský VUML než strážkyně svobody, morálky a demokracie a z nich vycházejícího vzdělávání.
A tak je smutné, že za maskování Konvičkou je v rozhovoru přiznáno, že univerzity proti ideologické indoktrinaci neomarx-porgresem už nic dělat nemůžou. Vč. jeho totalitních manýrů, které z univerzit centra ideologické masírky dělají.