Historie

Zpět na článek

Před 82 lety svolal Heydrich schůzku ve Wannsee. Vznikl nejhanebnější dokument novodobých dějin

10 komentářů

TCerny
30. ledna 2024 • 10:56
Jest k Vasi linguisticke kritice ceskych censoru ( ja mam jen nemecke obcanstvi).
Zdali by pruderni censori u Vas v USA vubec pripustili treba prekrasnou basnicku od Edward Lear " The owl and Pussycat " :
The Owl and the Pussy-Cat went to sea
In a beautiful pea-green boat:
They took some honey, and plenty of money
Wrapped up in a five-pound note.
The Owl looked up to the stars above,
And sang to a small guitar,
"O lovely Pussy, O Pussy, my love,
What a beautiful Pussy you are,
You are, You are!
What a beautiful Pussy you are .....etc. "
Protoze pussy neni pro deti to nejvhodnejsi slovo.
TCerny
30. ledna 2024 • 10:41
Ja ziji poslednich 50 let v Nemecku a nemam ceske obcanstvi a mam ten nadherny melting pot vsech ras, barev kuze a nabozenstvi USA velmi rad. jsem sice krestan ( Thomas Alois ) jako vy ale vsechna nabozenstvi povazuji of the same level-muslimy , krestany , budhisty , zidy etc. -tutti quanti!
Co bylo udelano nacisty zidum a cikanum nema v novodobych dejinach obdoby a proto jsem v zivote na adresu zidu a cikanu nerekl nikdy nic explicitne negativniho ( krom toho , ze cikani moc "poradni " jiste nejsou a trochu vic kradou , ale to my cesi v internacionalnim srovnani taky ).
S tim Krymem se ale mylite , ten byl od r. 1793 soucasti carskeho Ruska kam ho vclenila Katerina velika.I po vzniku SSSR byl teritorialisovan na uzemi Ruske federace az do r. 53 ( to mi bylo teprve 10) kdy jej opilec chruscov preteritorialisoval na uzemi Ukrajinske socialisticke rep. protoze s rozpaden SSSR nikdo tehdy nepocital.Bohuzel v r. 92 zustal na uzemi Ukrajiny , prestoze tam tehdy zilo asi 70% rusu , 16% ukrajincu a asi 14 % ***rskych muslimu takze zvasty Selenskeho , ze Krym dobude od Ruska vlastniciho nejvice nuklearnich bomb na svete ( Rusko 6000, USA 5500, Cina 500, Francia a GB 250 etc.)zpatky je blabol non plus ultra .
Ja jsem presvedcen , byv narozen uprostred 2.SV budu zhirosimisovan na zacatku 3.SV, tentokrat nuklearni, tentokrat uz bez vitezu a porazenych s panevropskou hirosimisaci.
Umim perfektne zpameti vsechny capitals of US states. Kde tam zijete?
TCerny
30. ledna 2024 • 07:25
Jakkoli byl Stalin bezesporu take bestie , bez Stalina by ta jeste vetsi bestie Hitler valku neprohral.
Bandera byl bestialni zlocinec a jeho dnesni glorifikace na Ukrajine je udes par excellence.
Mne a nasi rodinu v kvetnu 45 osvobodila Ruda Armada a ty nskutecne dnesni ceske zvasty o tom, ze Prahu osvobodil nacisticky zlocinec Wlasow jsou pro mne tezko stravitelne.Vase kategorisace " nacisticti ukrajinsti zlocinci vyvrazdili nektere lidi z jinych mensin " cimz zrejme myslite 1 mil. na Ukrajine povrazdenych zidu je lithotes.
Na moji otazku, kolik je vam let a co delat profesne jste bohuzel neodpovedel.Jak jsem jiz mnohokrat priznal , je mi 80 a jsem chirurg od r. 66.
Nas svetonhled je zrejme diametralne rozdilny.
Nicmene Vas spoluobcan nejsem und auch darin kann der Hund begraben sein.
TCerny
27. ledna 2024 • 06:12
Bohuzel po valce zustala vetsina representantu nacistickeho justicniho aparatu v justicnich funkcich a soudila m.j. i ty bestie participujici na realisaci Wannsee Konferenz zpusobem " ruka ruku myje".
Coby obcan Nemecka uz 50 let mohu ale potvrdit, ze jakakoli tolerance ci euphemisace zlocinu nacistickych bestii je v Nemecku daleko mensi , nez treba na Ukrajine , kde se ukrajinsky nacista Bandera adoruje a glorifikuje ( jsou mu staveny pomniky , pojmenovavany ulice , jeho Hlava vychazi na ukrajinskych znamkach a kdyz ominosni ukrajinsky vyslanec v Nemecku byl novinari tazan, " jak je to mozne , ze ukrajina glorifikuje Banderu , ukrajinskou Waffen SS Divisi Galizien ( skladajici se jeste na jare 45 z 144 000 Ukrajincu a nacistikymi znaky potetovane cleny treba Azov Pluk etc. , reagoval drze , ze nikdo nebude Ukrajince poucovat. koho maji adorovat a koho ne.
thomas2
30. ledna 2024 • 02:49
@TCerny - No Bandera nikdy nebyl nacista, ale rozhodne byl fasista, byl proti demokracii, chtel nezavislou Ukrajinu s jednou fasistickou vladni stranou, kde by jine strany byly zakazany. A byl radikalni nacionalista, chtel Ukrajinu bez narodnostnich mensin, ktere by mely byt vyhozeny z Ukrajiny. Kdyz nacisticke Nemecko napadlo Sovetsky svaz, tak vyhlasil nezavislost Ukrajiny, coz ovsem nacisticke Nemecko vubec nechtelo, a tak byl veznen v Nemecku. Po nekolika letech vezeni byl propusten, a jednal s Nemeckem o Ukrajine, ale stejnak se nestal nacistou. Kdyz Nemecko prohralo valku, tak se skryval v zapadnim Nemecku, a tam byl zavrazden agentem KGB. Na Ukrajine jsou ruzne nazory na Banderu, nekteri, hlavne v zapadni Ukrajine, ho slavi jako bojovnika pro nezavislost Ukrajiny, tto ale neznamena, ze jsou dobre informovani o jeho nazorech. Ulice jsou pojmenovany po Banderovi hlavne v zapadni Ukrajine. To je odkud on byl. Co se tyce nabozenstvi, nebyl pravoslavny, jako je vetsina Ukrajincu, ale byl clen Ukrajinske katolicke cirkve, ktera je jedna z vychodnich katolickych cirkvi, ktere si zachovaly pravoslavne ritualy, ale staly se jednou z katolickych cirkvi, uznaly papeze jako hlavu cirkve, tak jsou soucasti celosvetove katolicke cirkve. Jejich eucharist je uznavan vsechny katoliky na svete, kdezto pravoslavne cirkve to neuznavaji, protoze jsou katolici a ne pravoslavni. Takze vsichni katolici muzou na msi a eucharist v kostelech v jejich cirkvi, kdezto pravoslavni se nemuzou zucastnit toho eucharistu. Tato ukrajinska katolicka cirkev je hlavni cirkev v zapadni Ukrajine, ale ve stredni a vychodni Ukrajine jich je malo. Je to take hlavni cirkev ukrajinske mensiny na vychodnim Slovensku. V Sovetskem svazu byla zakazana, take v Ceskoslovensku, kdyz tam vladli komuniste, tak take byla zakazana. Po padu komunistickeho rezimu se stala legalni jak v Sovetskem svazu a potom v nezavisle Ukrajine, tak take v Ceskoslovensku. V zapadnich zemich byla vzdy legalni.
TCerny
30. ledna 2024 • 06:24
@thomas2
Ukrajinsky zlocinec , v soucasne Ukrajine tolik glorifikovany nacista Bandera byl uz v r. 34 v Polsku za vrazdu polskeho ministra odsouzen k trestu smrti, se zacatkem 2.SV valky se dostal zlocinec bandera na svobodu.
Od r. 41 zacali Banderovi a Melnykovi zlocinci , ukrajinske Waffen SS Divise Galizien etc. s nemeckymi nacistickymi bestiemi intensivne kooperovat a Bandera se podilel na masovych vrazdach ukrajinskych a polskych zidu ( vyvrazdil jich se svymi prateli skoro 1 mil. v Lemberg, Babij Jar etc. ).
vVr. 43 byl nacisticky zlocinec bandera uveznen v koncentraku Sachsenhausen v superkomfortnich podminkach a ,kdyz slibil jeste intensivnejsi kolaboraci a spoluvrazdeni s nacisty , byl koncem 44 nacisty propusten aby mohl spolu sukrajinskymi SS jednotkami bopjovat hand in hand s Hitlerem i v CSR.
Ja se narodil uprostred valky v Praze a po valce jsme si hrali na " partyzany a zlocince banderovce ".
Delam chirurgii uz 58 let a nabozenstvi vcetne "ukrajinske katolicke" ci jine cirkve mne vubec nezajima .
Kolik je Vam a v cem jste profesionelne kompetentni?
thomas2
30. ledna 2024 • 07:07
@TCerny - Ovsem ja vim, ze se Bandera zucastnil v Polsku ukrajinskemu terorismu proti Polsku, coz delal, protoze byl Ukrajinsky nacionalista, a zapadni Ukrajina tehdy patrila Polsku, a Ukrajincum v Polsku se casto nedarilo dobre. On chtel docilit nezavislost Ukrajiny. No, nestalo se to. Roku 1939, Nemecko zautocilo na Polsko, ze zapadu, pak SSSR zautocil na Polsko z vychodu, spolu porazili Polsko, a pak si rozdelili Polsko, vychodni cast, kde zili skoro vsichni Ukrajinci v Polsku, si vzal SSSR, tak Polsko prestalo existovat, aspon jako stat, vlada Polska sla do exilu, a tak pak v exilu mela vladu Polska v exilu. V SSSR vladl diktator Stalin, a tak potom, co si SSSR vzal vychodni Polsko, tak i tam se dostal Stalinuv teror. No, kdyz roku 1941, Nemecko zautocilo na SSSR, tak mel Bandera nadeji, vyhlasil samostatnost Ukrajiny, a Nemci to ovsem nechteli, tak uveznili Banderu, protoze jenom chteli okupovat Ukrajinu. V Nemecku byl samozrejme nacisticky rezim. No, ale mezitim byla na okupovane Ukrajine aktivni Ukrajinska armada, ktera chtela samostatnost Ukrajiny, Bandera uz nebyl ve vedeni te armady, protoze uz byl uvezneny. Ale byla to fasisticka armada, ktera nechtela demokracii na Ukrajine, a nechtela narodnostni mensiny na Ukrajine. Byla hlavne aktivni v zapadni Ukrajine, v casti Ukrajiny, ktera pred valkou patrila Polsku. A tak tam delala hrozne veci, vyvrazdila tam asi polovinu Polaku, kteri tam zili, a take tam vrazdila Zidy, a jine mensiny, vcetne volynskych Cechu. No delala hrozne genocidy tam. Ale toho se Bandera nezucastnil, protoze uz byl ve vezeni v Nemecku. I kdyz chapu, ze to byl spatny clovek, mel velmi fasisticke nazory, a nenavidel Polaky, protoze Ukrajinci byli casto utiskovani v Polsku, a tak nechtel zadne Polaky na Ukrajine. V zapadni Ukrajine, ktera pred valkou patrila Polsku, byla velka polska mensina. A tak potom, co Nemecko udelalo invazi na Ukrajinu, tak tam ukrajinska armada vyvrazdila velke mnozstvi Polaku, a take nektere lidi z jinych mensin.
thomas2
30. ledna 2024 • 08:22
@TCerny - Pokracovani meho prispevku, protoze v predeslem se vic neveslo, tak pokracuji zde. No ta ukrajinska armada zpusobila hrozne genocidy. Ovsem, genocidy se obycejne delaji kvuli nenavisti. No, kazda genocida v dejinach byla hrozna. Kvuli nenavisti zabijeji vsechny, i miminka. Proste nenavidi vsechny lidi, kteri patri k te etnicke skupine. Podobne naciste udelali genocidu proti Zidum a Romum, v zemich okupovanych Nemeckem vyvrazdili velkou vetsinu Zidu a Romu. No hrozne. No, Ukrajinci armady na osvobozeni Ukrajiny se zucastnili te genocidy. A take byli i jini Ukrajinci, kteri se zucastnili te genocidy, jak i vy pisete o ukrajinske Waffen SS Division Galizien. No hrozne, ze se dali nejaci Ukrajinci do SS. SS mela hroznou reputaci, jak vite. No, Ukrajinci, kteri chteli dosahnout nezavilost Ukrajiny, to nedosahli, Nemecko to nepovolilo, Ukrajina byla okupovana Nemeckem, a pak zvitezil SSSR, a vzal si Ukrajinu. No byly to hrozne casy na Ukrajine. No nyni skoro zadny Ukrajinec nema zadne sympatie k nacistum. I kdyz tehdy behem nemecke okupace nekteri Ukrajinci kolaborovali s nemeckymi okupanty. Ale velka vetsina Ukrajincu nekolaborovala. Behem nemeckych boju na Ukrajine a behem nemecke okupace, zabili naciste a nemecti vojaci nekolik milionu Ukrajincu. No vic muslimu kolaborovalo s nemeckymi okupanty, protoze SSSR nemel svobodu nabozenstvi, a behem nemecke okupace dostali muslimove svobodu nabozenstvi. A potom, kdyz ty jejich uzemi dostal SSSR zpatky, tak zase svobodu nabozenstvi ztratili. No, Stalin pak prohlasil vsechny krymske ***ry, Cecence, Inguse, a dalsi prevazne muslimske narody, kteri zili pod nemeckou okupaci, kolaboranty s nemeckymi okupanty, i kdyz nekteri nekolaborovali, tak je vsechny vystehoval velmi krute z Evropy do azijske casti SSSR. pri tom stehovani jich mnoho zemrelo, no Stalin byl velmi kruty, byly to castecne genocidy. Potom, kdyz Chruscev vedl SSSR, tak dostali povoleni vratit se zpatky do svych domovu v Evrope,
thomas2
30. ledna 2024 • 09:00
@TCerny , zase jsem nemohl skoncit, to co pisu, neveslo se to tam, tak pokracuji. Tak kdyz byl Chruscev vudce Sovetskeho svazu, tak ty prevazne muslimske narody dostaly povoleni se vratit do svych uzemi v Evrope, krome krymskych ***ru, ti dostali povoleni se vratit na Krym, az kdyz SSSR koncil, a pak Ukrajina ziskala samostatnost. No nevim, proc jim SSSR nedovolil vratit se. Na Ukrajine pak meli svobodu, a byli vdecni Ukrajine. No pozdeji si Rusko vzalo Krym, a tak potom to meli krymsti ***ri spatne, pod ruskou okupaci Krymu. Nekteri se nastehovali do neokupovanych casti Ukrajiny, ale nekteri zustali na Krymu, protoze to je jejich domov, ale je jim tam spatne pod ruskou okupaci. No, ale vetsina obyvatel Krymu jsou Rusove, a ti obycejne vitali ruskou okupaci a anexi Krymu.
Osobne me je uz 70 let, jsem v penzi, driv jsem pracoval v USA jako programator na pocitacich. Nase rodina utekla z Ceskoslovenska brzo po prichodu sovetskych okupantu roku 1968, pak jsme byli 4 mesice uprchlici v Rakousku, a pak jsme dostali povoleni se nastehovat do USA. Tak tam jsme se dobre naucili anglicky. Mne bylo 15 let, kdyz jsme prileteli do USA, byl jsem v devate tride. Tak potom bylo vse dalsi moje vzdelani v USA.
Osobne jsem pro demokracii a svobodu, a jsem proti kazdemu nacionalismu. Ja vim dobre, ze nejsou zadne spatne narody, v kazdem narode jsou nekteri lide spatni, a nekteri dobri, a nekteri vetsinou dobri, ale nekdy spatni. Bandera byl spatny clovek, to vim. Byl to jeden ze spatnych Ukrajincu. V kazdem narode jsou nekteri lide spatni. To je zivot. Rad bych byl, kdyby byli vsichni lide dobri, ale to vim, ze to holt neni mozne. Takova utopie je nemozna. Utopie nikdy neni mozna, protoze lide jsou ruzni. Jeden z nejhorsich Cechu v dvacatem stoleti byl Klement Gottwald. Holt take nekteri Cesi jsou spatni lide, i kdyz cesti nacionaliste chvali cesky narod. V kazdem narode jsou nekteri lide spatni. Nacionalismus je velmi chybny nazor. A muze to vest i k etnicke nenavisti.
thomas2
30. ledna 2024 • 09:11
@TCerny - Kdyz vidim vysledek toho, co jsem napsal, tak vidim, ze tady ceska cenzura cenzurovala jmeno toho krymskeho narodu, jako kdyby to bylo v cestine sproste slovo nebo co, i kdyz to je jenom jmeno narodu. Tak se ten narod jmenuje. Tak se jmenuje v jejich jazyku, a v mnoha jinych jazycich take. Tak se divim, ze to bylo cenzurovane tady na Reflexu. Tak nevim, jestli to ma v cestine nejaky jiny vyznam nez to jmeno toho narodu. V anglictine je to jenom jmeno toho narodu. Nakonec je to nekolik pribuznych narodu, ktere maji to jmeno.