Komentáře

Zpět na článek

Karel Steigerwald: Čtěte životopis Goebbelse. K dění ve sněmovně se hodí

12 komentářů

Mibus
19. ledna 2024 • 18:20
Já bych touto cestou vzkázal politikům toto: Proč se divíte, jak roste agresivita a hrubost mezi lidmi? Vždyť za to můžete VY!! Ty Vaše výlevy u pultíku. Ty nesouvisející řeči. Neuvědomujete si, že na Vás koukají i děti? Babiš označil parlament za žvanírnu. Co je parlament dneska? Vy jste elita národa? VY?
Qaid
22. ledna 2024 • 06:58
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
viktor viktor
19. ledna 2024 • 10:36
Tak ona Adolfína Pekarová s knírkem také někoho připomíná…Prý se bude s Němcovou, Černochovou, Kovářovou apd. stěhovat do Indie. Fiala je po návratu z Indie ujistil, že krávy jsou tam opravdu stále posvátné.
Pavel Maleček
19. ledna 2024 • 09:25
Ano znát Goebbelsovu metodiku v demo mantinelech získání totalitní moci, se k popisu dění v aktuální ČR Sněmovně hodí. Ostaně stejně jako ve většině parlamentů prý demokratického Západu.

Protože to co Goebbels, tam užívají všichni. Tedy příval sebevědomých lží, které zcela zahlcují možnost ty lži vyvracet, trapné hulvátství a urážení bez hranic. Posměch pro každého, kdo si troufne lži přeci jen vyvrátit, a označení takového odvážlivce za idiota neznalého věci. Když "pravda" se dokazuje chrlením nesouvislých čísel, hesel a procent většinou o věcech, kterých se debata netýká. Účinné je i přeskakování z tématu na téma. Vy se ptáte a dostanete lživou odpověď na něco jiného. A i využívání toho, že tisíckrát opakovaná lež se stává pravdou.

Všechno tohle je každodenní realitou jednání většiny parlamentů západního světa. To proto, že už neexistuje politický subjekt, který by o svých cílech mohl říct veřejnosti pravdu. Protože politické moci, jakéhokoliv směru už nejde o občansky přínosnou demokracii, ale o jen demokecy maskovanou totalitní moc. A čím víc o ochraně či dokonce vylepšování - liberalizaci demokracie mluví, tím víc jim o její zničení jde.

Když ano u nás to nejvíc používá duo Babiš Okamura a jejich poskoci. Ovšem ani druhá strana, ta prý lepšolidsky dobrotrusná nezůstává stranou. Třeba v podobě vystupování předsedkyně Sněmovny Markéty Pekarové Adamové, ministra vnitra Rakušana či nepostradatelného poslance Marečka Bendy.
giorgio287
19. ledna 2024 • 03:51
Goebbels pomůže pochopit lháře Fialu a cenzora a velitele gestapa Rakušana.
Mibus
19. ledna 2024 • 18:11
@giorgio287 Jedinec opakující lži z parlamentu. Jedinec který miluje svého estébáckého boha. Máte nějaké svoje myšlenky? Asi ne. Kde by se vzali?
Míla Král
18. ledna 2024 • 22:48
Přesně popsáno. Bohužel, takový je v současnosti náš parlament a výhled na lepší není. Poslední, možno říci normální, byl za doby soutěžení ČSSD a ODS. Sobotka tento "normální " stav politiky ukončil přizváním
Bureše. To byl konec běžné politiky.
Mibus
19. ledna 2024 • 18:14
@Míla Král Čím déle, tím hůře. Jak se můžeme divit agresivitě lidí, když vidí a slyší plkat politiky z opozice.
radek kyuss
18. ledna 2024 • 20:34
Pane Steigerwalde, nezdá se vám že vaše srovnání je hrubě za čarou?
Srovnávat naše poslance, ať podle vás blábolí co chtějí, s nacistickými pohlaváry a zločinci?
Kde to žijeme a kam jsme to dospěli?
Pan Zeman nazval některé "novináře" chlévskou mrvou. Řekl bych že k těmto výjimkám mezi novináři patříte i vy.
Ještě jste zapomněl tyto poslance nazvat kolaboranty, dezoláty, ruskými pohúnky.
Pavel Maleček
19. ledna 2024 • 08:49
@radek kyuss - v tomto se Steigerwalda zastávám. Oni se totiž ti pozdější nacističtí masoví vrazi k moci dostali z pohledu zákona čistě demokratickou cestou, když byli zpohledu zákona v řádných volbách většinově zvoleni.
A jejich byť prasečí metodika, ale v demokratických mantinelech získání totalitní moci, +- odpovídá tomu, co teď vyvádí duo Babiš-Okamura.

Čímž nedělám svaté z Fialovy vládní koalice. Ta řadou svých kroků jako by vědomě duu Babiš-Okamura nahrávala... protože zas až tak blbí přeci být nemůžou...
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
18. ledna 2024 • 16:38
K současné koaliční vládě lze použít to co o podobných neschopných darmožroutech říkal Žižka "Hnát ta hrdla lživá, hnát ty břucha nenažraná, hnát je ze země, hnát je až se jim bude za patama prášit".
jhomolka
19. ledna 2024 • 19:31
@RASPUTIN Hele, a když už sem ty svoje příšerný hovadiny píšeš, uděláš se aspoň při tom? Já jen abych pochopil, kde se bere ta touha plodit takový kraviny.