Komentáře

Zpět na článek

Petr Havlík: Někoho smutek motivuje a jiného ničí. Jak se ochránit před nejčernějšími myšlenkami

4 komentářů

Pavel Maleček
11. ledna 2024 • 06:04
No hezky to tentokrát Havlík napsal. Jen jaksi taktně pomlčel o tom, co mudrc (pochvalně myšleno) s jeho rozhledem musí vědět. Že to před čím varuje - zjednodušeně řečeno pasivním smutkem je cílem plošně společenské manipulace dnešního západního, neomarx-progresivistického, v Bruselu hnízdícího panstva.
Ten pasivní smutek nám vnucují přes multikulti, gender, LGBT či eko-klima povinné sebemrskačství. V nás mající vyvolat poznání jak špatně žijeme a proto rozhodování o svých osudech musíme odevzdat do rukou úzké, k tomu svým mocenským postavením určené elity. Samozřejmě vč. občanských svobod a majetků, umožňujících nám ze shora nekontrolované žití - třeba cenově dostupných, ale ropných fuj fuj aut.
Když ukázkovou manipulací je to, čemu říkají klimatický žal. Který vědomě, přes a-sociální sítě i klasická média ("naši" ČT nevyjímaje) mladým vnucuje pasivně smutné přijetí toho, že naše žití je špatné a jedinou cestou jak z toho ven, je odevzdání se do rukou ideologických elitářů, kteří jediní nás můžou zachránit.
Když za tím vším je touha ideologicko-byznysových "elit" vyrobit pasivní společnost, která nenajde sílu k odporu vůči jejich centrálně řízené, direktivně přerozdělovací společnosti, tedy socialistické totalitě. Geniálně maskované kecy o tom, že ta stará demokracie byla špatná a proto je nutné ji vylepšit - liberalizovat. A to právě přes neomarx-progres ideologii s jejím multikulti, gender, LGBT či eko-klima povinným sebemrskačstvím.
O tom však Havlík ani nepípne - aby jo, když se sám cítí být součástí oněch vyspělejších a morálnějších elit, majících právo řídit ten ve všemožných špatnostech se utápějící dav dole.
Uživatel_5697006
10. ledna 2024 • 22:38
Krásně napsané a pravdivé.
A vím o čem je řeč. Mám za sebou sebevražedný syndrom vyhoření. Pánbůh zaplať.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
10. ledna 2024 • 19:25
A jak naložit se smutkem nad neschopností a hloupatostí naší vlády ?
reproman
10. ledna 2024 • 20:54
@RASPUTIN Skoč pod vlak.