Komentáře

Zpět na článek

Bohumil Pečinka: Politická nestrana. Všichni mluví o nové straně, ale nikde žádná není vidět

4 komentářů

Pavel Maleček
15. ledna 2024 • 13:26
Pečinka se mýlí v tom, že většina ČR společnosti touží po, dle něj tučném přerozdělování. Ano, na obou okrajích politického spektra, nejlépe označených jako probruselské a prokremelské touhy po "tučném" přerozdělování, tedy po socialistické totalitě (což je paradoxně spojuje) bezesporu jsou. Ale výrazně většinový střed touží po úplně něčem jiném - aby jim vlády, ať jakékoliv, konečně přestaly lhát.
Většina dospělé populace se totiž dobře orientuje v dnešním světě a vnímá, že ji politická reprezentace, ať už ta probruselská, tj. aktuální Fialova vláda, nebo prokremelská, tedy aktuálně opoziční duo Babiš-Okamura, v zájmu získat a udržet moc lže. Vnímá, že jim nejde zlepšování společenského klimatu ani v hospodářské, ani v sociálně kulturní, či bezpečnostní oblasti. Ale jen o politickou moc a osobní profit.
A tak by nově vzniklý politický subjekt, který by občanům garantoval to, že nebude lhát a správu státu podřídí zlepšování politického klimatu,ne hromadění moci a majetků už dnes mocných subjektů, měl velkou šanci na úspěch. Určitě v úrovni 30%.
Což by samozřejmě nešlo bez řady důvěryhodných osobností ... ovšem pak by tam nemohl být Kalousek.
Avatar - Uživatel_5700993}
Uživatel_5700993
15. ledna 2024 • 07:07
po takové straně musí být především poptávka. A ta je mizivá. Maximum je nějakých 5-8 procent. Ta strana by byla v podstatě pro odpadlíky z TOP09, kteří chtějí víc doprava, pro odpadlíky z ODS, kteří chtějí víc k Bruselu, pro odpadlíky od lidovců, z kterých budou za chvíli sirotci atd. Rozhodně taková strana nepřiláká nikoho z tábora ANO, Přísahy, Trikolóry a dalších podobných projektů. A co je podstatné: každá taková strana stojí spoustu peněz ze startu. Bavíme se o desítkách milionů. A co je ještě podstatnější: každá taková strana potřebuje osobnosti. nemůže stát na jednom člověku. Aby jí někdo věřil, musí vyrůst z regionů. Potřebuje desítky a spíše stovky regionálních osobností. Ne recyklovaných politických turistů, ale autentických a minulostí nezatížených osobností. Vzhledem k těmto skutečnostem je vznik nějaké relevantní demokratické strany napravo od středu politického spektra skoro nemožný, jakkoliv bych to já osobně uvítal.

P.S. Aby mi někdo nepředhazoval něco, co jsem nenapsal. Já Kalouska a jeho hypotetický projekt neprojekt za něco takového nepovažuji, považuji to za průzkum bojem, za výstřel do tmy, co nic nestojí...
Richard Šebesta
15. ledna 2024 • 09:20
@Uživatel_5700993 V podstatě souhlas,ale recyklované a bezcharakterní a hlavně zkrachovalé politické turisty má ve svém ANO agent Bureš předev­ším.(V­ildu­metzo­vá,Jou­rová,­Faltý­nek a řada dalších) a lidi mu to žer... a volí ho.To mi hlava nebere.
Avatar - Uživatel_5700993}
Uživatel_5700993
15. ledna 2024 • 10:00
@Richard Šebesta
tihle voliči jsou prostě a jednoduše hlupáci, většinou frustrovaní hlupáci. Ta "nová" strana se o takové voliče opírat nemůže. A jedna věc je JISTÁ. Odejde kuní ksicht a koblihová tlupa se v řádu měsíců rozpadne na atomy. voliče nezajímá nějaká Vildumetzová, Jermanová nebo Juchelka, oni volí jen a pouze "svého" Andreje, kterému z nějakého záhadného důvodu věří, že je tím Spasitelem. Juchelka opravdu spasitelem není...))))) A po rozpadu ANO tu bude 30 % bezprizorních voličů, kteří se rozprchnou do všech možných i nemožných projektů. Pak bude prostor pro další stranu či hnutí, pak začne hon na tyhle hlupáky... Část těchto voličů sebere Okamura, ale to jsou jednotky procent, část se "vrátí" k nějaké levicové straně, ale ty původní (ČSSD A KSČM) už tu nebudou, část naskočí na nějakou Přísahu či PRO... Ale už NIKOMU se nepodaří ta koncentrace hlupáků, jako se to podařilo Burešovi... A on to ví, že mu tikají politické biologické hodiny, proto tak tlačí na to, aby se dostal k lizu pokud možno dříve, než po řádných volbách...