Komentáře

Zpět na článek

Rekordmanka a s cigaretou. Dánská panovnice Markéta II. jde do královského důchodu

2 komentářů

Pavel Maleček
7. ledna 2024 • 07:03
No nevím, na jednu stranu je hezké, když má země reprezentační hlavu s tradicí a a k tomu výchovou, na druhou stranu ta až nepochopitelná fascinace denním životem panovnické rodiny. Zahlcující médie tím, co kde kdo z ní něco plácl, co měl, spíš měla na sobě, co si koupil či vypil. Zvláště pak, když se člen královské rodiny kulantně řečeno mentálně nepovede. A jak britský princ "Harík", je sbalen a pak jak mopsík vláčen sice vychytralou, ale primitivní zlatokopkou Meghan.
Pravda vůči časům, kdy se stejně intenzivně řešila barva ranní panovnické moči či tvar,konzistence a odér stolice je to výrazný pokrok, ale přecijen díky bohu, že jsme tomuto ušetřeni. Zcela postačuje naše, z lidu vzešlá mediální "elita", z většiny vémolovitá jelita.
Na druhou stranu je národ ušetřen co pět let ho rozešvávající komedie o prezidenta,z něhož se pak zvětšiny vyklube na tuto funkci zcela nepřipravená osoba.
Spíš než spojující rozdělující a věnující se víc než lidu a zemi svým osobním zájmům. Či jak v posledních dvou případech zájmům těch, kteří prezidenta jak tajtrdlíka vodí ... že generále Pavle?
bella.
7. ledna 2024 • 00:27
Panovnice dánská mě až tak ( vlastně vůbec ) nezajímá , ale tento článek mě dostal na Dánsko a čeho se panovnice tedy vzdává a tak jsem si přečetla i dánskou migrační politiku.
A ta se mi opravdu líbí !!!