Komentáře

Zpět na článek

Pokud si chce před Bohem slíbit věrnost stejnopohlavní pár, kdo jsme my, abychom mu v tom bránili?

31 komentářů

PUPAK02
10. ledna 2024 • 22:19
S ohledem na nesporný fakt, že Bůh stvořitel má lidsvo totálně v prd-eli, neboť to není žádná milující persóna, ale pouhý princip chodu universa, mohou buz-ny chtít požehnání i od samotného Lucifera. Vyjde to nastejno. Církev je tak prohnilá a prolezlá devianty všeho druhu, že jestli žehná buz-nám, nebo kanónům, je úplně jedno. V dnešní době je náboženství přežitek, který by měl být celosvětově vymýcen. Stačí slyšel ty vypatlaný muslimáky, jak se třesou, aby nevěřícím podřezali ve jménu Alláha krky a je jasné, že taková víra tu nemá co dělat. To, že se jedná o hromadné šílenství, nic neomlouvá. Normální člověk má svůj morální kodex a nepotřebuje deviantního fráterníka, aby mu kázal bludy, zatímco sám myslí na to, až mu ho po mši vykouří ministrant. Církev je dokonalý důkaz neexistence Boha, protože jinak by tu deviantní licoměrnou a pokryteckou svoloč dávno sežehnul nebeským ohněm.
reproman
31. prosince 2023 • 09:18
Bránit jim nikdo nemůže. Ale právě tak nikdo nemůže nikomu nařizovat, aby jim to zprostředkoval ve svým kostele.
Lilith Černá
30. prosince 2023 • 09:19
Protože to je pro křesťany zvrácené?
Protože Vatikán pod vlivem neomarxisty Franty ztrácí důvěru věřících?
Protože v Bibli jsou slova o sodomii?
Vážně si někdo myslí, že je vhodné, aby byl tranďák knězem, jako se to stalo v anglikánské církvi?
Já jako věřící, jenž není nikde organizován, se těm směšným pokrytcům můžu jen smát. Progresivisti v církvích jsou jen duchaprázdní komici.
Co vymyslí příště? Grupáč před oltářem?
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
30. prosince 2023 • 08:10
Kdo jsme my ? Zřejmě ti normální lidé na rozdíl od stejnopohlavníků, kteří jsou důkazem, že i země může vyprodukovat "zmetek".
PUPAK02
10. ledna 2024 • 22:23
@RASPUTIN
sice je to zmetek, ale hrdý zmetek. Na to nezapomeň.😂
Frank51482
30. prosince 2023 • 08:02
Tito úchylové mi jsou opravdu ukradení, ale vadí mi to jejich otravování a zviditelňování. Dokonce oslavují i to, že jsou úchylové. Zkrátka tak jak ve fabrice se občas vyrobí zmetek, stejně je to i u v přírodě. Akorát ve fabrice se zmetek vyhodí do šrotu anebo se recykluje. A klidně ať si slíbí věrnost i před předsedou místní organizace svazu přátel žehu. Je to jen jejich věc. Ale ať s tím stále neotravují.
Lilith Černá
30. prosince 2023 • 12:08
@Frank51482 Ono je to bohužel jinak. Znám mnoho těchto "úchylů", ale žádný z nich netouží po zviditelnění, naopak, snaží se zařadit nepozorovaně mezi majoritu a žijí zcela normálním životem. To jen pár skutečných pražských aberantů si tady osobuje právo mluvit za všechny a dělá jim tím medvědí službu! Ti, které znám, nechodí do "gejprejtů", nenávidí všechny tyhle zasrané aktivisty, posílají mi super gender nekorektní vtipy, nechtějí adoptovat děti, netouží po žádných svatbách a podobných hovadinách. O své sexuální orientaci nemluví.
Má se to jako s vítači inženýrů-architektů. Zvenku to donedávna vypadalo, jako by se jich Češi nemohli dočkat a realita je úplně jiná. Nenaskakujte na jejich odpornou propagandu!
Jiří Toroň
30. prosince 2023 • 07:54
‭Římanům‬ ‭1:26‭-‬32‬ ‭B21‬
[26] Bůh je proto vydal hanebným vášním. Jejich ženy vyměnily přirozené obcování za to, které je proti přírodě. [27] Stejně tak muži opustili přirozené obcování se ženou a vzpláli touhou k sobě navzájem; muži páchají nestydatost s muži a za svou zvrácenost na sebe přivádějí nevyhnutelnou odplatu. [28] Když jim známost Boha nebyla dost dobrá, Bůh je vydal jejich zvrácené mysli, aby dělali, co není správné. [29] Jsou prolezlí nepravostí, podlostí, chamtivostí a záští; jsou plní závisti, vraždychtivosti, svárlivosti, lsti a zlomyslnosti; [30] štváči a pomlouvači, odpůrci Boha, zpupní, arogantní, vychloubační, vynalézaví ve zlu, vzpurní k rodičům; [31] nerozumní, nespolehliví, bezcitní a nemilosrdní. [32] Přestože znají Boží rozsudek smrti nad pachateli těchto věcí, nejenže je sami dělají, ale ještě to ostatním schvalují.
PUPAK02
10. ledna 2024 • 22:24
@Jiří Toroň
to je nová LGBT charta? Dobrý.
Pavel Maleček
30. prosince 2023 • 07:46
To co homosexuál a další sex vychýlení nejvíc potřebují, je funkční heterosexuální rodina, která je zplodila. Tudíž k nim má citový i opatrovatelský vztah.
Pro majoritu a pro ně samé bohužel jsou však v řadách všemožně menšinových užitečných idiotů, které zneužívají neosocialisté, názvem liberáldemokraté se maskující. S jejich neomarx-progres ideologií a jejím multikulti, gender, LGBT či eko-klima destrukčním sebemrskání. Zaměřenou na rozklad demokratické společnosti, jejího základu heterosexuální rodiny především.
Když jejich cílem je jimi ovládané socialistická totalita, která v rámci utužení moci, zákonitě primárně vyjede po menšinách, sexuální nevyjmaje. To nemluvě o tom, že tahle nová soctotalita bude zejména v Evropě silně řízlá islámem.

No a jak to v ní s ne heterosexuály dopadne, zvlášť těmi co se tím nafrněně chlubí, snad netřeba vysvětlovat.
Avatar - Novák Vladislav}
Novák Vladislav
29. prosince 2023 • 21:32
Kdo v požehnání homosexuálním párům brání? Vždyť ve své modlitbě k Bohu mohou poprosit o požehnání. Pokud je Bůh shledá hodné požehnání, jistě jim ho dá. Kněz i církev jsou v požehnání nadbyteční. Pokud nejsou homo páry hodni požehnání, tak kněz s tím nic neudělá.
honza-dc
29. prosince 2023 • 21:41
@Novák Vladislav ale proč se omezovat jen na otázku homosexuálních vztahů? Stejně se dá argumentovat o potřebě církve všeobecně.
Avatar - Novák Vladislav}
Novák Vladislav
30. prosince 2023 • 17:14
@honza-dc
Církev dala Evropě hodně, s výjimkou tmářské doby od roku cca 500-1200. Díky církvi a jezuitskému řádu umíme číst a psát, čímž jsme odstartovali náskok Evropy ve vědě. Pro naše země byly požehnáním Tereziánské, ale i Josefínské reformy školství, správa státu, náboženství aj. Pro Čechy bylo dost nešťastné rozhodnutí Josefa II. uzákonit němčinu jako úřední jazyk pro Habsburské císařství, což ze státního hlediska chápu, ale na druhé straně poděkujme venkovu za zachování češtiny jako mateřského jazyka.
Četl jsem názor jednoho amerického profesora, že považuje Čechy za absolutně výjimečný národ. V amerických učebnicích dějepisu se ranné dějiny Evropy moc neučí a ty české už vůbec ne. On tam napsal, že o Češích není do roku 1950 ani zmínka, jako kdybychom neexistovali a o 70 let později existuje Československo s obdivuhodnou cestou československých legionářů po ruské magistrále a defacto její ovládnutí. Nejen v USA se lidé z ohromením ptali, kdo jsou ti Čechoslováci, kde se najednou vzali?
Za to můžeme poděkovat církvi a hlavně Kralické Bibli, která udržela v poddaných lidech český jazyk.
Avatar - epr3}
epr3
29. prosince 2023 • 18:09
To jsou neuvěřitelné kecy a odvolávání se na činy a "zázraky" někoho, o kom neexistuje jediný materiální důkaz, že vůbec žil.
Soužití stejnopohlavních párů je něco, co by příroda sama nechala milosrdně chcípnout. Takovému páru by se v přirozeném prostředí nemohli narodit potomci a oni by časem zašli stářím.
Takto by k tomu měli přistupovat i lidé. Jestli má někdo touhy si navzájem lízat pecky nebo přetahovat bužírku, je to jeho věc, ale děti by jim nikdy svěřeny být neměly a oficiality manželství by se jich také neměly týkat, protože netvoří pár, který má na svět přivést, a hlavně dobře vychovat děti. Hlavně ta výchova je u stejnopohlavního páru ten největší problém, protože chybí přirozený příklad chybějícího pohlaví.
Miroslav Hraběta
29. prosince 2023 • 18:18
@epr3 Ty jsi chytrej jak Pitomio original. Ale tak už to na světě chodí: čím prázdnější tykev, tím víc žvástů 😃😃
Spytar
29. prosince 2023 • 18:43
@Miroslav Hraběta Miro obohať nás svým názorem, urážet diskutéry umí každý blbec, ale my bychom chtěli vědět jak je to správně! 💩
Avatar - epr3}
epr3
29. prosince 2023 • 20:33
@Miroslav Hraběta Myrku, s tebou to jde z kopce. Já myslel, že mi opravíš i/y, doplníš čárky a ty takhle. Hele, nežereš ho.na po svý kočce?
PUPAK02
10. ledna 2024 • 22:29
@Miroslav Hraběta
melete vohna. LGBT devianti jsou mor dnešní doby. Ty lekce z geologie, které bezplatně dostávali dřív, tu silně chybí.
Jiří Heinrich
29. prosince 2023 • 17:38
nemoc se da léčit ,ale tohle už je na eliminaci. hrůza co se tu řeší a propaguje. zrušit svatby a bude klid
Miroslav Hraběta
29. prosince 2023 • 18:19
@Jiří Heinrich Jdi si stěžovat na nádraží. Ale pozor: výpravčí tříská hňupy výpravkou 😃😃
Uživatel_5514534
29. prosince 2023 • 17:35
Pokud chce pedofil milovat "své" děti před Bohem, kdo jsme my, abychom mu v tom bránili?
Avatar - Pärkund Roservaal}
Pärkund Roservaal
29. prosince 2023 • 17:01
A nebylo by lepší manželství zrušit úplně, stejně to slouží jen jako zdroj příjmů pro ženský a pro právníky, je to ta nejlepší cesta jak zajistit stejná práva všem 😝
pinkkk
29. prosince 2023 • 16:40
To je spor, který bude trvat snad věčně. V Bibli sice není, jak autor píše žádný homosexuální vztah uveden jako normální. Prosím. Ale co s Davidem a Šalamounem a jejich hromadou "manželek": Soudím, že z toho by se dalo docela dobře odvodit, že plnohodnotný vztah může být i mezi mužem a dvěma, třemi... ženami. A samozřejmě i naopak. Tak která církev bude tak progresivní a umožní manželství, či co to bude, mezi třemi, čtyřmi... partnery? To jsem zvědav.
thomas2
30. prosince 2023 • 13:34
@pinkkk - Co se tyce Davida, tak ten udelal smlouvu s Jonatou, protoze ho Jonata miloval (1 Sam. 18:1,3, 20:17). Kdyz byl Jonata zabit, tak David o nem rekl, ze byla lepsi jeho laska, nez laska zen (2 Sam. 1:26). No ale jestli byla smlouva mezi nimi tajna svatba, o tom Bible nepise, protoze sex dvou muzu spolu byl v Bibli zakazany. Ale David mel nekolik manzelek, o tom Bible pise, protoze to bylo legalni. I kdyz jeho svatba s Betsabe zacala cizoloznictvim s Betsabe, coz bylo proti zakonu, a pak zabitim jejiho manzela, coz take bylo proti zakonu (2 Sam. 11), ale jine svatby Davida byly uplne legalni, protoze mohl mit nekolik manzelek. Ale Bible nepovolovala, aby zena mela vic nez jednoho manzela, to by pak bylo cizoloznictvi, proti zakonu. No, je to zajimava kniha, ta Bible. Jsou cirkve, ktere proto umoznuji svatby manzela s nekolika zenami, tak muze mit manzel nekolik zen, ale zakazuji zenam mit vic nez jednoho manzela. No, cirkve jsou ruzne. Nabozenstvi je zajimava vec.
Ivo Hajda
29. prosince 2023 • 16:22
Já chci požehnání a vy mi ho musíte dat. Já chci dítě a vy mi ho seženete.
giorgio287
29. prosince 2023 • 16:21
Sodoma Gomora!

Ať si doma dělá každý, co chce. Ale nazývat svazek ***ů "manželstvím" je úchylárna.
Pavel Kubín
29. prosince 2023 • 15:11
Manželství homosexuálních párů, jak o něm píše autor článku, je prostě nesmyslný protimluv. Manželství – nejenom jako v církevním slova smyslu chápanou svátost, ale i dle běžného občanského zákoníku – totiž může uzavřít pouze muž a žena.
A pochybuji, že by homosexuální páry cítily potřebu uzavírat nějaká registrovaná partnerství u církevních institucí ;-)
Je to jen další uměle vytvořený problém...
thomas2
30. prosince 2023 • 13:48
@Pavel Kubín - uz nyni to obcansky zakon povoluje v nekterych zemich, jako USA, Kanada a nekolik dalsich zemi, hlavne v zapadni Evrope. A je nekolik kmenu, ktere to povolovaly uz davno. A jsou nektere cirkve, ktere ty svatby maji jako svatost, to zacalo v dvacatem stoleti, napriklad episkopalni cirkev v USA, nebo Jednotna cirkev Kristova (United Church of Christ), ktera je take prevazne v USA. Ale velka vetsina cirkvi je stale proti tomu, aby mel muz svatbu s muzem nebo zena s zenou, to povazuji za hrich, a ne za svatbu. No cirkve jsou ruzne. A cirkve se take meni.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
29. prosince 2023 • 14:22
Homosexuálům nikdo nebrání, aby si slíbili před bohem věrnost. Nemůže však jít o manželský svazek, který tradičně a důvodně tvoří muž a žena. Homosexualita je "výrobní zmetek" přírody. A jako takový musí být ve společnosti chápán a tolerován. Oslavovat "zmetky" nebo je vydávat za bezvadné "výrobky" je však zrůdnost.
Miroslav Hraběta
29. prosince 2023 • 18:15
@RASPUTIN Zrůdnost je ten sajrajt, co máš v kebuli. Táhni radši pod Zítka, tam se budeš cítit komfortně. Tam se to šmejdy jen hemží 😃😃
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
29. prosince 2023 • 20:21
@Miroslav Hraběta: Pane Hraběta je jasné že jste homosexuál, ale proč jste tak vulgární ?