Komentáře

Zpět na článek

Osamělého vraha nejde předem zastavit. Postupovala policie správně? A proč nás fascinuje zlo?

23 komentářů

Marek Hanzlík
25. prosince 2023 • 13:34
Dal si někdo otázku proč policisté dovolili tomu střelci chodit po střeše sem tam,možná ještě před útokem na třídu jak ukazují záběry z mobilu a střílet na ulici po lidech? Pracoval jsem se zbraní a v tomto případě by obhájil každý držitel zbrojního pasu a zbraně jenž by útočníka zastřelil z ulice případně ho aspoň omezil v dalším útoku na lidi.Pokud útočník vraždil v Klánovickém lese a byl držitelem zbrojního pasu na tyto zbraně což bylo v médiích,dávám si otázku jak je možné že u něj neproběhla kontrola ,protože na takové zbraně urcitě nebude tolik povolení vydaných.Možna se všemu dalo předejít.Otázek je hodně.Ale musíme se z toho poučit.Nechci tady další Ameriku....
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
24. prosince 2023 • 09:42
Musíme si bohužel asi zvyknout, že po nástupu demokracie u nás došlo k hlubokému propadu morálky a slušnosti v celé společnost a s tím přichází, jak vidíme ve vyspělých demokraciích, i takovéto hrůzné kriminální činy vyplývající z flustrace části společnosti, která se nedokáže s úpadkem morálky vyrovnat. Tady vidím prostor pro naše politiky sjednat nápravu, tedy ne tím, že se budou halit do vlajek cizích států, nebo jezdit řešit bezpečnostní situací do cizích států, ale začnou se zajímat o Česko a potřeby jeho obyvatel.
Uživatel_5417695
22. prosince 2023 • 15:26
Osamělého vraha sice nejde předem zastavit, avšak domnívám se, že jde jeho řádění aspoň velmi zkrátit.
Pokud by některý z pedagogů, nebo studentů v danou chvíli měl u sebe střelnou zbraň a k tomu i aspoň základní výcvik jak s tou zbraní zacházet ve stresové situaci, tak by mohl útočníka zneškodnit.
Myslím si, že správnou cestou není vydávat nové zákazy vlastnit zbraně, ale naopak lidi povzbuzovat v tom aby si zbraně na sebeobranu pořizovali a zároveň se vzdělávali v tom jak se chovat během stresových situací a ruku v ruce s tím také i zvýšit dohled státu nad tím zda někdo nejeví známky vyšinutosti - např. sledování toho, co lidi píšou na sociální sítě, zda tam někdo nevyhrožuje, neventiluje nějaké choutky vraždit, dále důkladně sledovat zda někdo neholduje nadměrně alkoholu, zda nebere drogy, apod.... chtělo by to užší spolupráci s lékaři, s dopravními policisty (zda nebyl dotyčný chycen jak řídí pod vlivem), atd.... domnívám se, že nikdo nezačne vraždit jen tak z ničeho nic, ale pokaždé je to delší proces kdy se původně normální člověk postupně propadá do stále větší vyšinutosti až to skončí nějakým amokem. A mechanismy státu by měly být schopné tento proces rozpoznat a takového člověka prostě začít hlídat.
Hulin No More
22. prosince 2023 • 17:53
@Uživatel_5417695 hodně chceš fízlovací stát? víš, jak to skončí? jen blbni
Gustav Čech
22. prosince 2023 • 14:44
Zlo lidi fascinuje, protože je u většiny jedinců více či méně potlačené a více či méně nevědomé. Jsem ale přesvědčen o tom, že to, co označujeme termínem zlo je integrální, nedílnou součástí psychiky každého člověka a to minimálně od narození. Člověk jako živočišný druh je nejvykonějším a nejhorším predátorem, který se na této planetě dosud objevil-brutálně efektivně zlikviduje, vytěží, zabije a zničí všechno, co je nějak využitelné. Člověk jako jedinec je dobrým jen do té míry do které si uvědomuje svoji vlastní sviňskost a je schopen tento svůj stín, toho pana Hydeho, mít pod kontrolou. Všechna světová náboženství se snaží po celé dějiny tento problém řešit mj. stanovením nějakého obecně platného etického kodexu a jeho postupným zaváděním do kolektivního vědomí. Naše civilizace prostě nic takového nemá, naopak, žijeme v chaotickém rozkladu tradičních morálních struktur, jejich likvidaci, jejich míchání (synkretismus, ezo apod.) a ztrátou jejich platnosti a závaznosti. Tahle společnost nezanikne z ekonomických ale z etických a kolektivně psychologických příčin podobně jako Římská říše. Já jenom doufám, že se těch pokročilejších fázi nedožiji. Na rozdíl od např. pana Sedláčka nejsem optimista, žijeme v úpadkové době a bude jenom hůř a to ještě dlouho.
tempter
22. prosince 2023 • 16:45
@Uživatel_5443512 Tak šup, šup, umři. Bude ti líp
Hulin No More
22. prosince 2023 • 13:57
zlo fascinuje zoufalce, co nedají lásku, nemají lásku. to ví každý křesťan, zatímco žid se rochní v natáčení temných sraček typu eyes wide shut a kolaborant žere h...a nekrofilnímu defektovi.. nevidím u sebe jedinej náznak fascinace tím včerejším kriplem. posouvá tě to někam? tak si to užij, ale netahej do toho ostatní. pro mě je to gangréna.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
22. prosince 2023 • 13:22
Za "osamělého" vraha samozřejmě Rakušan nemůže. Ale má plnou odpovědnost za současnou společenskou a bezpečností atmosféru v Česku, která tento bestiální čin umožnila. Měl by okamžitě odstoupit a uvolnit místo někomu, kdo bude řešit problémy Česka a ne problémy jiných zemí. Raději navštěvovat kraje v Česku a tam řešit situaci, místo návštěv Ukrajiny, Izraele, Afrických států, kde se sice mohou osobně zviditelnit, ale pro Česko má jejich domácí neschopnost tragické následky.
Hulin No More
22. prosince 2023 • 13:38
@RASPUTIN co to meleš, proruský kr...le??
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
22. prosince 2023 • 13:41
Hulíne, čemu z toho zase nerozumíš ?
Hulin No More
22. prosince 2023 • 14:00
@RASPUTIN celé té tvé sračce. vysvětli ji
Miroslav Hraběta
22. prosince 2023 • 20:16
@RASPUTIN ***, když se tak zhlížíš v ruských reáliích, na Vorkutu s tebou. Poté, co bys tam ryl svým prasečím rypákem sibiřský sníh, poté, co by ti řiť obdělali všichni dozorci, pak bys mohl zhebnout. Škoda by tě nebyla.
Richard Šebesta
22. prosince 2023 • 14:19
@Hulin No More A ty jsi pronatovský kret...
Hulin No More
22. prosince 2023 • 14:22
@Richard Šebesta třeba šebesta - další neškodná komunistická relikvie, která nám slouží jako fackovací panák - a drží skvěle
Miroslav Hraběta
22. prosince 2023 • 20:20
@Richard Šebesta Šebesta, neřekl jsem ti, abys vyfičel?? Padej si blábolit k Srajchlovi, tam se hemží chamraď tvého typu. Tupá, mentálně zaostalá, tam budeš mezi svými, pohoda jazz 😃😃
Pepa Zahrádka
22. prosince 2023 • 13:48
@RASPUTIN Anonyme, na rozdil od Vás je ministr vnitra konkrétní, Vy je srabík kdoví odkud a komplexů máte více než si myslíte
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
22. prosince 2023 • 13:51
@Pepa Zahrádka Jo "mluvit" to ministr umí skoro jako Pekarová, ale skutek žádný, ostatně jako celá vláda.
Pepa Zahrádka
22. prosince 2023 • 13:57
@RASPUTIN Takže mindrák z ministra vnitra mindrak z MPA, jste ubohej anonym
Hulin No More
22. prosince 2023 • 14:03
@Pepa Zahrádka je to jen další od převratu zhrzenej komouš. žádnej majetek, rus mu nekryje jeho tupost, komunismus chcípl, tak se ten loser musí vyřvat na reflexu
Pepa Zahrádka
22. prosince 2023 • 14:41
@Hulin No More Hodně mimo, odhad na lidi teda nemáte. Zhrzenej komouš jste spíše Vy, ale možná jste k nim chtěl, ale ani tam Vás nevzali.
Hulin No More
22. prosince 2023 • 14:43
@Pepa Zahrádka nejanči, myslel jsem toho lulina, ne tebe
Pepa Zahrádka
22. prosince 2023 • 14:50
@Hulin No More sorry, tak to dejte pod příspěvky toho lulina, kterej píše jako anonym nejspíše z pokojíčku od rodičů kde jako správnej loser přebÿvá.
lennon
22. prosince 2023 • 14:25
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.