Komentáře

Zpět na článek

Martin Bartkovský: Je jen jedna věc, kterou potřebujete vědět o vrahovi z Filozofické fakulty UK

70 komentářů

Uživatel_5584998
3. ledna 2024 • 13:01
Nemyslím si, že je to nýmand. Ti, co se odhodlali k páchaní extrémního zla nebo prováděli extrémní dobro, jsou většinou mimo průměr, který není ani příliš dobrý ani příliš zlý. Předloni se snažil australský režisér Justin Kurzel ve filmu Nitram dostat do způsobu uvažování a života masového vraha z Port Arthuru Bryanta (1996, 35 mrtvých) . Nebyl to ve světle filmu šílený vrah ani psychopat. Byl naprosto racionální. Miloval zbraně a chtěl zjistit, co je to někoho zabít. Co to s ním udělá. Chtěl se pomstít za vlastní nepříliš úspěšný život. Proto považuji za logické, že čtenáři Reflexu a pana Bartkovského (jemuž osobně hodně věřím) chtějí vědět o vrahovi z FFUK něco víc než jen to, že žil v Hostouni. Třeba proč jel patrně MHD zabíjet přes celé město až do Klánovic atd atd. Čtenáři se pídí po různých blbostech a senzacich, chápu. Ale tohle blbost ani senzace není.
Norbert Hacar
29. prosince 2023 • 18:30
Asi tak. Krátce a stručně bez reklam!
Marie Ziani
29. prosince 2023 • 17:07
Miroslav Krejčí, položte si otázku, proč Tsaal hubí palestinskou populaci,kterou zahnal do vězení.
Marie Ziani
29. prosince 2023 • 17:10
@Marie Ziani,/Krejčí.
22000 mrtvých, tisíce zmrzacenych zraněných a umirajicich hladem a žízní.
Jindřich Mitter
31. prosince 2023 • 21:06
@Marie Ziani Které pitomce napadlo zvolit si jako vůdce teroristy z Hamásu. Takže si to vybrali po tom co se stalo 7.10. si smrt zaslouží měrou vrchovatou. Nebo jsou tak velcí dementi, že si mysleli, že jim to projde a Izrael sklopí uši a bude na ně hodnej?
Jindřich Mitter
31. prosince 2023 • 21:08
@Marie Ziani Zločinci patří do vězení. Palestince nechce nikdo. Jsou to vyvrhelové i pro své arabské souvěrce. Jsem rád, že Izrael si počíná tak důrazně. Z Gazy nezbude vůbec nic. A je to tak správně.
Miroslav Krejčí
29. prosince 2023 • 16:39
Kladu si otázku, jestli autorovi článku vůbec dochází, co zde prohlašuje. Začněme od konce - rozhodně lze souhlasit s tím, že by každý měl dělat maximum, aby se podobné zvěrstvo už neopakovalo. Přesto se to dříve či později opakovat bude, protože jde o projev Zla, které v našem svět existuje stejně svébytně jako Dobro. Fakticky jde tedy o to, abychom čelili projevům Zla vždy a všude, aby takových triumfů Zla bylo co nejméně. Prvním předpokladem úspěchu je poctivá a pravdivá reflexe reality kolem nás. A to hlavně v identifikaci Zla jako takového. Říká-li autorita "zabte je", nepodceňujme to. Budeme-li při tom obelhávat sami sebe, prohrajeme a Zlo zvítězí. Proč nám tedy Bartkovský lže? Tvrdí, že vrah byl "nýmand, který si v životě zvolil násilí a páchání bolesti druhým". Slovo "nýmand" označuje bezvýznamného jedince, jehož myšlenky a činy jsou nepodstatné. A zde cítíme, že tak tomu v případě tohoto masového vraha rozhodně není. Skutečný nýmand by nedokázal uvrhnout celý národ do smutku a vyvolat vlnu solidarity napříč celým světem. Označovat tohoto vraha za bezvýznamného jedince je stejně nesmyslný narativ, jako označovat jej za šílence. Nebyl ani jedním. Náš svět je plný zla stejně jako dobra a naprostá většina jejich projevů není extrémní. V tomto smyslu byl tento jedinec pretendentem Zla opravdu extrémního, stejně extrémního, jaké projevili fanatičtí muslimové vraždící kojence na jihu Izraele. Výjimečný výskyt extrémního zla v našem světě pochopil už ve starověku Herostratés, když zapálil Artemidin chrám v Efezu, jeden z divu starověkého světa a snažil se to prezentovat jako pozitivum. Je to lež. Jde o vysoce negativní parametr lidské osobnosti a netolerovat jej znamená právě usilovat o to, aby se něco podobného pokud možno už neopakovalo. Nestačí říkat, že to tolerovat nebudeme; musíme být připraveni efektivně reagovat na takové Zlo okamžitým a účinným odporem. Bez velkého množství civilistů, dobře ovládajících osobní zbraně to ale nepůjde
Uživatel_223380
28. prosince 2023 • 17:24
Nemyslím si, že takto to lze jednoduše pominout. Jsou děti, které mají potíže ve škole, aniž by to kdokoliv zaznamenal. Vzpomínám na dceru, kterou jsem ve škole obejmula, protože napsala opravný diktát jen s jednou hrubkou a přesto propadla, protože kdyby nepropadla, škola by nemohla mít paralelní třídu. Kdyby nám to řekli včas, nemuseli jsme vyvíjet přes prázdniny žádné úsilí (zvlášť, když jsme jako rodiče preferovali opakování (dcera je těžký dislektik) ročníku bez nutnosti zkoušky, ale škola před prázdninami měla jiný názor). Je to už hodně dávno, ale ve mě to doutná stejně jako tenkrát.
Jistě by bylo možné něco podobného najít a nekecat, že si to nikdo neumí vysvětlit.
Lilith Černá
28. prosince 2023 • 09:59
"To tolerovat nebudeme, soudruzi"... jako bych slyšela Štěpána neblahé paměti.
Ten magor nebyl dezolát, čehož asi komsomolec Bartkovský lituje nejvíce, nýbrž uvědomělý filosof, trpící nejspíš ušlechtilou klimatickou tísní. Takže si asi zvykat budete muset, jelikož takových jelit je tato fakulta díky mainstreamové propagandě plná.
A dál budete muset operovat pomateným penzistou Baldou, protože jiného "teroristu" opozici nepřišijete.
Miluše Šimková
27. prosince 2023 • 20:19
Nechápu jak někdo takto zabedneny!?! může dělat novináře. Kolem něj byli určitě tito zabednenci ! jemu podobni...a nevšimli si spousty věcí. Tato společnost chce násilí a hloupé zvěsti denně napr.o sexu "nějakých vyvolených... a ty šíří do světa. .pak se nemohou divit , že v takovém světě někdo neobstojí a jeho psychika se zhroutí. Kdo se chová takto nešťastně než,, li velký nešťastník!!! Samozrejme to neni samosebou a zadny kriminalni čin neni samosebou.....musi tu byt vini­ci..A­le..­..ne­proje­vuji se??...Media take­....­.zver­řejnu­jete žvásty o opravdových nulách!. A jaké jsou vztahy v rodinách, jak se chovají rodiče k dětem? Tento člověk musel v prostredi ve kterém žil stradat velice dlouho. Dále mohl mít závažné psychické onemocnění. Měl schopnosti, které nikdo nikdy neocenitel, neboli frustrace a dále potom vysoká inteligence je vlastně kontraproduktivní. Jste podle mne blb....protože to co máte na mysli říkáte jako totální Neznalek!!......to zase jeden odborník řekl /// něco //// A všichni se toho chytí a chtějí být zajímaví. Vůbec se neresi skutečně problémy této vnimave a frustrovane generace !!!!! A ještě sí vy novináři dejte do pořádku váš SLOVNIK.....TAKY KATASTROFA, jak vy chcete něco sdělovat lidem????
Miroslav Krejčí
29. prosince 2023 • 16:54
@Miluše Šimková
Ale ne, tak on to podle Vás byl vlastně nebožák, který "velice dlouho v rodině strádal" a tak mu nezbylo, než zavraždit 14 neznámých lidí !!! Já považuji za blba každého, kdo vytelí takovouto nesmyslnou kontstrukci. Tato generace je frustrovaná hlavně z toho, že žádné skutečné problémy na sobě nikdy nepoznala ! Ten vrah byl zosobnění skutečného Zla, které existuje v našem světě zcela svébytně. Projevuje se mimo jiné také tím, že někteří méně významní pretendenti Zla jej hájí nebo aspoň omlouvají. Jako Vy. A jsou příliš hloupí, než aby to pochopili. Bartkovský je v myšlení poněkud pomalejší a je nesmysl, že by se jednalo o nýmanda. Nýmand by nedokázal uvrhnout celou zemi do smutku. Šlo o extrémní Zlo a toho nýmand schopen není. Mluvit o nějaké psychické nemoci je nesmysl. V rámci studia medicíny jsem absolvoval i zkoušku z psychiatrie a na žádnou psychickou nemoc to nevypadá. Byl to fanatik s přirozeně vražedně založenou osobností. Takoví prostě existují. Jde o opačný extrém stejně fanaticky založených extrémních altruistů.
Marie Ziani
29. prosince 2023 • 17:38
@Miroslav Krejčí ,položte si otázku:Proč to udělal a jak dlouho ten útok připravoval. Odkud měl zbraně. (Přiznám se,že my máme jen kuchyňské nože. Co máte vy k obraně nebo k útoku?)
Frank51482
26. prosince 2023 • 22:56
Mně by spíše zajímala jména těch mrtvých. Doufám, že na škole bude pověšena pamětní tabule se jmény. Toho šmejda už presstituti probrali na můj vkus moc. Mimochodem nikdo ze spolužáků si opravdu ničeho nevšiml? Takový člověk se přece nemůže chovat přirozeně jako kamarád. To by musel být opravdu skvělý herec. A policii nebylo divné, že měl zaregistrováno několik střelných zbraní včetně pušky se zaměřovačem Policii nebylo divné, kde vzal student cca statisíce Kč na zbraně? Nebyla to bohatá rodina a student byl podle údajů rád, zaplatil školné a vše ostatní, co s tím souvisí. Otec jako zaměstnanec nějaké agentury k větším penězům také nikde nepřišel. Tak odkud vzal poměrně dost peněz na nákup zbraní? Proč a k čemu je registrace? Od čeho tady mámě čučkaře Koudelku s jeho ansáblem, aby jedou ročně sdělil, že tady máme ruskou stoupu? A aby BISka stále hledala Čuka a Geka z Vrbětic a agitovala po školách? A také by mně zajímalo, jaké národnosti byl ten zastřelený muž s holčičkou. Někde jsem četl různé dohady. Je toho celkem dost podivného a vypadá to, že pravdu se stejně nikdy nedovíme. Všude se jen mele o pomatenci Kozákovi. Kolik z těch zastřelených byli živitelé rodin? Proč se pak dělá sbírka pozůstalým? Za co? Něco jiného, když zemře živitel rodiny. Pohřeb by měl samozřejmě zaplatit stát a co pomůže odškodnění rodičům? To jim děcka už nikdy nevrátí a žádnou finanční újmu přece neutrpěli. A to mi zdaleka nepřísluší ptát se policie, proč měla toho střelce v registrech a proč jela nejprve k němu domů, když prohlásil, že se zastřelí ve škole a proč policie neobsadila obě budovy ale ne s řadovými policajty s pistolkami, ale komando, které je k tomu určené a cvičené. Je toho opravdu hodně co do vysvětlování a jsem zvědav, jak se s tím policejní prezident a kulizrak poperou. V civilizovaném státě by to bylo zřejmě na demisi, ale my už nejsme civilizovaný stát. Jsme stát se všemi mafiánskými prvky. A ani by mně nepřekvapilo, kdyby kulizrak to svedl na Rusy.
Lilith Černá
28. prosince 2023 • 10:05
@Frank51482 Však s tím hned vylezlo stepní orákulum Džamila i Rakušan - prý "ruská stopa".))) Fakt zoufalci.
Když si přečtete diskuse, ani obyvatelé Klánovic nevěří teorii policie.
Ta prohlašovala už krátce po činu, že jde o stejnou zbraň, jíž se vraždilo v Klánovicích. Připomínalo to prohlášení Microna po zapálení Notre Damu, že se nejedná o terorismus. Asi jasnovidci.
I kdyby měla policie pravdu, tragická na tom je nedůvěra občanů ve stát, policii a justici. Velké části z nich nikdo nevymluví, že za tím jsou Ukáčka z blízké ubytovny. Může za to právě gauner Rakušan, jenž je protežuje už dva roky na úkor Čechů a české občany nechává stíhat za jejich sebemenší kritiku. Toto je ovoce této zvrácené, zločinecké vlády!
Karlosx5
25. prosince 2023 • 22:44
To že se jmenuje David Kozák, kde bydlel a jaké pušky vlastnil stejně všichni vědí nebo si to můžou za vteřinu dohledat. Je to podobné jako kdyby se nesmělo psát, že za genocidu Židů může Adolf Hitler a nesmělo se o něm točit dokumenty. Jelito šéfredaktorem.
Jiri Ludvik
25. prosince 2023 • 12:55
Předevšim to byl psychicky nemocný člověk, tady je třeba hledat příčinu zkratu,to nikdo netušil v rodině, když už měl psychické problémy?
Kdo mu vydal zbrojní průkaz, protože to vůbec není jednoduché a už vůbec ne v 24 letech?
Kdo mu dával na zbraně peníze?
Jedná se o top zbraně, můj odhad je, tak okolo 600 000kč!
V USA je legislativa na útočné pušky, brokovnice, samopaly, velmi přísná ! Mám pro to jednoduché vysvětlení, otec v ochrance na letišti, měl 100 %známý k získání zbrojního průkazu !
Tady je největší problém, za úplatu - výsledek tragédie.
Kdyby jeho otec žil, hodně lidí by se ještě zapotilo .
Synek byl premiant, dobře se učil, tak mu taťka dával peníze na hračky a ten mu to vrátil tím, že ho zastřelil.
On byl veden k drezůře, měl se jen učit a bylo toho na něho příliš. Podívejte se jaký je nárůst psychicky nemocných lidí,
frustrace, perspektiva pro mladé v budoucnu?
Je to také velké selhání rodiny, a už vůbec si nedovedu představit, jak chce jeho matka s tímto žít!
Je to velká tragédie a celá společnost, by se měla zamyslet,
jakou generaci lidí, tady chce mít...
Marie Ziani
28. prosince 2023 • 11:24
@Jiri Ludvik ,souhlasím.
Dodagrad
25. prosince 2023 • 08:37
Nejlepší by bylo, kdyby se takový čin vůbec nedostal do médií. Byl by to nejlepší odkaz pro pozůstalé, aby se už nic takového neopakovalo. Jen po zveřejnění této události došlo k dalším čtyřem činům, které jiným pachatelům dodali odvahu alespoň něco zkusit. Naneštěstí vše dopadlo v pořádku. Prostě polocenzura nepomůže. Příště se takový příběh musí cenzurovat naplno. Nicméně chápu, že ve světě, kdy se i z takové tragédie dělá senzace to nejde...
Honziknovotna Novák
24. prosince 2023 • 10:45
Jak je možné že po tom co zavraždil 2 měsíční holčičku a jejího otce v Klánovicìch si nikdo z jeho okolí ani v rodině nepovšimnul jeho psychické propasti ke které po tomto činu došlo?!Souhlasím plně s vámi byla to absolutní nula a nezaslouží si žádný soucit ani pochopení.Pokud někdo namítne že byl týrání nebo něco podobného není to omluva, čeho by se pak měli dopustit lidé kteří přežili koncentrák?!?
Marie Ziani
24. prosince 2023 • 10:24
Dopustil se hrozného činu. Ale říct o něm,že byl zbaběla nula,bych si nedovolila říct, kdybych ho neznala osobně.
Lilith Černá
28. prosince 2023 • 10:06
@Marie Ziani Jistě, protože fandil Hamásu jako většina těch jelit z hunanitních pafakult, že? Proto k němu chováte sympatie?
Marie Ziani
28. prosince 2023 • 10:22
@Lilith Černá nemichejte všechno s islámem .Naštěstí nekricel,,bůh je velký ".
Díky tomu jsou v zahraničí jen minimalni informace tohoto masakru .
zdenek Stolz
24. prosince 2023 • 02:25
Byl to hnusný zločin zakomplexevaného zmetka. Věnovat mu jakoukoliv publicitou je velká chyba.
Marie Haisová
23. prosince 2023 • 09:22
Děkuji za rozumný přístup. Media mají velký vliv.
Pavla Nechutová
23. prosince 2023 • 07:49
Moc děkuji za tento přístup, více takového 😘
Michal Bělohoubek
23. prosince 2023 • 02:46
Palec nahoru
Jiří Posejpal
22. prosince 2023 • 22:10
naprostý souhlas 👍, ten hyenismus, který se kolem takových událostí objevuje je strašný, měli bychom se zamyslet jestli některé detaily skutečně chceme a potřebujeme vědět
Ronald Vlček
22. prosince 2023 • 19:03
Naprosto správný přístup. Díky 🙏👍
Lenka Filipová
22. prosince 2023 • 14:47
Rozhodně souhlasím. Podle mě těžiště komunikace by ela byt o prevenci a zodpovedném pristupu k detem - podle mě by to melo být o tom, co může každý z nás jako rodič, učitel, trenér udělat aby člověka tohle vůbec nenapadlo a nebo aby byl včas hospitalizován
Velda
22. prosince 2023 • 14:14
Děkuji Reflexu za citlivý přístup, který dnes mnohá média postrádají. Tak to má být. S druhou částí článku ale ne tak úplně souhlasím. Mám na mysli to, jak byl vrah "nula a nýmand..". Je to jen další variace přístupu "byl to zm*d, svi*e, ať shoří v pekle" atd. Já třeba cítím k tomu člověku lítost. Ale pozor, nepochopte to špatně, v žádném případě to neznamená že ten čin chci zlehčovat nebo že ho chci nedejbože omlouvat. Prostě a jednoduše je mi líto, že někdo skončil tak deformovaný, aby spáchal něco tak strašného. Je mi líto toho, jaký ten člověk musel být.. Ano, je to naprosto odsouzeníhodné, ale tím že budeme nadávat a nenávidět, se jako společnost asi těžko někam dostaneme. Nenávist plodí zase jenom nenávist. Je potřeba si uvědomit, že s přístupem "z*rde, shoř v pekle" je pak v konečném důsledku vyšší pravděpodobnost že se někdo podobný objeví i v budoucnu, protože tím prostě akorát přilijeme do světa zlou krev, takže někomu spíš hrábne nebo si bude myslet že je to tak v pořádku... To prostě není cesta.
Upřímnou soustrast a hodně sil všem blízkým obětí a obětem pokojný odpočinek.
Honziknovotna Novák
24. prosince 2023 • 10:52
@Velda chyba byla ta největší v jeho rodině která si nepovšimla jeho změny chování a při psychotestech na zbrojní průkaz.Ten člověk musel mít strašlivou genetickou zátěž tohle se neobjeví v lidech jen jako náhoda.A s tím soucitem to raděj přehodnoťte není to zdraví pohled na situaci.Přeji požehnané vánoce.
Velda
24. prosince 2023 • 16:41
@Honziknovotna Novák Nepsal jsem nic o soucitu, psal jsem o lítosti. To je v tomhle případě poměrně zásadní rozdíl. Zřejmě jste můj příspěvek pochopil ze své vlastní perspektivy. Případně sdělte, proč vám takový pohled nevoní a jaký je tedy podle vás zdravý přístup. Hezké Vánoce i Vám.
Jiri Ludvik
28. prosince 2023 • 11:59
@Velda Myslím si ,že tak vulgární slova nejsou na místě. Byl to nemocný člověk, hlavní vinu nesou rodiče,museli vědět,že má psychické problémy. Ještě ho podporovali v nákupu zbraní, to mi přijde abslutní a nepochopitelné!
Pak jeho okolí, to byly všichni slepý ?
Nechci už to dále pitvat ,ale nakonec matka sklidila to co zanedbala.
Vrátilo se Ji to,žít s tímto stigmatem, si vůbec nedovedu představit. Jestli existuje peklo, tak Ona ho bude vnímat každý den..
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
22. prosince 2023 • 13:46
Bohužel jak vidíme ve vyspělých demokraciích , jsou takové hromadné vraždy jedním ze základních projevů demokracie. I v Česku došlo po roce 1989 a postupným nástupem demokracie k hlubokému propadu morálky a slušnosti napříč celou společností. A zde hledejme původ vzniku takovýchto vrahů.
Lukáš Herma
22. prosince 2023 • 15:38
@RASPUTIN jen ve vyspělých demokraciích? Takže třeba jméno Olga Hepnarová Vám nic neříká?
Richard Šebesta
22. prosince 2023 • 17:22
@Lukáš Herma Jo říká,ale aniž se chci zastávat soudruhů. To nebyl útok střelnou zbrani jak jistě víte ale autem a byla to ojedinělá akce. Dnes to mnohem častěji. 2011 Uherský Brod 8 zabitých,Ostrava-Poruba 2019 7 mrtvých a nyní ještě není konečný stav 16 nebo 17 a o teroristických útocích v Deutschlandu nebo Francii či USA nebudu raději psát. Psal bych do rána.
Lilith Černá
28. prosince 2023 • 10:07
@Lukáš Herma To byla asi jediná. V USA a v západní Evropě je to vcelku na denním pořádku. Takový nepatrný rozdíl.
Marie Ziani
28. prosince 2023 • 15:36
@Lilith Černá,skóre vzhledem počtu obyvatel bude přibližně stejné. Výjimkou jsou jen USA .
jaroslav cmol
22. prosince 2023 • 21:56
@RASPUTIN to jako že kdyby byl u moci bolševik, tak by se to nestalo? A jste normální?
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
24. prosince 2023 • 09:46
@jaroslav cmol Dle mého názoru by se to určitě nestalo. A nestalo by se to ani dnes, kdyby se současná vláda starala o bezpečnostní situaci v Česku, místo toho aby jezdila řešit bezpečností situace na Ukrajinu, do Izraele, na Tchajwan, do Afriky.....
Michaela Aaby
23. prosince 2023 • 09:27
@RASPUTIN jak vysvetlite, ze takove pripady se stavaji ve vami milovanem, nedemokratickem ruSSku? A nemyslite, doufam, vazne, ze za socialismu jsme byli moralne na vysi, ze ne?
Lilith Černá
28. prosince 2023 • 10:08
@Michaela Aaby A páchají je zpravidla! Čečenci, Dagestánci a jiní milovníci Alláha.)))
Jaroslav Cimrman
22. prosince 2023 • 13:36
Kéž by to bylo tak jednoduché. Co když to udělal právě proto, že tohle si o něm lidé mysleli už života? Právě nedostatek empatie společnosti k odlišným způsobuje jejich nedostatek empatie ke společnosti. Nesmíme být stejní jako oni.
OldMonkey
22. prosince 2023 • 13:37
@Jaroslav Cimrman taky si myslim ze je potreba to studovat
Velda
22. prosince 2023 • 14:23
@Jaroslav Cimrman Souhlas.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
22. prosince 2023 • 13:27
Zase ze strany redakce jenom hesla a výkřiky. Proč neřeknete, kdo může za současnou situaci ve společnosti, která takový bestiální čin umožnila. Já vám napovím, Babiš ani proruští dezoláti to nejsou.
jaroslav cmol
22. prosince 2023 • 13:35
@RASPUTIN V roce 2019 postřílel 7 lidí v nemocnici v Ostravě podobný magor. Kdo za to tehdy mohl? Napovím Vám. Ani Fiala a pětikolka to nebyla.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
22. prosince 2023 • 13:43
Jak víte, že to nebyli ?
Richard Šebesta
22. prosince 2023 • 14:14
@RASPUTIN No tehdy byl u moci Bureš a jeho camarilla !
jhomolka
22. prosince 2023 • 13:39
@RASPUTIN No ty máš taky dost.
Avatar - Mrs Yodaová}
Mrs Yodaová
22. prosince 2023 • 14:31
@RASPUTIN A co chybí té současné společnosti❓Nic 🫠 To, že selže jedinec nemá žádnou výpověď o společnosti jako celku, společnost takový čin umožnila protože nežijeme v totalitní společnosti která má občany pod kontrolou 24/7

Pokud nejste snílek a nehledáte ideální společnost která nikdy neexistovala a existovat nebude, pohled do minulosti vám potvrdí, že všechno co tu kdy bylo, bylo horší 🙄 včera jsme kromě masakru viděli i svobodné zpravodajství, profesionální nepolitickou práci policie a slyšeli velmi otevřená a slušná slova policejního prezidenta, prezidenta země i premiéra. Je to skvělé, konečně vidíme, že máme stav společnosti na západní úrovni, daleko od ruských manýrů a od zemí vedených trolama jako je dnešní Maďarsko nebo Slovensko

Situacím jako včera se ve svobodné společnosti zabránit nedá, ne pokud si ceníme svobody víc, než paranoidní bezpečnosti 🤷‍♂️ každá kvalitní společnost se s takovými činy dovede vypořádat tak aby z toho nakonec vyšla posílená 👏 věcně, konstruktivně, bez populistických perzekucí a levných politických proklamací 👍 stát se to v Rusku, vyšel by z toho posílený jen prezident, ostatním by utáhli o další kousek šrouby 😜
Richard Šebesta
22. prosince 2023 • 15:09
@Mrs Yodaová Vážená váš výklad je naprosto neakceptovatelný. Taky patříte k těm co mají černobíle vidění světa ? Shodnu se vámi na tom,že minulý režim byl horší,ale takové prasárny jaké se u nás dějí nyní se tehdy neděly. Minulý režim pamatuji jako dospělý takže vím o čem mluvím. Ne vše bylo na minulém režimu horší. Třeba kriminalita a bezpečnost. Pro vaši informaci normální smrtelníci zbraně neměli,takže se taky toto stávat nemohlo.Byla menší kriminalita a větší objasňovanost zločinu Taky kriminálnici museli na krymu makat a ne se válet a cvičit ve fitku jako dnes. Jistě pomáhal i TS který dnes citelně chybí.. No a pokud jde o Maďary a Slováky, představte si já jim fandím. Fico to vyjádřil jasně. Nejsem ani proruský ani proamerický já jsem proslovenský. Proto taky asi a nejen proto vyhrál volby. Když nesouhlasí s eurohujery a dělá jinou politiku než chce NATO a Brusel je proruský ? To je důkaz,že máte černobilé vidění světa a o demokracii toho taky víte málo.
Pavlína Klimešová
22. prosince 2023 • 16:43
@Richard Šebesta Souhla­sím,Mr­s.Yo­daová má černobílé vidění světa a o skutečné demokracii nemá ani zdání, kvoká se všemi slepicemi, nerozlišuje. Mám stejný nozor.
Avatar - Mrs Yodaová}
Mrs Yodaová
22. prosince 2023 • 21:16
@Richard Šebesta v minulém režimu byli všichni trvale pod dozorem, špiclovat lidi nebyl problém a to ani bezdůvodně, zákony se ohýbaly podle potřeby, policie byla všemocná, není divu, že se takové prasárny neděly, to ale neznamená, že kvůli větší bezpečnosti by bylo dobré to mít jako dřív 🙄 tedy za mě určitě ne, vy sám máte právo vzhlížet k čemu chcete a pokud vzhlížíte k represivním společnostem vedenými sociopaty, chápu, že Slováci a Maďaři vám musí imponovat 🤷🏻‍♂️ nikdy jsem netvrdila, že Orbán nebo Fico jsou proruští, nejsou, jsou to semidiktátoři klasického východního střihu jako je i Babiš, a ti kopají výhradně jen za sebe 👎 bylo by dobré když jsou vyhranění proti NATO a Bruselu aby Maďaři a Slováci z obou organizací vystoupili a ukázali světu jak jim to půjde bez nich 👉 já jsem za členství v obou organizacích ráda 😜 proti pomateným jednotlivcům nás sice neochrání ale proti opravdovým nebezpečím ano 😎
Lilith Černá
28. prosince 2023 • 10:09
@Richard Šebesta Taky dost pamatuju, tehdy bylo aspoň bezpečno. Teď už ani to ne.
Ronald Vlček
22. prosince 2023 • 19:08
@Mrs Yodaová Skvělá reakce 👍👍 na Rasputinovo blues😁
OldMonkey
22. prosince 2023 • 13:18
Asi se nechcete omluvit juchelkovi co? Tweetoval v 15:25 to se o tom ještě pořádně ani nevědělo...
Lubica Kupková
22. prosince 2023 • 13:18
Děkuji.
Vážím si tohoto přístupu a abych napsala pravdu, nevěřila jsem už tomu, že se setkám s touto úrovní novinářské práce.
JanaBa
22. prosince 2023 • 13:05
Znamená to, že se k tématu vrátíte po Vánocích? Nebo že budou články Reflexu teď vycházet jednou týdně? Nebo co vlastně....?
Uživatel_5142659
22. prosince 2023 • 12:59
Netřeba komentáře, prostě 👍
uhlirek
22. prosince 2023 • 12:50
Děkuji za tu odvahu postavit se k práci s informacemi v mediálním prostoru odpovědně.
Richard Klenovec
22. prosince 2023 • 12:50
Děkuji pane Bartkovský,👍
Miroslav Hraběta
22. prosince 2023 • 12:35
👍👍 To si šebesti moc nepočtou...
Richard Šebesta
22. prosince 2023 • 13:13
@Miroslav Hraběta Vzhledem k tomu co se stalo jsi absolutní HOVADO, pane HRABĚ
Pavlína Klimešová
22. prosince 2023 • 16:46
@Richard Šebesta Absolutní souhlas, je to h ovado.
Miroslav Hraběta
22. prosince 2023 • 17:26
@Richard Šebesta Takhle, černobílý tatrmane: nikdo z nás, jak tu jsme, nemůžeme za to, že jsi psychicky vyšinutý, nevíš, kde jsi, nevíš, jaký je den, leč žvástů máš plnou kebuli. Chabou češtinu ti odpouštím. Ale se svou naprostou mentální impotencí se musíš srovnat sám.
vodnar pafka
22. prosince 2023 • 12:34
Martine, moc děkuju za tento přístup.
valerius F1
22. prosince 2023 • 12:31
Tleskam takovemu pristupu. Snad se neutopite v zaplave protichudnych tendenci.
malylibor
22. prosince 2023 • 12:17
Naprosto souhlasím s každým slovem pana Bartkovského v článku a moc děkuji celé redakci Reflexu za váš přístup. Takto by se měly chovat všechny sdělovací prostředky. Byl to zbabělec a chudák a po zásluze by měl skončit v zapomnění.
Uživatel_5710676
22. prosince 2023 • 12:12
Naprostý souhlas s celým článkem, není to žádná senzace takové masové vraždění. Je mi opravdu líto pozůstalých obětí, místo krásných Vánoc jenom smutek, a ještě to bude všude, jako kdyby velebili čin, který se stal.