Komentáře

Zpět na článek

Pavel Páral: V Liberty nejde jen o zaměstnance. Pokud vláda nebude jednat, stát přijde o miliardy

9 komentářů

viktor viktor
22. prosince 2023 • 10:57
Vláda z chráněné dílny ve Strakovce by nemohla provozovat ani stánek se zmrzlinou, natož tohle.
giorgio287
21. prosince 2023 • 22:35
Vlastizrádci Fiala, Síkela a Stanjura na vás s.e.r.o.u. - nic neudělají. Přitom by stačilo, aby nás nenechali okrádat na energiích ve prospěch Hitlerjugend. Víte zaměstnanci ostravské hutě, že výrobní cena elektřiny je 0,15 Kč/kWh z uhelné a 0,24 Kč/kWh z jaderné elektrárny? A že vlastizrádce Fiala nechá prodávat pro vaši fabriku elektřinu 50x dráž? A že pro to vaše huť krachuje a rodiny budou v řiti? Jen a jen kvůli této fialové sviňárně?

Ostravaci! Běžte na Prahu a ty mamrdy vyházejte z oken. Říká se tomu defenestrace. Budeme vám děkovat. Vlastizrádce je třeba hubit!
Martin Kopecký
21. prosince 2023 • 16:32
Nejsem "ocelář" a mnohým odborným věcem nerozumím ale rozumím tomu, že stát, zastoupeny vládou (příp.krajem a městem) vstoupil do této situace "s křížkem po funuse", téměř jako vždy, obzvlášť u stávající vlády, velmi těžko bude hledat řešení přinášející pokračování těžkých provozů (výš.pece, koksovny, atd.) už z technických důvodu , a také obávám zaměstnanců, kteří (nebo většina) již nevěří v reálnou budoucnost své firmy + s hutí spolupracujících menších firem. MS kraj jim určitě vytvoří spoustu práce.mist v tropických sklenících a město při úklidu věř.prostoru....
Richard Šebesta
21. prosince 2023 • 15:58
Je vidět,že autor je fachman. Ale u vlády si už tak jist nejsem. Nyní je nutno počkat jak vše skončí a budoucnost ukáže, jak to vláda vyřeší. Ale úpřimně iluze si o Fialově vládě nedělám.
Josef Stehlík
21. prosince 2023 • 14:41
Pane LM. je vidět,že o této huti víte akorát,že stojí v Ostravě.Rozprodaná na kousky už dávno je.První se utrhly autokola a potom další včetně údržby.Kántýny a úklidové služby už dávno nepatř k Liberty.Podniková alektrárna je taky prodaná a tak bych mohl pokračovat.
Richard Šebesta
21. prosince 2023 • 15:55
@Josef Stehlík Wer ist *** LM ?
Richard Šebesta
21. prosince 2023 • 15:59
@Josef Stehlík Máte pravdu, taky jsem bývalý zaměstnanec NH a Mittalu.
pinkkk
21. prosince 2023 • 16:20
@Josef Stehlík Velice podobné schéma jako v Poldovce v devadesátých létech. Pronájmy hal, pozemků, kanceláří kdekomu za nevýhodné ceny, zprivatizováno Energetické centrum, hotovost se "převedla" na poradenské firmy, které radily (ale nic nevyradily), zprivatizována byla i ochranka závodu. Firmy v pronájmu platily naprosté minimum, pokud vůbec... No a pak to koupil p. Stehlík. Co chtěl dělat s tak polorozkradenou fabrikou mi byla záhada. Očividně už s ní nešlo dělat nic.
L M
21. prosince 2023 • 12:51
Stat stejne prijde o znacne mnozstvi penez, ten konglomerat je k tomu svou velikosti jako stvoreny, prerostl statu pres hlavu. Dokud se nerozproda na jednotlive male kousky ktere zkrachuji nebo zacnou fungovat ve stejnem nebo jinem oboru, vzdycky to bude jen dalsi a dalsi pokracujici problem do ktereho bude stat z ruznych subjektivnich duvodu sypat penize.
Prikladem uspesneho rozbiti huti a ocelaren bylo v 90 letech Kladno. Na zacatku to bylo nemyslitelne a rikaly se stejne duvody jako nyni v Ostrave, jak doslo k likvidaci a rozdrobeni SONP tak si lide nasli jinou praci a dneska po hutich a ocelarnach na Kladne nestekne ani pes. Je potreba to v Ostrave take rozseknout !