Rozhovory

Zpět na článek

Martin Kupka: Do kritické doby vstupujeme s nepřipravenou strukturou energetiky i dopravy

3 komentářů

Pavel Maleček
13. prosince 2023 • 02:38
Kupka je klasický dýchavičný politický kecal, živící se slibováním nesplnitelného a své problémy na druhé házejícího. S jasným upřednostňování zájmů těch z velkého byznysu, co ho pasou, před zájmy občanstva, tj. státu.

To čemu se celá polistopadová politická garnitura jak čert kříži vyhýbá, je srovnání obnovy pokomunistického Česka s poválečným Německem, tím západním, tj. demokratickým. V něm 33 let po zničující válce byl rok 1978. Stát beze stopy po válečné destrukci s kompletní moderní infrastrukturou, energetikou, šlapajícím hospodářstvím, skvělou ekonomikou a díky tomu s i pro řadové dělnictvo vysokou životní úrovní. Lepší než u ve válce vítězných demokratických mocností, o jihu Evropy nemluvě.

No a teď si to srovnejte s naším dnešním Českem. Též 33 let od startu demokracie, ovšem za nesrovnatelně lepších podmínek. Ale mnohde jak kdyby válka skončila včera, ne před víc jak 80. lety, infrastruktura bídná, energetika před kolapsem, hospodářství postavené na levné práci v zahraničních montovnách. Díky tomu s dělnickou životní úrovní daleko za Západem. Horkotěžko se vyrovnávající neustále krachujícím jihoevropanům. Kam západní důchodci jezdí na celu zimu aby ušetřili za topení, zatímco pro naši běžnou rodinu tam 14. denní, co nejlevnější dovolené zmamená celoroční tvrdé škudlení.
To díky jen a jen "našim skvělým" politikům, jedno zda z prava, leva, či jak Babiš jednou tam, podruhé tady ... hlavně že to ze státního do jejich kapes sype. Jejichž je Kupka ukázkovým představitelem.
Saša Krach
11. prosince 2023 • 18:11
Pokud něco neznáte ,,,,,znáte jen vypínač na zdi,,,,poraďte se s výrobci elektrické energie.......no a jděte na to...,,,řetězce děkují,,, potraviny děkují 😛😛😛😛😛😛..A kdo děkuje nejví­ce..­..Vý­robci­...😂😂­😂😂😂
viktor viktor
11. prosince 2023 • 17:33
…za což vám upřímně děkujeme. 🤮