Prostor X

Zpět na článek

Profesor Hnilica: Bakalářské práce nepotřebujeme. Podvody s umělou inteligencí je skoro nemožné odhalit

15 komentářů

Marie Ziani
6. prosince 2023 • 11:36
Souhlas.
I v minulosti je absolventi skol opsali nebo prepsali.
giorgio287
4. prosince 2023 • 11:29
Necelých 24% populace má IQ nad 120, což je spodní hranice k vystudování vysoké školy. VŠ se studuje 5 let a dětí v ročníku je u nás cca 100 000 v ročníku. Fyzikálně nemůže studovat VŠ víc, jak 125 000 studentů. Ovšem studuje 450 000 studentů. A zde je odpověď. Pro debily a blbečky je Bc. a neblbí VŠ dokončí.

Ovšem kdyby se mnozí místo studia okultních věd typu politologie raději vyučili řemeslu, byli by nejen bohatší, ale i k užitku. Viz příklad toho nepoužitelného blba, který je premiérem.
Hulin No More
4. prosince 2023 • 11:42
@giorgio287 Fyzikálně? Jestli chceš pindat na reflexu svoje moudra, budeš potřebovat nějaké vzdělání. Začni sémantikou.
giorgio287
4. prosince 2023 • 11:49
@Hulin No More
Vyhule, nechlastej po ránu. A prestaň to hulit 🤣
Hulin No More
4. prosince 2023 • 12:01
@giorgio287 btw IQ nad 120 má v ČR 9 % obyvatel. Zapiš se rovnou i na ty okultní obory. Jsi mimo ve všem, lopato.
Soňa Benešová
4. prosince 2023 • 09:48
Spíše se ukazuje, které obory budou umělou inteligencí nahrazeny. Pokud je bakalářská práce čistě rešeršní a dělaná od stolu, tak není potřebná. Kdyby měli něco měřit, měli nějaký experiment, i jednoduchý, tak to umělá inteligence za ně neudělá.
Hulin No More
4. prosince 2023 • 10:06
@Soňa Benešová AI a zvlášť AGI přímo ohrozí tyhle business obory - už teď si borci doma na notebooku dělají analýzy firem ke koupi namísto najmutí konzultantů za miliony. A jejich výuka je ohrožena taky. Asi bych pomalu uvažoval o zrušení celé školy.
Pavel Maleček
4. prosince 2023 • 09:32
Především nepotřebujeme bakaláře. Tento mezistupeň mezi středním a skutečným VŠ vzděláním byl prosazen těmi, co víc než lidi vzdělané potřebují mladé lidi ideologicky zmanipulované. Je to dílo západních mocenských elit, které přes neomarx-progres ideologii s jejím multikulti, gender, LGBt či eko-klima povinným sebemrskačstvím mění demokracii v socialistickou totalitu. Když tomu vylepšená, tedy liberální demokracie dezinformačně říkají.

Pro její nalití do hlav mladých lidí je potřebují co nejdéle udržet odtržené od životní reality, která je s neomarx-progresem v zásadním rozporu. No a k tomu slouží právě bakalářská studia, která po odborné stránce mají téměř nulový přínos. S vědomostmi, které by mladý člověk hozený do praxe nabyl za pár měsíců. Kde by však ze středoškolského neomarx-progres oblbování rychle vystřízlivěl.
Což je dalším důkazem, že bakalářská studia neslouží k odbornému vzdělávání, ale k ideologickému oblbování. "Na školách", přesněji ideooblbovnách, které ideologové neomarx-progresu už léta plně ovládají.
Soňa Benešová
4. prosince 2023 • 09:45
@Pavel Maleček Naopak. V normálním světě se nestuduje vysoká škola pět let, to je tzv. master level a je to velmi těžké studium, které zvládá malé procento lidí. Určeno pro výzkum a vědu. Většina lidí po všeobecném vzdělání nastupuje na bachelor level, což jsou tři roky oborově zaměřeného studia, například na dopravu. Pro normální práci ve firmách není třeba vědeckého vzdělání. U nás to samé studují lidí pět šest sedm let a nastupují do práce pozdě.
Pavel Maleček
4. prosince 2023 • 18:07
@Soňa Benešová - no v tom se shodnem. Jsou vědecké a specializační obory, které 5-6 leté tvrdé odborné studium vyžadují. Avšak to co je v odborné úrovni studentům nalito v 3. letých bakalářských sudiích, by hozeni po maturitě do praxe měli v hlavách za pár měsíců.
Takže u 3. letých studiích jde víc než o odbornost o ideologické krmení. Které samozřejmě není v osnovách, ale v obecné vnitroškolní atmosféře. To už mají západní neomarx-progres ideologové za víc jak 50 let pochodu institucemi (nejen školami) dokonale nacvičené. Pravda u nás na tom makají jen cca 20 let, ale výsledky v destrukci demokracie a nastolování socialistické totality už jsou vidět.
Hulin No More
5. prosince 2023 • 02:55
@Pavel Maleček ale hov no. I to nižší vzdělání je určitě dobré přinejmenším pro jejich sebevědomí a sebeúctu, než se dostanou mezi zhrzelé lopaty, co se na žádnou školu nedostaly. Jestli jsi někdy píchal magistru a maturantku, rozdíl znáš.
Soňa Benešová
6. prosince 2023 • 09:27
@Pavel Maleček Podle mojí zkušenosti lidé v praxi neví zhola nic. Jenom empiricky zkoušejí, co funguje, ale dostat z nich nějaké odborné věci, tak to je až na výjimky nula. Třeba s jakým materiálem pracují. Plech. Toť vše. Plast. Víc ani ťuk.
Vladimír Veselý
4. prosince 2023 • 09:57
@Pavel Maleček To si opravdu myslíte? Bůh s Vámi.
Vladimír Veselý
4. prosince 2023 • 07:07
No jeden múj kamarád dlouhodobě říká, že VŠE je nejlepší gymnasium v Praze. Informace profesora Hnilici zo tak trochu potvrzuje.
Hulin No More
5. prosince 2023 • 03:06
@Vladimír Veselý no to nevím v čem... Jeden z možných scénářů má promyšlený hodně dobře.