Komentáře

Zpět na článek

Pavel Páral: Zdražovat se bude. S cenami energií jsme v pasti

17 komentářů

viktor viktor
2. prosince 2023 • 11:24
Koukám, že máte v CZ také noviny jako Protiproud, Pravý prostor, Nová republika atd. A TV Xaver live, XTV atd. 🫣 To je rána pro pořad “ Podvazky Václava Hlodavce “ . Takže můžete srovnávat různé informace. 👍
Avatar - Jaroslav Řezáč}
Jaroslav Řezáč
3. prosince 2023 • 07:00
@viktor viktor to myslíte politické školení pro duševně zaostalé trolly?
viktor viktor
3. prosince 2023 • 07:16
@Jaroslav Řezáč Vy myslíte politické školení na ČT24 a vlahého Vaššíka ? Na Xaver Live jsou např. velice seriózně vedené diskuze se zajímavými hosty a redaktor nepřerušuje a nevnucuje svůj názor na věc , což je typické pro nedělní “ Podvazky Václava Hlodavce “. Je třeba mít více pramenů informací a pak analizovat. Totéž platí i pro zahraniční periodika, bez českých komentářů , nadávání a nálepkováni. Pak přestanete obdivovat i to KSČ, co vám běhá po Hradě.😜
Avatar - epr3}
epr3
1. prosince 2023 • 20:20
Nutelliér Fialenko má asi bordel v papírech, tvrdil, že zvýšení bude v jednotkách procent, pokud vůbec....
Hulin No More
2. prosince 2023 • 10:38
@epr3 i Páral ti píše, že to tak bude, retarde. Jen ne u těch s zafixovanou sazbou. Když jsi pomalejší, běž na protiproud.
Avatar - epr3}
epr3
2. prosince 2023 • 11:06
@Hulin No More Víš, milé vyhulené vemínko, když se vrátí poplatek za OZEv ceně za MWh 600kč + se zvednou stálé platby u distribučních sazeb, tak to nikdy nebudou jednotlivá procenta ale alespoň 12-15%, blbečku.
Doufám že máš nastudovány docentovy nejnovější stati, aby si nám zde mohl rozšiřovat obzor.
Hulin No More
2. prosince 2023 • 11:56
@epr3 "Určitě většina domácností nepocítí příliš velkou změnu, protože mají v současnosti tarify nastavené na maximální možnou cenu silové elektřiny, která od nového roku zlevní a bude zdražení distribuce kompenzovat. "
máš už v té putinem vymleté hlavě totálně nas..áno? proč nechodíš na protiproud? tam tvoje retardace nikoho neobtěžuje. Tady už na to nestačíš.
Avatar - epr3}
epr3
2. prosince 2023 • 12:39
@Hulin No More Vyhulínku, na Protiproud samozřejmě chodím, a k tomu na Parlamentní listy, Pravý prostor, Armádny magazín.sk (ten obzvlášť doporučuju, vhodné na vytvoření si opravdu reálné představy na to, jak to doopravdy vypadá na ukrajinské frontě), Nová republika a v neposlední řadě http­s://42­tcen­.com/.
Kdybys na ně alespoň občas chodil také, nebyl by jsi tu za beznadějného, naivního vylízánka.
Hulin No More
2. prosince 2023 • 14:01
@epr3 přišla na tebe demence, musíš do ilegality chca nechca. Mají tam obrázky? Tady už ani nedokážeš přečíst text. Odchod
Hulin No More
2. prosince 2023 • 14:42
@epr3 a teď vážně - nemáš žádný potomky, co by tě zavčas ukončili? stejně jsi je celý život s.al
Avatar - epr3}
epr3
2. prosince 2023 • 15:04
Vyhulínek )))))))
viktor viktor
2. prosince 2023 • 11:09
@epr3 Nutelliér Fialenko umí počítat jako elektrikář Staňura. U něj také nula sem, nula tam a hlupáci ještě radostně zatleskají.
Saša Krach
1. prosince 2023 • 16:39
Ať si to zaplatí tato vláda...Nechala si poradit od bossů v energetice, a přihrála jim miliardy....Babiš má pravdu,,,ale ten by je nevpustil ani do předsíně.
Jsme národ ..........
Pavel Maleček
2. prosince 2023 • 07:23
@Saša Krach - Babiš na tom vydělává tuplem. Jednak byznysově, když pod záminkou drahých energií násobně zvedl ceny svých produktů a tak má zisky jako nikdy. A pak i politicky, protože to co teď dělá Don Pablův filalový 5xvehikl by musel dělat taky. Čímž by si proti sobě své koblihy poštval.
Ona totiž skutečně je jen jediná cesta jak z toho ven - odmítnout se podílet na EU klima (a obecně neomarx-progres) třeštění a dle zákona o cenách zregulovat ceny energií a dalších základních životních potřeb na úroveň, kdy - ano zajistí producentům a obchodníkům přiměřený (na obnovu nutný zisk) ale nepřipustí, to čemu se říká lichva. Tedy to, co by mělo být v každé společnosti, natož demokratické zcela nepřípustné.
Což by Babiš tuplem neudělal. Jednak by se sám připravil o obří lichvářské zisky a pak pomsta soudruhů v Bruselu by samozřejmě zasekla všemožné dotace, na nichž je Babišovo "podnikání" závislé.
Ale zkuste tohle koblize ala Saša Krach vysvětlit ...
viktor viktor
2. prosince 2023 • 11:17
@Pavel Maleček Teď vládnou Nuttelovci a neplní vlastní sliby. TO JE REALITA ! A nakonec se Nutelliér Fialenko schoval v kravíně…🤣🤣🤣 . Teď si ještě cvrnknul do textilu a slíbil lékařům něco, na co nemá. Vláda zralá na psychiatrii.
Karol Chwistek
1. prosince 2023 • 16:22
"Někdo to zaplatit musí" píše se v úvodu článku, ale jde o to CO a PROČ. Autor to víceméně zmiňuje. Většina lidí asi pochopí, že se investovat do modernizace a rozšiřování distribuční sítě průběžně musí, stejně jako do údržby stávajících i nových elektráren, které umí vyrábět regulovatelnou čistou energii (takže ne větrníky a soláry). Něco i stojí diverzifikace zdrojů a eliminace závislosti na energiích z rizikových zemí. To rozumný člověk chápe a ví, že to něco stojí. Ale nikdy nikoho rozumně uvažujícího, pracujícího a daně platícího člověka nemůžete přesvědčit, že je normální vyrábět v zemi elektřinu jednu z nejlevnějších v EU, pak ji prodávat sousedům a zpět ji nakupovat (tu samou) za cenu jednu z nejdražších v EU. Rovněž je nepochopitelný trh se zelenými odpustky, na kterém vydělávají jen spekulanti, dále dotace všech nesmyslů souvisejících s Green Deelem, s cílem spasit naši planetu, když EU v současnosti produkuje max. 8% diskutabilního CO2 a Čína staví dvě velké nové uhelné elektrárny týdně. Husité si s odpustky poradili, ale byla to tragédie pro celou zemi jak lidská, tak ekonomická. Nespokojených radikálů je čím dál více, budu rád, když se těm bruselským nesmyslům postaví zavčas legitimní vláda, zvolená Parlamentem vzešlým z demokratických voleb. Zavčas! Toho času už moc nezbývá, lidé jsou fakt nas....
Josef Zima
1. prosince 2023 • 14:19
Když si tak pročítám, co vše, díky našim německým sousedům, musíme strpět, potí se mi záda. Povolenky, solární byznys, razantní útlum tepelných elektráren, green deal............... Napadá mě, nebyl by ten náš život bez germánských zelených mozků mnohem snažší?