Komentáře

Zpět na článek

Petr Havlík: Lež má možná krátké nohy, ale mívá i dlouhé prsty

5 komentářů

viktor viktor
27. listopadu 2023 • 12:35
Lež má krátké nohy a paní Drábová ( atom. energie ) také. To nebude náhoda 🤪.
Pavel Maleček
27. listopadu 2023 • 09:52
No opět Havlík a jeho mravopoučné plkání. Když on sám je často tím, co tady kritizuje. Zvláště při obhajobě dnes západ ovládajícího politického systému - liberální demokracie. Která je ve skutečnosti jen prázdnými demomechanismy maskovaná socialistická totalita. V níž vládne korporát soc. politiků, velkobyznysu a kazatelů jediné přípustné neomarx-progres pravdy. Spojených odporem k demokracii, která jim v max. moci a majetků brání.

No a ti jsou největšími lháři dnešní doby. Co ano mají dlouhé prsty a tak většinu mocenských struktur Západu ovládli. Které Havlík ve svých jiných textech za nositele té jediné správné echtes morálky a pravdy označuje. Když ve skutečnosti největšími lháři, manipulátory či dezinformátory jsou ... a to nejen ti v bruselu.
Richard Šebesta
27. listopadu 2023 • 08:53
Je to napsáno velmi obecně autor to napsal chytře o nikom nehovoří každý si tam najde svého lháře. Podle mne největšími lháři v historii byla církev a komunisté. Ti první jsou stále mezi námi a stále lžou viz. třeba kardinál Duka a jeho výrok překonávající nacisty i komunisty : církvi nikdy nešlo o majetek !
Komunistická hydra snad už u nás definitivně pošla. Ale lže se veselé dál, ne že ne a lžou jak politici a férově řeknu že napříč politickým spektrem tedy od Bureše až k pětikolce.A pozor nelžou jen politici ale i novináři a mnohá media. U nás určitě hlavně ČT ta zde hraje PRIM. Lež je totiž z hlediska žurnalistů i taková informace kdy něco o někom řeknou třeba pravdu ale jen částečnou druhou část už zamlčí protože se jim to nehodí do krámu a tu první část výroku by to vynegovalo. Pak o daném člověku(politikovi či straně) vznikne zcela jiný obraz tedy takový který onen žurnalista chtěl nikoli skutečný.
Ladislav Choutka
26. listopadu 2023 • 19:52
Jen by mě moc zajímalo,kdo je ten s dlouhými prsty a kdo má pravdu. Celý článek je napsaný krásně,ale jen není vůbec patrné, jaký je váš vztah k pravdě a jak se podle vás pravda pozná?
Vladimír Veselý
27. listopadu 2023 • 07:08
@Ladislav Choutka
Pokud začnete někomu řikat co je lež a co je pravda můžete se dopouštět manipulace. To se běžně děje. Co je lež a co pravda si musíme každý vyhodnotit sám přemýšlením, vyhledáváním informací z více zdrojů vzdělàváním se. Pokud tak nečiníme můžeme snadno sklouznout do bažiny lží, polpravd a manipulací.