Rozhovory

Zpět na článek

Mladá Evropa je dost nespokojená, mám pro to ale vysvětlení, říká britský historik Timothy Garton Ash

3 komentářů

Pavel Maleček
20. listopadu 2023 • 06:43
To jsou celí oni - rádoby intelektuální elitáři, levičáctvím-socialismem prolezlí jak stará houba červy. S arogancí sobě vlastní přesvědčení, že oni jsou pověřeni hodnotit a tím i ovlivňovat-řídit svět.
Opájející se přesvědčením, že oni jsou nositeli té humánnější a spravedlivější, proto lepší společnosti. To s pomocí neomarx-progres ideologie s jejím povinným dobrem, rovností a multikulti, gender, LGBT či eko-klima sebemrskačstvím, tedy mocichtivým ohlupováním především mladých lidí. Čímž jejich nespokojenost sami vyvolávají.
Když jejich průhledným cílem je svobodnou demokratickou společnost změnit v jimi centrálně řízenou, přerozdělovaco-direktivní splečnost. Tím zadusit demokracii, kterou, přesněji její jen prázdnou skořápku zneužít k maskování jejich socialistické totality.
Která jak nás historie učí, v zmaru, bídě, teroru a nakonec krvavavém konfliktu zákonitě skončí. V kterém kanonemfutrem budou právě mladí lidé, kteří jim na špek skočí.
Richard Šebesta
19. listopadu 2023 • 10:26
Historik Tymothy Garton je zcela odtržen od reality a plácá totální nesmysly. Připomíná mi různé politiky i novináře (komunistické) z doby před 40. až 50. léty kteří taky byli zcela odtrženi od reality běžných lidí. Plácali stejné hlody že musíme byt rádi koho máme na hradě (Husák) že to je rozumný a skvělý politik a že vůbec celá naše vláda i ksč to dělají dobře. Když čtu jeho názory tak jen vidím že to je člověk ražení eurohujera který nechce vidět že EU je ve velkých problémech.Když hovořil o V4 tak řekl že je dobře že se jako by rozpadá a že jí máme nechat spát. Pokud by V4 zanikla je to pro náš region nejhorší zpráva od roku 2004. V4 je naopak jediná šance jak se ubránit mnohdy nesmyslným nařízením bruselských byrokratů viz. povinné kvóty na migranty a taky vysoké pokuty za jejich nedodržení . Mladí lidé jsou vždy radikální a přímočaří a často vidí svět v černobílých barvách až později ale pochopí že nic není černobílé . Jinak třeba Piráti což jsou taky vesměs mladí aspoň u nás tak to je pro Evropu katastrofa. Doufám že v dalších volbách vypadnou ze sněmovny. Historik Tymothy Garton Ash je řečeno stručně zcela mimo a řekl bych že problematice zemí střední Evropy vůbec nerozumí.
Uživatel_5670214
19. listopadu 2023 • 06:39
Mladá generace je nositelem pokroku, jen je otázka, je.li to krok tím správným směrem. Bezpohlavní deviantní bolševická mládež dnešní Evropy nás zavede tak maximálně do ještě větších sra-ček, než kam nás zavedli jejich zkorumpovaní otcové.