Komentáře

Zpět na článek

Pavel Páral: Odtok dividend do zahraničí je rubem přílivu investic. Naříkání je hloupé

7 komentářů

Milos_Sivak
18. května 2024 • 10:59
To je vše pravda. Nic to ale nemění na skutečnosti, že odtok investic je pro naši ekonomiku nezdravý.
Takže s celkovou reformou daní a jejich snížením by bylo rozumné kapitálovou daň zavést.
Karel
4. dubna 2024 • 11:49
Tak prvně si řekneme, kdo vlastní tento plátek.
Jakýsi Daniel Křetínský
Samozřejmě musí být podle Křetínského dunění v České republice správně nastaveno, aby si chudák Křetínský mohl dovolit provozovat Spartu Praha a hlavně dovolit koupit anglický fotbalový klub West Ham United a dovolit platit jeho drahý provoz.
A Křetínský musí hustit Čechům do hlavy bludy, aby jim náhodou nedošlo, že jsou to právě zaměstnanci, kteří platí daně. Nikoliv zbohatlíci jako právě Křetínský. Nebo Kellnerovi nebo například Tykač.
Právě Křetínský se chce rovnat ruským oligarchům a arabským šejkům.
A vůbec už ani náhodou nespekulujte nad faktem, že Petr Nutella Fiala je vlastně Daniel Křetínský. Před tím, než vydá Petr Nutella Fiala jakékoliv rozhodnutí, musí jej konzultovat s Křetínským.
Jediné, co umí Křetínského pisálci opravdu dobře tvořit, jsou články proti Babišovi.
Lilith Černá
26. listopadu 2023 • 07:36
A kdepak jsou ty investice? Mohla bych je vidět?)))
S Tchajwanci, ani germány to nějak nevyšlo.
Martin Tuhý
14. listopadu 2023 • 02:17
Nevím kde se bere, že daně v ČR jsou prý vysoké, je tomu přesně naopak, složená daňová kvóta je v ČR jedna z nejnižších v EU, silně danění jsou pouze zaměstnanci, kapitál nebo OSVČ jsou prakticky mimo systém. Pak mě pobavilo, že prý Klausova privatizace byla "privatizací našich socialistických vlád", pro zmatené pravičáky ohýbající už i nedávnou historii je dokonce i pošuk Klaus "socialista" ). Poslední věc co pobavila je klasické skuhrání, že tady firmy "nereinvestují" a že za to prý zase můžou ti proklatí zelení, realita je ta, že pro nadnárodní firmy je ČR jen kolonie, kterou vytěží a odkopnou hned jak se jim vyplatí přestěhovat se kamkoliv jinam. ČR je pro bohaté klondike, kde jsou občané odírání zleva zprava a ještě u toho skučí, že je to ještě pořád socialismus a že je třeba přitvrdit! ), osobně také veškeré zisky z ČR reinvestuji v zahraničí (v západních, mnohem zelenějších státech ), ČR půjde pěkně dlouho do kytek.
giorgio287
14. listopadu 2023 • 11:17
@Martin Tuhý
Správně soudruhu! Myslí ti to ideologicky bezchybně. Mimo Babiše a Putina za fšechno může Klaus...
Martin Tuhý
17. listopadu 2023 • 13:19
@giorgio287 Přesně tak soudruhu, myslí ti to ideologicky bezchybně. Nikdo za nic nemůže!
Mik Nik
13. listopadu 2023 • 11:40
Všechno dobrý, s tímhle jednoduchým principem kapitalismu souhlasí asi každý, ovšem pokud ten kapitalismus není už od začátku pokřivený a ty dividendy nevznikly díky státním pobídkám, daňovým úlevám a dotacím 🙄🫣