Zprávy

Zpět na článek

Viliam Buchert: Schwarzenberg byl papežem české politiky, nebál se a měl velmi ostrý jazyk

4 komentářů

Pavel Maleček
13. listopadu 2023 • 07:08
No papež ... spíš téměř jmenovec Schwarzenegger. V tom, že přes řadu životních kopanců a veletočů vzbuzoval přirozenou autoritu. Ne však tu vyvolávající ne strach, ale úsměv a přirozený obdiv k tomu, jak se se životem pral.
Byl takovou lidskou kotvou do "starých dobrých" časů. Snad s jednou výraznou chybou ovšem vyplývající z jeho dobrácké podstaty - že připustil, aby se na jeho zádech do vysoké politiky vyvezli či vrátili špatní lidé - především Kalousek a Pekarová. Či naopak že k svému udržení se nahoře využil mladíčka Feriho. Kterého by za jiných okolností, veden životní zkušeností, s jeho touhou být ve vysoké politice jadrně poslal kamsi.
S jeho odchodem společnost opustila jediná politická autorita. Teď už nám - od koalice po opozici vládnou jen společnosti nebezpeční mocichtiví šašci.
Richard Šebesta
12. listopadu 2023 • 20:03
Už jsem psal že kníže jako politik nebyl můj šálek kávy mohu-li to tak napsat. Jeho politické názory byly diametrálně odlišné od mých . Mýlil se i v tom před čím varoval , varoval před návratem ruského vlivu v Evropě . Jak se ale dnes ukazuje největším problémem EU a tedy Evropy není žádný rusky vliv ale vedením EU nezvládnuta migrace a z toho vyplývající nebezpečí muslimských teroristů žijících v mnoha zapádoevropských zemích. Lidé je ho typu a politického náhledu jsou stereotypně antirusky zaměření ale zapomněli že už není SSSR a studená válka dvou bloků VS a NATO dávno skončila. Není ani VS EU a tedy částečně země NATO dnes mají jiný problém a to je migrace trvající už pomalu 10 let a neblahé důsledky z toho vyplývající. Psát jaké to jsou problémy je už nošení dříví do lesa. Jako člověka knížete beru jistou noblesu měl.
tempter
13. listopadu 2023 • 10:11
@Richard Šebesta Tvůj problém Cyrdo spočívá v tom, že stále nemůžeš pochopit, že tvé politické názory nikoho nezajímají.
Tomáš Kostelecký
12. listopadu 2023 • 19:59
Čest jeho památce.