Komentáře

Zpět na článek

Petr Havlík: Svět není továrnou na splněná přání

14 komentářů

Richard Šebesta
13. listopadu 2023 • 09:29
Ano, souhlas s autorem. Já jen dodám že ani naše polistopadová éra když to převedu na Česko taky není továrna na splněna přání. Mnoho lidí si myslelo a já také že po listopadu se bude žít lépe než za komunistů. Ale to byla mýlka je pravdou že některé věci jsou lepší ale jiné horší. Je to tak řečeno sportovně remíza. No a když srovnáme EU a RVHP tak to taky vyjde na stejno. No a pokud zůstaneme v Evropě tak současná Evropa je na tom hůř než mnohé jiné kontinenty (válka na Ukrajině, nezvládnuta migrace atd.) za obě tyto neblahé události si může Evropa a tedy EU sama.No a ještě jeden fakt je jasný Evropa a celý západní svět už není určujícím prvkem světového vývoje. EU upadá !!!
tempter
13. listopadu 2023 • 10:06
@Richard Šebesta Souhlas Cyrdo, za komančů byly lepší jogurty, vzduchem točené pivo a zubaři (sice to trošku víc bolelo, ale člověk tam nemusel s jedním kazem 3x a více). Jinak mne už nic nenapadá. To ale úplně na remízu nevypadá, co? Jinak srovnávat EU a RVHP může jenom takový mozkový gigant jako jsi ty, prostě VHK. Už jsi poslal Putinovi omluvný dopis?
Pavel Maleček
13. listopadu 2023 • 06:22
Havlík se jako vždy dobrotrusně mýlí. Stejně jako jím citovaný Lao-c, byť to legendární postava dávné čínské filosofie je. Co před cca 2,5 tisíci lety řekl že: „Svět se neustále mění a nejvíce ze všeho se mění člověk.“

Ano svět, přesněji lidské technologie se mění, člověk však zůstává stále stejný. Tedy produkt přírodního - kosmického vývoje v němž vítězí ti odvážnější a dravější, zatímco ti méně draví či podělaní (byť technologicky vyspělejší) vymírají.
No a přesně tohle je pods*** aktuálního globál dění. Západ pod tlakem falešné humanity, rovnosti a dobra pro všechny se stává slabošským a bojácným. Čímž se dobrovolně stává obětí odvážných a agresivních dravců především z "islámska" a Číny.
To způsobeno tím, že Západ ovládla socialisticky totalitní neomarx-progres ideologie s jejím multikulti, gender, LGBT či eko klima kňučením a sebemrskačstvím. Co se falešně tím, že je prý ta lepší, protože liberální demokraci maskuje.
No a jak nás historie učí, každý socialismus společnost do zmaru, bídy, teroru a nakonec krvavého kataklizmatu zákonitě dovede.
Richard Šebesta
13. listopadu 2023 • 09:31
@Pavel Maleček Souhlasím .
Hulin No More
13. listopadu 2023 • 03:16
přivezou aids v průmyslovým měřítku, tím zeliminují domácí homosexuály, tím přijdou o soucit. A znovu jim budeme jen posílat sociální dávky jako do Gaza.
Richard Šebesta
13. listopadu 2023 • 09:19
@Hulin No More Malíře se dá poznat podle tahu štětce. Tebe podle vypisování kravin poznám hned.
tempter
13. listopadu 2023 • 10:08
@Richard Šebesta Já tebe zase poznám hned podle tvé buranské češtiny
Richard Šebesta
13. listopadu 2023 • 10:45
@tempter PRIMITIV beze jména se ozval. Ty umíš psát ? Já myslel že se umíš jen blbě pindat. To ti jde dobře.
tempter
13. listopadu 2023 • 10:56
@Richard Šebesta Cyrdo, zamysli se, to co jsi napsal nemá ani elementární logiku. Chápu, že čeština a politika nejsou tvé silné obory, ale když už ses rozhodl řadit slova za sebou do vět (v tvém případě velice riskantní činnost), tak by to alespoň nějakou tu logiku mělo mít.
Pavel Vlček
12. listopadu 2023 • 22:13
Ryba smrdí od hlavy !!! E.U. Titanic !!! U.S.A.Titanic !!! Queer: Radio Gaza !!! Jednovětné Proroctví Baby Jagy Vangy: Bude Válka s ... !!!
Uživatel_5670214
12. listopadu 2023 • 21:49
Asi se blíží doba, kdy si lidstvo bude muset přiznat, že je víceméně v prd-eli.
Planeta śe nedá plundrovat do nekonečna a ty přičmoudlé kobylky, co se množí jak králíci a jen čekají, kdo se o ně postará, ty to nezachrání. Brzy nastane doba, kdy se projeví starý dobrý princip, že přežijí jen ti nejsilnější a mám pocit, že my to nebudeme.
Mik Nik
12. listopadu 2023 • 20:50
Celý svět je paralyzovaný strachem ze změn a ze všeho nejvíc Evropa, neustále vymýšlí další a další absurdní opatření aby svět zakonzervovala do dnešní podoby ale Česko to se stalo absurdní Mekkou konzervatismu 😵‍💫 celá společnost je konsternovaná i ze sebedrobnějších změn 🤪 jedna velká rezervace, ničeho se nedotýkat, všechno ponechat přesně jak to známe a milujeme 🙃

Článek jde na podstatu ale obávám se, že nenajde publikum 🫠
Uživatel_5670214
12. listopadu 2023 • 21:52
@Mik Nik
zato progresivisti tvého typu, ti by změnili úplně všechno. V hlavě vohno, ale nápadů jak Cigán dětí, viď?
Mik Nik
13. listopadu 2023 • 11:29
@Uživatel_5670214 ..a co že v tom všem byla myšlenka 😵‍💫 urážet všechny co nesílí tvůj pohled na svět 🫠 no když ti je takhle líp 🤷🏻‍♂️