Komentáře

Zpět na článek

Viliam Buchert: Feri odsouzený za znásilnění byl karikaturou politiky i odrazem velké naivity voličů

30 komentářů

Jimmi
16. listopadu 2023 • 12:59
To je fotka ze ZOO z pavilonu opic?
Miroslav Plesnik
11. listopadu 2023 • 11:24
Bohapusté kecy, až bude mít někdo napsáno na čele nebo to o něm bude všeobecně známo, že je násilník a přesto bude sklízet obdiv, potom můžete psát o naivitě.
LUF3
14. listopadu 2023 • 19:52
@Miroslav Plesnik
Má to napsáno na čele, na tvářích, na rukou ... na první pohled.
Alexej Mruzek
9. listopadu 2023 • 16:30
Podle mého názoru píšete hlouposti, pane Buchert. TOP09 umožnila, aby se v naší politice mohl zviditelnit i Čech, který má tmavší pleť než bílou, na níž jsme zvyklí. Od pokrokové TOPky to byl odvážný čin, který pochopitelně vadil všem jejím politickým konkurentům a zejména těm stranám/hnutím, jejichž podstatou je vyvolávání xenofobních nálad. Kupříkladu: Občané USA si v minulosti zvolili za prezidenta občana tmavé pleti (konkrétně Baracka Obamu). Jak vidno, pro mnoho českých xenofobů (včetně Vás, pane Buchert), by něco podobného bylo u nás nemyslitelné a proto pana Feriho bez jakýchkoliv konkrétních důkazů o znásilňování veřejně odsuzujete. Není Vám hanba?
Avatar - Jaroslav Řezáč}
Jaroslav Řezáč
9. listopadu 2023 • 17:38
@Alexej Mruzek kdo chce vlka mlátit, hůl si najde ale hlavně pisatel článku upozorňuje, jak spotřební zboží je politik. Nicméně, kdo si záměrně nabíhá na vidle, nemůže se divit, že jej snadno propíchnou viďte pane Feri.
Alexej Mruzek
10. listopadu 2023 • 11:51
@Jaroslav Řezáč Máte úplnou pravdu, pane Řezáč. Tato kauza má silné politické pozadí, jednak proto, že pan Feri byl poslancem za TOP09 a jednak z důvodu prosazování tzv. Istanbulské úmluvy v Česku. Zcela správně je politik spotřebním zbožím. Zároveň zároveň je zde patrná snaha justice přizpůsobovat její rozsudky aktuálnímu veřejnému mínění. V minulosti naše justice pravdu často ohýbala (viz kauza Milady Horákové a mnoho podobných kauz) podle aktuální politické situace. Kauza pana Feriho je typický příklad toho, že to činí i v současné době. Nebuďte včerejší, pane Řezáč. Co je pro lidi pracující v justici zdaleka nejdůležitější? Odpovězte si sám.
Hulin No More
9. listopadu 2023 • 14:05
karikatury žen jsou rychlíková a ty dvě pod svícnem. Pussymen si to nechávají líbit. Karikatury mužů... odpad
Saša Krach
9. listopadu 2023 • 12:53
Feri vzplál jak supernova a vyhořel. Svou práci za přispění své partaje udělal a byl opuštěn. Jsem přesvědčen pokud by se nestalo to co přišlo,,,,, mohl atakovat nejvyšší post ve straně, lepší tam
Není.
Tak že ....spokojenost.A Feri­....­....­....­....­....­...😭
Avatar - Jaroslav Řezáč}
Jaroslav Řezáč
9. listopadu 2023 • 17:41
@Saša Krach když někdo trpí celý život pocitem méněcennosti a dostane najednou moc, tak to nemusí ustát.
To, že Feriho podporovali a zavírali oči politici z TOPky je trapné.
Alexej Mruzek
10. listopadu 2023 • 11:54
@Jaroslav Řezáč Politici TOPky nepovažovali chování pana Feriho (ohledně jeho vztahu k ženám) za příliš nepřiměřené, pokud o jeho vztazích k ženám vůbec věděli. Slyšeli pouze nějaké řeči jedna baba povídala a z toho nelze nic usuzovat.
Miloslav Podhola
9. listopadu 2023 • 12:24
Moc dobře napsaný článek. Jen více takových a ne jen o hříšníkovi Ferim.
Alexej Mruzek
10. listopadu 2023 • 11:56
@Miloslav Podhola Jste drbna či co, pane? máte za to, že ženy vždy říkají pravdu? Pakliže ano, strčte si hlavu do umyvadla a pusťte si na ní proud studené vody.
Richard Šebesta
9. listopadu 2023 • 11:03
Panem Buchertem zmíněný redaktor Pečinka je podle mne jeden z nejlepších zde v Reflexu a sdílím jeho názor (Pečinkův) že jak Feri tak Gross nebyli vlastně politiky ve smyslu tak jak politiku chápeme a to hlavně kvůli svému mládi a nezkušenosti. Byli to rychlokvašky podporované svými stranami a vedením, Gross soc.dem. a Zemanem a Feri TOP 09 a Kalouskem. Oba mají společné že skončili neslavně i když Gross v politice vydržel o něco déle ale i po něm zůstal odér který dones soc.dem. nevysvětlila.Pan autor tady použil dva čínské pořekadla já k Ferimu použiji jedno u nás staré a pravdivé, každý strůjcem svého štěstí. Feri jako politik končí jak dopadne v kauze justiční nevíme .Ale na závěr opět jedno srovnání někdo opustí politiku ihned když se o něm začne negativně hovořit (Feri , Gazdík) ale někdo neodejde ani tehdy když je označen za agenta Stb a dokonce je trestně stihán. Ještě se cítí poškozen a navíc se najdou ovčané kteří ho volí a skoro zbožňují.
Pavel Maleček
9. listopadu 2023 • 10:56
Buchert sice Feriho osobnost popsal dobře, ale nezasadil jí do širších souvislostí. Kdyby ano, musel by napsat, že Feri nejen že ve svém mocízpítí zeužíval druhé, ale i to, že sám byl zneužit. To by ovšem pro Bucherta a další případem Feri se živící, znamenalo vystoupit z pražské nadutě intelektuální bubliny a zajet do Teplic, kde Feri s politikou začal.

Už coby student gymnazia veřejnost zaujal svým psaním o teplické minulosti, pouličním hraním na piáno a konzervativními názory. A tak není divu, že jeho popularity i až bučící touhy být středem pozornosti zneužili místní politici. Objevil se na kandidátce mladých intelektuálů jejichž hlavním cílem bylo od moci odstavit primátora Kuberu a jeho ODS sektu. Volby skončily s tím, že o Kuberově primátorování rozhodoval jediný hlas z řad Feriho kandidátky. Její lídr Kuberu podpořit odmítl a odstoupil, jeho místo zaujal Feri. Ten poté co mu byla přislíbena funkce radního, tak v rozporu s přáním jeho voličů Kuberu ve funci primátora podržel.

Nebýt toho nebyl by Kubera primátorem, ale ani z této funkce se odvíjejícím senátorem, tedy ani předsedou senátu. A tak by byl dodnes nejspíš naživu, když neustál tlaky z této funkce plynoucí.

To samé se odehrálo i v Praze, kam se za studiemi Feri přesunul. Jeho mezi mladými popularita zaujala staré kozly z potápějící se TOPky Kalouska se Schwarzenbergem. Hlasy mladých nejen že do sněmovny vynesly Feriho, ale i tyhle dva staré kozly i s mladou kozičkou Pekarovou. A tak nebýt Feriho, je dnes TOPka už 6 let mimo sněmovnu, stejně jako by už tehdy skončila kariéra téhle kozí TOPparty. To už však Feri nebyl nadějným konzervativcem, ale ohnivým vyznavačem neomarx-progresivismu s jeho multikulti, gender, LGBT či eko-klima třeštěním. Vč. podpory Me Too, které ho nyní zařízlo.

A tak je Feri nejen ten kdo zneužíval své obdivovatele, přesněji ...telky, ale i starými politickými kozly zneužívanou figurkou, kteří si díky němu svou kariéru prodloužili. I když v případě Kubery ... boží ml
Richard Šebesta
9. listopadu 2023 • 12:14
@Pavel Maleček Zajímavé hodnocení Feriho kariéry a taky věřím že i pravdivé včetně starých kozlů Kalouska a Schwarznebergera
Richard Šebesta
9. listopadu 2023 • 17:30
@Richard Šebesta Sorry Schwarzenberga
viktor viktor
9. listopadu 2023 • 10:43
Pekarová i Feri jsou karikatůrou české politiky. Pekarovou, doufám, zavřou později také.
tempter
9. listopadu 2023 • 10:49
@viktor viktor Sakra Víťo, neříkej mi, že v té tvojí Americe nemáte doučovací kurzy češtiny.
viktor viktor
9. listopadu 2023 • 10:57
@tempter Omlouvám se. Ještě chybí komouš, agent Pávek 🙋‍♂️
viktor viktor
9. listopadu 2023 • 11:00
@viktor viktor My tu máme krásné ráno a hlavně bez Pekarové, Pávka, Nerudové apd. podvidníků. 😀
tempter
9. listopadu 2023 • 11:05
@viktor viktor I my tu máme krásné slunečné ráno a i s těma podvidníkama se nám tu žije dobře, jinak podvodníci a burani jsou legitimní součástí každé skutečné demokracie. Ale to ty jistě víš.
viktor viktor
9. listopadu 2023 • 11:15
@tempter To je fakt, ale my si tu nevolíme nomenklatůrní komouše do Bílého Domu, ani nám Biden nekupuje Nutellu v zahraničí a neplácá vojáky praporem po hlavě . Vracíte se v Česku před r. 1989. Proto k vám lidé jako já, nebo Mašínové nelétají. A rozumní lidé se vám smějí. Většinovou společnost v CZ ten komunismus a naivita neopustily.
tempter
9. listopadu 2023 • 11:47
@viktor viktor Měl by ses přijet podívat, nikam se nevracíme, nikdo tě tu nezavře, kdo chce, má práci (máme nejnižší nezaměstnanost v Evropě), téměř polovina lidí žije v rodinných domech, můžeme svobodně cestovat po celém světě, o prodloužených víkendech jsou letenky do zahraničí dlouho předem vyprodány, riziko teroristických útoků se blíží nule, lesy po kůrovci se už začínají zase zelenat, jsme v NATO = bezpečí, jsme v EU = přes všechny ty kotrmelce jistota alespoň nějaké prosperity, každý může vyjádřit svobodně svůj názor (a že těch názorů na netu je, člověk se nepřestává divit, kolik troubů je společnost schopna uživit), volby máme demokratické, prostě takový ten normální život v demokracii, která je pořád ještě v plenkách a občas na své cestě dopředu zakopne, jako každé malé děcko Bohužel na to abychom pochopili význam činů Mašínů, ještě musí "pár" lidí zemřít, samozřejmě přirozenou pokojnou cestou Všechno chce svůj čas...
giorgio287
9. listopadu 2023 • 09:03
Nechápu lidi, kteří volili křížence Feriho jen kvůli jeho mládí a exotickému vzhledu. Mimo jiné - kdyby nebyl na kandidátce, Top09 ve sněmovně už 6 let nebyla (ó hrůza!).

Teď si na něm smlsnou v kriminále. Tak to dopadá, když má někdo mozek o metr níž...jestli by mu doma v džungli nebylo lépe.
tempter
9. listopadu 2023 • 10:07
@giorgio287 Opravdu ti stojí za to zveřejňovat zde bezobsažné příspěvky, které jenom dokazují, že jsi xenofobní buran?
giorgio287
9. listopadu 2023 • 10:13
@tempter
1) netykej mi burane - husy jsme spolu nepásli
2) kříženec, znásilňující české holky je dle tebe co? Roztomilý afroevropan, který děvčata multikulturně obohatil?!?

Proto dostal tři roky na tvrdo. Kdyby to černé hovádko znásilnilo tvoji dceru, mluvil bys jinak.
Howqh!
tempter
9. listopadu 2023 • 10:18
@giorgio287 Jenom potvrzuješ má předchozí slova, xenofobní burane.
Naďa Racková
9. listopadu 2023 • 20:04
@giorgio287 aspon má v hlavě mozek, což mu zjevně zavidíte
Uživatel_5670214
9. listopadu 2023 • 08:59
Slušný novinář píše o odsouzení, až když je pravomocné. Novinářské vemeno ale toto základní pravidlo nerespektuje, takže si své názory na Feriho strčte do zadele, pane Bucherte. Jsou bezcenné.
viktor viktor
9. listopadu 2023 • 10:45
@Uživatel_5670214 Pan Buchert píše tentokrát pravdu. A tu jde !