Kultura

Zpět na článek

Pod kůži tuzemských elit s badatelem Pavlem Kosatíkem: K čemu je česká inteligence?

3 komentářů

Pavel Maleček
29. prosince 2023 • 06:30
Česká inteligence - no ano z pohledu hlubokomyslného bádání ctihodná společnost. Ovšem co nám tohle jejich bádání přineslo do reálného života? Zvláště poté, co jsme se prý zbavili Rusy a jejich místními kolaboranty vnuceného totalitního socialismu komunistického typu? Jak bádání těchto ctihodnýc osobností vylepšilo náš každodenní život? Co si budeme povídat ovlivňovaný vysokou politiku? Ta by přeci pod jejich vlivem měla být koncentrátem toho nejlepšího co v člověku je?
Tak proč jsou tedy naše zákonodárné orgány i výkon státní moci - nejen vláda zvětšiny obsazeny už od pohledu bezohledně mocichivými amorálními a nekulturními individui, kterým jde především o maximalizaci osobní moci a majetků?
Kde tihle ctihodní badatelé (jak soudruzi v NDR) dělají chybu, že realita je pravým opakem toho co oni vybádají? A k čemu pak společnosti jsou? Proč je ročně zajisté desítkami milionů platí? To je otázka na kterou by tito mudrlanti měli prvotně odpovědět ... a jasně a stručně milí badatelé, žádné vykrucování.
Zeptali byste se lidu, odpověděl by vám také jasně a stručně - jste k hovnu!
Miroslav Hraběta
3. ledna 2024 • 19:37
@Pavel Maleček A proč by se měli ptát nějakých hašašírů, třeba Malečka, kterému neomarxisticky straší ve věži?? 😃😃
Richta
28. prosince 2023 • 14:41
To musí být těžké čtení, jako tenhle článek, co semlel českou "enteligenci" na jednu hromadu.