Komentáře

Zpět na článek

Pavel Páral: Recese je důsledkem úspěšného boje s inflací. Ale bude hůř

20 komentářů

Martin Tuhý
5. listopadu 2023 • 01:29
Jasně, souhlasím s pomateným pravičáckým autorem, od české pravicové vlády můžeme vždy čekat jen recesi, pokles životní úrovně a to, že jsme nejhorší snad ve všem v EU. Zcela očividně je to cílem jakékoliv pravičácké vlády a pokládají to za úspěch. Tak hurá. A nejlepší je závěr, za energetiku si může každý stát sám, chceme soláry? Tak si je stavme, chceme jádro? Tak si ho postavme, kde je problém? Problém je jen v neschopných Češích, asi 15 let tady blábolí o dostavbě jaderek a co udělali? NIC, tak teď to aspoň budou házet tu na Německo, tu na EU nebo na kohokoliv, ale chyba je jako skoro vždy jen na české straně!
Avatar - Jaroslav Řezáč}
Jaroslav Řezáč
4. listopadu 2023 • 11:03
to, že jsme jediný, kdo se nedostal na předkovidová čísla je tenden­ční.­..po­dívej­te se na Maďary....ti sice se nedostali na předkovidová čísla, ale taky se podívejte na inflaci ale taky na prognózy od agentur....

Možná pan Páral úplně nedohlédl, že kovidová doba se přelila do jiné ekonomické doby a to je laicky pokovidová ale taky s vojenskými konflikty a přesměrování strategických zdrojů mimo Rusko....jsme zkrátka v jiné době. Mnohem méně stabilní.
Martin Tuhý
5. listopadu 2023 • 01:31
@Jaroslav Řezáč Madaři sice mají celkově větší inflaci, ale také mnohem vyšší růst platů než v ČR, tedy i s vyšší inflací se tam životní úroveň nesnížila tak jako v ČR. V celku je na tom ČR mnohem hůř než to vysmívané Maďarsko.
Avatar - Jaroslav Řezáč}
Jaroslav Řezáč
5. listopadu 2023 • 06:47
@Martin Tuhý vaše psaní bych řekl, že je nesmysl....na 25% inflace nikdo přidávat nebude...to by musel být blbec.
Inflaci můžete zkrotit jen tak, že nic přidávat nebudete ale budete stahovat peníze z oběhu. Za kovidu se nakydalo všude hromada peněz a to byl důvod samovolného zvyšování inflace.
ČR peníze rozhazuje na všechny strany, proto má vysokou inflaci.
Maďaři neakceptovali inflaci a tak jim skokově vyrostla na obludná čísla
Martin Tuhý
5. listopadu 2023 • 13:06
@Jaroslav Řezáč Promiňte, já se orientuji dle statistik a ne dle toho, co si myslí Jaroslav Řezáč . Opakujete klasické neoliberální bláboly z VŠE, které zcela ovládají mediální diskurz v ČR. Výsledek naslouchání těchto nesmyslů o tom, že "je všude hromada peněz, všichni jsou zasypání penězi a není třeba zvyšovat platy" je to, že v ČR se reálné příjmy propadly o parník nejvíce v EU, mnohem více než ve zmíněném Maďarsku, tak bravo! ČR žádné peníze nerozhazuje, inflace má tři důvody 1) následky covidu, 2) zdražení energií, 3) zisky firem. Za inflaci fakt nemůže nějakej Pepíkco dostal navíc tisícovku a má třetinovou mzdu proti Německu, ale to je jedno, Češi jsou nevzdělané ovce, které klidně sežerou to, že čím hůř se mají, tím lépe! A povězte, kdo "stahuje ty peníze z oběhu"? Zahraniční firmy vyplácející si stamiliardové dividendy? Jak je možné, že tyto české ekonomické zákony nefungují nikde na západ od nás? )
viktor viktor
4. listopadu 2023 • 10:30
V Česku se k úpadku ekonomiky ještě připojuje šíření svrabu a štěnic. Že by ze Strakovky ? Teď už chybí jen ty neštovice. Takže svrab a neštovice. Hlavně, aby užiteční idioti nezapomněli zatleskat…
giorgio287
4. listopadu 2023 • 10:12
Stačí poslat eurosojuz s greandealem do řiti, zakázat emisní povolenky, lipskou burzupřestat dotovat OZE a šlápnout na krk čezu - využít zákon o cenách a prodávat všem elektřinu do 1 Kč/kWh. A obnovit dodávky plynu z východu tranzitním plynovodem. Když to jde do Rakouska a Maďarska, proč by to nešlo u nás.

Pak by byla potíž s inflací a recesí vyřešena.

Ovšem nic z toho vláda vlastizrádců neudělá. Takže je třeba ty lumpy terminovat!
Avatar - Jaroslav Řezáč}
Jaroslav Řezáč
4. listopadu 2023 • 11:06
@giorgio287 co to melete, jaký vlastizrádci? to je vlastizrada, když determinují zdroje energetiky mimo Rusko jsou vlastizrádci? jinak se cítíte duševně zdráv?
giorgio287
4. listopadu 2023 • 18:33
@Jaroslav Řezáč
Prodávat nám 40x předraženou elektřinu a 5x předražený plyn, což táhne inflaci a ožebračuje nás to všechny není vlastizrada? Pracovat ve prospěch cizáků a dotovat tak důchody hitlerjugend není vlastizrada? Je, panáčku!
Avatar - Jaroslav Řezáč}
Jaroslav Řezáč
5. listopadu 2023 • 06:52
@giorgio287 máte v hlavě pořádné srágory.
Saša Krach
4. listopadu 2023 • 09:46
Ke všemu tato vláda ....hází si klacky pod nohy sama ..Např...paní Černochová,,ministr obrany, Její politické karamboly údajně zapříčinili nechuť Saúdské Arábie se bavit s panem Sikelou ohledně nafty....vše bylo zrušeno...
Sláma nám kouká z bot ale jsme tvrdší než USA ...Ale i stonásobně hloupější ..😛😛😛😛😛😭
Saša Krach
4. listopadu 2023 • 09:54
@Saša Krach A na konec...Proč se toto děje...Pan Fiala nemá možnost a sílu na to....Vyhodit ministra...To je důsledek slepence...
Pavel Maleček
4. listopadu 2023 • 06:09
Pravda je v tom, že nejen ČR ekonomiku a tím sociální systém drtí GD (green dealem) vědomě ideologicky vyšroubované ceny elektřiny. Na jejíž dotování už ČR, na rozdíl od Německa, prostě nemá. Když příčinou je především Babišovo osmi leté prožrání státních rezerv. To díky jeho s pomocí komoušů a socanů uplácení voličů.
Čímž neospravedlňuji dřívější a nynější vládu. Které selhaly ve dvou základních věcech. V přechodu z nutné etapy ekonomiky nízkoplatových zahraničních montoven na domácí ekonomiku s vysokou přidanou hodnotou a dobře placenými zaměstnanaci.
Což řada zemí zvládla za 15-20 let po demokratizační společenské změně, tedy u nás nejpozději v r. 2010.
No a pak je to politickými kruhy tolerované, spíš podporované "mizení" státních - veřejných zdrojů (vč. EUdotací) do soukromých kapes. Ročně okolo 250 miliard ... násobit počtem zmařených let snad netřeba.
Dnešní za to vzájemné obviňování "Babišovců a Fialovců" je jen maskování toho, že za to můžou rukou společnou a nerozdílnou.
Spytar
4. listopadu 2023 • 07:58
@Pavel Maleček 👍🏻
@Spytar podpis !
viktor viktor
4. listopadu 2023 • 09:19
@Pavel Maleček Pokud vím, tak po vládě Babiše byla inflace 3,2% a státní dluh poloviční než nyní a o 3 ministerstva méně. O nových dluzích na zbrojení, ani nemluvě. Lze shrnout, že tahle prolhaná a velice neoblíbená vláda je v polovině svého vládnutí a se svým vládnutím celkově mezi půlkama…Tu ruku nerozdílnou, jak píšete, tu rozhodně nevidím, ale rozdílný přístup k hospodaření určitě a to ve prospěch vlády minulé. Tomu ostatně odpovídá i průzkum mezi voliči.
Saša Krach
4. listopadu 2023 • 09:51
@Pavel Maleček Kecy Maleček...A nedej bože a náhodou si zlomíš prst na ruce....Napiš
Může za to Babiš....nesl jsem jeho chleba a zakopl jsem.
😝😝😝😝😝😝
viktor viktor
4. listopadu 2023 • 10:15
@Saša Krach …PŘESNĚ .
Hulin No More
4. listopadu 2023 • 02:20
a po hůř bude líp, že vole?
Ondřej K
4. listopadu 2023 • 02:05
"Podle očekávání potřebovaly rok na to, aby zabraly a v ekonomice snížily poptávku. Je to vlastně skoro jako z učebnice." Tyhle kauzální souvislosti si cucáte z prstu. Z článku se dozvíme pouze to, že jste se někdy seznámil s učebnicí ekonomie.
Vladimír Veselý
3. listopadu 2023 • 21:04
Jo jo. A tak si tu žijeme...