Zpětné zrcátko

Zpět na článek

Vladimír Mertlík: Lví silou, vzletem sokolím aneb Vznik republiky se neobešel bez násilí

3 komentářů

Spytar
28. října 2023 • 17:55
Rozděl a panuj. Heslo psychopatů všech zemí, jak se prodrat k moci. ...
Děkuji za podnětné cestování časem, ale po přistání se mám chuť hanbou propadnout na druhou stranu zeměkoule. Kde jsem se to octlnul!.... 😳
Pavel Maleček
1. listopadu 2023 • 06:26
@Spytar - no a to byl účel Mertlíkova ideologického škváru. Žádné podnětné cestování časem - ideologická masírka mající z národa vyrobit slabošsky se sebemrskající stádo. Proto jak to ovčí, snadno manipulovatelné, co se tak snadno dojí, stříhá, i za jeho radostného bečení, v zájmu elitářů na jatka pošle.
Pavel Maleček
1. listopadu 2023 • 06:16
Mertlík, aby sebe i druhé utvrdil ve své příslušnosti k nadřazeně intektuální elitě (zvětšiny jen rádoby) předvedl její oblíbený sebepotvrzovací až iniciační obřad. Spočívajcí v sebemrskačství vlastního národa. To přes plivání na jeho historii měřítky dnešní slabošsky ukňourané, destrukčně přemrštěně lidskoprávně falešné doby.
Mertlík samozřejmě cudně mlčí o hrůzách, které českému obyvatelstvu přinesla pro něj cizím, německy mluvícím panstvem vyvolaná válka ( o 300 letém poněmčování nemluvě). A tak ne chlast (elitářem Mertlíkem i přes židáckou vsuvku naznačená ubohost českého národa), ale letité utrpení vyvolalo nenávist ke všemu německy mluvícímu. Což byli i elitářští Židé. Zvláště když se německy mluvící pokusili jimi obývané české pohraničí odtrhnout a přidat k Německu či Rakousku. Vojenský i civilní odpor českého státu vůči této snaze byl na poválečnou dobu velmi mírný, zvětšiny reagující až na násilí z německy mluvící strany. A bez něj by dnešní Česko nebylo.

Stejné je to i s tím Mariánským sloupem. Ten v té době byl považován za oslavu porážky českých stavů na Bílé hoře, tedy německé poroby. A tak zákonitě šel k zemi. Pořád lepší než vyvražďování přestavitelů slabší strany společenského konfliktu, jak mnohé národy - ty dle intelektuálů ala Mertlík vyspělejší než Češi předvedli.
Prostě - Mertlíkovi v tomto textu vůbec nešlo o připomenutí historie, ale přes sebemrskačství vlastního národa předvést svou rádoby intektuální nadřazenost.
Pro něj a jemu podobné "koňtrolní otázka poručíka Troníka": Kampak za pár let po těchto prý v ČSR zvěrstvech utíkali před terorem ve vlastní zemi dle Mertlíka vůči primitivním Čechům příslušníci těch vyspělejších národů? Pro nevzdělance nedosahující echtes intelektuálu Mertlíkovi ani po kotníky zbytečná otázka.