Zpětné zrcátko

Zpět na článek

Vladimír Mertlík: Lví silou, vzletem sokolím aneb Vznik republiky se neobešel bez násilí

3 komentářů

Pavel Maleček
1. listopadu 2023 • 06:16
Mertlík, aby sebe i druhé utvrdil ve své příslušnosti k nadřazeně intektuální elitě (zvětšiny jen rádoby) předvedl její oblíbený sebepotvrzovací až iniciační obřad. Spočívajcí v sebemrskačství vlastního národa. To přes plivání na jeho historii měřítky dnešní slabošsky ukňourané, destrukčně přemrštěně lidskoprávně falešné doby.
Mertlík samozřejmě cudně mlčí o hrůzách, které českému obyvatelstvu přinesla pro něj cizím, německy mluvícím panstvem vyvolaná válka ( o 300 letém poněmčování nemluvě). A tak ne chlast (elitářem Mertlíkem i přes židáckou vsuvku naznačená ubohost českého národa), ale letité utrpení vyvolalo nenávist ke všemu německy mluvícímu. Což byli i elitářští Židé. Zvláště když se německy mluvící pokusili jimi obývané české pohraničí odtrhnout a přidat k Německu či Rakousku. Vojenský i civilní odpor českého státu vůči této snaze byl na poválečnou dobu velmi mírný, zvětšiny reagující až na násilí z německy mluvící strany. A bez něj by dnešní Česko nebylo.

Stejné je to i s tím Mariánským sloupem. Ten v té době byl považován za oslavu porážky českých stavů na Bílé hoře, tedy německé poroby. A tak zákonitě šel k zemi. Pořád lepší než vyvražďování přestavitelů slabší strany společenského konfliktu, jak mnohé národy - ty dle intelektuálů ala Mertlík vyspělejší než Češi předvedli.
Prostě - Mertlíkovi v tomto textu vůbec nešlo o připomenutí historie, ale přes sebemrskačství vlastního národa předvést svou rádoby intektuální nadřazenost.
Pro něj a jemu podobné "koňtrolní otázka poručíka Troníka": Kampak za pár let po těchto prý v ČSR zvěrstvech utíkali před terorem ve vlastní zemi dle Mertlíka vůči primitivním Čechům příslušníci těch vyspělejších národů? Pro nevzdělance nedosahující echtes intelektuálu Mertlíkovi ani po kotníky zbytečná otázka.
Spytar
28. října 2023 • 17:55
Rozděl a panuj. Heslo psychopatů všech zemí, jak se prodrat k moci. ...
Děkuji za podnětné cestování časem, ale po přistání se mám chuť hanbou propadnout na druhou stranu zeměkoule. Kde jsem se to octlnul!.... 😳
Pavel Maleček
1. listopadu 2023 • 06:26
@Spytar - no a to byl účel Mertlíkova ideologického škváru. Žádné podnětné cestování časem - ideologická masírka mající z národa vyrobit slabošsky se sebemrskající stádo. Proto jak to ovčí, snadno manipulovatelné, co se tak snadno dojí, stříhá, i za jeho radostného bečení, v zájmu elitářů na jatka pošle.