Komentáře

Zpět na článek

Jefim Fištejn: Levice si hraje na ďáblova advokáta. Izrael nemůže na čiré zlo odpovídat milosrdenstvím

44 komentářů

patrik
1. listopadu 2023 • 22:55
neni to spatny clanek, ale borec co to psal to trochu nezvlada nezabarvovat svymi povrchovymi vyrazy a nazory, trochu mi obcas pripada jako rozzlobene detatko
Naděžda Machková
16. listopadu 2023 • 22:29
@patrik
Rozlobený rozhodně je, ale plným právem a dětského na tom není zhola nic.Jak dětinský byl útok Hamásu na židovské osady užívající si pěkný den se sousedy s tancovačkami, nebo jen s rodinou?
Který skončil nejen usmrcením mnoha lidí, ale i jejich naprosto odporným mučením.
Uživatel_5685293
29. října 2023 • 18:15
Již dlouho jsem nečetl tak skvělý článek. Pane Fištejne děkuji.
Pavel Molík
29. října 2023 • 12:16
Zejména OSN pod taktovkou Guterrese již delší dobu funguje jako faktické detašované pracoviště islamistické propagandistické centrály. Mnoho se o současný tristní stav, zejména v pohledu na postavení Izraele v mezinárodním společenství, zasloužily evropské špičky - šílená Uršula a spol. Bruselští politruci jsou i nadále zpití alláhakbarovským opojným koktejlem nenávisti k nevěřícím psům, zejména k Židům, proto nyní po bezprecedentním brutálním teroristickém útoku hamásovců Evropská unie ztrojnásobila pomoc palestinským obyvatelům, kteří jsou základnou hamásovců a pochopitelně tvoří obyvatelé Palestiny jednolitý celek s Hamásem, kde navíc veškerou pomoc ze strany EU distribuují právě hamásovští pracovníci, tedy teroristé, a ti pochopitelně rozdělují pomoc podle svých představ, aby si i nadále uchovali a ještě více posílili svůj škůdcovský resp. teroristický potenciál. Ostatně EU minimálně od podvodné Lisabonské smlouvy zahájila horlivé budování bruselské diktatury skrze nepřetržitou lavinu různých zákazů, příkazů a dalších restriktivních opatření, které zejména na bázi módních uhlíkově-neutrálních bludů z katechismu gretensko-klimatické věrouky jsou prosazovány a uplatňovány pomocí mimořádně cynických a násilných praktik tak, aby se občané EU uvědoměle a radostně oddávali autodestruktivním aktivitám k větší slávě šílené Uršuly & comp. EU v současné podobě je největším nepřítelem evropské civilizace, podobně jako nedávno Hitler byl největším nepřítelem evropské civilizace, kterýžto Hitler se též velmi přátelil s nepřáteli Židů na mezinárodní úrovni. Současné zahraničně-politické aktivity EU navázaly na odkaz Třetí říše, která též měla za největší nepřítele Židy a Rusy, tedy Rusko.
Pavel Vlček
16. listopadu 2023 • 22:09
@Pavel Molík
Svaz evropských islamizovaných pašalíků = SEIP = Evropský Svaz = Bruselistán VšeProIslámistán je Teroristán Hamásistán !!! E.U. Titanic !!! Ostatně soudím, že Kartágo (=Brusel) musí být zničeno !!! Smrt EU !!!
Pavel Vlček
16. listopadu 2023 • 22:33
@Pavel Molík
Čtvrtá Říše !!! EIistán !!!
Pavel Vlček
16. listopadu 2023 • 22:37
@Pavel Vlček

E.U. istán !!! Marseille - Neu Köln - Bruxelles Malbek, Paris, Birmingham, ... ... ... = Evropská Pásma Gazy !!!
Jiří Boháč
28. října 2023 • 20:42
Rozdíl v reakci Evropanů a Izraelců na muslimské teroristické útoky. Evropané kvílí - "já jsem ...+ místopis aktuálního útoku" a dále nic, Izraelci reagují odplatou. Mají moje uznání za odvahu. Zbabělost se nevyplácí.
Uživatel_5401193
28. října 2023 • 15:58
Tak perfektní komentář o problémech Izrael Palestina jsem ještě nečetl.
elina2
28. října 2023 • 13:50
Milá dámo, žadni Palestinci,ale zběsilí Arabové, které ani jejich soukmenovci nechtějí přijmout na své území
Marie Ziani
28. října 2023 • 16:47
@elina2 ,neminim vam delat historickou ani zelepisnou prednasku. Z vaseho komentare je mi jasne do ktere kategorie analfabetu vas za radim. Informace mate pravdepodobne z nejake hospody 4.cenove skupiny,kde se stykate s vasimi soukmenovci.
Asi vam to pomaha k sebevedomi, kdyz kritizujete vam nezname narody.
Naděžda Machková
16. listopadu 2023 • 22:42
@Marie Ziani
Myslím, že autor sám poskytl vhled do historie velmi přehledně a stručně, zatímco vy se vaším přehledem nikterak neobtěžujete, jen popíráte to, co je z hlediska historického jasně prokazatelné studiem existujících písemností v mezinárodním mněřítku. V době, kdy vznikal moderní stát Izrael, měli Arabové možnost vybudovat i stát Arabský, což však neučinili, takže se od té doby se střídavou intenzitou a stupňujícím se násilím (a se stupňující se brutalitou pro většinu světa téměř nepochopitelnou) místo toho snaží zničit stát Izrael.
Uživatel_5252308
28. října 2023 • 10:59
Jan Vacek
Nelze stále nepřátelsky rozdělovat svět a je potřeba si vážit lidských životů, kvality života a nikdo nemá právo to ničit. Stále se potvrzuje a platí, že (kromě tzv. "vzpoury deprivantů") k ozbrojeným akcím se sahá zpravidla tehdy, když není možné efektivní politické řešení problémů. Také ale platí, že daný subjekt nese za své činy odpovědnost podle platného práva a zvyklostí, i když trpí agresí, nespravedlností, zatlačováním, ponižovaním apod. Stále se ale prezentuje a asi také spoléhá na nějaké silové řešení konfliktu. Proto je tak naléhavé otevřít prostor pro věcně politické řešení situace. Jednání států i nestátních politických skupin probíhá v interakci s chováním mezinárodní soustavy, která by měla prosazovat mírové spravedlivé uspořádání mezinárodních vztahů v regionu bez násilí a nadřazenosti.
Uživatel_5252308
28. října 2023 • 10:52
Nelze stále nepřátelsky rozdělovat svět a je potřeba si vážit lidských životů, kvality života a nikdo nemá právo to ničit. Stále se potvrzuje a platí, že (kromě tzv. "vzpoury deprivantů") k ozbrojeným akcím se sahá zpravidla tehdy, když není možné efektivní politické řešení problémů. Také ale platí, že daný subjekt nese za své činy odpovědnost podle platného práva a zvyklostí, i když trpí agresí, nespravedlností, zatlačováním, ponižovaním apod. Stále se ale prezentuje a asi také spoléhá na nějaké silové řešení konfliktu. Proto je tak naléhavé otevřít prostor pro věcně politické řešení situace. Jednání států i nestátních politických skupin probíhá v interakci s chováním mezinárodní soustavy, která by měla prosazovat mírové spravedlivé uspořádání mezinárodních vztahů v regionu bez násilí a nadřazenosti.
Naděžda Machková
16. listopadu 2023 • 22:51
@Uživatel_5252308
K tomu je však potřeba dobrá vůle obou stran a tu zatím ti Arabové, kterých se to týká za celá léta, po která existuje novodobý Izrael neprojevili,zatímco válečným napadáním Izraele, dali najevo úmysly, proti kterým se Izrael musí bránit, nechce-li zaniknout. Arabský stát původně předpokládaný zaniknout v daných místech nemůže, protože nevznikl. Nejde ani o takové formy uspořádání, jaké si vytvářeli piráti na západním pobřeží severní Ameriky.
Richard Šebesta
28. října 2023 • 09:49
Ne vždy s panem Fištejnem souhlasím ale nyní 100 % ano. Není jiný národ na světě který by tolik vytrpěl v celých dějinách jako Židé. Jen dodám že nemám židovský původ ale Židů si vážím nejen za to co vytrpěli už třeba jen za 2.války ale i za jejich houževnatost , pili i um kterým jsou obdaření. Dokázali porazit nejednou své arabské sousedy kteří měli lidskou přesilu a chtěli Izrael zničit. Naprostou pravdu má pan Fištejn že ti kteří dnes viní Izraelce že útočí na Palestinu a hají Palestince a hamas jsou ďáblovi advokáti. Izrael má plné právo na obranu.Platí to i bratřích Mašínech o nichž se nyní taky diskutuje v souvislosti s filmem Bratři. Každý kdo je považuje za vrahy je taky buď zrůda nebo primitiv který nezná historii a nic neví o komunistickém teroru v 50.letech.
Zlu se přece musí člověk postavit. Ať žije IZRAEL !!!
Avatar - Novák Vladislav}
Novák Vladislav
29. října 2023 • 15:23
@Richard Šebesta
Proč podmiňujete souhlas s izraelskou odvetou za souhlas s vraždami Mašínů, a navíc s tím, že kdo nesouhlasí s vraždami Mašínů je zrůda, nebo primitiv.
Vaše argumentace je veskrze primitivní, skoro zrůdná.
Vladimíra Blahova
28. října 2023 • 09:22
Super článek
To willkommen rozpoutá třetí světovou válku
Pavel Vlček
16. listopadu 2023 • 22:27
@Vladimíra Blahova
Wir schaffen *** nicht !!! Frau Merkel !!! Heil Merkel !!! MultiKulti Bundes Mutti = Baba Jaga Teroristka !!!
Pavel Vlček
16. listopadu 2023 • 22:30
@Vladimíra Blahova
Alles wird schlecht gelingen !!! IRD = Islamisches Republik Deutschland !!!
Spytar
28. října 2023 • 09:04
Děkuji za někoho jako je pan Fištejn. Moudrý člověk, brilantní zapisovatel fakt a skutečných stavů věci. Z této čisté pravdy a obrovské bolesti z beznaděje nad hloupostí a zlem ve většině z nás, doslova mrazí a stahuje se žaludek. I když je jeho boj marný, že jeho zrcadlo tvář nastaveným nezmění, jeho práce má smysl. Smysl v tom,
že ne každý je blbec, nebo zrůda. Jsou stále mezi námi lidé jako pan Fištejn, moudří, svobodu a odpovědnost každého jednotlivce za svoji existenci vyzdvihující. Bohužel zbabělost a zlo ve většině z nás nakonec to dobré převálcuje. Přesto v některých z nás po nárazu hlasatelů mrazivé pravdy o naší podstatě chtějí být odpovědní, nebojácní, samostatní a svobodní. A tak finálně máme díky vzácným lidem jako je pan Fištejn, aspoň trochu naděje, že zlo ve většině z nás bude nakonec vymýceno. Naděje umírá poslední.
Poka
27. října 2023 • 20:49
Mravokárce, jenž neprošel peklem utrpení, je jako svíce bez knotu...
vojtech cizek
27. října 2023 • 19:18
A Palestinci, ktere vice než 50 letech Izraelci masakruji v obřím koncetraku by měli odpovídat milosrdenstvim? Každý normální člověk který zná okolnosti svržení atomovek na Japonsko a kobercovych naletu spojenců, musí zákonitě tyto činy odsoudit jako barbarství které nebylo nutné.
klobok
27. října 2023 • 19:55
@vojtech cizek Dobrý den, existuje názor, že svržení atomových bomb zkrátilo válku o několik měsíců, kolik by zemřelo vojáků? Je život vojáka méně cenný než život civilisty? Kolik z nich by bylo spojenců? Američané tímto chránili životy svých vojáků a samozřejmě chtěli vyzkoušet bombu v akci. Kobercové nálety nepřinesly nic, jen smrt a zkázu
Petr Rubín
28. října 2023 • 08:04
@vojtech cizek V tom "obřím koncentráku" mají lepší vzdělání i přístup ke zdravotní péči než mnohonásobně víc lidí v arabském světě. Podívejte se na Google maps, jak vypadají ulice Gazy, jaká tam jezdí auta, jaké jsou tam obchody i přes tu hroznou blokádu (ano, Izraelci kontrolují, zda se nepašují komponenty na výrobu raket atd.) kterou mimochodem dodržuje i Egypt.
Americké atomové bomby zachránily paradoxně mnohem víc civilistů než kolik zabily. Japonci totiž byli odhodlaní bránit se do poslední kapky krve a konvenční válka by trvala mnohem déle včetně bombardování měst...
honza-dc
28. října 2023 • 09:40
@Petr Rubín skutečná zkáza v Gaze nastane, až se Izrael stáhne. Pak příjde středověk.
Petr Rubín
28. října 2023 • 09:45
@honza-dc Středověk už nastal. Izrael se stáhnul v roce 2005. Hranice pásma Gazy nezpochybňují ani sami palestinští arabové...
Tomáš Kostelecký
28. října 2023 • 17:10
I D I O T E@vojtech cizek
Jan Dohnal
27. října 2023 • 19:01
Pane Fištejne, děkuji za věcný a zasvěcený komentář. Považuji jej za nejlepší a nejvýstižnější, který jsem dosud zaznamenal. Děkuji.
Marie Ziani
27. října 2023 • 18:58
Ukrajinskorusky konflikt jsou jen vojenske manevry v porovnani s bombardovanim Gazy
klobok
27. října 2023 • 20:09
@Marie Ziani
Dobrý den, to si měli Izraelci nechat líbit napadení Palestinci? Pokud by si to nechali líbit, útoky by se stupňovaly. I Palestinci odpovídají raketovými útoky na Izrael, pokud Izrael útočí na pozice Hammásu nebo Hizballáhu. Izraelcům je jasné, že kdyby to nerozbombardovali, tak by měli při pozemním útoku velké ztráty a pokud chtějí zabránit útokům v budoucnosti, musí Hammás co nejvíce zničit
Marie Ziani
27. října 2023 • 20:32
@klobok189 Palestinci jsou obyvatele Gazy.
Nejmene 60% jsou zeny a deti. Kolik z nich asi tvori jednotky Hamasu.
Mate to pekne pomichane. Cena 1 palestince se rovna cene 1 izraelce.
klobok
27. října 2023 • 20:45
@Marie Ziani
Samozřejmě Palestinci jsou obyvateli Gazy, Izraelci jsou obyvatelé Izraele, i v době napadení Hammásem byly v Izraeli ženy a děti, kolik z nich byli členy izraelské armády? Jaký je podle vás rozdíl mezi útokem na Izrael a útokem na Gazu? Podle mne žádný, většinou to odnesli a odnesou nevinní
Petr Rubín
28. října 2023 • 07:50
@Marie Ziani Nelžete, cenu 1000 : 1 stanovili sami palestinští Arabové při výměně zajatého vojáka Gilada Šalita (ano, na tolik si jednotlivé strany konfliktu cení života "svých" lidí). A kde jste vzala, že mezi oběťmi v Gaze je nejméně 60% žen a dětí? Přebíráte informace od teroristické organizace? Kolik lidí asi zabilo těch víc jak 500 raket, které selhaly a dopadly neřízeně ještě v pásmu Gaza?
elina2
28. října 2023 • 13:57
@Marie Ziani ženy i děti oslavují zvěrstva Hamásu a ony ženy vychovávají své děti k nenávisti k bezvěrcům. A víte proč je jich 60 procent? Protože rodí jak o závod a EU a OSN je v tom silně finančně podporují Víte jaký je rozdíl mezi Židy a Araby v Gaze? Židi nikdy neoslavují něčí smrt, kdežto Arabové ano, střelbou do vzduchu a radostnými pochody ulicemi teď už i evropskými.
elina2
28. října 2023 • 14:00
@Marie Ziani co vy jste za k r.á.v.u.?
Poka
27. října 2023 • 20:52
@Marie Ziani
Půl miliónu mrtvých, může pro někoho znamenat "jen vojenské manévry"??? 😠
Petr Rubín
28. října 2023 • 08:06
@Poka Ano, pro levičáckého demagoga, který si nevidí na špičku nosu!
Marie Ziani
28. října 2023 • 08:56
@Petr Rubín ,jake% zen a deti patri mezi obeti bombardovani Gazy?
To nevim.Psala jsem jen ze vetsina obyvatel jsou zeny a deti.
A kolik palestincu zahynulo behem dnesniho nocniho utoku nikdo nevi.
Marie Ziani
29. října 2023 • 08:39
@Poka pul milionu je pocet ukrajinskych migrantu v Ceske republice.
Tomáš Kostelecký
28. října 2023 • 17:03
Tebe, ty arabská matrace, by měli zavřít do kriminálu nebo do cvokárny. Doufám, že si tě MOSAD najde.@Marie Ziani
Marie Ziani
29. října 2023 • 08:48
@Tomáš Kostelecký zasadne nemicham zidy se statem izrael.
Muj postoj k nim je pratelsky a naopak.
Ale ty jsi ten model, ktery mel byt vyhuben.
Marie Ziani
29. října 2023 • 09:02
@Tomáš Kostelecký ,mozna,ze ja patrim do cvokarny.
Ale ty do kriminalu do cely s nejakymI Allah Akbar terotisty.
Nejaky zaslouzeny trest za ty tve antihumanisticke vyroky by te vylecil.
Jan Dohnal
27. října 2023 • 18:54
Pane Fištejne, děkuji za věcný a zasvěcený komentář. Je to nejlepší, co jsem dosud k tématu zaznamenal.