Komentáře

Zpět na článek

Viliam Buchert: Velké selhání Izraele. Co stojí v pozadí překvapivého útoku palestinských teroristů?

20 komentářů

giorgio287
8. října 2023 • 12:14
Palestince je třeba vyhubit.
Pavel Maleček
8. října 2023 • 07:54
Hlavně důkaz toho, kam vede nejen dlouhodobá tolerance, ale i podpora agresivních etnik. Zvláště těch v tom podporovaných nenávistně agresivním nejen náboženstvím, jako v případě islámu, ale i prý tzv. liberální, ve skutečnosti totalitní politikou, či na dotačním systému se pasoucích "neziskovkářích".

V případě islámských palestinců je to dokonce mix všech těchto tří variant. Samozřejmě podporovaný EU i USA levičáky (co si říkají ti lepší, protože liberální demokraté), o OSN či bruselské centrále EU nemluvě.

A tak za tuto ukázku nelze než Hamásu "poděkovat". Snad ty stovky brutálně povražděných civilních Izraelců a tisíce zraněných či unesených, otevřou Západním neomarx-progres "elitám" dobrotrusem zalepené oči. V tom co Západu chystají, když dál podporují nájezd připrchlíků z převážně islámských zemí.
A tuplem by se měly probrat stamiliony západních voličů, kteří tuto destrukci svým "elitám" dovolují. A kteří ji, na rozdíl od "elit" zavřených ve svých palácích hlavně odnesou. Ostaně jako vše, co se "elitám" v jejich bezohledné nenažranosti i rádoby inteektuál nebubřenosti v hlavách vylíhne.
Avatar - JP }
JP
7. října 2023 • 19:20
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - JP }
JP
7. října 2023 • 15:10
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
viktor viktor
8. října 2023 • 07:21
@JP A opět ses přimalovala v podobě telecí Pekarové. Sluší ti to .
Avatar - JP }
JP
7. října 2023 • 20:00
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Richard Šebesta
7. října 2023 • 19:48
@JP To jsou hlody nádhero. Na to jsi přišla sama ? No ne ty se překonáváš.Ale to je určitě jen dočasné.
Richard Šebesta
7. října 2023 • 19:46
@Hulin No More Hlavně tvoje bludy. Nic, žádná myšlenka jen prázdné kecy. Jiný názor to mi nemusíš říkat. Já se diskuzi nevyhýbám to ty neumíš diskutovat.
viktor viktor
7. října 2023 • 17:37
V pozadí selhal jak Mossad, tak Amman. Profesionální selhání. O diplomatech už vůbec nemluvě. „ Odskáčou “ to opět především obyčejní lidé.
Hulin No More
7. října 2023 • 16:55
@Richard Šebesta jiný názor, šeby, jiný názor... ty mě hodně bavíš
Jindra1956
7. října 2023 • 16:40
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Richard Šebesta
7. října 2023 • 16:35
@JP Já se zase obávám že ti hrabe a už hodně dlouho ! Jenom pindáš.
Richard Šebesta
7. října 2023 • 16:34
Omyl pane Bucherte ! Israelci (Židé) jsou inteligentní a chytří lidé možná se chvíli nechali zaskočit ale časem ty smradlavé Araby vyženou a porazí. Vás by spíše mělo mrzet co nezvládá EU tedy migraci a to už dlouhých 8 let a to že západ se podílel na rozpoutání války na Ukrajině ( NATO,EU i USA). Obě tyto nezvládnuté akce západem zatěžují celou Evropu a dost komplikují život občanům EU i celé Evropy.
Miroslav Krejčí
10. října 2023 • 13:57
K selhání došlo, ale hodnocení p. Bucherta je povrchní. Selhání zpr. služeb, izrael. armády i politiků jsou jen důsledky daleko většího selhání, o kterém nikdo mluvit nechce. Je to skutečné tabu. Jde o selhání liberální demokracie, kde liberalismus dosáhl fanatických rozměrů. Liberálové posledních 50 let obelhávají nejen obyvatelstvo, ale i sami sebe. Odmítají poctivě a pravdivě reflektovat faktický obsah koránu, který jasně vypovídá o tom, co lze od jeho vyznavačů očekávat. Mohamedovy narativy jsou brutálně násilné a pro věřící neměnné. Kdo je odmítne, zaslouží smrt. Z koránu je zřejmé, že Mohamed v životě prodělal názorový vývoj od krátkého, relativně snášenlivého mekkánského období k brutálně násilné nábožensko-politické doktríně, kterou naplňoval svým životem. Jeho masaktr Židů v Jathribu (Medíně) byl stejný jako ten dnešní v Izraeli. I na jeho počátku stály humanitání ohledy Židů k Mohamedově rodině. Za 1300 let se nic nezměnilo! Liberálové dnes ohlupují lid, že budeme-li se k muslimům chovat slušně, budou se chovat slušně oni k nám. Izrael roky dodává do Gazy elektřinu, vodu i potraviny a nechává mnoho Palestinců vydělávat slušné mzdy v Izraeli. Očekával, že to lidé v Gaze zohlední. Jenže Mohamedovy násilné pokyny k zabíjení nemuslimů to nedovolí a dějiny islámu to potvrzují (korán 4:89; 4:91; 2:191, 8:17 aj). Obyvatelstvo v Gaze je většinově vyznavačem teroristických metod Hamásu, který také většinově Hamás volí. Právě ono trvale poskytuje své lidské zdroje teroristům v Hamásu. Liberálové v Izraeli ( i ti údajně pravicoví) nic z toho nezohlednili a dnes to zaplatilo 1000 izraelských civilistů životem. Zatím. Izraelská odplata není legitimní a nic neřeší. Hydra ztratí stovky hlav, ale narostou jí nové. Je třeba odhodit liberální a pseudohumánní předsudky. Dnešní bránění "humanitární katastrofě" v Gaze časem opět povede k brutálnímu vraždění Izraelců. Protože ta dopadne na příznivce Hamásu, je legitimní. Vystěhování všech Palestinců je jediným řešením.
Miroslav Krejčí
10. října 2023 • 13:16
@giorgio287 Není sporu o tom, že jsou Palestinci nebezpeční, ale to jsou všichni, kdo vyznávají slova slova prorokova cit. "4:89 A přáli by si, abyste se stali nevěřícími, jako jsou oni, a abyste byli stejní. Neberte si mezi nimi přátele, dokud se nevystěhují na stezku Boží! A jestliže se obrátí zády, pak je chyťte a zabte, kdekoliv je naleznete! A neberte si z nich ani přátele, ani pomocníky!" Ale vyhubit ne. Jen by měli z Gazy odejít do svého státu, který v oblasti už dlouho mají a tím je Jordánsko. Samotná odveta je zcela zbytečná. Nemá smysl sekat hydře stále dorůstající hlavy; hydru je třeba zabít. A to lze udělat jen tak, že si odpovíme na otázku, kdo je trvalým zdrojem lidských zdrojů pro teroristy Hamásu? No pouze civilní obyvatelstvo Gazy. Je třeba je civilizovaně z Gazy vystěhovat, protože jinak mír nebude. Palestinci za to dost dobře nemohou, Mohamedovy příkazy v koránu jsou jasné a neměnné.
Hulin No More
7. října 2023 • 23:08
Asi jo - bojkot dohody íránem. Proč si to Židé proaktivně nepohlídali?
Uživatel_1339522
7. října 2023 • 17:55
Ředitel Mossadu slavil šábes a z vysoka sral na práci ... a tak na Žida přišla veliká bída a ti bídní Palestini válku vést nebyli líní.
Avatar - JP }
JP
7. října 2023 • 17:22
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Hulin No More
7. října 2023 • 16:51
@Richard Šebesta šebesta jak vyženou?? ty eskaluješ konflikt? nepomátl ses? nechceš jim tam ještě poslat zbraně, ty chciválku?
Hulin No More
7. října 2023 • 16:41
mohutná raketová palba pár desítek raketek postavených doma z merkuru) ale posun to je, dřív tak říkali zapáleným lampionům štěstí. mám pocit, že když žida píchne komár, tak to musela být rána jako z tanku.