Komentáře

Zpět na článek

Viliam Buchert: Velké selhání Izraele. Co stojí v pozadí překvapivého útoku palestinských teroristů?

20 komentářů

Miroslav Krejčí
10. října 2023 • 13:57
K selhání došlo, ale hodnocení p. Bucherta je povrchní. Selhání zpr. služeb, izrael. armády i politiků jsou jen důsledky daleko většího selhání, o kterém nikdo mluvit nechce. Je to skutečné tabu. Jde o selhání liberální demokracie, kde liberalismus dosáhl fanatických rozměrů. Liberálové posledních 50 let obelhávají nejen obyvatelstvo, ale i sami sebe. Odmítají poctivě a pravdivě reflektovat faktický obsah koránu, který jasně vypovídá o tom, co lze od jeho vyznavačů očekávat. Mohamedovy narativy jsou brutálně násilné a pro věřící neměnné. Kdo je odmítne, zaslouží smrt. Z koránu je zřejmé, že Mohamed v životě prodělal názorový vývoj od krátkého, relativně snášenlivého mekkánského období k brutálně násilné nábožensko-politické doktríně, kterou naplňoval svým životem. Jeho masaktr Židů v Jathribu (Medíně) byl stejný jako ten dnešní v Izraeli. I na jeho počátku stály humanitání ohledy Židů k Mohamedově rodině. Za 1300 let se nic nezměnilo! Liberálové dnes ohlupují lid, že budeme-li se k muslimům chovat slušně, budou se chovat slušně oni k nám. Izrael roky dodává do Gazy elektřinu, vodu i potraviny a nechává mnoho Palestinců vydělávat slušné mzdy v Izraeli. Očekával, že to lidé v Gaze zohlední. Jenže Mohamedovy násilné pokyny k zabíjení nemuslimů to nedovolí a dějiny islámu to potvrzují (korán 4:89; 4:91; 2:191, 8:17 aj). Obyvatelstvo v Gaze je většinově vyznavačem teroristických metod Hamásu, který také většinově Hamás volí. Právě ono trvale poskytuje své lidské zdroje teroristům v Hamásu. Liberálové v Izraeli ( i ti údajně pravicoví) nic z toho nezohlednili a dnes to zaplatilo 1000 izraelských civilistů životem. Zatím. Izraelská odplata není legitimní a nic neřeší. Hydra ztratí stovky hlav, ale narostou jí nové. Je třeba odhodit liberální a pseudohumánní předsudky. Dnešní bránění "humanitární katastrofě" v Gaze časem opět povede k brutálnímu vraždění Izraelců. Protože ta dopadne na příznivce Hamásu, je legitimní. Vystěhování všech Palestinců je jediným řešením.
giorgio287
8. října 2023 • 12:14
Palestince je třeba vyhubit.
Miroslav Krejčí
10. října 2023 • 13:16
@giorgio287 Není sporu o tom, že jsou Palestinci nebezpeční, ale to jsou všichni, kdo vyznávají slova slova prorokova cit. "4:89 A přáli by si, abyste se stali nevěřícími, jako jsou oni, a abyste byli stejní. Neberte si mezi nimi přátele, dokud se nevystěhují na stezku Boží! A jestliže se obrátí zády, pak je chyťte a zabte, kdekoliv je naleznete! A neberte si z nich ani přátele, ani pomocníky!" Ale vyhubit ne. Jen by měli z Gazy odejít do svého státu, který v oblasti už dlouho mají a tím je Jordánsko. Samotná odveta je zcela zbytečná. Nemá smysl sekat hydře stále dorůstající hlavy; hydru je třeba zabít. A to lze udělat jen tak, že si odpovíme na otázku, kdo je trvalým zdrojem lidských zdrojů pro teroristy Hamásu? No pouze civilní obyvatelstvo Gazy. Je třeba je civilizovaně z Gazy vystěhovat, protože jinak mír nebude. Palestinci za to dost dobře nemohou, Mohamedovy příkazy v koránu jsou jasné a neměnné.
Pavel Maleček
8. října 2023 • 07:54
Hlavně důkaz toho, kam vede nejen dlouhodobá tolerance, ale i podpora agresivních etnik. Zvláště těch v tom podporovaných nenávistně agresivním nejen náboženstvím, jako v případě islámu, ale i prý tzv. liberální, ve skutečnosti totalitní politikou, či na dotačním systému se pasoucích "neziskovkářích".

V případě islámských palestinců je to dokonce mix všech těchto tří variant. Samozřejmě podporovaný EU i USA levičáky (co si říkají ti lepší, protože liberální demokraté), o OSN či bruselské centrále EU nemluvě.

A tak za tuto ukázku nelze než Hamásu "poděkovat". Snad ty stovky brutálně povražděných civilních Izraelců a tisíce zraněných či unesených, otevřou Západním neomarx-progres "elitám" dobrotrusem zalepené oči. V tom co Západu chystají, když dál podporují nájezd připrchlíků z převážně islámských zemí.
A tuplem by se měly probrat stamiliony západních voličů, kteří tuto destrukci svým "elitám" dovolují. A kteří ji, na rozdíl od "elit" zavřených ve svých palácích hlavně odnesou. Ostaně jako vše, co se "elitám" v jejich bezohledné nenažranosti i rádoby inteektuál nebubřenosti v hlavách vylíhne.
Hulin No More
7. října 2023 • 23:08
Asi jo - bojkot dohody íránem. Proč si to Židé proaktivně nepohlídali?
Avatar - JP }
JP
7. října 2023 • 19:20
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Richard Šebesta
7. října 2023 • 19:48
@JP To jsou hlody nádhero. Na to jsi přišla sama ? No ne ty se překonáváš.Ale to je určitě jen dočasné.
Avatar - JP }
JP
7. října 2023 • 20:00
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
viktor viktor
8. října 2023 • 07:21
@JP A opět ses přimalovala v podobě telecí Pekarové. Sluší ti to .
Uživatel_1339522
7. října 2023 • 17:55
Ředitel Mossadu slavil šábes a z vysoka sral na práci ... a tak na Žida přišla veliká bída a ti bídní Palestini válku vést nebyli líní.
viktor viktor
7. října 2023 • 17:37
V pozadí selhal jak Mossad, tak Amman. Profesionální selhání. O diplomatech už vůbec nemluvě. „ Odskáčou “ to opět především obyčejní lidé.
Hulin No More
7. října 2023 • 16:41
mohutná raketová palba pár desítek raketek postavených doma z merkuru) ale posun to je, dřív tak říkali zapáleným lampionům štěstí. mám pocit, že když žida píchne komár, tak to musela být rána jako z tanku.
Richard Šebesta
7. října 2023 • 16:34
Omyl pane Bucherte ! Israelci (Židé) jsou inteligentní a chytří lidé možná se chvíli nechali zaskočit ale časem ty smradlavé Araby vyženou a porazí. Vás by spíše mělo mrzet co nezvládá EU tedy migraci a to už dlouhých 8 let a to že západ se podílel na rozpoutání války na Ukrajině ( NATO,EU i USA). Obě tyto nezvládnuté akce západem zatěžují celou Evropu a dost komplikují život občanům EU i celé Evropy.
Hulin No More
7. října 2023 • 16:51
@Richard Šebesta šebesta jak vyženou?? ty eskaluješ konflikt? nepomátl ses? nechceš jim tam ještě poslat zbraně, ty chciválku?
Avatar - JP }
JP
7. října 2023 • 17:22
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - JP }
JP
7. října 2023 • 15:10
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Richard Šebesta
7. října 2023 • 16:35
@JP Já se zase obávám že ti hrabe a už hodně dlouho ! Jenom pindáš.
Jindra1956
7. října 2023 • 16:40
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Hulin No More
7. října 2023 • 16:55
@Richard Šebesta jiný názor, šeby, jiný názor... ty mě hodně bavíš
Richard Šebesta
7. října 2023 • 19:46
@Hulin No More Hlavně tvoje bludy. Nic, žádná myšlenka jen prázdné kecy. Jiný názor to mi nemusíš říkat. Já se diskuzi nevyhýbám to ty neumíš diskutovat.