Reportáže

Zpět na článek

Slovenské volby ovládly „emocionální hecovačky”. Odklon od Západu zatím nehrozí

1 komentářů

Pavel Maleček
4. října 2023 • 05:50
Fica k moci vyvezlo probruselské, neomarx-progres, tedy multikulti, gender, LGBT či eko-klima třeštění rádoby intelektuál elitářů s Čaputovou v čele. To samé způsobilo i odpor k vojenské podpoře Ukrajině, protože její podporu mainstream lidem do hlav cpe na každém kroku, v každé druhé zprávě. Což dle zákona akce a reakce zákonitě vyvolá odpor.

Tohle přepálené neomarx-progres tlačení na pilu, Fico - po osobní moci toužící bezzásadový, despotický mistr intrik a manipulací, za zneužití slabin demokracie přetavil ve volební úspěch. Slabin hlavně v možnosti ve volební kampani všemožně manipulovat - lhát, nesplnitelně slibovat, strašit či vyhrožovat.

Čehož ovšem zneužívají všechni účastníci voleb. O jejich výsledku pak rozhodne ne kdo má pro společnost kvalitnější vizi, ale to, kde je - co si budeme povídat v lhaní drzejší a bezohlednější.

Pak ovšem vyvstává otázka, zda to, co z toho vznikne vůbec demokracie je. Masaryk v tom měl se svým heslem " bez morálky není demokracie" jasno. Což u nás především Babišova volební kampaň tvrdě otestuje.