Komentáře

Zpět na článek

Jefim Fištejn: Jeden z mnoha aneb Jak si republikáni berou zpět americká města

21 komentářů

Uživatel_5484779
1. října 2023 • 20:28
"Města Kalifornie, svého času požehnaná a přitažlivá, vypadají nyní jako zanedbané žumpy plné žebráků a bezdomovců. Pochybuji, že by snění o Kalifornii (California dreaming) dnes ještě někoho nadchlo." NESMYSL. To prebirate doslova propagandisticke zvasty Republikanu, Trumpa. Zajedte si do Kalifornie a posudte sam.
Peter Hosek
2. října 2023 • 02:35
@Uživatel_5484779 at už to přebral od Trumpa nebo ne, v podstatě neříká nic s čím bych nesouhlasil. Valná většina měst, která v minulosti byla a stále jsou pod kontrolou demokratů jsou žumpa. To slyšíte od někoho kdo tam v průběhu 54 let žil, nebo tam služebně musel cestovat. To mluvíme o městech jako je Chicago, NYC, SF, LA , Seattle, Portland, Philly. W. D. C., Baltimore, atd. Proč si myslíte, ze z mnoha těchto měst se obyvatelstvo a některé firmy přemisťuji do jiných státu? Životní úroveň prumerneho Američana který pracuje a platí dane se znatelně zhoršila. Střední třída, která v minulosti byla hybnou pákou a páteří ekonomie, je zdecimovaná a dá se k dnešnímu dni říct, ze přestala skoro existovat. Ta Amerika, kterou jsme poznali, je na “slippery slope” a nejsem si v tomto okamžiku jistý, zda se s tím da něco delat. Globalisti dělají vše v jejich silách aby nastolili New World Order. Jmena zde nebudu zveřejňovat. My víme kdo jsou a jaké jsou jejich cíle.
Uživatel_5484779
2. října 2023 • 10:20
@Peter Hosek Je to NESMYSL, protoze v Kalifornii ziju, a ta mesta znam. San Francisco, Berkeley, Los Angeles, atd.
Peter Hosek
2. října 2023 • 10:39
@Uživatel_5484779 ja Van to věřím,ze Vaše adresa a ZIP code je bez problému. V tom případě gratuluji a užívejte si tu krásnou čas Kalifornie.
Uživatel_5484779
2. října 2023 • 10:50
@Peter Hosek OMG, ja prece nesedim na zadku na jednom miste, v jednom "zip code" (gratuluju k znalosti Ameriky ). Vy Cesi si proste myslite, ze Vy v tom Vasem malem ceskem rybnicku vsechno lepe znate a vite, tak se tam dal splouchejte.
Peter Hosek
3. října 2023 • 01:41
@Uživatel_5484779 😆😆 co my Češi ? Ja zdev Americe ziji 54 let Mistře. Čechem jsem by birthplace . To je tak asi vsechno. Příští týden letim navštívit moje rodice, kteří maji permanentně adresu na Ústředním hřbitově v Brne.
Vera Diblikova
1. října 2023 • 10:26
Tohle by se mělo (po vzoru Luthera) přitlouct na vrata pražského magoše.
Pavlína Klimešová
1. října 2023 • 10:18
Jefimku, Jefimku, už toho nech, věštíš z křišťálové koule?To se fakt nedá číst.
Uživatel_237602
1. října 2023 • 15:49
@Pavlína Klimešová On nevěští nýbrž popisuje stav v USA a cituje starosu Dallasu. 😉
Petr Semenec
1. října 2023 • 08:28
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Václav Plachta
1. října 2023 • 08:44
@Petr Semenec Primitivové se zase derou nahoru! Jak to asi může dopadnout!
Petr Semenec
1. října 2023 • 16:23
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - epr3}
epr3
1. října 2023 • 07:41
Demokraté, deep state a vůbec všichni, kteří mají na život v USA rozhodující vliv, jednoduše přetáhli strunu. Tak dlouho vysírali se vším, co známe i z Evropy, a tak dlouho se snažili předem zlikvidovat Trumpa, až se jim podařilo z něj udělat mučedníka, a cokoli proti němu dnes použijí, mu v očích a myslích voličů jenom přidá na aureole nespravedlivě stíhaného.
Navíc, v podělaných plínkách zabalený Biden právě prohrává válku na Ukrajině, která stojí daňové poplatníky Ameriky hodně peněz, které se nějak aktuálně nedostávají na platy státních úředníků a vůbec provozu státu. Tohle si možná spojí v USA málokdo, ale svůj vliv to má taky, a na senilního dementa v čele státu není hrdý asi nikdo.
Václav Plachta
1. října 2023 • 08:54
@epr3 Problém ale je, že Trump skutečně je šílenec a zločinec! Ale to velké části Američanů jak sezdá nevadí!
Avatar - epr3}
epr3
1. října 2023 • 11:09
@Václav Plachta Trump je jediný z amerických prezidentů, který během svého volebního období nerozpoutal žádnou válku. Ani se nedivím zbrojařské lobby, že se ho snaží nějakým způsobem očernit a zbavit se ho.
Ale jak píšu, přetáhli strunu, nebo snad strhli závit?
Všechno, co od jisté doby dělají, je naprosto kontraproduktivní. Trump je na dobré cestě vyhrát příští prezidentské volby, leda že by si Amerika vzpomněla na jistou tradici a nechala ho zastřelit. Svého času to bylo hodně v módě.
viktor viktor
1. října 2023 • 11:51
@epr3 To jste popsal přesně. Já jen dodám, že my máme v USA dědka Bidena a jeho marxistů plné kecky a doufáme…
Peter Hosek
2. října 2023 • 02:37
@Václav Plachta problem je, ze nevíte o čem mluvíte.
Pavlína Klimešová
1. října 2023 • 10:22
@epr3Naprostý souhlas,bude to tak správně, konečně někdo zatrhne válku na Ukrajině, už aby to bylo.
Pavel Maleček
1. října 2023 • 07:05
No vida, neomarx-progres totalitní fanatismus s jeho multikulti, gender, LGBT či eko-klima mocichtivým ohlupováním davů, jasně směřující k socialistické totalitě fašistického typu - korporát socpolitiků, velkobyznysu a kazatelů a vymahatelů jediné přípustné pravdy, spojený odporem k demokracii, vadne i tam, kde mezi válkami vznikl a po té druhé se po celém západním demo světě rozlezl.
To s cílem za fikaných keců o vylepšování demokracie liberalismem, dobrem a rovností pro všechny jí umořit a změnit ji na jen demo kecy maskovanou socialistickou totalitu.
S průhledným cílem aby korporátní společenské "elity" nad společnost získaly moc ala Čína, kde demokracii rozdrtili tanky sotva jen pípla. A tak nebránila maximalizaci moci a majetků tamního papalášstva, nad čímž to západní za závistivého chroptění slintá. No a proto se rozhodli demokracie zbavit.

Což nejde tanky jako v Číně a tak zvolili metodu pomalu se vařící žáby, když tvrdí, že demokracii neničí, ale naopak vylepšují. S cílem z běžného občanstva udělat ustrašené, svými údajnými rasovými, LGBT či gender hříchy se trápící, proto slabošské ovčí stádo, co se tak snadno ovládá a tedy i stříhá, dojí, i na jatka pošle. No a vo vo votomto všechno je.
Václav Plachta
1. října 2023 • 08:59
@Pavel Maleček Ty lidi, které nazýváte neomarx-progres totalitní fanatismus s jeho multikulti, gender, LGBT či eko-klima mocichtivým ohlupováním davů jsou jen Ti, kteří pravdivě pojmenovávají svět. To Vy si stále něco nalháváte a zakrýváte oči před pravdou. Je to totiž pro Váš nevyvinutý mozek pohodlnější!
Pavel Maleček
1. října 2023 • 09:17
@Václav Plachta - hm a proč to, že se jim svět pod tím jejich pravdivým pojmenováváním rozpadá pod rukama. Nejspíš ten nevyvinutý mozek nebude jen můj problém ...