Komentáře

Zpět na článek

Pavel Páral: Drahá elektřina byla ve skutečnosti levná. Drahota ale nekončí

10 komentářů

Štěpán Kohout
Aby civilisace prosperovala, potrebuje dostatek levne energie. Objektivne levne, ne dotované. Stari Egyptane meli masu felahu, Rimane zastupy otroku. Stredoveka Evropa mela jenom silu vody a zvirat, a to jenom obcas, proto se hospodarsky drzela jen tak tak nad vodou. Zlom prinesl az parni stroj a uhli. To udelalo Evropu zase na cas silnou. Ale dnes... vsak vime.
Jiří Kriška
Vsechno se musí spravne spocitat. Prave jsem secetl muj plat a plat ředitele Čezu . Zjistli jsem, že mám průměrně přes několik miliónů měsíčně. Hned se mi ulevilo.
viktor viktor
ČEZ je “ státní “ firma, kterou stát nemůže kontrolovat, protože ji Topolánkova vláda ze 75% převedla pod kontrolu NĚMECKÉ burzy a 15% rozprodala soukromníkům. Máme vlastní atomové elektrárny, zaplacené z českých daní. Takže my si doma vyrábíme 1kW za ca 2KČ a občané za totéž platí ca12KČ. Podobně to naši vlastizrádci udělali s pitnou vodou. Ta je nyní také z větší části pod zahraniční kontrolou a zisky jdou mimo CZ. Voda a energie jsou strategické komodity pro každou zemi. Jenom za výše jmenované, musíme dostat zodpovědné politiky do tepláků ! A to má ještě fialová vláda o 3 ministerstva navíc, aby se to rozkrádání státního majetku urychlilo.
Jenyk
@viktor viktor Burza je jen obchod, nic nekontroluje. ČEZ vlastní stát ze 70%, výkon těchto práv vykonává ministerstvo financí ČR, žádná "NĚMECKÁ" burza. Elektřina z JE by vám byla málo platná, když je na úrovni 400kV a navíc v Temelíně a Dukovanech. Prostě mít spolehlivě u vás v zásuvce 220 V něco stojí a "díky" zelenému šílenství, je to čím dál náročnější. A jak se tu také píše, bohužel to zaplatit přímo je levnější, než to tahat přes stát. To, že mne ze všech dotací bere čert a štve mne, že se to vláda nesnaží zrušit, je jiná věc.
viktor viktor
@ Jenyk Mýlíte se. Akcie ČEZ jsou na burze za určených podmínek a na prodejní cenu el. energie nemá české min. financí vliv. “Sbírá “ jenom určená % z ceny dané burzou. Podobně u 15% akcií soukromníků. Absolutní zlodějna vůči českým občanům. Energie a vodu zpět do rukou CZ a žádné ale !!!!
Avatar - epr3
epr3
@ Jenyk Jeňýku, neplácej tady naprosté kraviny. Proč by nám elektřina z našich jaderek o napětí 400kV měla být k ničemu? Ty myslíš, že z těch ostatních leze rovnou těch 230V do našich zásuvek?😂
Spytar
Pane Párale, z té astronomické a nesystémové celkové nevolnické ceny, kterou na nás stát prostřednictvím našich politiků naložil, nakonec jeho schválení výběrčí "výpalného" napálí 21% DPH. což je další pětina k té brutální prasárně na vlastní občany a jejich život Navíc!!, to je podle Vás OK?
Za mě je toto už totálně za hranou, co si necháváme od mocných(námi 🐃ených) všeho-schopných zkorumpovaných 'vládců" líbit.
Kam to spěje? Do kdy si tento
zvrácený stav vydírání za základní životní potřeby nechá náš bitý lid líbit?
Milan Čech
@Uživatel_5454647 Nejde o žádné vydírání a jakákoliv vláda s tím nemůže nic udělat. Když to budete platit z vlastní kapsy, zaplatí každý přesně tolik, kolik spotřebuje. Když to zaplatí stát, stejně to budete muset zaplatit v daních, dokonce násobně více. Schodek státního rozpočtu zvyšuje inflaci na dvojnásobek toho, co je v Eurozóně, což je přesně to, co vám tahá peníze z peněženky mnohem více, než poplatek 70 haléřů za kilowatthodinu.
Spytar
@Milan Čech pane Čech, přečtěte si prosím příště pořádně o čem píšu, než tady zabalíte takovou demagogii úplně mimo téma zátěže 21% DPH na základní životní potřebu, která je nehorázně přetažená a stát přesto chce po lidech na 3násobnou cenu el.en i 3násobnou částku za DPH jen ta suma DPH je víc, než byla celková cena. Tak nemudrujte jak platíme poplatek 70 haléřů za kWh, když základ k DPH s poplatky je minimálně 7korun za kWh. Díky takovým robotům, rádoby chytrolínům, jako jste vy, jsme v takové ( ! ) jaké tady jsme.
Milan Čech
@Uživatel_5454647 DPH se platí všude, z daní funguje stát a vše, co využíváte - od silnic, přes policii a dnes dokonce i dofinancování důchodů.