Reportáže

Zpět na článek

Adéla Knapová: Voda jako krev. Kauza otrávené Bečvy ukázala, že je nám toxické znečištění přírody ukradené

4 komentářů

Pavel Maleček
24. září 2023 • 08:21
Adélka se nám tu opět, jak je jejím zvykem, za vypnutí rácia emocionálně a nejspíš i hormonálně vybouřila. Bečva, stejně jako na světě osudy všech dle ní všemožně utlačovaných a zneužívaných či osud klimatu, je její srdcovka. A z těch všemožných špatných osudů i z osudu Bečvy činí zodpovědným jakési iracionálmí MY. V kterém každopádně není ONA a jí podobní nad všemožnými osudy úpěči až kvíleči.
A tak nevnímá, že tím na "Valašsku" největším kanálem je sama Bečva, už desetiletí zkanalizovaná ( lomovým kamenem či betonem narovnané koryto s množstvím umělých jezů), to v "zájmu lepšího života" místních. Bez průmyslu u tohoto kanálu zvaného Bečva by dodnes většina Valachů jen těžko přežívala, závislá na produktech ovčího těla, kamenitých políček, omšelých sadů a toho co se dá přinést z lesa.
A netřeba povídat, že ten průmysl nebyl a dodnes není pro přírodu a lidi žádný med. S vrcholem v době budování socialismu. Polistopadová doba v tomto přinesla výrazné zlepšení, vč. legislativy, která dnes fabriky i kanály účinně hlídá, vč. toho co nejen do vzduchu, ale i do kanálů vypouštějí. Tady už Adéla, jak je jejím zvykem emocionálně manipuluje.
No ... o, tedy za podmínky, že lidé mající v náplni práce ty technologie dle příslušných paragrafů provozovat a kontrolovat dělají co mají. A to už není jen vlastnická elita sídlící kdoví kde, ale stovky řadových občanů, co okolo Bečvy bydlí, mají tu své rodiny. A tudíž řádově min. desítky z nich ví, co, proč a odkud byla Bečva otrávena.
A tito místní, jinak na svůj kraj zajisté hrdí Valaši mlčí. Kdyby promluvili, může se třeba i Babiš s Brabcem a jejich na všemožných funkcích poskoci přetrhnout, ale o příčině a viníkovi otravy Bečvy by se druhý den vědělo. Možná jsou to i Adélčini známí. A tak ne iracionální Adélčino MY, ale konkrétní místní lidé způsobili to, co se stalo.
Ale když ono se to na to všeobecně prý špatné MY tak snadno svádí. Zvláště když tím zviditelním a nafouknu své rádoby lepší JÁ, že Adélko!
Saša Krach
23. září 2023 • 18:26
Tu kauzu neznám...Akorát vím ,
Někteří hloupější si vybrali vynika....
Hádejte koho..
Babiše....
Ale soudí někoho jiného...😝😂😂😂😂
Richard Šebesta
23. září 2023 • 13:33
Ano s autorkou souhlasím. Hlavně že máme MŽP. Když padli komouši v listopadu 89 mnoho z nás si naivně myslelo,že nyní bude mnoho věci napraveno, včetně ekologie na kterou soudruzi taky kašlali. Po 34 letech nutno konstatovat starou pravdu: není všechno zlato co se třpytí. Tedy ani tento tržní režim nedokázal odstranit mnoho neřestí z dob komunismu. Vyšetřování otravy řeky za Burešovy vlády bylo zcela skandální už jen proto ale třeba i kvůli Č.H. by se Bureš a jeho zkorumpovaná banda neměla vrátit nikdy k moci.
viktor viktor
23. září 2023 • 14:20
@Richard Šebesta Vy už máte toho Babiše jako diagnózu 😜. Vy jste ale hlava…Nejste vy příbuzný s wachmeistrem Flanderkou ? Nám čas od času “ někdo “ přiotráví jezera na hranicích s Kanadou. Asi navrhnu jako škůdce Babiše, že to v Česku tak dělají a že to má u užitečných idiotů úspěch. Ovšem nesmím prozradit, že je úspěšný podnikatel. Těch si tu totiž, na rozdíl od závistivého Česka, vážíme.