Život a styl

Zpět na článek

Deviantní diskuse o homosexualitě aneb smí se v Česku ještě svobodně říkat názory?

129 komentářů

harve
28. srpna 2011 • 23:35
a plně s ním souhlasím.
Co je a není deviace, nebo v jiném případě extrémismus, či kdo je nebo není kontraversní, by si měl určit každý sám.
Pro mne zůstanou homosexuálové i nadále devianty, bez ohledu na "svobodomyslné" názory moderních pseudohumanistů.
Prague Pride považuji za nátlakovou akci, navíc s protistátním podtextem. Zájmem státu je udržení národa, což homosexuálům není dáno, a přesto se vnucují, sami sebe propagují a vynucují si jakési pochybné uznání.
Za extrrémisty já považuji naopak kritiky pana presidenta a pánů Bátory, J8kla i Hájka.

Další, skrytý, druh extrémismu je t. zv. politická korektnost, která působí jako censura i, Bohu žel, jako autocensura.

Podle mne byli tvrdě kontraversní politici pánové Paroubek a Topolánek, a je zajímavé, že si to doposud nikdo nedovolil napsat.....

P. S.
Příspěvek píši s opožděním, protože jsem byl dlouho v nemocnici.
Autorovi ještě jednou děkuji.
pauk
13. srpna 2011 • 16:00
doplnění níže uvedeného odkazu:

http­://www­.sea­planet­.eu/in­dex.ph­p/sou­vislos­ti/or­gani­zace-spolenosti/324-pravni-stat-je-spoluvlastnictvi-oban-nikoliv-koist-politik
pauk
13. srpna 2011 • 15:56
Zkuste schválně z hradu vypáčit jakékoliv stanovisko k problematice "Právní stát" na:

http­://www­.sea­planet­.eu/in­dex.ph­p/sou­vislos­ti/or­gani­zace-spolenosti/324-pravni-stat-je-spoluvlastnictvi-oban-nikoliv-koist-politik
aheri
13. srpna 2011 • 11:34
Domnívám se, že pochod homosexuálů (který mimochodem probíhá ve všech svobodně smýšlejících městech - dosud krom Prahy) je tedy jen demonstrací toho, že tito lidé se již nechtějí skrývat a být utlačováni. Což je, dle mého názoru, naprosto v pořádku.
Předpokládala jsem, že pokud někdo opravdu přemýšlí mozkem, tak se musí v duchu vysmát lidem, kteří tvrdí, že homosexualita ničí tradiční rodinu, že jsou gayové a lesbičky (mimochodem, pane autore, "lesba" není v češtině spisovné slovo, "lesbička" ano - a s tím "homosexuálové a lesby" jste už úplně mimo - zkuste se, prosím, příště informovat, než napíšete podobnou věc) devianti apod., jenže vzhledem k diskuzi, která se (řekla bych nešťastně - až trapně) vyrojila kolem Prague Pride, jsem se přesvědčila o svém omylu. Většina lidí v této zemi stále smýšlí naprosto nelogicky a xenofobně.
Proč nikomu nevadí, že se holka s klukem drží za ruku, ale když se drží za ruku 2 kluci, tak se za nimi každý otočí? Být gayem (ne lesbičkou - ty jsou většinou paradoxně tolerovány vzhledem k většinovému maskulinímu názoru, že líbání dvou kluků je "nechutné", zatímco líbání dvou holek je "sexy"), přestěhovala bych se nejlépe do Barcelony (kde jsem nějakou dobu také žila), protože tam se nad homosexuály vůbec nikdo nepozastavuje, nikdo se za nimi neotáčí (krom některých turistů) a nikdo je veřejně neodsuzuje, což mi připadá jako naprosto normální. To, co se děje tady, mi normální nepřipadá (ačkoli "normálnost" je relativní pojem).
Každopádně jsem více než pyšná na to, že se něco jako Prague Pride konečně pořádá i v té naší malé milé zemi, a to obzvláště po debatě, která proběhla (před touto debatou mi to bylo víceméně jedno - stejně jako jakékoli jiné setkání zájmových skupin - například si myslím, že sraz motorkářů může být mnohem více "pohoršeníhodný", ale to už by bylo na jinou debatu)...
aheri
13. srpna 2011 • 11:14
Úvodem: Nejsem lesbička ani feministka (jak by mě možná někteří "diskutující" podle níže uvedených příspěvků posléze rádi nazvali), ačkoli proti těmto dvěma skupinám absolutně nic nemám.
Nemyslím si, že pan Hájek, či pan Buchert, zastávají menšinový názor. Naopak se domnívám, že názor na homosexuály jakožto devianty, zástává naprostá většina našeho národa. Soudím tak nejen z níže uvedených příspěvků v této diskuzi, z diskuzí pod jinými články, ale i s rozhovory s (obzvláště staršími) lidmi v mém okolí. Myslím si, že většinový názor české populace je, že homosexualita je nemoc, nebo případně, že homosexuálové jsou homosexuály jen "proto, aby byli zajímaví".
Ostatně i níže v této diskuzi jsou nezřítkakdy k nalezení názory, kdy jsou homosexuálové přirovnáváni k zoofilům, pedofilům, nekrofilům ap. Ok, můžeme tedy připustit, že je to podobné - někoho přitahují muži, někoho ženy, někoho obě pohlaví a jiného zvířata, děti či mrtvoly. Problém bych ovšem viděla v tom, že narozdíl od mužů, či žen, kteří k pohlavnímu styku přistupují dobrovolně (pokud ne, jde o další problém), ať s tím či oním pohlavím, zvířata, děti a mrtvoly by pravděpodobně s pohlavním stykem nikdy nesouhlasily, kdyby mohly něco říct (možná si řeknete, že děti by mohly být proti, ale většinou to funguje jinak).
Kdysi jsem četla článek (už si bohužel nepamatuju, která instituce ho vydala, proto bohužel nemůžu nabídnout odkaz) o tom, že se o sexuální orientaci jedince rozhoduje již v počáteční fázi těhotenství. Tak jakápak nemoc, jakápak deviace? Je to naprosto normální proces, který nedokáže nikdo ovlivnit... Na to ale bohužel naše společnost není schopna přistoupit.
Tento proces se odehrával po celou dobu našich dějin (je například dokázáno, že Michelangelo, Shakespeare či Oscar Wilde byli gayové), jen se homosexuální lidé museli za svou orientaci stydět a ukrývat ji.
standam
12. srpna 2011 • 16:14
user-agent: * disallow
standam
12. srpna 2011 • 16:05
heeej photos
www.st­anda­merhou­t.com

fotografie fotograf photos moledl photos fotograf praha najlepsi fotograf modny fotograf fashion photograph photographer profesionalny fotograf profi photos fashion loock celebrity photos star
photographer

http­://www­.stan­damer­hout­.com
zemekf
12. srpna 2011 • 05:34
Pochybuju, že by existovala nějaká seriozní vědecká práce o tom, že homosexualita není deviace !
Pokud tato studie nebude považuji homosexualy /ky/ za devianty, stejně jako nekrofily, pedofily a jiná parafilní zvířátka.
betanovakova
11. srpna 2011 • 11:12
že pan Bátora jako vysoce postavený státní úředník nemá vůbec co předávat stanoviska americkému velvyslanci. Když tak bráníte svobodně říkat názory, proč teda Bátora reagoval na Eisenovo svobodné vyjádření podpory gay karnevalu? Prostě si, ostatně jako téměř vždy, protiřečíte a vaše výplody postrádají logiku. Vraťte se k psaní rozhovorů, to se ještě číst dalo, ale za tohle se cítí trapně i ta myslící část čtenářů.
panna
11. srpna 2011 • 11:04
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.