Zpětné zrcátko

Zpět na článek

Vladimír Mertlík: Proč Rusko válčí a proč nevyhraje

11 komentářů

Vít Solnař
24. března 2024 • 18:25
Měl bych dvě připomínky:
- V bitvě u Monte Cassina byly CELKOVÉ ztráty 90 a 20 tisíc mužů - tedy nejen mrtvých, ale i raněných.
- rusáci válčí nejen kvůli mindráku (který ale promítají na druhou stranu a říkají mu rusofobie) a strachu, ale také díky své aroganci. Ta bude mít nakonec asi největší podíl na tom, že i prohrají.
Zdeněk Chvíla
21. září 2023 • 08:56
Doporučil bych ministerstvu školství, aby pověřil pana Mertlíka vypracováním učebnic dějepisu od druhé poloviny 19. století do současnosti. Zároveň bych bych zařadil dějepis jako povinný maturitní předmět. Děkuji za brilantní popis reality. Doufám, že říše zla se přeci jen jednoho krásného dne rozpadne jako domeček z karet. Už aby to bylo.
Jiří Macek
21. září 2023 • 07:40
Naprosto souhlasím. Už dlouho nechápu, proč slavíme 8. květen jako den osvobození, když u nás došlo pouze k vystřídání jednoho ze dvou nejhorších diktátorů 20. století tím druhým.
Spytar
20. září 2023 • 08:02
👏 bravo...
Super popsáno, dokonale.
To je skutečně Zrcadlo,!! ne zrcátka, Výkladec! Text, který by se měl vyrýt do žuly a osadit jím veřejný prostor pro memento i trvalou osvětu. Opět před Vámi smekám pane Mertlíku.
Petr Burda
20. září 2023 • 06:51
Političtí odsouzenci se v Rusku tradičně posílali "sedět" na Sibiř. Neláska k carovi již po generacích vyprchala. Ale "cara", předsedu nejvyššího světu, prezidenta z Kremlu, toho rádi nemají. Málo generací uplynulo na to, aby zapomněli jeho zlo. Putin jim chtěl ukázat sílu. Ukázal slabost.
Přišel čas, aby Sibiřané splnili svá slova: "...ukážeme carovi z Kremlu Ural a řekneme, že za ním nemá co hledat..."
Avatar - fero52}
fero52
19. září 2023 • 17:10
Posouvání hranic NATO jako příčina ruského vpádu na Ukrajinu (který mimochodem až teprve následně opravdu vyvolal rozšíření NATO na východ a razantní upgrade alianční strategické koncepce i masivní zbrojení) – je bohapustý blábol. Chceme-li pochopit příčinu, podstatu určité série podobných jevů či událostí, musíme vždy hledat jejich společný jmenovatel.

Pro pochopení příčin ruské agrese je třeba posoudit komplex ruských válek posledních 200 let (od Krymské války a pokusů zmocnit se Bosporu přes anexi Vnějšího Mandžuska, Zimní válku, okupaci Pobaltí, Besarábie a východního Polska, invazi do Maďarska, Československa a Afghánistánu, válku v Čečensku a agresi vůči Gruzii až po anexi Krymu a vpád na Ukrajinu) - a najít v nich společného jmenovatele, kterým není ani proklamovaný strach z NATO, ani údajná prevence před útokem Třetí říše.
Společným jmenovatelem všech ruských agresí je prostě ruská rozpínavost, imperialistická pods*** této Říše zla, neschopné mírového rozvoje a smysluplného spravování obrovských území anektovaných za posledních 500 let.
V neposlední řadě pak snaha vytvořit okolo Ruska "sanitární kordon" vazalských a loutkových států (pokud možno chudých, aby nenastavovaly zrcadlo zbídačelému ruskému národu) jakožto potenciální nástupiště k tažení na Západ. Na rozdíl od bývalých koloniálních mocností, paranoidní ruští vládci se nikdy nevzdali choromyslného snu o světovládě.
Moje rozhovory a články na téma Ruska, války na Ukrajině a dalších souvisejících tuzemských i zahraničně politických témat:
http­://www­.cad­pres­s.sk­/frhk_­medi­a.htm
Avatar - fero52}
fero52
19. září 2023 • 17:09
Pokud někdo obdivuje, obhajuje či podporuje Putinovu Říši zla a jeho opričnicko-fašistický režim - může za tím být pouze jeden ze čtyř důvodů:
1) Vrozená slabomyslnost;
2) Satanismus neboli uctívání zla, totalitarismu, násilí a kultu smrti;
3) Finanční dotace z Kremlu (či od ruské páté kolony) anebo
4) vydírání kompromitujícími materiály ze strany FSB/GRU/SVR ....
V případě jedinců s IQ vyšším než 105 a s ohledem na čím dál absurdnější, neomalenější, ba choromyslné výlevy , u většiny proruských / dezolátských protagonistů a politiků (včetně Fica a Orbána) je nejprav­děpo­dobněj­ším motivem jejich proruských a vlastizrádných aktivit právě poslední, čtvrtý důvod = kompromateriály z Lubjanky!
Viz třeba můj starý blog http­s://fe­rohra­bal.bl­ogspo­t.co­m/2017­/04/po­chod-podlych-revolucionaru.html
Avatar - JP }
JP
27. září 2023 • 17:32
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - epr3}
epr3
19. září 2023 • 16:45
😂😂😂
Avatar - JP }
JP
27. září 2023 • 17:33
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - epr3}
epr3
27. září 2023 • 18:59
@JP Tomu by jsi nerozuměla. Už máš vytřenou pavlač?