Komentáře

Zpět na článek

Pavel Páral: Bez konkurence a vyšších cen dostatek léků nebude. Politický problém, který nikdo nechce řešit

18 komentářů

JP
@viktor viktor
Zrovna ty, starý soudruhu Vikouši, kterému mnozí vyčítali četné hrubé gramatické chyby, máš zřejmě stařecký orgasmus z překlepu? Tak se uklidni a nevřískej. Měla jsem na mysli SESTAVU K HYDRAULICKÉMU LISU.
Přeber si to, náš skvělý jednoduchý milicionáři za zenitem.
Jinak si můžeš lízat co chceš, ale vynech prosím tě děti😢
epr3
@JP Kdybyste mě laskavě odkázala na reportáž, kde "mentálně postižení vřískají, že mají hlad, nesnáší Ukrajince". To by nedokázal napsat ani mentální osel Bartkovský i kdyby mu napovídala Hovorková a Šafr dohromady.
Jestli má někdo něco popletené, tak vy, a to hodně.
A teď, soudružko, kdybyste byla ještě tak laskava, a ukázala mi, kde je v našem politickém spektru levice, pravice, eventuálně konzervativci, pánbíčkáři jsou k poznání vždycky.
Ono totiž vůbec nic neznamená, co si kdo vymaluje do štítu, nebo čím se zaklíná. Pětidemolice se určitě nechvástá levičáctvím, ale přesně jeho nástroje používá.
Takže když zmíníte levici, první na řadě je Fialenko se svým zvyšováním daní, tak si příště rozmyslete, o kom píšete.
Martin Tuhý
Nevím o jaké reformě furt autor mluví, to jako těch 30 kč u doktora byla ta slavná pravicová reforma? Pokud bychom platili 30 kč, tak by nyní byl penicilin? Zajímavé myšlenkové pochody. Jinak ano, souhlasím s autorem, státní kasa je prázdná, je třeba radikálně zvednout majetkové daně, zavést zpět EET a vrátit parazity OSVČ do systému. Současná složená daňová kvóta je o 6-10 % nižší než u vyspělých západních států, těžko můžeme chtít mít kvalitní zdravotnictví nebo školství nebo být mozkovnou bez peněz, to už by pravičákům mohlo dojít.
JP
@epr3
Nemám eprde, nemám. Na rozdíl od vás. Odsuzuji demonstrace idiotů, které vede další idiot. Skutečnost, že se mi hodně věcí nelíbí, neznamená, že souhlasím s mentálně postiženými, kteří vřískají, že mají hlad, nesnáší Ukrajince a vůbec nic nedělají, prostě jenom vřískají a čekají na "koblihy" zadara. Pletete páté přes deváté. Pokud nejste schopen komentáře pochopit, tak na ně neodpovídejte. Zmínila jsem levici, toho jste si nevšiml, že?
Soudruhu.
JP
@Hulin No More
Mýlíte se.
V-Penicilin je lékem volby u streptokokové angíny, infekcí dutiny ústní a zubních infekcí. V-Penicilin se užívá při profylaxi revmatické horečky a středně těžkých streptokokových infekcí měkkých tkání, k dokončení léčby injekčně podávaného benzylpenicilillu G, nebo prokainpenicilinu (jiné druhy penicilinu).
Nejvhodnějším lékem na virózy je stále penicilin, při jeho nesnášenlivosti lékaři ordinují jiný druh antibiotik. Jako doprovodná léčba se doporučují léky snižující horečku a bolest (například Paralen, Panadol, Nurofen, Brufen, …).

😉
epr3
@JP Copak se stalo? Když jste komentovala demonstraci na Wenzel platzu, tak jste lidem, kteří tam byli z důvodu stejného zhnusení z vládnoucí věrchušky, nadávala do dezolátů. Nemáte to trochen popletené?
viktor viktor
@JP Podle tebe pomáhá vláda někomu k SESTAVĚ HYDRAULICKÉHO LISU ? Tam jsem ještě o návalech politiků opravdu neslyšel 🤣. Tak se nestyď. Nikdo ti nic nevyčítá. My ti věříme. Dělala jsi u lisu a máš k němu prostě hezký vztah o který se s námi chceš podělit. A my tu myslili, že jsi pracovala v prasečáku. Tvoje příspěvky tomu odpovídají …. a když ještě bereš ty tabletky dr. Chocholouška, tak to je pochopitelné. Já žiji přes 50 let v USA a my tu lidem, kteří obdivují nomenklatůrní komunisty ( Pávek, Baxa, Rychetský , Pitthart , Kohout atd. ) a bojí se bratrů Mašínů , říkáme rudá ***. Velmi nebezpečný druh ! Akademicky vzato, užiteční idioti. Takovým jako ty jsme ve Vietnamu pomáhali tam, kam patříš i ty. Za drobné gramatické chyby se samozřejmě, těm vzdělaným , omlouvám. 🫡 🔆
JP
@viktor viktor
Ty přece pamatuješ ještě Marii Terezii, Vikoušku, že?
viktor viktor
@JP 🤣😜🤣 … myslíte k LIZU ? Od slova LÍZAT. To je to, co dělá Fiala , nebo bonzáci Michálek, Pexa paní von Layen v Bruselu. U lisu jste možná makala vy před penzí…
JP
Když vidím tohoto pána, otevírá se mi "kudla v kapse". Měl už dávno rezignovat. Už včera bylo pozdě. Blábolí nesmysly, kroutí se jako had, popře co řekl, prostě jak se mu co hodí do krámu a z lidí dělá idioty. Je trapný. Válek kecá až se mu práší od huby. Kdo může za nedostatek léků? Samozřejmě kdo jiný než vláda, které mám také plné zuby, nemohu ji už obhajovat. Opět začala hysterie kolem vakcín na covid, potřebují se jich zbavit, zřejmě zásoby těch z minula ještě jsou. Nejdříve nebyly vůbec a později jich bylo zase příliš, to může plánovat jenom ignorant a blb. Ale penicilin není!!!!! Mnoha lidem by pomohl až onemocní v následujících měsících virózami. Nepotřebují vždy vakcínu na covid. Sama mám se svého okolí zkušenosti, že starší lidé po vakcínách, opakovaných, zemřeli právě na covid. Mladí měli zdravotní problémy, které před očkováním nikdy neměli. Ale nejde jenom o penicilin, všeobecně je nedostatek léků. Válek se jednou vyjádřil, že musel pro léky svému vnukovi jet až do zahraničí, pleskla bych ho s chutí po papuli. Vláda vyvádí blbosti a dává šanci levici, to této vládě nikdy neodpustím. A zadlužování stále roste!!!!! Proč? Ještě jsem neslyšela jediný pádný argument PROČ! Akorát snůšku nehorázných lží a mlžení. ODS mě znechutila, vždy jsem ji volila, už nebudu, nezaslouží si moji důvěru. Nemám ráda, když ze mě kdokoliv dělá blbce. Na jednu stranu se vyhazují peníze, např. příspěvek za výchovu dětí, je to milé, ale nikdo s tím nepočítal, že dostane 500 za každé dítě, i já jej dostala 2x, ale to fakt nebylo nutné. Výdaje státu na zateplování starých domů, také nechápu proč zrovna v této době, a bylo by toho na román. Špatně opravené silnice, dálnice, propadají se, opravy půjdou do miliard, prostě flákačství šlendrián kam se člověk podívá. Vládo nezvládáš, odejdi! A Bureš s Můrou si mnou ruce, těší se, no proč ne, když jim vláda tolik pomáhá k lisu.
Martin Kuzman
Tak nějak mi uchází jak to dělaj v Polsku, mají snad nejvíce lékáren na obyvatele a mají všeho dostatek.
Saša Krach
Jen výmluvy......Pokud někdo kdo potřebuje léky.A bydlíte v dosa­hu..­...Pol­sko.­..Ně­mecko­....a­le zaplatíte o trochu víc....Smutné že.
viktor viktor
Vlastní výroba antibiotik, jako dříve a pár dalších léků vyrábět v Česku. Kam se zašantročila výroba českého penicilinu ? Vyráběl se přes 60 let v Československu + různá séra, Aspirin , Algena atd. Pamatuji 10 Aspirinů bylo za 1 KČ.
viktor viktor
@Hulin No More 🤣😇🤣
Martin Tuhý
@Martin Kuzman dokonce tam roste ekonomika, staví se dálnice, mají levnější potraviny, energie a rostou tam mzdy, kde čeští soudruzi udělali chybu )
Hulin No More
@viktor viktor už ji pozvi na kafe nebo jdi do p....e. sviníš to tu
Hulin No More
@JP penicilin není na virózy. pak nemá chybět
Pavel Novák
1000% pravda. Bohužel je v medicínském byznisu tolik účastníků, že žádný nechce cuknout a popustit svoji vybudovanou pozici. To, že bude mít nová ředitelka mít za úkol obstarávat léky je VÍSMĚCH (ne výsměch, protože ten dává smysl).