Komentáře

Zpět na článek

Viliam Buchert: Nenechme si ukrajovat z našich svobod, západní civilizace je postavena na kritické diskusi

20 komentářů

Pavel Maleček
22. září 2023 • 08:01
Buchert si svou vyšší funkci v Reflexu u jeho majitelů musí vysloužit. A tak plodí takovéto ideologicko manipulativní texty, v niž se snaží zamlžit, že západní, prý demokratická civilizace ve válce je. Ale jen okrajově v té vnější, krvavé s Ruskem, zvětšiny však ve válce vnitřní, nekrvavé (zatím). V níž, přes kulturní rozvrat postupně, metodou pomalu se vařící žáby, je demokracie měněna v socialistickou totalitu.

To za fikaného tvrzení, že ta stará, všemi špatnostmi prolezlá demokracie se vylepšuje přes liberalizaci, dobro a rovnost pro všechny a především přes neomarx-progres ideologii s jejím multikulti, gender, LGBT či eko-klima mocichtivým ohlupováním mas.

Když tohle, s pomocí dopředu vystčených aktivistů, v reálu užitečných idiotů (jako v každé socialistické totalitě), z pozadí řídí korporát socpolitiků, vekobyznysu a kazatelů jediné přípustné pravdy, těm dvěma prvním sloužící. Zkoncentrovaných ve Washingtonu a Bruselu. Spojených nenávistík k demokracii, která jim brání v co nejrychlejší maximalizaci jejich moci a majetků ... co si budeme povídat ala Čína.

Když to první co utínají je Buchertem falešně jako hájená otevřená kritická diskuze. Což už na "vyspělém" Západě jede na plné pecky, když ti co se k neomarx-progresu kriticky vyjádří, či demokratický konzervatismus obhajují, jsou společensky ve velkém dehonestováni, vyhazování ze škol či z práce, banky jim nepůjčí peníze, a-sociální sítě jim ruší účty a média je zatím jen "papírově" upalují.

Tuhle demokracii ničící hrůzu se Buchert snaží zamaskovat. Při své životní zkušenosti s vědomím, že lže a budoucnost řadových Evropanů ničí. Protože je v službách svých majitelů do socialistické totality posouvá. Která, jak nás historie učí, v zmaru, bídě, teroru a nakonec krvavém konfliktu zákonitě končí ... že Viliame.
Miloslav Podhola
21. září 2023 • 14:01
Pětikoalice se boji svých občanů, proto musí zastrašovat občany a
zaprodana média jim snaživě pomáhají
Radek Kocvelda
21. září 2023 • 12:52
Malečku ty jsi jak ti komouši co se nacpali po revoluci do ODA a ODS! Hrozný kecy.
giorgio287
21. září 2023 • 12:15
To, co předvádí vládní tlupa v důsledku odstartuje konkurz na nového Adolfa...
Saša Krach
21. září 2023 • 11:32
A když to otočím....Volby Slovensko...Tam už jsou dál, Perou se.Ale můžeme je dohnat. A doženeme je.....Zařídí to údajně novináři a politici...Budou nazývat demonstranty buranama, chcimírama, a jinak.😂 Přijdou volby volič bude nadrž­en,,,,­vypro­voko­ván dlouhodobou masáží . A začnou se prát ..Strana co dostane přes pusu bude si stěžovat na okleštění demokracie .....A kdo škrtl sirkou..😂😂😂😂😂
Uživatel_5670214
21. září 2023 • 11:23
Západní cilvilizece byla postavena na názorové diverzitě, než se jí zmocnily progresivisti a devianti, kteří jsou tak strašně tolerantní, že by lidi s jiným názorem raději hned vyvraždili. Žijeme ve světě informací (to je to, co prezentuje vrchnost) a deziformací, což jsou názory těch ostatních. Každá hovadina, kterou devianti, nebo progresivisté prosadí, se okamžitě stane neotřesitelnou pravdou. Dvacet let neřešený etnický spor na Ukrajině je najednou zapomenut a hned tu stojí Ďábel proti andělovi. Fialová vrchnost dobře navázala na Babišovskou covidovou represi lidí s jiným názorem. Je jedno, že jsi profesor imunologie se 40 praxí, zazdí tě šmelinář Prymula, kterej z imunologie zná jen názvy těch sraček, co je prodává. Covid odhalil, že svoboda občana a svoboda slova pro vrchnost nic neznamenají, Ukrajina tomu jen nasadila korunu. Včem se naše vrchnost liší od Putina, kterému nemůže přijít na jméno? V ničem, nebo snad jen v tom, že si nemohou dovolit to, co on. Kdyby mohli, tak je třetina národa někde v gulagu. Porušovat beztrestně základní lidská práva tím, že nutím zdravé lidi, aby proti své vůli do sebe nechali píchat nějaký sajrajt, udělat z neočkovaných lidi druhé kategorie ve jménu ochrany zdraví a zároveň pomomocí naočkovaných roznášet virus všude, kde se dá, ohánět se spekulacemi a lhát o účinnosti vakcín, to všechno si zaslouží tvrdě potrestat. Pharmašmejdi už ovládli celou Evropu a šašci jako Fiala jen skáčí, jak oni pískají. Je to hnus, kam nám ta neomarxistická lůza přivedla.
Richard Šebesta
21. září 2023 • 10:52
Je to tak někdy s panem Buchertem souhlasím někdy ne. Nyní určitě ano. Napsal to dobře. Jde ale o to že zejména po začátku války na Ukrajině se některá media viz. třeba ČT začala chovat opravdu jako její předchůdkyně z dob normalizace.Tedy jediný názor byl správný a kdo se jen trochu odchýlil byl podle ČT DEZOLÁT nebo proruský. Velmi trefně to řekl v rozhovoru s jedním slovenským novinářem bývalý český velvyslanec ve Francii profesor Drulák. Rozdíl mezi diktátorskými režimy jako třeba je Rusko,KLDR nebo Čína a demokratickými by měl být v tom že třeba ve zmíněných třech zemích se občanům diktuje nabízí jedna jediná pravda a hlídá se aby se nikdo od toho neodklonil. Někde více někde méně se to hlídá.V demo.společnosti by se ale hlídat nic nemělo jak to jednu dobu chtěla udělat Fialová vláda hlídat kdo co říká a rušit některá media (lžívá). Každý občan je dost vyspělý aby si sám vybral co je a není pravda. Správný názor nemá být v demokracii občanům vnucován a diktován. Pak by totiž najednou nebyl rozdíl mezi demokracii a diktátorským režimem.
tempter
21. září 2023 • 14:09
@Richard Šebesta "Každý občan je dost vyspělý aby si sám vybral co je a není pravda." No jo, Cyrdo, ale co s takovými pitomci jako jsi ty? No, teď babo raď...
Petr Minář
21. září 2023 • 10:23
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Miroslav Sivon
21. září 2023 • 10:08
Málo se to ví (v ČR), ale demokracie není jen o svobodách, ale i o povinnostech a trestech za nedodržení. Vemte si třeba takový institut vězení. Co je na něm demokratického. Vždy jste přávě příšel o právo volného pohybu. Jak je to v demokracii možné? Tam přece má být osobní svoboda nadevše? Je to možné, protože demokracie kombinuje autoritářské prvky. Jinak by ten systém nemohl fungovat. Utopie nefunguje a myslet si, že jsou veškeří jedinci natolik inteligentní, aby dokázali rozpoznat cíleně šířené lži je milné. Symboly jsou a byly důležité. Pokud chceme udržet demokracii, pak o ní musíme pečovat. Nelze jen prohlásit, že jedinci mají právo chodit s pravicí nahoře a zvolávat slávu Hitlerovi, protože mají právo na šíření svého přesvědčení. Ono totiž jakmile povolíte tohle, pak se od slov přejde k akci, jak jsme to v minulosti už hodně krát viděli.

PS: Osobně bych zakázal i komunistické symboly. Přece jenom je to režim, který zabil nejvíce lidí v historii lidstva.
giorgio287
21. září 2023 • 09:46
Mám podezření, že autor má horečku. Zapomněl na politické školení mužstva a napsal text, se kterým se mohou mnozí z nás ztotožnit.

Ovšem chybí tu ono za bé: všichni idioti, kteří druhé stíhají za názor, zavádějí cenzuru a šíří nenávistnou ideologii vůči lidem, kteří nemají "jediný správný názor", mají být za porušování Ústavy stíháni, souzeni a potrestáni. Jako první v řadě by měli jit6 vlastizrádci Fiala a Rakušan.
Avatar - epr3}
epr3
21. září 2023 • 06:49
Mám čím dál větší pocit, že v panu Buchertovi se perou Jekyl s Hydem. Zatím co dnes bych jeho článek podepsal, jindy se mi jen těžko hledají jednotlivá písmena, se kterými by se dalo souhlasit.
Co se týče toho blba s wagnerovskou nášivkou, myslím si, že to byl policií nasazený provokatér, který měl strhnout nějakou bitku, ale protože před tím organizátoři opakovaně varovali, účastníci ho odzívli a policie ho po nějaké chvíli musela "zatknout". Pokud by byl pravý, přesvědčený, už by se s ním rozbíhalo "spravedlivé vyšetřování a soud", nicméně mainstream to vytěžil jako hlavní událost demonstrace, a teď se to nechá vyhasnout.
Když už jsme u těch nášivek, podle stejné logiky by měl být sbalen a odsouzen i ten, kdo si na tričko našije znak NATO. Tato agresivně po světě se rozšiřující organizace není žádným obranným paktem, ale ozbrojeným nástrojem v rukou USA, zneužívaným k expanzním válkám, na kterých se pakuje americký zbrojní průmysl. NATO pozabíjelo po světě milióny lidí, je tisíckrát horší, než nějací Wagnerovci.
Pavel Maleček
21. září 2023 • 08:28
@epr3 - uf uf, předem vím, že je to marné, ale pokusím se. NATO se agresivně nerozšiřuje, ale s prosíkem o ochranu do něj vstupují další a další státy, hledající v něm bezpečí před agresivním Ruskem. Přitom výzbroj je na vůli jednotlivých států jen se snahou po vzájemné kompatibilnosti. Převaha zbraní z USA není vnucená, ale daná tím, že jsou prostě nejlepší.
NATO expanzní války nevyvolává, ale za soulasu politiků zapojených států pouze vstupuje tam, odkud přichází nebezpečí pro demokratický svět. A po splnění mise se vrací (často až moc brzy) zpět. Dokonce když se politici nedohodnou, NATO ustupuje místním krvavým despotům - Sýrie, Afghánistán a dnes i Ukrajina.
Díky NATU jsou utlumeny expanze despotických režimů, spojené s miliony mrtvol. Tudíž NATO miliony lidí nezabilo, ale naopak mnoha miliony ochránilo. A to i v zemích, jejichž hlavouni by se, nebýt odstrašující role NATO, rádi do krvavých expanzí pustili.
Asatin
21. září 2023 • 08:37
@Pavel Maleček To podepisuji.
tempter
21. září 2023 • 08:48
@Pavel Maleček 100% souhlas. Ale u těchto exemplářů opravdu uf, uf, sisyfovská práce, přesto za to dík!
Richard Šebesta
21. září 2023 • 18:42
@tempter Exemplář nebo spíše PRIMTIV NON PLUS ULTA jsi ty ! To je celé
giorgio287
21. září 2023 • 09:51
@Pavel Maleček
To běžte vysvětlit do Iráku, Srbska, Sýrie, Libye a mnoha dalších zemí, kde NATO poskytlo v rozporu s mezinárodním právem "bratrskou pomoc" stejnou, jako nám poskytly armády Varšavské smlouvy v roce 1968. Ale bacha, abyste u toho nedostal přes držku...
Richard Šebesta
21. září 2023 • 10:25
@Pavel Maleček Ono to není tak zcela pravda co píšete. Na jiném webu (armywebu) existuje grupa *** kteří třeba rok 2003 kdy USA napadla Irák bez mandátu OSN jako nikoli akci NATO ale pouze USA.Tedy jak to je ? Když někde vstoupí americké jednotky mají vždy souhlas všech zemí NATO nebo si dělají své soloakce ?
Pokud vím Německo a Francie byli tehdy proti. Navíc nejde jen o Američany. Připomenu dalšího člena toho údajně " obranného " paktu NATO který si dělá co chce je to Turecko. Agrese v roce 1974 proti Kypru a rovněž vstupy turecké armády do Sýrie i Iráku bez mandátu OSN.Čili myslím,že si NATO trochu idea­lizu­jete­.Bom­bardo­vání Srbska kde zemřelo okolo 2000 civilistů byla spíše ostuda samozřejmě bez mandátu OSN. Uznávám ale že ve VS si SSSR taky dělal co chtěl aniž by čekal na souhlas svých vazalů viz. Afganistán 1979 nebo Maďarsko 1956. Ale VS už je minulost kdežto NATO je stále současnost.
Avatar - epr3}
epr3
21. září 2023 • 11:23
@Pavel Maleček Pane Malečku, za vším, je pomalá, salámová metoda. Máte pravdu v tom, že NATO samo války nevyvolává, o to se postarají zpravidla nějací prostředníci, popichovaní zezadu USA. A když je potřeba, NATO je zataženo až následně i když to vždycky nebývá pod jeho vlajkou.
Dám vám jeden aktuální případ, kdy je hrozba zatažení NATO do války, kterou máme za humny. naprosto reálná. Jsou to F16, vydávané mainstreamem jako spása Ukrajiny a podmínka jejího vítězství nad Ruskem. Co si asi tak Ukrajina s F16 počne, ať už je dostane v jakémkoli počtu? Na svém území je neschová, rusáci by jí je rozstříleli ještě na zemi. Bude je muset dislokovat mimo své území. Ve chvíli, kdy z těchto letišť vzlétnou F16 k útoku na ruské jednotky, neřkuli nad jeho území, může Rusko naprosto legitimně odpovědět vojenskou silou na místo odkud vzlétly. Vůbec si nechci představovat tu řetězovou reakci, která by nejspíš skončila až u použití jaderných zbraní a to všechno za účasti NATO, nebo lépe řečeno, armád jeho členských států. NATO samo je jen kancelář, razítko a mobilní telefon, jeho činnost vymýšlí někdo jiný...
Misot
21. září 2023 • 17:37
@Pavel Maleček Likvidace Saddámova Iráku je učebnicovým příkladem, jak státy za pomocí lživé dezinformace (o zbraních hromadného ničení) napadly jiný stát. Cíl ovládnutí iráckých ropných polí byl splněn, tak už se pak ministr obrany USA mohl omluvil za ty lži a britský premiér stanul před soudem za invazi..