Komentáře

Zpět na článek

Karel Steigerwald: Česko potřebuje restart a vyvětrání! Libujeme si ale v zatuchlosti

17 komentářů

Tomáš Kostelecký
6. září 2023 • 15:46
Česko ? Myslíte tu kotlinu někde blízko středu Evropy ? 99% planety vůbec neví, že něco podobného existuje. A 0,5% z toho má z tohohle slepence jenom srandu pokud, tedy vůbec vnímá co se tu děje. Něco jako pro nás Velikonoční ostrovy.. Stát, který řídí zločinci, zloději a bezectná rudá lůza. Každá státní zakázka je cinknutá nebo je z toho podezřelá. Polovička státního rozpočtu je rozkradená nebo prožraná. Mě osobně se chce z tohohle státu blejt a stydím se i za českou občanku.
Avatar - JP }
JP
6. září 2023 • 16:54
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tomáš Kostelecký
6. září 2023 • 17:06
Když budete mít krtka na zahrádce tak jí taky neprodáte. Lepší je škodnou vyhubit. Nemyslíte ?@JP
viktor viktor
6. září 2023 • 19:54
@Tomáš Kostelecký Vystihl jste přesně momentální situaci. Na Hradě bolševici, v Ustavním soudu bolševici atd. a země ve stavu ekonomického rozvratu. Jedinou šancí v demokracii jsou volby. Ovšem ty prezidentské ukázali, že přes 3 mil. voličů nomenklatůrní komunisty , dokonce profesionální komouše, milují. A to je to nejsmutnější. Takový tu máme lidský materiál. Takže “ Babo raď “. Vidíte nějaké reálné řešení ? P. S. - doufám, že nejste bába. Jde jen o přísloví.
Avatar - JP }
JP
6. září 2023 • 11:56
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
viktor viktor
6. září 2023 • 20:30
@JP Toho soudruha si nechte od cesty soudružko JP. To nadávání a osočováni je to jediné na co vaš rudý a hloupý mozeček ještě stačí. Pozdravujte soudruha Pávka , až půjdete na Hrad platit příspěvky. Reagovat nemusíte.
Richard Šebesta
7. září 2023 • 11:20
@JP Pani JP. Pavel vás naplňuje kapkou optimismu. Já to vidím jinak mne naplňuje nikoli kapkou ale vědrem vody pesimismu. Je to převraceč kabátu !
Avatar - JP }
JP
7. září 2023 • 12:45
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - JP }
JP
7. září 2023 • 12:46
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Richard Šebesta
7. září 2023 • 18:54
@JP Budu-li férový což vy nejste napíšu to asi tak. Zeman byl nejhorší president od listopadu s tím souhlasím. Ale pokud jde o převracení kabátů tak to první místo ze všech čtyř dosavadních presidentů určitě zaujímá Pavel. To je bez diskuse.
viktor viktor
7. září 2023 • 13:51
@Richard Šebesta Dutá @JP je sama bez argumentů a vztekle oddaný demagog ( typické pro ty hloupější komunisty ). Podle ní, kdo nemá rád soudruha agenta a pŕedsedu ZO KSČ na rudé rozvědce Pávka , který má za maminu vystudovanou rudou komisařku, je bolševik. Tak to je paradox a diagnóza současně. A nás oba , antikomunisty, uráží sodružskými tituly. Dr. Chocholoušek z ní bude mít radost.
Uživatel_5670214
6. září 2023 • 11:10
To tedy ano. Taky vyčistit ty redakce, co cenzurují hůř než za bolševika, vyházet všechny devianty a progresivisty z funkcí, kde mohou šířit ten svůj ideologický mor. Pokusit se o návrat zdravého rozumu a hlavně obnovit názorovou diverzitu. Ten institut jediné pravdy je odporná věc. Rakušana zahrabat do mraveniště a bude klid. 😃
simeklubor
6. září 2023 • 10:18
- (dokončení) -
A teprve až si tu přednášku včetně diskuse CELOU poslechnete, zeptejte se sami sebe: Obstál bych já ve výběrku na pozici u Bati? (A mluvím o Tomášovi!) A kolik procent dnešních občanů v produktivním věku by mělo šanci? A ptejte se dál - znám někoho, kdo je opravdu čestný, poctivý a zároveň velmi schopný odbroník ve svém oboru? A hodlá zamířit ten člověk do politiky? Jsem já tím člověkem? A mám odvahu jít do politiky a začít měnit ten strašlivý stav, který tu po 30 letech přešlapování a nerozhodnosti je? Nikde nic, že? Strašně toužíme po "blanických rytířích" ve strakovce a v parlamentu, ale ani tu nikde nejsou. Zapomněli jsme, že politická reprezentace skutečně REPREZENTUJE vlastnosti zbytku společnosti, a ty vlastnosti nejsou nijak omračující. To, co chtěl v Čechoslovácích (on tak uvažoval) posilovat a pěstovat Baťa, to v nich naprosto dokonale umlátil socialismus (protektorát neměl tolik času, i když dílo zkázy započal). Několi generací zažilo stav, kdy aktivita, samostatnost, iniciativa se trestaly, podvádět a krást stalo se normou a strategií přežití. Po převratu nebylo Z KOHO vytvořit novou vrstu podnikatelů baťovského typu a ani novou vrstvu pracujících s jiným přístupem. Kapitán Klaus to neviděl, či spíš vidět nechtěl, hlavní bylo spěchat a ukojit nejrůznější osobní ambice. Důsledkem byla opravdu nechutná rozkrádačka těmi, kdo stáli na startovní čáře o parníček blíže cíli než zbytek společnosti: Vexláci a estébáci a jejich slouhové. To ale přineslo do národa další deziluzi a další ztrátu iniciativy. (Dodnes ale nikdo nepopsal funkční model, jakým by bylo možno tomuto se vyhnout.). Navzdory tomu všemu tu dnes špičkové firmy jsou, jen je jich neúměrně málo a nejsou vidět - média pozitivní informace nezajímá. Chybí inspirace pro ostatní, přebujelá byrokracie víc a víc podvazuje jakoukoli snahu o cokoli, včetně toho rozvoje infrastruktury. KDE ALE VEZMEME LIDI, POLITIKY, KTEŘÍ DO TOHO OPRAVDU ŘÍZNOU A ZAČNOU TO MĚNIT? Já je nikde nevidím.
simeklubor
6. září 2023 • 10:02
Kamkoli se podívám, všude "blbá nálada". Už si toho všimla i Nora: Naše země nevzkvétá. Pan Grill napsal otevřený dopis premiérovi. (Bude to stačit?) Političtí komentátoři se předhánějí v depresivnosti popisu reality (tuhle třeba Dalibor Martínek: 10 důvodů, proč Česko není tygrem Evropy). Nejsme tygrem a ani chvilku jsme jím po převratu v 89. nebyli. (A před tím jsme byli sežraným krámem lokajsky shrbeným před stejným xindlem, jaký dnes vraždí na Ukrajině, takže vzdychači po husákovském socíku, dejte si odchod!) Pánové a dámy od novin, máte pravdu, leč říkáte jenom A. Popisujete stav. Neříkáte B - neumíte popsat jeho příčiny. A už vůbec neříkáte C - jak z toho ven. Nabízíte tak pouze prostor nejrůznějším babišliškům a kanimůrám, aby se mohli tvářit jako mistři světa, kteří nás z toho vyvedou do roka a do dne. Jednodušší - a je jich v národě skoro polovina - tomu bez potíží uvěří. Je marné se jich ptát, jestli jim není divné, že vrchní velkouzenář ostře kritizuje drahotu, ze které má ale největší profit za celou dobu existence svého výkrmného impéria, a proto logicky jenom zvýšením cen vlastních produktů přitopil pod kotlem a jeho účty bobtnají. Drze se nám směje každý den do xichtu a prstem ukazuje na vládu: To ona! (Co v době svého vládnutí provedl s mandatorními výdaji státu a s růstem byrokracie, to už snad ani není nutno připomínat). Ale jeho ovce mu to zase hodí a možná se skutečně najdou i "zklamaní" voliči vládních stran, kteří se nechají jeho žvaněním zblbnout taky.
No a vrtá vám hlavou, kde se tady ten nekončící průser bere? Na úvodní studium doporučuju výbornou přednášku Gabriely Končitíkové o tom, jak to bývalo nastaveno v "baťovském vesmíru" v dobách, kdy tu byl skutečný kapitalismus a ekonomika fungovala: http­s://ww­w.st­ream­.cz/in­spira­tivni-prednasky-brain-breakfast/jak-byt-silnejsi-a-stastnejsi-podle-zivotnich-zasad-tomase-bati-6465­0673?f­bclid=­IwAR­3t3rhX­VeNO­AQRT9­ClUmym­rm-MfXS­TBmM2_­_rsnw_­RC1RBT-uXmsvKCPPU
- (pokračování) -
Not like Somebody
6. září 2023 • 10:28
@simeklubor je to fuk jak to fungovalo za Bati, Masaryka nebo někoho jiného, historie se neopakuje, současná společnost je jiná než byla před sto lety, vyznává jiné hodnoty, rozhodně ne hodnoty kapitalismu, podle toho i vypadá a podle toho vypadá i její vláda, ta byla a vždy bude jen zrcadlem hodnot společnosti ne jejich tvůrcem. Je zbytečné řešit co oni, jsme to my kdo vytváří naše vlastní štěstí, oni na něm jen zkouší ze všech sil parazitovat (jako úplně všichni politici) a my je nejenom necháváme (je to pohodlné), dokonce v nich pořád hledáme nějakou vlastní spásu nebo záchranu.
Na krátkou dobu nás vytáhli nad naší obvyklou úroveň Němci, potažmo pak Evropská unie. To už ale skončilo, Německo má našlápnuto blbým směrem celkem dlouho a dnešní EU je marná tak jako tak (to ukázal nejlépe covid). Vracíme se tedy na úroveň toho co jsme dnes opravdu my sami. Negativně smýšlící levicová společnost klasického východoevropského střihu. Neochotná riskovat, nést zodpovědnost za vlastní životy, čím dál tím víc líná a někomu odevzdaná. Není divu, že žraloci se teď stahují ze všech stran
simeklubor
6. září 2023 • 11:21
@Not like Somebody No ale to je to, co říkám - politika a politici jsou jenom odrazem nás všech a našich vlastností. Jestli nejsme my lepší a nejsme my sami ochotní bejt lepší a samostatný a vys*at se na nejrůznější formy socíku a státního voděni za neschopnou ručičku, co potom chceme po politicích? Nekonečný čekání na spasitele bez pochopení, že ho máme každej v sobě a nikde venku žádnej není...
Saša Krach
6. září 2023 • 09:10
Vyvětrat ????? Za skoro 40 let určitě ..Za skoro 40 let od mírného růstu do žádného růstu ....A naopak Důkaz .....240km dálnic...za období kapi­talis­mu..,­.😂😂😂😂😂🖕