Komentáře

Zpět na článek

Pavel Páral: Windfall daň s odřenýma ušima uspěla, ale je čas na ni zapomenout

5 komentářů

Uživatel_5670214
1. září 2023 • 06:52
Víte, jak se pozná špatný hospodář? To je jednoduché. Pozná se podle toho, že utrácí víc, než vydělá a schodek pokrývá dluhy, nebo v tom horším případě vydíráním formou zvyšování daní. Potřebujeme 38 mld pro Ukrajinu, tak o ně odrbeme vlastní občany. Rozhodně nečekejte, že politici budou na pomoc Ukranině dávat polovinu svých královských platů, aby dokázali, že jim skutečně o něco jde. Oni mají málo. Sice všichni kňučí, jak je málo peněz, ale do svých kapes hrnou čím dál tím víc. Ředitelé krachujících státních firem berou milionové odměny, ministerští úředníci zrovna tak. Každá koruna pro důchodce je ohrožení ekonomiky, ale vyházené miliardy za covidové vakcíny a předražené nákupy zdravotní techniky nikoho nepálí. Vrchnost si mastí kapsy a nám káže evangelium chudoby. S platem 150 tisíc nikdo inflaci neřeší, ale s důchodem 15 tisíc je každé procento sakra znát. Zvyšování daní je cesta do pekel a jestli ti naši samovládci nechápou, že deficit se srovnává snižováním výdajů, pak ať si pořídí dalšího poradce za 200 litrů měsíčně. Ten jim to řekne.
Haj hou.
Martin Tuhý
2. září 2023 • 05:14
@Uživatel_5670214 jste úplně mimo mísu, nebudu rozporovat každý řádek, jen napíšu, že na důchody jde zhruba 1/3 celého rozpočtu, necelých 700 miliard, fungování poslanecké sněmovny stojí kolem 1,5 mld. ročně, tedy ani ne 1 tisícína rozpočtu ČR, takže problém je opravdu jakýkoliv nárůst důchodů, ne to jestli má nějaký poslanec 50 nebo 150 tisíc, to jsou v rozpočtu jenom haléře. Snižování výdajů je přesně cesta do pekel, ale to vy jakožto nevzdělaný hloupoučký důchodce nemůžete pochopit (nebo bychom mohli konečně začít snižovat přepálené důchody)
Uživatel_5670214
2. září 2023 • 06:25
@Martin Tuhý
je moc hezké, jak kdejaký blb pozná, kdo je nevzdělaný hloupoučký důchodce. Sečtěte si kompletní náklady na státní správu, desítky tisíc úředníků, kteří jsou naprosto k ničemu, vyhazování peněz za vakcíny, kompenzace za naprosto zbytečné lockdowny, které stály 1.2 bilionu korun a další naprosto zbytečné plýtvání penězi. Ti důchodci neberou důchody pro nic za nic. Oni do důchodového systému něco odvedli. Ty tisíce zbytečných úředníků jen vysávají systém. Jejich přínos je nula. Porovnejte si náklady na řízení státu s náklady na důchody. Na každé vohno je tu úředník. Jsem zvědav, jak budete mluvit za 30 let, až se vám přiblíží důchod vy nevzdělaný hloupoučký fracku. 😂
Martin Tuhý
3. září 2023 • 20:35
@Uživatel_5670214 Ano, nevzdělaného hloupoučkého důchodce je opravdu velmi lehké poznat, stačí jediný příspěvek. O státní správě, jakožto hloupoučký důchodce nevíte samozřejmě nic, jen plácáte páté přes deváté . (mimochodem byl bych dozajista pro zrušení celé státní správy a předání téhle ubohé země některému ze sousedů - mimo SK). Jak jsem uvedl v minulém příspěvku, systém vysávají důchodci, tedy paraziti, jejichž přínos je nula a historicky velké mínus. Moc rád porovnám náklady na důchody s úředníky - důchodci stojí skoro 700 miliard ročně, všichni úředníci, bez nichž by ČR nemohla existovat stojí odhadem 33 mld. ročně. Jakožto hloupoučký důchodce si daná čísla, stejně jako v případě poslanců, stejnak nedokážete porovnat . Já na nějaký důchod kašlu, učil jsem se a povedlo se mi ČR opustit, teď už se nad Čecháčky jen směji. Pro příště - vyjadřujte se jen k tomu o čem máte alespoň minimální povědomí, třeba nátěry desek, opravy toalet a podobně a nemíchejte se do věcí, kterým vůbec nerozumíte, děkuji.
Uživatel_5670214
4. září 2023 • 05:49
@Uživatel_5670214
je dobře, že jste emigroval. Každý idiot, který odtud zmizí, je pro ČR velké pozitivum.