Komentáře

Zpět na článek

Pavel Páral: Pracovat je normální. I zamlada. Sociální systém nesmí podporovat zahálku

8 komentářů

Pavel Maleček
24. srpna 2023 • 06:51
No kdyby mladí rychle zapomněli na to, co jim ve školách natloukli do hlavy, bylo by to to nejlepší co by se mohlo stát. V školách totiž už nejde o odborné znalosti, ale především o ideogickou masírku na vlně neomarx-progres ideologie s jejím multikulti, gender, LGBT či eko-klima mocichtivým ohlupováním.

To v zájmu moci globál korátu socialistických politiků, velkokapitálu a kazatelů - aktivistů jediné povolené pravdy (pro neznalé definice fašismu), který už už ovládá celý západní svět. To maskováno dobrem a rovností pro všechny směřující k destrukci demokracie a nastolení direktivně přerozdělovací socialistické totality miliardářů. No a k tomu potřebují, jako všechny soc. totality viz - fašismus, nacismus, komouši, maoisté či polpotovci mladé hlupce, s kterými lze ve jménu lepších zítřků (aniž to tuší pro ně vražedně) snadno vorat.

Tato moc již ovládla nejen školství a s výjimkou elitních škol pro své potomky cílí na výrobu slabošské masy neschopné se samostatně rozhodovat natož uživit. A když už, tak jen na hraně přežití. A pak, nesmí se dít pro každou totalitu to nejnebezpečnější - přejímat zkušenosti předcházejících generací (proto jsou označovány za zaostalé a všemi špatnostmi prolezlé) a hlavně nedej bože samostatně myslet.
Což už se globální "elitě" s pomocí školství a a-sociálních sítí téměř podařilo. Ovšem s tím, že jak nás historie učí, to jako každá socialistická totalita v rozvratu, bídě, teroru a nakonec krvavém konfliktu zákonitě končí.
richard richard
23. srpna 2023 • 11:49
Socialni davky maji byt pouze pro fyzicky nemohouci. Vsichni ostatni mohou mit narok na zakladni potravinovy balicek. Vyuzijme geolokacni vyhody-zima nauci pracovat....
Martin Tuhý
23. srpna 2023 • 01:32
Úplně zbytečná diskuze, vše vyřeší trh, nabídněte mzdu za kterou někdo půjde do práce a vše je hotovo. Kde je problém? To nekonečné kňučení českých zaměstnavatelů, že lidé nechtějí pracovat za minimálku už snad nikoho nedojímá.
holo mraz
22. srpna 2023 • 19:14
Pracovat normální není! Ale pokud někdo chce za 30k Hrubého dělat do 105 let aby mu pak udělili metál "čest práce" bránit mu nebudu.

Bránit se budu až když to někdo chce po mě a ještě se diví že se mi do toho nechce!
Avatar - epr3}
epr3
22. srpna 2023 • 19:58
@holo mraz Já se zase budu bránit někomu takovému platit sociální standard.
ficus1
22. srpna 2023 • 19:12
S tím vším před lety přišla ČSSD. Tam hledejme prapůvod sociálních jistot výrobny dětí. A když to všichni my netmavci vidíme, dle toho se zařizujeme. Já být v jejich letech, ani mne nehne se hrnout do práce, když si můžu "naklikat" love na sociálce. A když dneska vidíme, kam to stát vede, jak i poštu rozkradou za bílého dne tak ubývá daňových poplatníků rychleji než velryb.... Nedivím se předčasným důchodcům, mladým i podnikatelům, že mají politiků plný zuby, a už nechtějí živit ani je, ani tlupu uřvaný líný havěti, štítící se práce. Sen každýho člověka dneska je, mít byt na pronájem, bydlet na chatě s FVE a studnou a mít ty zmetky u zádele. Sem až to politici dovedli, ani Republiky si nevážíme, když to vedou lumpové. Smutné.
Avatar - epr3}
epr3
22. srpna 2023 • 20:00
@ficus1 Pokud nebudou pobírat socky, pak klidně. Jenomže přesně tohle jsou ty pijavice, vyžírající náš sociální systém.
Josef Volfík
22. srpna 2023 • 18:23
Pracovat je normální. No to jsem si myslel celý život. Ale nestrefujte se jen do těch mladých, cožpak tady neexistuje obrovská skupina lidí, kteří od těch svých patnácti, šestnácti nesáhla na práci už dvacet, třicet let?