Komentáře

Zpět na článek

Pavel Páral: Jak se množí staříci. Z trhu práce se za 10 let ztratil skoro milion lidí. To musí být znát

11 komentářů

Soňa Benešová
29. srpna 2023 • 09:12
Moje děti živí jiné. Synovi se zadařilo a vydělává velmi pěkné peníze. Nemusí tomu tak být navždy. Taky jsem ho podporovala, jak to šlo. Ale nemůže mi přispět na důchod, musí peníze odvést státu na rodiče neziskovkářů, a ti budou mít větší důchod než já, poněvadž můj důchod není žádný zázrak. Teď se mi rozpadl zub, asi zůstanu bez něho, stát mi nic nezaplatí. Dcera taky vydělává, taky v průmyslu. Manžel, zeťák, všichni dřou a všechno nám seberou ostatní. Jenom já jsem ve státním, jedna dotovaná, i když bídně. No - mladej si poradí.
simeklubor
3. září 2023 • 01:54
@Soňa Benešová Tak jistě, děti skvěle vydělávají, ale zaplatit mámě novej zub nemůžou. Vy byste mohla předčítat pohádky ovčí babičky...
Uživatel_5670214
28. srpna 2023 • 12:14
Kde není dostatek pracovních míst pro starší občany, tam zákonitě dochází k jejich odlivu. V oblastech, kde by lidi nad 60 let mohli pracovat, je vytlačuje mladší generace a v 60 nikdo do dolů fárat nepůjde. Můžeme posouvat hranici odchodu do důchodu jak chceme, ale pokud těm lidem nezajistíme práci, je to k ničemu a sociální systém si neodlehčí. Výchovou nových generací nemakačenků si rozhodně hospodářsky nepolepšíme, protože mladá generace se obyčejné práce štítí. Neziskovky přetékají absolventy VŠ, kteří vystudovali ty úžasné obory, které musel vymyslet naprostý idiot, protože nikoho normálního by to nenapadlo. Globální debilizace společnosti nese své ovoce, jen vlády si mnou ruce, protože hlupáky lze snáze opít předvolebním rohlíkem.
Soňa Benešová
29. srpna 2023 • 08:58
@Uživatel_5670214 Po globální debilizaci společnosti je především společenská poptávka. Všichni chtějí "vysokou školu", ale i "obyčejná technika" se musí odpracovat. Potom jde takový Ing. strojní nebo elektro do montovny, a ty mu dají méně, než co dostanou zdravotní sestry. A půlku toho, co doktor, třebas špatný. Doktor přitom studuje pořád to samé tělo, akorát k tomu má navíc nedoktorem vyvinutou techniku. Kdo by to dělal? Může za to dotační ekonomika, ne tržní. Protože každý chce pomáhat a dostávat. Co dělají tvoje děti?
Saša Krach
28. srpna 2023 • 07:38
Naše přidána hodnota např. V průmyslu je malá. Zemědělství to samé a ke všemu je nechráněné tudíž ohrožené. A na balení zboží a montování toho či onoho nebudou lidí.......😛
Co přidat přidanou hodnotu v průmyslu přestat být montovanou pro druhé a začít budovat tuto zem a mít z toho prachy..😂😂😂
Prý na to nejsou peníze....Kecy jsou, stačí dělat politiku třeba jako Rakousko....a ne světovou,,,,ta stojí hodně peněz....A nemusíte se vymlouvat na stáří....fnukalové
Soňa Benešová
28. srpna 2023 • 11:46
@Saša Krach Já ti to řeknu, Krachu, proč jsme montovnou. Blbí lidi. Všichni VŠ, nikdo nic neumí. Matematika, základ a královna všech věd, je fuj. Kdo je chytrý, je v IT a je fuč. Schválně, máš potomky? Vystudovali? Nějakou kravinu?
Saša Krach
28. srpna 2023 • 13:18
@Soňa Benešová Potomci jsou,,,,,ale jakou školu budou dělat??? Jeden lže bez zábran ale učení mu jde. Politik? Baví se před tv a dopredu odpovídá na otázky moderátor a jde mu to 😂Druhý ekonomika,,tam je to jasné....
Soňa Benešová
29. srpna 2023 • 08:51
@Saša Krach Takže k ničemu. Ekonomů a politiků tři ***e. Ti přidanou hodnotu neudělají. Přidanou hodnotu udělá někdo chytrý, fyzika, chemie, matematika, ne zase nějakej žvanil. Ale studovat fyziku, chemii a matematiku, to je dřina. Lepší je studovat byznys a politiku. Tak studuje celý svět, skupina, co umí přidanou hodnotu, tomu říká ***.
Pavel Maleček
27. srpna 2023 • 20:18
Západní svět nestárne, dožívá se v lepším zdravotním stavu vyššího věku. S tím by se však měl prodlužovat i odchod do důchodu. Samozřejmě s výjimkou lidí dlouhodobě pracujících v zdraví devastujících zaměstnáních.

Takže problém financování důchodů není v starší, ale mladší generaci. Která zblblá neomarx-progresem odmítá rodit děti. Tam je zakopaný pes, v této oblasti by měla zodpovědná politika proti neomarx-progres třeštění zasáhnout.
simeklubor
3. září 2023 • 01:57
@Pavel Maleček Prostě budou pod dozorem konzervativních komisařů shookat bez gumy!
Soňa Benešová
27. srpna 2023 • 18:11
Ve skutečnosti jedinou zásluhou o penze dnešních a budoucích důchodců jsou práceschopné výkonné děti. Nějaké zásluhy, kolik kdo vyrobil aut, koho kdo řídil a kdo kde pracoval, jsou věcí minulosti, peníze spotřebovali rodiče , přínos probudoucnost nula. Jurečka to zohlednil pětistovkou, aspoň něco.